george_o/c Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Οι Pentium D (όλες οι σειρές) είναι προηγούμενης γενιάς και τεχνολογίας... Εχουν ήδη πεθάνει και δεν το έχουν καταλάβει (ή κάποιοι έχουν στοκάρει και πρέπει να αδειάσουν οι αποθήκες)... Το πολύ γέλιο πέφτει αν επισκευτεί κανείς το emarket και δει πόσο πουλάνε κάποιοι, κάποιους Pentium D... Δεν αναφέρεται το παιδί σε Pentium D, αλλά P4 64bito :wink: (ΜΟΝΟΠΗΡΥΝΟ δλδ :wink:)
Eloy Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Εχεις δίκιο, δεν το πρόσεξα... Sorry... Ερχόμουν με φόρα από άλλο thread...LOL...
Eloy Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Πάντως... χμμμ.... Πάλι τον 4300 θα του πρότεινα...
george_o/c Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Μα έτσι και αλλιώς ο 4300 είναι κλάσης ανώτερος >>>>>>>>>>>>>>>> 64bito P4 Άσε που άμα τον πας και στα 3GHz, και μάλιστα με τέλειες θερμοκρασίες, τον αφήνει χλμ πίσω τον Ρ4....:wink:
kag3to Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 από θερμοκρασίες γενικότερα σε 64bitο P4 και Core2Duo τί παίζει? και ποιά είναι τα όριά τους?
george_o/c Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Από θερμοκρασίες καμία σχέση οι δύο επεξεργαστές. Γενικά οι C2D είναι λιγότερο ενεργοβόροι και έχουν σαφώς χαμηλότερες θερμοκρασίες από P4 64bit :wink: Στους C2D αν σε full load δεις πάνω από 65-70 βαθμούς, τότε πρέπει νομίζω να ανησυχείς.... Για τους P4 δεν έχω ιδέα. Πάντως ο Prescott σου Kag3to φημίζεται για τις τεράστιες θερμοκρασίες του , οι Northwood έχουν πολύ χαμηλότερες (hehehe ), αλλά και οι δύο γεννιές (Prescott και Northwood) γενικά αντέχουν πολύ ψηλότερα από C2D.... Τώρα αν ισχύει το ίδιο για τους 64bitous τι να σου πώ δεν ξέρω... Πάντως γενικά αν στους επεξεργαστές δείς πάνω από 70, κάτι δεν πάει καλά, και πρέπει να το κοιτάξεις :wink:
Vatos_locos Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 E4300 δαγκωτό σου μιλάει κάτοχος του και το μηχάνημα πετάει άσε που με overclocking πάτησα έναν 6600 ενός φιλαράκου στα 3 Ghz αυτός στα 3,7Ghz εγώ
george_o/c Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 E4300 δαγκωτό σου μιλάει κάτοχος του και το μηχάνημα πετάει άσε που με overclocking πάτησα έναν 6600 ενός φιλαράκου στα 3 Ghz αυτός στα 3,7Ghz εγώ Nαι ε? Δλδ σε σύγκριση ενός 4300 και ενός 6600, όπως και τώρα που λες, αν υποθέσουμε ότι ο 4300 είναι στα 3.5 και ο 6600 στα 3.2 ποιος έχει καλύτερες επιδόσεις? Ο 4300 δεν υστερεί λίγο εξαιτίας του 800MHz bus, και των -2MB L2 Cache σε σχέση με τον 6600? Αφού η μνήμη L2 χρησιμοποιείται για να μεταφέρονται τα δεδομένα στη μνήμη, όσο μεγαλύτερη τόσο καλύτερα δεν είναι αφού αποφεύγεται το bottleneck, ε Vatos? Καλά το ξέρω από οικονομικής απόψεως ο 4300 είναι best value for money, εκτός από αυτό ρωτάω όμως ...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 george_o/c usterei logo tou 800mhz bus otan einai overclocked? afou to fsb anevazoume gia na kanoume overclocked oxi to multiplier (stous 3ekleidwtous) ara o 4300 otan einai sta 3.5ghz exei megalytero fsb apo ton 6600 sta 3.2ghz (symfwna me to paradeigma sou)
george_o/c Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Nαι σωστά το ξέρω πως δεν χρειάζεται να πειράξεις το multiplier, και το ξέρω πως ανεβάζοντας το FSB γίνεται το o/c....:wink: Ναι οκ λάθος μου που ρώτησα. Αλλά με τα -2 MB στην λανθάνουσα τι γίνεται? Ειδικά στα παιχνίδια δεν θα χρειάζονται....
Vatos_locos Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 για να καταλάβεις με μια μπακαλίστικη μέτρηση ένας 6600 @ 3ghz μου έριχνε 1 και κάτι δευτερόλεπτα στο 1M pi με τον δικό μου στα 3,3 Ghz οποτε τώρα που είμαι 3,4 και ανεβαίνω ακόμα πιστεύω ότι έχω φτάσει τις επιδόσεις του 6600 στην θεωρία πάντα γιατί στην πράξη πολλά διαφέρουν
Sadamiraq Δημοσ. 16 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2007 Πάντως γενικά αν στους επεξεργαστές δείς πάνω από 70, κάτι δεν πάει καλά, και πρέπει να το κοιτάξεις :wink: Δηλαδη τι να πω εγω που εχω τον northwood 3.00 O/C 3.7 με stock ψυκτρα και εχω πιασει 9Ο βαθμους (shutdown στα 93) αλλα ποτε δεν εχει κανει shutdown πετυχα καλο κομματι? Αν παρεπιπτοντως ξερετε γιατι τους prescot τους λενε preshot ε?
george_o/c Δημοσ. 16 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2007 Δηλαδη τι να πω εγω που εχω τον northwood 3.00 O/C 3.7 με stock ψυκτρα και εχω πιασει 9Ο βαθμους (shutdown στα 93) αλλα ποτε δεν εχει κανει shutdown πετυχα καλο κομματι? Αν παρεπιπτοντως ξερετε γιατι τους prescot τους λενε preshot ε? Σου παραθέτω τι έγραψα παραπάνω για Prescott και Norhtwood: αλλά και οι δύο γεννιές (Prescott και Northwood) γενικά αντέχουν πολύ ψηλότερα από C2D.... Τί έχεις πετύχει με τους 90 βαθμούς :!: : The internal chassis temperature for systems based on Pentium 4 processors 2.80 GHz (and below) should be maintained at 40°C (or lower) for chassis in the maximum expected external ambient (which is typically 35°C) (υπολόγιζε κάτι παραπάνω επειδή ο δικός σου είναι 3άρης) Allowing processors to operate at temperatures beyond their maximum specified operating temperature may shorten the life of the processor and can cause unreliable operation Και καλά, η Intel είναι υπερβολική. Πάνω από τα 70 όμως καταστρέφεις τη cpu σου.... Πολλά προβλήματα έχεις προκαλέσει φίλε μου χωρίς να το καταλάβεις. Από μόνο του το o/c, προκαλεί προοβλήματα στη cpu (μείωση της ζωής της, το σύστημα δεν είναι stable και δημιουργούνται και πολλά άλλα προβλήματα στο εσωτερικό αλλά δεν είμαι ο αρμόδιος- μεταστοιχείωση του πυρριτίου κ.α που είχα διαβάσει σε ένα thread του iced-), λειτουργείς και τη cpu στους 90 και περηφανεύεσαι... Καλά ο θόρυβος που κάνει το ανεμιστηράκι δεν σου σπάει τα νεύρα???? Το side window λογικά θα είναι τόσο ζεστό, που ψήνει μέχρι και καφέ... Μωρέ με 90 βαθμούς που έχεις πιάσει εσύ, δεν βγάζεις το ανεμιστήρι να ακουμπήσεις στην ψύκτρα ένα κατσαρολάκι να έχεις έτοιμο το βραστό σου νερό, ή ακόμα καλύτερα για να ψήνεις καφέ? :lol: Άντε και καλό κάψιμο... edit: Ειλικρινά δεν υπάρχει περίπτωση στα 3.7 που έχεις το σύστημά σου, να σου είναι stable με stock ψύκτρα. Και με mobo την Intel D865 ??? Στα 3315 που τον έχω εγώ χτυπά το mobo 50άρα, στα 3.4 ανεβαίνει 51, πράγμα επιζήμιο για αυτή.... Η μόνη περίπτωση να λειτουργείς στα 3.7 είναι να έχεις κολλήσει κανένα ανεμιστήρι στην ψύκτρα του northbridge για να ρίξεις θερμοκρασίες, αλλιώς το mobo που έχουμε (και μάλιστα το δικό μου είναι καλύτερο ) θα το είχες πάρει στο χέρι φίλε μου... Άσε που οι Northwood με μόλις 512kb L2 Cache, μένουν πολύ πίσω από τους Prescott πάνω από τα 3GHz, και έτσι είτε στα 3.3 είτε στα 3.7 διαφορά δεν θα δεις σχεδόν καθόλου. Μόνο πόνο και οδύνη προκαλείς στο σύστημά σου (), με stock ψύκτρα και τέτοιες θερμοκρασίες... Kαλύτερα βάλε μια Αγγελία Ζήτησης, μπας και βρεις κανένα αξιοπρεπές mobo... edit N.2: ξαναδιάβαζα τα specs του συστήματός σου, και θέλω να σε ρωτήσω κάτι: Πώς γίνεται οι μνήμες σου να λειτουργούν στα 400 (stock ταχύτητα) και η cpu σου στα 3700 ???? Αφού οι μητρικές μας έχουν διαιρέτες 1|1 πράγμα που σημαίνει ότι ανεβάζοντας το FSB στα 246 x 15 = 3690ΜΗz, οι μνήμες σου θα έπρεπε να τρέχουν στα 492MHz... Και κάτι άλλο, 492MHz σε Samsung χωρίς κουβερτάκι αποκλείεται αφού θα το είχες πάρει στο χέρι... Εκτός αν έχεις βάλει κουβέρτα και δεν το αναφέρεις...
Sadamiraq Δημοσ. 16 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2007 Σου παραθέτω τι έγραψα παραπάνω για Prescott και Norhtwood:αλλά και οι δύο γεννιές (Prescott και Northwood) γενικά αντέχουν πολύ ψηλότερα από C2D.... Τί έχεις πετύχει με τους 90 βαθμούς :!: : The internal chassis temperature for systems based on Pentium 4 processors 2.80 GHz (and below) should be maintained at 40°C (or lower) for chassis in the maximum expected external ambient (which is typically 35°C) (υπολόγιζε κάτι παραπάνω επειδή ο δικός σου είναι 3άρης) Allowing processors to operate at temperatures beyond their maximum specified operating temperature may shorten the life of the processor and can cause unreliable operation Και καλά, η Intel είναι υπερβολική. Πάνω από τα 70 όμως καταστρέφεις τη cpu σου.... Πολλά προβλήματα έχεις προκαλέσει φίλε μου χωρίς να το καταλάβεις. Από μόνο του το o/c, προκαλεί προοβλήματα στη cpu (μείωση της ζωής της, το σύστημα δεν είναι stable και δημιουργούνται και πολλά άλλα προβλήματα στο εσωτερικό αλλά δεν είμαι ο αρμόδιος- μεταστοιχείωση του πυρριτίου κ.α που είχα διαβάσει σε ένα thread του iced-), λειτουργείς και τη cpu στους 90 και περηφανεύεσαι... Καλά ο θόρυβος που κάνει το ανεμιστηράκι δεν σου σπάει τα νεύρα???? Το side window λογικά θα είναι τόσο ζεστό, που ψήνει μέχρι και καφέ... Μωρέ με 90 βαθμούς που έχεις πιάσει εσύ, δεν βγάζεις το ανεμιστήρι να ακουμπήσεις στην ψύκτρα ένα κατσαρολάκι να έχεις έτοιμο το βραστό σου νερό, ή ακόμα καλύτερα για να ψήνεις καφέ? :lol: Άντε και καλό κάψιμο... edit: Ειλικρινά δεν υπάρχει περίπτωση στα 3.7 που έχεις το σύστημά σου, να σου είναι stable με stock ψύκτρα. Και με mobo την Intel D865 ??? Στα 3315 που τον έχω εγώ χτυπά το mobo 50άρα, στα 3.4 ανεβαίνει 51, πράγμα επιζήμιο για αυτή.... Η μόνη περίπτωση να λειτουργείς στα 3.7 είναι να έχεις κολλήσει κανένα ανεμιστήρι στην ψύκτρα του northbridge για να ρίξεις θερμοκρασίες, αλλιώς το mobo που έχουμε (και μάλιστα το δικό μου είναι καλύτερο ) θα το είχες πάρει στο χέρι φίλε μου... Άσε που οι Northwood με μόλις 512kb L2 Cache, μένουν πολύ πίσω από τους Prescott πάνω από τα 3GHz, και έτσι είτε στα 3.3 είτε στα 3.7 διαφορά δεν θα δεις σχεδόν καθόλου. Μόνο πόνο και οδύνη προκαλείς στο σύστημά σου (), με stock ψύκτρα και τέτοιες θερμοκρασίες... Kαλύτερα βάλε μια Αγγελία Ζήτησης, μπας και βρεις κανένα αξιοπρεπές mobo... Μωρε κρητηκατσι εισαι ωρε?Μην μου πουλας τρελα εμενα σαλονικιος εδω.Σοβαρα τωρα,φιλε Γεωργη συνοματε δεν ξερω τι λες εσυ εγω εχω το cpu clockarismeno εδω και εναμιση χρονο στα 3.7 χωρις κανενα προβλημα και μιλαμε ολη μερα αναμενος ειναι να ξες.Δεν περηφανευομαι για την θερμοκρασια γιατι απο τι βλεπω δεν καταλαβες πως τα ενοουσα αυτα που ελεγα.Το οτι δεν εχω διπυρηνο cpu,τρελη mobo και hi-end karta δεν σημαινει οτι ειμαι χθεσινος.Ξερεις δεν εχουν ολοι την οικονομικη ανεση να αγοραζουν καθετι βγαινει καινουργιο (εχω κι ενα αμαξι να ξεπληρωσω) κι αν κρινω απο το pc σου ουτε εσυ εχεις η για αλλους λογους πολυ ωραια η 9200 ακομα την εχω στο παταρι. Οταν λεω 90 δεν εννοω οτι οταν δουλευει idle και οχι δεν εχω βαλει τιποτα,μαμα ψυκτρα fan οχταρια πισω και πλαι τπτ αλλο.Απλως εχω καλο εξαερισμο λογο του παραθυρου που ειναι απο πισω του, οσο μπορεις να πεις βοηθαει.Εχω τρια επαγγελματα. Θερμουδραυλικος,Ηλεκτρονικος και τελειωνω του χρονου ΙΕΚ τεχνικου Η/Υ.Αν και στο τελευταιο τζαμπα πηγα δεν εμαθα τπτ που δεν ηξερα.Πιστευεις πως αν ειχα προβλημα στην mobo δεν θα το ειχα καταλαβει?Ασχολουμαι με τα ηλεκτρονικα και ηλεκτρολογικα απο πολυ μικρη ηλικια.Μην με λες λοιπον τις καθε π@π@ριες που λεει η Ιντελ και η καθε Ιντελ.Μαθε και κατι απο μονος και οχι οτι αρλουμπες γραφει ο καθε μ@λ@κ@ς.Βασικα θα σου πω και κατι,δεν χρησιμοποιω τις θερμοαπαγωγικες παστες που χρησιμοποιουν ολοι.Χρησιμοποιω δικης μου κατασκευης.Μου το εμαθε ενας φιλος απο την Τeam ICU,πιστευω να την ξερεις και δηστυχως δεν γινεται να πω τα υλικα τα οποια βγαινουν πιο φτηνα απο την πρεζα παστας που κανει 5-6 Ευρω?Α καφε δεν εχω δοκιμασει αλλα το αυγο το ψηνει χαλαρα.Οσο για τον θορυβο οκ κανει αλλα ποσο μπορει να κανει για μην τον αντεχεις?Αν δεν με πιστευεις προβλημα σου δεν εισαι ο μονος.Α thnks για τις αγγελιες ειναι πολυ χρησιμες Δεν σου κραταω κακια για αυτα που εγραψες
george_o/c Δημοσ. 16 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2007 Δεν στα έγραψα, επειδή πειράχτηκα (άντε λιγάκι το παραδέχομαι) αλλά περισσότερο επειδή 90 βαθμοί ρε συ είναι πολλοί και όσο να ΄ναι την καταστρέφεις την cpu... Πάντως συγχαρητήρια αφού μου λες ότι δεν έχει πρόβλημα εδώ και 1,5 χρόνο , και μπράβο για τη μαεστριά σου με την πάστα. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα με τη Σαλόνικα, έτσι και αλλιώς μένει μία θεία μου εκεί και έχω έρθω 2 φορές, μια χαρά είναι :grin: (έχετε και κάτι κορίτσια μάλαμα :wink:), αλλά ούτε και μαζί σου, απλά μου φάνηκε ανησυχητική η σχετική άνεση η οποία σε διέκρινε όταν έλεγες: Δηλαδη τι να πω εγω που εχω τον northwood 3.00 O/C 3.7 με stock ψυκτρα και εχω πιασει 9Ο βαθμους (shutdown στα 93) αλλα ποτε δεν εχει κανει shutdown Πάντα με σεβασμό και εκτίμηση, και συγνώμη αν ανέβασα τους τόνους, απλά όπως προείπα μου φάνηκαν ψιλοπερίεργα κάποια πράγματα :grin: :grin: :grin: Όσο για το αυγό καλή η ιδέα σου :wink:, αλλά επιμένω σε ένα ελληνικό καφεδάκι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.