sakisgri Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου 3 λεπτά πριν, user27 είπε Καταρχήν εννοούσα ότι χωρίς GSP, το ebay στην περίπτωση μου αλλά και τα ΕΛΤΑ (σύμφωνα με τη φωτογραφία που μου υπέδειξες) χρεώνουν ΦΠΑ ολόκληρο αντί άντε τη διαφορά ΦΠΑ Αγγλίας Ελλάδας. Το άλλο που βρήκες στο taxheaven αν κατάλαβα καλά επιβεβαιώνει το λάθος αυτό. Μήπως έγινε κάτι λάθος σε εσένα και σου κοπανισανε ΦΠΑ και στα μεταφορικά; Μήπως δηλαδή τα μεταφορικά δεν έχουν δηλωθεί ως μεταφορικά; Η φώτο δεν είναι δική μου και δεν ξέρω από που είναι, την έβαλα ως παράδειγμα για να δεις ότι αν η τιμή του προϊόντος και τα μεταφορικά είναι μια, τότε χρεώνεσαι τέλη εκτελωνισμού για τη συνολική αξία, όπως το γράφουν και στο taxheaven. Από το ebay θα μπει 24% Φ.Π.Α. και όχι το Αγγλικό, έτσι στην Ελλάδα η θα πληρώσεις μόνο τέλη εκτελωνισμού η αν τα έκανε όλα σωστά ο πωλητής δεν θα πληρώσεις τπτ. Το θέμα εδώ είναι αν το ebay στο invoice έχει ξεχωριστή τιμή για το προϊόν και ξεχωριστή για τα μεταφορικά, για να ξέρεις αν πληρώσεις τέλη εκτελωνισμού πόσα θα πληρώσεις.
user27 Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου 9 λεπτά πριν, sakisgri είπε Η φώτο δεν είναι δική μου και δεν ξέρω από που είναι, την έβαλα ως παράδειγμα για να δεις ότι αν η τιμή του προϊόντος και τα μεταφορικά είναι μια, τότε χρεώνεσαι τέλη εκτελωνισμού για τη συνολική αξία, όπως το γράφουν και στο taxheaven. Από το ebay θα μπει 24% Φ.Π.Α. και όχι το Αγγλικό, έτσι στην Ελλάδα η θα πληρώσεις μόνο τέλη εκτελωνισμού η αν τα έκανε όλα σωστά ο πωλητής δεν θα πληρώσεις τπτ. Το θέμα εδώ είναι αν το ebay στο invoice έχει ξεχωριστή τιμή για το προϊόν και ξεχωριστή για τα μεταφορικά, για να ξέρεις αν πληρώσεις τέλη εκτελωνισμού πόσα θα πληρώσεις. Ναι συμφωνούμε ως προς τη φωτό απλά συμπληρώνω ότι ίσως στην περίπτωση αυτή (φωτό) δεν έγινε σωστά η περιγραφή των μεταφορικών (δηλαδή ότι περιλαμβάνουν τον αγγλικό ΦΠΑ). Δηλαδή μήπως πρέπει ο κάθε πωλητής να το τονίζει αυτό και στο τέλος ο αγοραστής να πληρώνει τη διαφορά ΦΠΑ των μεταφορικών. Κάτι τέτοιο πιστεύω το κάνει το ίδιο το ebay μέσω gsp για αυτό και βγαίνουν έτσι τα νούμερα. Αν έστελνε το ebay με economy θα ήταν σωτήριο εννοείται.
sakisgri Δημοσ. 27 Μαρτίου Δημοσ. 27 Μαρτίου 12 λεπτά πριν, user27 είπε Ναι συμφωνούμε ως προς τη φωτό απλά συμπληρώνω ότι ίσως στην περίπτωση αυτή (φωτό) δεν έγινε σωστά η περιγραφή των μεταφορικών (δηλαδή ότι περιλαμβάνουν τον αγγλικό ΦΠΑ). Δηλαδή μήπως πρέπει ο κάθε πωλητής να το τονίζει αυτό και στο τέλος ο αγοραστής να πληρώνει τη διαφορά ΦΠΑ των μεταφορικών. Κάτι τέτοιο πιστεύω το κάνει το ίδιο το ebay μέσω gsp για αυτό και βγαίνουν έτσι τα νούμερα. Αν έστελνε το ebay με economy θα ήταν σωτήριο εννοείται. Εγώ ξέρω ότι πάντα μπαίνει το Ελληνικό Φ.Π.Α. δλδ 24% διότι έχουμε δει τελευταία πολλές περιπτώσεις που δεν πέρασε τελωνείο κάποιο δέμα από ebay, Αν δεν είχε 24% Φ.Π.Α. και είχε λιγότερο θα περνούσε σίγουρα. Δεν νομίζω να υπάρχει τέτοιο θέμα δλδ να χρεωθείς Αγγλικό Φ.Π.Α. αντί Ελληνικό. Δυστυχώς όσα αυτοκόλλητα από τελωνείο που βρήκα στο Google και είναι από ebay, κανένα δεν έχει ξεχωριστά μεταφορικά, όλα έχουν μια τιμή.
user27 Δημοσ. 27 Μαρτίου Δημοσ. 27 Μαρτίου Δε λέω να χρεωθείς μόνο αγγλικό ΦΠΑ για τα μεταφορικά. Λέω να χρεωθείς αγγλικό ΦΠΑ μεταφορικών (το πληρώνεις με buy now) συν τη διαφορά με το ελληνικό την οποία να την πληρώσεις στο τελωνείο. Και μετά να πληρώσεις και τέλη εκτελωνισμου μόνο για την αξία του προϊόντος. Αυτό πιστεύω είναι σωστό αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να το ξεκαθαρίσει ο κάθε πωλητής. Πάντως επαναλαμβάνω μου φαίνεται ότι το ebay με το gsp αυτό κάνει. Τέσπα από τα αυτοκόλλητα που έχεις δει μαλλον είναι πολύ δύσκολο πράγμα αυτό να υλοποιηθεί.
prefuse Δημοσ. Παρασκευή στις 01:39 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:39 μμ (επεξεργασμένο) Επειδή έχω να αγοράσω κάτι από ebay εδώ και χρόνια. Αν αγοράσω το παρακάτω remote από Κίνα, τι ακριβώς θα πληρώσω εδώ; Πως υπολογίζουμε το τελικό ποσό με όλους τους φόρους, τέλη, εκτελωνισμό κτλ που θα πληρώσουμε; Και αξίζει να το πάρω από εκεί ή να ψάξω από ευρωπαϊκό Amazon? Το θέμα είναι ότι θα τα πάρω δοκιμαστικά να δω αν δουλεύουν οπότε αν δεν δουλέψουν, θέλω την λιγότερη χασουρα. Ευχαριστώ https://www.ebay.com/itm/204684407971?mkcid=16&mkevt=1&mkrid=711-127632-2357-0&ssspo=a26ASYzTSl2&sssrc=4429486&ssuid=ACRuQDeJTsa&var=&widget_ver=artemis&media=COPY https://amzn.eu/d/6VGRdLl Επεξ/σία Παρασκευή στις 01:41 μμ από prefuse
aces Δημοσ. Σάββατο στις 09:34 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:34 πμ (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, prefuse είπε Επειδή έχω να αγοράσω κάτι από ebay εδώ και χρόνια. Αν αγοράσω το παρακάτω remote από Κίνα, τι ακριβώς θα πληρώσω εδώ; Πως υπολογίζουμε το τελικό ποσό με όλους τους φόρους, τέλη, εκτελωνισμό κτλ που θα πληρώσουμε; Και αξίζει να το πάρω από εκεί ή να ψάξω από ευρωπαϊκό Amazon? Το θέμα είναι ότι θα τα πάρω δοκιμαστικά να δω αν δουλεύουν οπότε αν δεν δουλέψουν, θέλω την λιγότερη χασουρα. Ευχαριστώ https://www.ebay.com/itm/204684407971?mkcid=16&mkevt=1&mkrid=711-127632-2357-0&ssspo=a26ASYzTSl2&sssrc=4429486&ssuid=ACRuQDeJTsa&var=&widget_ver=artemis&media=COPY https://amzn.eu/d/6VGRdLl Θα χρεωθείς κ στις 2 περιπτώσεις με βάση τον τιμοκατάλογο ΕΛΤΑ https://media.elta.gr/images/0/0/etairia/ektelonismos/eidikateliektelonismou31012025_gr.pdf κ από Amazon ευρωπαϊκό ο πωλητής στο πάνω λινκ έχει έδρα Ασία λογικά στο checkout θα σου βγάζει τις έξτρα/επιπλέον/estimated χρεώσεις. Επεξ/σία Σάββατο στις 09:34 πμ από aces 2
prefuse Δημοσ. Κυριακή στις 03:48 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 03:48 μμ (επεξεργασμένο) On 05/04/2025 at 09:34, aces said: Θα χρεωθείς κ στις 2 περιπτώσεις με βάση τον τιμοκατάλογο ΕΛΤΑ https://media.elta.gr/images/0/0/etairia/ektelonismos/eidikateliektelonismou31012025_gr.pdf κ από Amazon ευρωπαϊκό ο πωλητής στο πάνω λινκ έχει έδρα Ασία λογικά στο checkout θα σου βγάζει τις έξτρα/επιπλέον/estimated χρεώσεις. Η εδρα ειναι CN (Kίνα) αλλα βλέπω VAT Number:DE (Γερμανίας) οποτε δεν γνωρίζω τι ακριβώς ισχυεί και αν αυτο θεωρειτε συναλλαγή εκτός ΕΕ. Spoiler Detailed Seller Information Business seller Business Name:MianYangRongYuanGeShangMaoYouXianGongSi Business Type:Privately-owned business Trade Register Number:91510703MADE85NG8Q VAT Number:DE368132328 Phone number:+8618679675709 Email:[email protected] Business Address: FuJinLu389Hao5GKeJiYuan3Dong1-18-1 MianYangShi FuChengQu SiChuanSheng 621000 CN Σε περίπτωση που θεωρείτε συναλλαγή εκτός ΕΕ, στα ευρωπαικά amazon πληρώνω μονο οτι βλέπω στο τελικό στάδιο πληρωμής των ευρωπαικων amazon ή μετά κατα την παραλαβή, πληρώνω και έξτρα τέλη εκτελωνισμου κτλ; Για ebay απο οσο γνωρίζω, ποτέ δεν αναλάμβαναν τα έξοδα εκτελωνισμου ωστε να γωρίζεις ακρίβως ποσο θα σου κοστισει το προιον αν ηταν εκτός ΕΕ. άλλαξε κάτι; Επεξ/σία Κυριακή στις 03:50 μμ από prefuse
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα