Silent Arrow Δημοσ. 16 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2007 ....Παιδες να ρωτησω και εγω κατι σχετικο.... Ποιος ο λογος που οι νεες μητρικες βγαζουν RAID και στο Southbridge και σε καποιον αλλον controller που μπορει να διαθετουν οπως JMicron, Gigabyte Controller klp?? Εννοω θα πειρμενε κανεις μια νεα μητρικη να ειχε ολα τους Sata διαυλους σε εναν controller και να τελειωνε η υποθεση. Γιατι το μπερδευουν το πραγμα? Αλους Sata στο JMicron, αλλους Sata στο Southbridge, Raid 0, 1, JBOD στον Jmicron, Raid 0, 1, 5, 10 στο Southbridge.... Any help?
Vatos_locos Δημοσ. 16 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2007 γιατί λογικά το κάθε ένα υποστηρίζει έναν συγκεκριμένο αριθμό καναλιών αν εγώ σαν κατασκευαστής θέλω να σου δώσω την δυνατότητα εσένα στον τελικό καταναλωτή να έχεις 10 δίσκους πάνω στο pc σου δεν μπορώ να το κάνω με έναν κοντρόλερ όχι ακόμα τουλάχισοτν παίζει να λέω μπούρδες πάλι αλλα μονο εκεί πάει το μυαλό μου
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 16 Ιουνίου 2007 Moderators Δημοσ. 16 Ιουνίου 2007 To ICH9 southbridge δινει 6 sata2. Εαν μια κατασκευαστρια θελει να εξοπλισει μια μητρικη της με παραπανω, ενσωματωνει και εναν ακομα ή 2 controllers, αρα μπορει να εχει και ακομα μερικες sata θυρες. Ειναι αυτονοητο οτι δεν γινεται να γινει raid μεταξυ των 2 controllers.
poulinos Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 kai gia enan allo basiko logo.sinithos to sata px tis nvidia dinei sata 0,1,5,jbod gia 6 diskous.to dfeutero raid pou iparxei sinithos sta deluxe montela einai to mono raid pou sou dinei 2 siskeues sinithos alla poles fores ite i mia ite i deuteri mporei na ine exoteriki
Silent Arrow Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Thanks ολους.... Ολος ο προβληματισμος μου ξεκινησε απο ορισμενες μητρικες κατω των 100 ευρω, επωνυμες (οπως η MSI Neo F) που προσφεραν μεν RAID αλλα διαπιστωθηκε στην πραξη οτι το Raid αφορουσε Jmicron Controller που ειχε μονο εναν SATA και οποτε το RAID 0 ή 1 γινοταν με εναν SATA και εναν IDE σκληρο. Για γελια δηλαδη και δικαιολογημενα τα παραπονα στο net. Τεσπα το σοβαρο RAID ειναι μαλλον αυτο που αφορα Southbridge και κανει σιγουρα RAID 5 (?). Για εναλλακτικη του RAID 1, για να μη χασουμε την χωρητικοτητα του 1 σκληρου και στις περιπτωσεις που η μητρικη δεν υποστηριζει RAID γενικα, πως την βλεπεται τη λυση δημιουργιας φακελου - χαρτοφυλακα στον δευτερο σκληρο που θα ανανεωνουμε τα δεδομενα του με βασει τον φακελο στον πρωτο σκληρο? (Για να μην κανουμε delete & copy paste συνεχεια)?
poulinos Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 EGO pantos exo raid 0 me 3 diskous x 250 gigabyte kai meta iparxoun 2 x 320 pou apla exoun backup.sto raid den kratao backup.
Silent Arrow Δημοσ. 19 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2007 EGO pantos exo raid 0 me 3 diskous x 250 gigabyte Raid 0 με τρεις δισκους???? Δεν φοβασαι μην γινει καμια στραβη? 750ΜΒ ειναι αυτα.... Μου κανει εντυπωση που αν και ψαγμενος εχεις απορριψει το Raid 1. Εχει κατι εξαιρετικα αρνητικο που αγνοω??
poulinos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 oi treis diskoi einai apla gia taxitita.den kratao backup pote ekeimesa.ta backup mou briskontai se 2 x 320 raid 1 kai se ena exoteriko pou ekei exo ta very important pou einai 120 wd ,2,5 inches.den kratao backup se cd gia auto exo dio diskous opote oti kai na ginei me ton enan na ta exo ston allon kai ta poli basika is triploun.opote to raid 0 einai gia prosorina mono .
Silent Arrow Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Poulinos thanks again.... 3 x 250GB 7200rpm vs 2 x Raptors 10000rpm (Raid 0 και οι δυο λυσεις). Τον θορυβο των Raptors δεν ξερω, λενε οτι ειναι θορυβωδης πολυ. Αν κανουν οπως οι 5400rpm το 1999 τοτε ειναι απογοητευτικη λυση. Αν οχι think again....
Vatos_locos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο τι προτείνεται έναν raptor 1k 36Gb νομίζω 8Mb Catche η 2x120 Seagate 7200 8Mb Catche σε raid 0 για ταχύτητα πάντα μιλάμε
dimi_p Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 παιζει παει καιρός απο τότε που τα είχα δωκιμάσει οπότε δεν αμφιβάλω να τα έχω γράψει και λάθος παντως το "ψάκσεις" το εχεις γραψει σιγουρα λαθος:mrgreen: [... Raid 0 = speed Raid 1 = ensurence ( έτσι γράφεται η ασφάλεια ? ) Raid 01 = 2 σκληροί σε διάταξη raid 1 και ένας μεγέθους όσο το αρθρισμα των 2 σε Raid 1 στους άλους 2 Raid 10 = το απο πάνω αλλά vise versa Raid 5 = JBOD JBOD = Just A Bunch Of Drives με λίγα λόγια το Raid του μπακάλη το κάνεις μόνο και μόνο αν έχεις πολους σκληρούς να δείχνουν σαν ένας ( Απο Software μονο ) αυτα τα λίγα αν το ψάκσεις λίγο απο google θα βρείς πολύ πιο λεπτομεριακά τα πάντα ...]
Vatos_locos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 ωραίος ρε συ μια θα κάνετε παράπονα για τα greeklish και μια γιατί τα γράφω λάθος τι να σας πω πια τίποτα άλλο δεν είχες να κανεις πρωί πρωί να μου σπάσεις τα νερά ήθελες συγχαρητήρια βρήκες ένα λάθος μου αλλα σε πληροφορώ ότι 1 έχω δυσλεξία 2 δυσκολεύομαι πολύ να γράψω με ελληνικά για να τα βλέπει η μάπα σου και αντί να δείξει έναν στοιχειώδη σεβασμό έρχεσαι και πετάς τις εξυπνάδες σου συγχαρητήρια άλλος ένας ελληνάρας συγγνώμη που σου σκοτώσαμε την γλώσσα πάντως το νόημα το έπιασες καλή σου μέρα και τα υπόλοιπα δεν τα γράφω θα φάω ban ξέρεις να απαντήσεις σε αυτό που ρώτησα η όχι ?
dimi_p Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 ωραίος ρε συ μια θα κάνετε παράπονα για τα greeklish και μια γιατί τα γράφω λάθος τι να σας πω πια τίποτα άλλο δεν είχες να κανεις πρωί πρωί να μου σπάσεις τα νερά ήθελες συγχαρητήρια βρήκες ένα λάθος μου αλλα σε πληροφορώ ότι 1 έχω δυσλεξία 2 δυσκολεύομαι πολύ να γράψω με ελληνικά για να τα βλέπει η μάπα σου και αντί να δείξει έναν στοιχειώδη σεβασμό έρχεσαι και πετάς τις εξυπνάδες σου συγχαρητήρια άλλος ένας ελληνάρας συγγνώμη που σου σκοτώσαμε την γλώσσα πάντως το νόημα το έπιασες καλή σου μέρα και τα υπόλοιπα δεν τα γράφω θα φάω ban ξέρεις να απαντήσεις σε αυτό που ρώτησα η όχι ? κατσε ρε φιλε, ενα σχολιο εκανα και μαλιστα διπλα με χαμογελα! που να ξερω εγω οτι εχεις δυσλεξια ; σε ξερω κιαπο χθες ; μαλλον εσυ ξυπνησες στραβωμενος σημερα καλημερα!
Vatos_locos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 κοίτα στραβωμένος δεν ξύπνησα γιατί δεν έχω κοιμηθεί καθόλου και όπως λες δεν με ξέρεις δεν σχολιάζουμε τους άλλους όπως δεν το έχω κάνει και εγώ ποτε τελοσπάντων sorry δεν θέλω να σκοτωθώ με κανέναν εδώ μέσα και επειδή το θέμα του πεδίου το χέσαμε ότι άλλο θες στείλτε σε pm sorry για την παρεξήγηση αλλα όπως δεν σχολιάζω κανέναν δεν θέλω να με σχολιάζουν και δεν με πολύ ενδιαφέρει κιόλας αν θα τα γράφω σωστά η όχι το νόημα είπαμε ότι το πιάσαμε τώρα πραγματικά έχεις καμια ιδέα για αυτό που ρώτησα γιατί με ενδιαφέρει
Meredoth Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 paides emeis edo sth douleia xrhsimopoioume poly Raid 5, einai h asfalesterh methodos na prostatepseis ta arxeia sou kai genika tous diskous sou apo tyxon zhmies. ena xarakthristiko tou Raid 5 einai oti douleyei MONO me mono arithmo sklhron diskon kai oxi me enan disko h me zygo arithmo. Dhladh douleyei me 3, 5, 7 diskous. H leitourgeia tou einai h ekshs: To Raid 5 exei to xarakthristiko oti thn ora px pou sozeis ena arxeio sto disko, aytomata ayto to arxeio ginete oloklhro backup (ypothetoume oti exoume 3 diskous) ston deytero disko kai ena kommati tou arxeiou aytou p.x 20 Mb apothikeyete ston 3o disko. H teleytaia methodos legete parity kai ayto ginete dioti to raid exei thn ikanontita na anakthsei ena oloklhro arxeio, blepontas mono ena meros tou. Elpizo oso mporesa na sas diafotisa me to Raid 5 kai to pos leitourgei RAID 5 μπορείς να κάνεις με οποιονδήποτε αριθμό πάνω από 3. Δηλαδή και με 4 και με 5 και με όσους θες. Απλά θες 3 τουλάχιστον
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.