Προς το περιεχόμενο

SLI & CROSSFIRE μήπως είναι απάτη???

kag3to

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχα παρακολουθήσει ένα videάκι στο http://www.slizone.com για την δημιουργία ενός PC. Ο μάστορας εκεί έλεγε, ενώ πήγαινε να βάλει το καλώδιο για την οθόνη σε μία από τις 4 θύρες των 2 κατών γραφικών πως είναι καλύτερα είναι να μπεί στην κάρτα που είναι πιο κοντά στον επεξεργαστή και στη θύρα που είναι πιό κοντά στην motherboard, ώστε να αποδίδει καλύτερα κατά την γνώμη μου. Τις δυο κάρτες γραφικών τις συνδέει με μία "γέφυρα". Τώρα αυτό που συμπαιρένω είναι πως π.χ. βάζει το καλώδιο πιο κοντά στην mobo & CPU για να έχει μεγαλύτερη απόδοση εφόσον λογικά κάνουν μικρότερη απόσταση τα δεδομένα που στέλνονται (δείτε την συνέχεια εδώ σχετικά με την ταχύτητα της mobo ). Θα ήθελα να ρωτίσω άμα αυτά τα συστήματα όπως SLI ή Crossfire είναι ακόμη στην αρχή της τεχνολογίας τους λόγο των κυκλωμάτων αυτής της "γέφυρας". Για να το θέσω πιο απλά: ένα SLI σύστημα 2 καρτών έχει πραγματική απόδοση 2 καρτών ή μήπως χρησιμοποιεί full την πρώτη και την δεύτερη κατα 70% ή τίποτα τέτοιο?

θέλω σχόλια

Δημοσ.

Genika leitoyrgei me th logikh ths dual ram kai enos dual core CPU.H logikh einai na metriasei th xrhsh meta3y twn 2 kartwn prospa8wntas na krathsei mia isoropia.Des to san mia pshfiakh metafora toy peiramatos me ta sygkinonoynta doxeia.An pros stigmh ri3eis ygro sto ena 8a anebei h sta8mh toy pros stigmh alla en telei 8a diamoirastei h posothta.

Δημοσ.
η οθόνη είναι καλύτερα να μπεί στην κάρτα που είναι πιο κοντά στον επεξεργαστή και στη θύρα που είναι πιό κοντά στην motherboard, ώστε να αποδίδει καλύτερα κατά την γνώμη μου.

ειπαμε η γνωμη ειναι σα την πωλοτρυπηδα ολοι εχουν μια αλλα δε παει να πει οτι ειναι σωστη και πρεπει να τη λεμε....καμια σχεση μπαινει εκει που ορισαν οι μηχανικοι στην αρχιτεκτονικη των καρτων να μπαινει. τελεια.

Τις δυο κάρτες γραφικών τις συνδέει με μία "γέφυρα". Τώρα αυτό που συμπαιρένω είναι πως π.χ. βάζει το καλώδιο πιο κοντά στην mobo & CPU για να έχει μεγαλύτερη απόδοση εφόσον λογικά κάνουν μικρότερη απόσταση τα δεδομένα που στέλνονται

μια απτα ιδια

σχετικά με την ταχύτητα της mobo ). Θα ήθελα να ρωτίσω άμα αυτά τα συστήματα όπως SLI ή Crossfire είναι ακόμη στην αρχή της τεχνολογίας τους λόγο των κυκλωμάτων αυτής της "γέφυρας". Για να το θέσω πιο απλά: ένα SLI σύστημα 2 καρτών έχει πραγματική απόδοση 2 καρτών ή μήπως χρησιμοποιεί full την πρώτη και την δεύτερη κατα 70% ή τίποτα τέτοιο?

θέλω σχόλια

θα μπορουσα να σου σωσω λινκς αλλα δε πειραζει θα πω 2 πραματα μονος μου. υπαρχουν σιαφοες τεχνικες για το πως θα αξιοποιηθει η δευτερη καρτα για να αυξηθουν (αν αυξηθουν, υπαρχουν και καποιες λιγες περιπτωσεις που η αποδωση πευτει) οι επιδωσεις.

1.) τα προς επεξεργασια καρε επεξεργαζονται σειριακα εναλαξ απο τις καρτες

2.) καθε καρτα επεξεργαζεται το μισο της εικωνας κοβοντας τη στη μεση

3.) κοβουμε την εικονα σε υποεικωνες σα σκακιερα και τα μισα τετραγωνακια τα επεξεργαζεται η μια τα υπολοιπα η αλλη καρτα

αμα υπαρχει και καμια αλλη τεχνικη δε ξερω δε το εψαξα περισσοτερο.

στις περισσοτερες των περιπτωσεων υπαρχει αυξηση αλλα αυτη η αυξηση δε ξεπερναει ποτε το 70% συμφωνα με μετρισεις που εχουν γινει σε παιχνιδια. φιασκο οπως το λες δεν ειναι απλα κατα τη γνωμη μου δεν αξιζει τα λευτα που θα δωσεις για την αποκτηση 2 καρτων και το ηλεκρικο που θα κληθεις να πληρωσεις.....

Δημοσ.

Ρε παιδί μου kag3to, έχεις ανοίξει σε κάθε κατηγορία και ένα θέμα... Πολλές απορίες έχεις...

Λοιπόν σχετικά με το SLI, Crossfire, ουσιαστικά δεν αξίζει, αφού με τα λεφτά που θα πλήρωνες π.χ για να πάρεις 2 7900GTX (κάρτες προηγούμενης γεννιάς) σε SLI, όταν βγει η κάρτα επόμενης γεννιάς (8800GTX) σε πολλές φορές έχει ακόμα και καλύτερες επιδόσεις και από τις δύο μαζί... (δεν ξέρω αν ισχύει στο συγκεκριμένο παράδειγμα αλλά γενικά ισχύει πάντως). Άσε που δεν αξίζει από οικονομικής άποψης, αφού ακόμα και να περιμένεις να πέσει η τιμή της δεύτερης για να την αγοράσεις και να έχεις SLI, έχει βγει η κάρτα επόμενης γεννιάς... Άσε που πρέπει να στήσεις κ....ο στη ΔΕΗ, μπας και έχεις και καμία έκπτωση, αφού καίνε πάρα πολύ ρεύμα...!

Έχω δει πάντως συστήματα με 2 8800GTX και ειλικρινά δεν αξίζει, είναι κρίμα να δώσεις τα χρήματά σου γιατί για να δεις διαφορά στην απόδοση πρέπει να ανεβάσεις πολύ, την ανάλυση ----> μεγαλύτερο monitor. Εκτός αν έχεις τέσπα τα χρήματα για μια Dell 30άρα ώστε να το απολαύσεις (και πάλι δεν αξίζει αφού με τα λεφτά που κοστίζει παίρνεις δεύτερο υπολογιστή :wink:)

:lol: :lol: :lol:

Δημοσ.
Ρε παιδί μου kag3to, έχεις ανοίξει σε κάθε κατηγορία και ένα θέμα... Πολλές απορίες έχεις...

τί να κάνουμε...μαθαίνουμε ακόμα :D

Δημοσ.

Προσωπικά έχω δει CROSSFIRE Χ1950ΧΤ εν δράση,σε πρόγραμμα προσομειωτή πτήσεως σε εκπαίδευση ιδωτικής αεροπορικής εταιρίας.....και δεν ενθουσιάστηκα στο ν'αξίζουν τα χρήματά τους,κατανάλωση,θόρυβο κλπ. συγκριτικά με άλλο μηχάνημα δίπλα δίπλα που είχε μια μόνο Χ1950ΧΤ.Ακόμα ψάχνω τις "διαφορές",ίσως αφορά οριακό χρόνο φόρτωσης επεξεργασίας δεδομένων...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...