nrg_polini Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Λοιπον... επειδη μου φαινεται μια μεγαλη μπαρουφα αυτο με τις υποχρεωτικες 2ετης εγγυησης εντος ΕΕ, πηγα και εριξα μια ματια στα site των κατασκευαστων καθως και σε μαγαζια στην ΕΕ. Απο τα λιγα που ειδα απο HP και TOSHIBA, και ο κατασκευαστης για Ευρωπη δινει 1 (ΕΝΑ) χρονο εγγυηση... οπως ΚΑΙ το μαγαζι. Αν υπηρχε τετοιος νομος, τουλαχιστον οι αλλες χωρες θα τον τηρουσαν (αντε εμεις ειμαστε μπανανια). Αυτα που δινει η Toshiba δηλαδη εδω... ειναι καθαρα LOCAL POLICY, δεν εχει καμια σχεση με την εναρμονιση σε κανενα νομο, και δεν εφαρμοζετε αλλου. Σχετικα με τα 244 για επεκταση εγγυησης... αυτο που εχω να πω ειναι πως μιλαμε για SONY στην συγκεκριμενη περιπτωση, και ολοι ξερουμε ποσο χρυσωνει το χαπι η εν λογω εταιρια. Σε αλλες εταιριες μιλαμε για κοστος απο 80 ως 150 ευρω.... πολυ ποιο λογικα. Μα τι ειναι αυτα που λες φιλε μου. Το πραγμα ειναι παρα πολυ απλο, ο νομος στην Ελλαδα λεει ελαχιστη εγγυηση για κινητα αντικειμενα (ηλεκτρικα,υπολογιστες,κινητα κ.α.) ειναι 2 ετη. Οποιος θελει να πουλησει στην Ελλαδα δινει αυτη την εγγυηση αλλιως παρανομει. http://www.efpolis.gr/_database/docuploads/sitefile-20.pdf αρθρο 554. Επισης αν το προιον αντικατασταθει επειδη ειναι ελατωματικο στους (παραδειγμα) 20 μηνες και εχει 2ετη εγγυηση, η εγγυηση ξεκινα απο την αρχη, δηλαδη για αλλα 2 ετη.
kirimis Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Εγω λεω αυτο που βλεπω.... πως πουθενα στην Ευρωπη δεν υπαρχει τετοιου ειδους νομος που να υποχρεωνει τα τεχνολογικα προιοντα σε 2ετη εγγυηση και συμφωνα με το PDF της εφημεριδας της κυβερνησεως, δεν βλεπω ΠΟΥΘΕΝΑ να αναφερεται σε Διετη εγγυηση η κατι τετοιο.... και μαλιστα ειδικα στα τεχνολογικα προιοντα το αφηνει το θεμα διαρκειας της εγγυησης ΑΝΟΙΚΤΟ. Το μεταφραζει οποιος θελει οπως θελει. Επισης σε περιπτωση βλαβης και εισαγωγης ανταλλακτικου, η εγγυηση δινεται στο ανταλλακτικο και ΟΧΙ σε ολο το προιον. Η Ε.Ε υποχρεωνει διετη εγγυηση σε προιοντα μονο made in E.U και οι υπολογιστες δεν εχουν καμια σχεση με E.U καλως η κακως...
basilis5 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 ο fujitsu μου ειναι κατασκευασμενος στην γερμανια, ο νομος ισχυει, η φουτζιτσου απλα κλεινει τα αφτια. μαλιστα το οτι ισχυει ο νομος μπορουν να στο επιβεβαιωσουν ινκα, γραμματεια καταναλωτη, υπουργιο αναπτυξης κλπ κλπ τωρα γιατι δεν τον εφαρμοζουν,αλλα και δεν κυνηγουν οσους δεν τον εφαρμοζουν...καλο ερωτημα
popolaros Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 ρωτησα για επεκταση εγγυησης για hp compaq και μου ειπαν 170 ευρo.... πολλα δεν ειναι??? υπαρχει περιπτωση να την βρω καπου φθηνοτερα?
P270 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 φιλε η τιμη ειναι φιξ παρτην αν χρειαστη να κανεις επισκευη στο φορητο σου μετα την ληξει τις εγγυησης που εχεις ισως φτασεις στο σημειο να το πεταξεις ειδικα για επισκευη σε main board η lcd μιλαμε για τιμες που ξεπερνουν τα 400 ευρω
sintalkas Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Εχεις δικιο basilis5 η fs δινει 2 χρονια για την Γερμανια και 1 για την Ελλαδα , λες και ειμαστε πολιτες 3ης κατηγοριας . Οσον αναφορα για την εγγυηση για προιοντα κατασκευασμενα εντος Ε.Ε
sintalkas Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 ο fujitsu μου ειναι κατασκευασμενος στη Γερμανια αλλα εχω εγγυηση μονο 1 χρονο ΓΙΑΤΙ ? Γιατι πολυ απλα οι Γερμανοι ΔΕΝ ειναι κοροιδα σαν εμας να παινουμε λιγοτερα ετη εγγυηση .Φυσικα οι εταιρειες παρανομουν και το ξερουν καλα αυτο. Ξυπνηστε ζητηστε 2 ετη εγγυηση!!!! Συγνωμη για το διπλο ποστ .
basilis5 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 η φουτζιτσου γερμανιας μην νομιζεις πως ειναι πιο σοβαρη απο αυτην της ελλαδας. επικοινωνισα μαζι τους περι εγγυησης και μου ειπαν δωστε μας λιγες μερες να δουμε τι και πως, και τελικα μου ειπαν πως δεν τους αφορα τελικα η περιπτωση μου, επειδη επικοινωνισαν με φουτζιτσου ελλαδας, και αφηνουν το θεμα πανω της, και αν θελω να παω δικαστικα, ας παω. σοβαρη επιχειρηση...σαν την αξιοπιστια τους... γι αυτο, επεκταση εγγυησης οπωσδηποτε, ετσι ωστε εστω για 3 χρονια να χουμε το κεφαλι μας ησυχο
louben Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Παιδια το ειπα και το ξαναλεω.Απορω πως ασχολειστε με τετοιες κλεταιριες και τους πληρωνετε και εξτρα εγγυησεις κιολας.Λες και δεν εχει αλλου πορτοκαλιες....Τι να πω????
thanocaster Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Πάντως κι εγώ αναρωτιέμαι γιατί ασχολείστε με άλλες εταιρίες όταν υπάρχει εγγύηση 3 χρόνια με τον πρώτο χρόνο να είναι και money back...
louben Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Πάντως κι εγώ αναρωτιέμαι γιατί ασχολείστε με άλλες εταιρίες όταν υπάρχει εγγύηση 3 χρόνια με τον πρώτο χρόνο να είναι και money back... Αυτο δεν το εχω καταλαβει ουτε εγω.Αν επαιρνα φορητο τωρα δεν υπηρχε περιπτωση να παρω κατι αλλο εκτος απο το συγκεκριμενο.
thanocaster Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Για την ακρίβεια αυτό: http://www.toshiba.gr/ElectronicsGlobal/non%20shown%20pages/Notebooks/Tecra%20Series/Tecra%20A8-10F.aspx
Acid-Burn Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Mallon epeidh kapoioi 8eloun kai karta grafikwn....kati pou to sugkekrimeno laptop DEN exei!!!
alt10 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 εγω παντος ακομα να βρω καπιοον που να πουλαει επεκταση για ΗΡ
AKOYLINI Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 οταν θα πας για παραδειγμα και τους πεις για δειτε γιατι εχει αυτην την μπλε γραμμη η οθονη και σου πουνε για να φταχτει κοστιζει 850 ευρω ,τοτε τι να λεμε για την επεκταση. Παρτην επεκταση αγορι μου νασαι σιγουρος,σου μιλαει ενας καμενος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.