Προς το περιεχόμενο

επεκταση εγγυησης

alt10

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εγω παντως επεκταση απο 1 σε 2 χρονια δεν θα αγοραζα γιατι συμφωνα με τη νομοθεσια ολα τα προιοντα πρεπει να εχουν 2 χρονια εγγυηση τουλαχιστον, οποτε αν εχεις προβλημα μετα το χρονο τους τριβεις στη μουρη τον αντιστοιχο νομο.

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

παιδια παντως εγω απορω πως γινεται να υπαρχουν μοντελα εταιριων με 3 ετη εγγυηση(πχ Toshiba Tecra) και να αγοραζει ο κοσμος οτιδηποτε αλλο>Μονο αυτο απο μονο μονο του φτανει.Οταν η ΗΡ σου λεει ενα ετος εγγυηση περα απο το γεγονος οτι διαπραττει παρανομια(λογω της διετους υποχρεωτικης ευρωπαικης εγγυησης-με τη λογικη οτι ελα μωρε ποιος θα το ψαξει κτλ) θεωρει οτι και το προιον της δεν αξιζει την εγγυηση αυτη.Αρα γιατι να την προτιμησεις?

Δημοσ.
εγω παντως επεκταση απο 1 σε 2 χρονια δεν θα αγοραζα γιατι συμφωνα με τη νομοθεσια ολα τα προιοντα πρεπει να εχουν 2 χρονια εγγυηση τουλαχιστον, οποτε αν εχεις προβλημα μετα το χρονο τους τριβεις στη μουρη τον αντιστοιχο νομο.

δεν ειναι τοσο απλα να ξερεις

δεν τον αναγνωριζει τον νομο ουτε η ιδιια η φουτζιτσου γερμανιας.μονο αυτο σου λεω

Δημοσ.
δεν ειναι τοσο απλα να ξερεις

δεν τον αναγνωριζει τον νομο ουτε η ιδιια η φουτζιτσου γερμανιας.μονο αυτο σου λεω

Ειναι νομος του Ελληνικου κρατους και ο εδω αντιπροσωπος/πωλητης ή τον δεχεται ή τον τρεχεις.

Δημοσ.

1) Καλα, μην περνετε εγγυηση. πατε με τον σταυρο στο χερι (τον νομο που επικαλειστε) και τρεχατε βρειτε ακρη. Αν εχετε τοσο χρονο και χρημα για χασιμο. πειτε και σε μας την εκβαση στο τελος για να ξερουμε.

2) Αληθεια louben, πως θεωρεις πως δεν αξιζει το προιον? Εχεις καποια στοιχεια στα χερια σου πως οι εν λογω φορητοι ειναι "μαπα"? Οχι τιποτα αλλο, αλλα ειναι οι πλεον best selling και δεν εχει ακουστει και κατι.

Και για να το αντιστρεψω. η HP θεωρει πως το εν λογω προιον δεν χρειαζετε αυτη την εγγυση γιατι ειναι πολυ καλα κατασκευασμενο, αρα γιατι να μην το προτιμησει?

Δημοσ.

Aυτό είναι το πρόβλημα. ότι οι εταιρειες κανουν δικη τους εμπορικη πολιτικη αγνοωντας τους νομους αλλα και τον καταναλωτη. θυμζιω οτι ο νομος για εγγυηση 2 ετων ειναι πανευρωπαικος και οχι μονο ελληνικος οποτε οι επιχειρησεις οφειλουν να το σεβαστουν.

Δημοσ.

το θεμα ειναι πως αν τα δωσουν αυτα τα 2 χρονια, αυτοματως θα ανεβουν και οι τιμες. δεν νομιζω κανεις να ειναι τοσο αγαθος και να πιστευει πως ειναι τζαμπα υπηρεσια.

Δημοσ.

Ara katalhgoume oti mono ta Tecra kai h seira A200 ths Toshiba einai nomimes, na eixan kai ligh mnhmh parapanw.

Δημοσ.
Ara katalhgoume oti mono ta Tecra kai h seira A200 ths Toshiba einai nomimes, na eixan kai ligh mnhmh parapanw.

ΟΛΕΣ οι εταιριες εχουν και τις business σειρες που συνοδευονται στον στανταρ εξοπλισμο με διετη η τριετη εγγυηση. Αλλα το κοστος ομως εκει αλλαζει. (ειπαμε. τιποτα δεν ειναι τζαμπα)

Δημοσ.
1)

2) Αληθεια louben, πως θεωρεις πως δεν αξιζει το προιον? Εχεις καποια στοιχεια στα χερια σου πως οι εν λογω φορητοι ειναι "μαπα"? Οχι τιποτα αλλο, αλλα ειναι οι πλεον best selling και δεν εχει ακουστει και κατι.

Και για να το αντιστρεψω. η HP θεωρει πως το εν λογω προιον δεν χρειαζετε αυτη την εγγυση γιατι ειναι πολυ καλα κατασκευασμενο, αρα γιατι να μην το προτιμησει?

ΚΑι για να γινω συνηγορος του διαβολου αφου το προιον ειναι τοσο καλο ποιο το προβλημα της εταιριας εστω να συμβιβαστει με την ευρωπαικη νομοθεσια(δε λεω να κανει χουβαρνταλικια στυλ tecra που λεει 3 χρονια εγγυηση και αν σου χαλασει στον επισκευαζουμε και σου δινουμε και τα λεφτα σου πισω).Αυτη την ελιτιστικη συμπεριφορα εγω προσωπικα δεν την αποδεχομαι.

ΠΑραδειγμα ψιλοασχετο:Παλιοτερα ειχα ενα αυτοκινητο Audi A3 το οποιο εδινε διετη εγγυηση.Κατ αδιαβολικη συμπτωση μετα τη διετια μου εβγαλε απιθανες βλαβες και πληρωνα σαν μλκας τη στιγμη που τα Toyota πχ εδιναν 6 χρονια.Τι εκανα λοιπον?Πληρωσα το premium.Στους υπολογιστες νομιζω ομως οτι τα πραγματα δεν ειναι ακριβως ετσι.Υπαρχουν μοντελλα με σχεδον τις ιδιες δυνατοτητες.

Και κατι τελευταιο.Με τα 244 που εδωσε για την επεκταση της εγγυησης ο φιλος Gauss3 στον υπολογιστη του αγοραζε το 1/3 ενος ακομη (μετριου βεβαιως)φορητου.Αυτο που το πας?

Δημοσ.
ΚΑι για να γινω συνηγορος του διαβολου αφου το προιον ειναι τοσο καλο ποιο το προβλημα της εταιριας εστω να συμβιβαστει με την ευρωπαικη νομοθεσια(δε λεω να κανει χουβαρνταλικια στυλ tecra που λεει 3 χρονια εγγυηση και αν σου χαλασει στον επισκευαζουμε και σου δινουμε και τα λεφτα σου πισω).Αυτη την ελιτιστικη συμπεριφορα εγω προσωπικα δεν την αποδεχομαι.

ΠΑραδειγμα ψιλοασχετο:Παλιοτερα ειχα ενα αυτοκινητο Audi A3 το οποιο εδινε διετη εγγυηση.Κατ αδιαβολικη συμπτωση μετα τη διετια μου εβγαλε απιθανες βλαβες και πληρωνα σαν μλκας τη στιγμη που τα Toyota πχ εδιναν 6 χρονια.Τι εκανα λοιπον?Πληρωσα το premium.Στους υπολογιστες νομιζω ομως οτι τα πραγματα δεν ειναι ακριβως ετσι.Υπαρχουν μοντελλα με σχεδον τις ιδιες δυνατοτητες.

Και κατι τελευταιο.Με τα 244 που εδωσε για την επεκταση της εγγυησης ο φιλος Gauss3 στον υπολογιστη του αγοραζε το 1/3 ενος ακομη (μετριου βεβαιως)φορητου.Αυτο που το πας?

Λοιπον... επειδη μου φαινεται μια μεγαλη μπαρουφα αυτο με τις υποχρεωτικες 2ετης εγγυησης εντος ΕΕ, πηγα και εριξα μια ματια στα site των κατασκευαστων καθως και σε μαγαζια στην ΕΕ. Απο τα λιγα που ειδα απο HP και TOSHIBA, και ο κατασκευαστης για Ευρωπη δινει 1 (ΕΝΑ) χρονο εγγυηση... οπως ΚΑΙ το μαγαζι. Αν υπηρχε τετοιος νομος, τουλαχιστον οι αλλες χωρες θα τον τηρουσαν (αντε εμεις ειμαστε μπανανια).

Αυτα που δινει η Toshiba δηλαδη εδω... ειναι καθαρα LOCAL POLICY, δεν εχει καμια σχεση με την εναρμονιση σε κανενα νομο, και δεν εφαρμοζετε αλλου.

Σχετικα με τα 244 για επεκταση εγγυησης... αυτο που εχω να πω ειναι πως μιλαμε για SONY στην συγκεκριμενη περιπτωση, και ολοι ξερουμε ποσο χρυσωνει το χαπι η εν λογω εταιρια. Σε αλλες εταιριες μιλαμε για κοστος απο 80 ως 150 ευρω.... πολυ ποιο λογικα.

Δημοσ.

Symfwnw me ton filo Louben gia auto lew oti an pareis ena latop katw apo 1000 eurw ta 120 eyrw tis extra egguhshs einai sobaro pososto an pareis kati me 2000eyrw einai sxetika mikro...

Δημοσ.
Symfwnw me ton filo Louben gia auto lew oti an pareis ena latop katw apo 1000 eurw ta 120 eyrw tis extra egguhshs einai sobaro pososto an pareis kati me 2000eyrw einai sxetika mikro...

Rε παιδια τι να λεμε τωρα?

Τα 120 ε στα 1000 ειναι +12%.

Ακουστε και το εξης.Οπως προανεφερα(ολιγο ασχετο)ειχα ενα Audi Α3.Σε καποια φαση λοιπον ενδιαφερθηκα να αγορασω το Α4.Η Audi την περιοδο εκεινη(περισυ τετοια εποχη αν δεν με απατα η μνημη μου) ειχε ενα προγραμμα επεκτασης της εγγυησης(απο 2 στα 3 ή 4 χρονια δε θυμαμαι ακριβως-σιγουρα παντως +1)με +400 και κατι ευρω.

Καντε αναγωγη να δειτε τι ποσοστο ειναι τα 400 στα 26000+ ευρω και τι τα 120 στα 1000 και θα καταλαβετε.

Αρκει να σας πω οτι συντομα θα αγορασω τηλεοραση lcd και by default εχω αποκλεισει τις sony λογω του θεματος της εγγυησης.

Δε λεω οτι ειναι μαπες(το αντιθετο) αλλα νομιζω οτι εχουν περασει ανεπιστρεπτι οι εποχες της ελιτιστικης συμπεριφορας των εταιριων απεναντι στους καταναλωτες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...