Προς το περιεχόμενο

Αγορά υπολογιστή (ή μήπως αναβάθμιση;)

angakis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ανοίγω αυτό το θέμα γιατί θα πάρω καινούριο υπολογιστή. Το έχω ψάξει αρκετά το θέμα, αλλά πιθανότατα κάτι θα μου ξεφεύγει. Ακολουθέι η λίστα με αυτά που σκέφτομαι να πάρω:

Monitor : Samsung 226BW

CPU : Intel core 2 duo 6420

Motherboard : P5W DH Deluxe

Memory : TeamGroup 2GB KIT 800Mhz 5-5-5-15

GPU : XFX GeForce 8800 GTS 320MB

HardDisk :Western Digital 320 GB 16 MB SATA2

PowerSupply :Chieftec 550W

Case : Coolermaster Centurion 534

Να αναφέρω και τις σκέψεις μου για το καθένα αλλά και γενικότερα για να κάνετε και εσείς σχόλια και παρατηρήσεις που θα με βοηθήσουν.

Γενίκα να πω οτι θέλω να παίζω παιχνίδια (π.χ. Oblivion) αλλά σαφώς θέλω κάτι γενικότερα δυνατό που να επιδέχεται overclocking (οχι κάτι φοβερο). Το κόστος βγαίνει περίπου 1300? και δεν θέλω να ξεφύγω πολύ από αυτό (άντε 1400?)

Monitor : Την επέλεξα γιατί είναι η καλύτερη στη κατηγορία της και πάντα θεωρούσα τα χρήματα για την οθόνη επένδυση.

CPU : Intel γιατί ναι μεν είναι λίγο πιο αργοί από τους AMD στα ίδια χρήματα αλλα αν υπολογίσουμε και το overclocking...

Motherboard : Καταρχήν δεν με ενδιαφέρει το SLI ή το Crossfire, πιστεύω οτι είναι καλή για overclocking και εχει τηλεχειρισμό για κάποιες λειτουργίες, χαρακτηριστικό που προσωπικά με ενδιαφέρει.

Memory : Από όσο κατάλαβα με υψηλότερα memory timings δεν θα δω μεγάλες διαφορές, οπότε θεωρώ οτί δεν αξίζει να πάρω κάτι πιο ακριβό.

GPU : Εδώ μάλλον δεν χρειάζεται να πώ πολλά,για το μόνο που δεν είμαι σίγουρος είναι ο κατασκευαστής...

Hard Disk : Ηθέλα 10.000 στροφές αλλά ξεφεύγει πολύ και δίνει λιγα GB.

Power supply : Εδώ δεν είμαι πολύ σίγουρος, θέλω βοήθεια.

Case : Τα ίδια με Power supply.

Οποιαδήποτε σχόλια, παρατηρήσεις, προτάσεις ειναι ευπρόσδεκτα.

Δημοσ.

ελα μου. ο επεξεργαστης ΙΣΩΣ να ειναι λιιγο χειρωτερος αλλα γλειτωνεις 100 ολοκληρα ευρο διοτι αν επερνες τον 6420 θα επρεπε να παρεις και ψυκτρα μιας και το πλαισιο δινει tray εκδοση ;) το τροφοδοτικο ειναι καμια 10αρια φορες καλυτερο, η μητρικη υποστιριζει peryn, τα αλλα γνωστα...

οι 8800 ειναι ολες reference και δε διαφερουν σε ΤΙΠΟΤΑ οσων αφορα τα υλικα κατασκεβεις και την ποιοτητα τους στο συνολο τους. το μονο που αλαζει ειναι το αυτοκολητο που εχουν πανω στη ψυκτρα και στη συσκεβασια και ισως καποιος να βαζει και κανα παιχνιδακι μεσα... τιποτα αλλο.

μιας και η οθονη ειναι 22" με +120 ευρο περνεις την 8800 640 και εισαι λιγο καλυτερα. οχι οτι ετσι θα εχεις και προβλημα.....

post-15206-129062947803_thumb.jpg

Δημοσ.

@angakis

Καλώς ήρθες στο forum.

Πολύ καλό το συστημά σου,για την χρήση που το θες,αλλά πρόσεξε τις εγγυήσεις,τι παρτίδα είναι και όχι μόνο την τιμή (ειδικά γι'αγορές από το Plaisio)-Αν όλα τα ίδια ονομαστικά προιόντα,ήταν ίδια σε ποιότητα,δεν θα υπήρχαν ούτε διαφορές σε τιμή,ουτε σε επιδόσεις,ουτε σε αντοχή,ούτε διάφορες φίρμες κατασκευής.

Γι'αυτό το λόγο υπάρχουν και τα review να δει κανείς τι του χρειάζεται,γιατί οι προσωπικές γνώμες είναι άπειρες σε κάθε forum,και αν κάνει κανείς αναζήτιση,κάθε 2 μέρες τα ίδια λέμε εδω μέσα.

Δημοσ.

Σιγουρα θα πας σε αλλο τροφοδοτικο. Οχι Chieftec! Το toughpower που προτεινει ο φιλος galis ειναι μια χαρα!

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σας.

Θέλω 3 διευκρινήσεις :

1. Αν πάρω τον 4300 πόσο έυκολο θα είναι τον υπερχρονίσω στα 3,47Ghz;

Θα χρειαστώ τπτ παραπάνω σε ψύκτρες, ανεμιστήρες ή μήπως καλύτερες μνήμες;

2. Για το τροφοδοτικό. Τι εννοείς 10 φορές καλύτερο;Θέλω αν γίνεται να μου αναλύσεται τα πλεονεκτήματα.Που θα με βοηθήσει δηλαδή;

3. Με το κουτί τι γίνεται;Το μόνο παραπάνω που θα έχει μέσα εκτός από αυτά που είναι στη λίστα είναι 1 dvd-writer.Θα χρειαστώ μεγαλύτερο;Ανεμιστήρες κτλ.

Όπως καταλαβαίνεται υστερώ σε θέματα που έχουν να κάνουν με υπερχρονισμό, τροφοδοτικά κουτιά και στην πραγματική αξία που μπορεί να δώσουν σε 1 PC.

Όσο αφορά το πλαίσιο να αναφέρω οτι δεν θα πάρω τα πάντα από εκεί.CPU και οθόνη από άλλο μικρότερο κατάστημα,για να έχει ψύκτρα η CPU και γιατί βρήκα φθηνότερα την οθόνη και θα μπορώ να την πάρω με S panel.

Δημοσ.

Το τροφοδοτικο πρεπει να το δεις σαν επενδυση και οχι απλα σαν ενα εξαρτημα. Ενα καλο τροφοδοτικο διασφαλιζει την καλη λειτουργια του μηχανηματος σου και ποσο μαλλον ενα ποιοτικο τροφοδοτικο. Δεδομενου οτι θες να παιζεις και παιχνιδια και με την 8800 θα σου συνιστουσα ενα απο τα enermax, tt toughpower,seasonic. Περιπου με 100 ευρω θα εισαι καλλυμενος.

(Ειχα ενα τροφοδοτικο αγνωστου μαρκας και μεσα σε ενα χρονο αρχισε το pc απο το πουθενα restarts και κολληματα. Με ενα προγραμμα της mobo ειδα οτι δεν εδινε τα απαραιτητα V στην 3,3 και στην +12. Το αλλαξα και βρηκα την υγεια μου). Αυτα για το PSU.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...