Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα στη παρέα. Θα  ήθελα να κάνω μια ερώτηση για όποιον γνωρίζει . Μετά από αρκετά χρόνια έκανα μια αγορά στις 20 Ιουνίου από έναν Γάλλο με 99,7% θετικές κριτικές κτλ. Η παράδοση είναι να γίνει από 28 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου κάπου. Σε 2 μηνύματα τυπικά που έστειλα απλά για να επιβεβαιώσω τον χρόνο παράδοσης ένα αγγλικά και ένα γαλλικά δεν έχει απαντήσει. Αυτό πρέπει να με ανησυχεί η συμβαίνει να μην απαντάνε αλλά η παράδοση να γίνεται κανονικά. Ευχαριστώ πολύ. 

• Απαντ. 11,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλημέρα. Τελευταία αγορά από ebay το 2020. Πρόσφατα έκανα ακόμα μια αγορά, χωρίς να έχω διαβάσει για όλες τις αλλαγές που έγιναν. Ήξερα πως θα πληρώσω ΦΠΑ, και κάποιο τέλος στα ΕΛΤΑ για το τελωνειο και υπέθεσα πως free economy shipping είναι βασική αποστολή.

Ο έμπορος το έστειλε με dhl global forwarding, με tracking CNCCX..... και  local tracking της μορφής UV....DE. σήμερα είδα πως έφτασε Ευρώπη (arrived at customs BELGG). Οπότε Βέλγιο; Θα γίνει εισαγωγή εκεί και γλιτώνω τελωνειο;

Αν μου πει η dhl τίποτα τρέλα fees απλά δεν θα παραλάβω. Το δεμα κόστισε 16 ευρώ με το ΦΠΑ, και προτιμώ να τα κλαίω, παρά να δωσω πάνω από τα διπλά στη dhl. Φυσικά μιλάω για άρνηση παραλαβής και σε καμία περίπτωση δεν θα κάνω claim στο PayPal. 

Ευχαριστώ. 

SmartSelect_20240629_110211_Edge.jpg

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 29/6/2024 στις 11:27 ΠΜ, dazed&confused είπε

Καλημέρα. Τελευταία αγορά από ebay το 2020. Πρόσφατα έκανα ακόμα μια αγορά, χωρίς να έχω διαβάσει για όλες τις αλλαγές που έγιναν. Ήξερα πως θα πληρώσω ΦΠΑ, και κάποιο τέλος στα ΕΛΤΑ για το τελωνειο και υπέθεσα πως free economy shipping είναι βασική αποστολή.

Ο έμπορος το έστειλε με dhl global forwarding, με tracking CNCCX..... και  local tracking της μορφής UV....DE. σήμερα είδα πως έφτασε Ευρώπη (arrived at customs BELGG). Οπότε Βέλγιο; Θα γίνει εισαγωγή εκεί και γλιτώνω τελωνειο;

Αν μου πει η dhl τίποτα τρέλα fees απλά δεν θα παραλάβω. Το δεμα κόστισε 16 ευρώ με το ΦΠΑ, και προτιμώ να τα κλαίω, παρά να δωσω πάνω από τα διπλά στη dhl. Φυσικά μιλάω για άρνηση παραλαβής και σε καμία περίπτωση δεν θα κάνω claim στο PayPal. 

Ευχαριστώ. 

SmartSelect_20240629_110211_Edge.jpg

Τελικά έρχεται με ΕΛΤΑ Ελλάδα, αλλά μάλλον το φέρνουν με τα πόδια...

Screenshot_20240711_170415_Edge.jpg

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 11/7/2024 στις 5:05 ΜΜ, dazed&confused είπε

Τελικά έρχεται με ΕΛΤΑ Ελλάδα, αλλά μάλλον το φέρνουν με τα πόδια...

Screenshot_20240711_170415_Edge.jpg

Είδα στο τρακινγκ πως έφτασε στο κατάστημα σήμερα και πήγα και το πήρα. Δεν πλήρωσα κάτι αλλά απο εδώ και πέρα θα το σκεφτώ το ebay. Μακάρι να είχε paypal το ali, αλλά τουλάχιστον υπάρχει και η revolut. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, dazed&confused είπε

Μακάρι να είχε paypal το ali,

Υπάρχει το ali pay μπορείς να κάνεις εγγραφή , είναι σαν το PayPal 

Επεξ/σία από iliata2410
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στην παρέα!!

Θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος να μου απαντήσει. Θέλω να αγοράσω 5 πράγματα από τον ίδιο eBay πωλητή που είναι στη Γαλλία. Κάθε αντικείμενο έχει shipping cost 7,35 €. Αν επιλέξω “request combined shipping” θα πληρώσω μια φορά το προαναφερθέν ποσό ή άλλο ποσό που θα έχει τροποποιηθεί αναλόγως προς τα πάνω αλλά θα είναι μικρότερο του 5*7,35 € που θα πλήρωνα για την αποστολή κάθε αντικειμένου ξεχωριστά;

Αν γνωρίζει κάποιος να μου απαντήσει θα με βοηθούσε πολύ ώστε να δω αν συμφέρει εν τέλει ή όχι να πραγματοποιήσω την αγορά. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Επεξ/σία από sxetikos13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/9/2024 στις 1:07 ΠΜ, sxetikos13 είπε

Καλησπέρα στην παρέα!!

Θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος να μου απαντήσει. Θέλω να αγοράσω 5 πράγματα από τον ίδιο eBay πωλητή που είναι στη Γαλλία. Κάθε αντικείμενο έχει shipping cost 7,35 €. Αν επιλέξω “request combined shipping” θα πληρώσω μια φορά το προαναφερθέν ποσό ή άλλο ποσό που θα έχει τροποποιηθεί αναλόγως προς τα πάνω αλλά θα είναι μικρότερο του 5*7,35 € που θα πλήρωνα για την αποστολή κάθε αντικειμένου ξεχωριστά;

Αν γνωρίζει κάποιος να μου απαντήσει θα με βοηθούσε πολύ ώστε να δω αν συμφέρει εν τέλει ή όχι να πραγματοποιήσω την αγορά. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Εφοσον ειναι combined θα γινει ενοποιηση και 1 φορα χρεωση αφου ειναι καταχωρημενα απο το ιδιο κατ/μα-πωλητη. Βεβαιωσου ομως οτι τα αντικειμενα στις αγγελιες/καταχωρήσεις του eBay αναφερει item location France φευγουν οντως απο Γαλλία αφου και το ebay φιλοξενει μεσα πωλητες απο παντου εντος/εκτος ΕΕ/US/Ασία κλπ.

image.jpeg.e882a030f025cb2ffe47e2db2986af89.jpeg

Αν τα βαλεις ολα μαζι στη σελιδα στο τελικό checkout πριν την πληρωμή θα φανει αν χρεωνει κατι περισσοτερο ή αν απλα στα μαζευει ολα σε 1.

Επεξ/σία από aces
  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Παιδιά είχα περίπου 2 χρόνια να παραγγείλω από Ebay - Κίνα (μιας και προτιμούσα Aliexpress που σίγουρα δεν είχαν τελωνείο).

Έκανα περίπου 20 μικρές παραγγελίες από διάφορους πωλητές επειδή η διαφορά ήταν 50-55% πιο φθηνά από το aliexpress (πράγμα σπάνιο), ξέρετε αν το IOSS λειτουργεί εξίσου καλά στο ebay όπως και στο aliexpress;

Δημοσ.
2 minutes ago, Billator said:

Καλησπέρα σε όλους,

Παιδιά είχα περίπου 2 χρόνια να παραγγείλω από Ebay - Κίνα (μιας και προτιμούσα Aliexpress που σίγουρα δεν είχαν τελωνείο).

Έκανα περίπου 20 μικρές παραγγελίες από διάφορους πωλητές επειδή η διαφορά ήταν 50-55% πιο φθηνά από το aliexpress (πράγμα σπάνιο), ξέρετε αν το IOSS λειτουργεί εξίσου καλά στο ebay όπως και στο aliexpress;

Εμπειρικα και μονο θα μιλησω, αλλωστε δυστυχως δεν υπαρχει ενιαια γραμμη εντος ebay,

αλλα εχω δει, οτι οι μεγαλοι sellers (με πολλες πωλησεις/πχ πανω απο 100.000 εντος ebay), σχεδον παντα προσεχουν αυτο το θεμα με το ioss,

ενω οι πολυ μικροι, ειναι ρισκο, ακομη και αν παντα τους αφηνω μηνυμα στο 'message to seller' επισυναπτομενο μαζι με την παραγγελια, που τους λεω να γραψουν το ΙΟSS στην ετικετα πανω στο πακετο!

Αρα, καταλαβαινεις. Ειναι θεμα seller. Οι μεγαλοι, εχουν παρει το 'κολαει' και ισως και για αυτο να εγιναν μεγαλοι γιατι προσεχουν κι αυτα τα ζητηματα....αρα μαλλον οκ, οι μικροι ομως ειναι συνηθως 'οτι κληρωσει'....

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, mindreader είπε

Εμπειρικα και μονο θα μιλησω, αλλωστε δυστυχως δεν υπαρχει ενιαια γραμμη εντος ebay,

αλλα εχω δει, οτι οι μεγαλοι sellers (με πολλες πωλησεις/πχ πανω απο 100.000 εντος ebay), σχεδον παντα προσεχουν αυτο το θεμα με το ioss,

ενω οι πολυ μικροι, ειναι ρισκο, ακομη και αν παντα τους αφηνω μηνυμα στο 'message to seller' επισυναπτομενο μαζι με την παραγγελια, που τους λεω να γραψουν το ΙΟSS στην ετικετα πανω στο πακετο!

Αρα, καταλαβαινεις. Ειναι θεμα seller. Οι μεγαλοι, εχουν παρει το 'κολαει' και ισως και για αυτο να εγιναν μεγαλοι γιατι προσεχουν κι αυτα τα ζητηματα....αρα μαλλον οκ, οι μικροι ομως ειναι συνηθως 'οτι κληρωσει'....

Κατάλαβα οπότε βλέπω να την "τρώω" σε αρκετά :P  Οι μισοί είναι μικροί sellers. 

Σε ευχαριστώ πολύ! Το πολύ πολύ να μην δεχτώ τα δέματα που έχουν επιπλέον κόστος σε κάποια ίσως βγει και πιο φθηνό απλά να μην τα παραλάβω. Θα ενημερώσω για τα "στατιστικά" .

• Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Billator είπε

Καλησπέρα σε όλους,

19 λεπτά πριν, mindreader είπε

Δεν νομίζω να ειναι θέμα με μεγάλοι seller. Νομίζω περισσότερο παίζει ρόλο αν το δέμα έρχεται κατευθείαν από Κίνα η αν περνάει πρώτα από άλλη Ευρωπαικη χώρα. Αν έρχεται κατευθείαν από Κίνα πιο πιθανό να περασει τελωνειο και ας έχει καταβληθεί ο Φ.Π.Α. κανονικά στο IOSS.

Και μάλλον παίζει ρόλο αν πέσεις σε υπάλληλο που γνωρίζει την διαδικασία με το IOSS, Μάλλον οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν και βλέπουν τρίτη χώρα και το στέλνουν τελωνειο. Αφού πάει τελωνειο εκεί βλέπουν έχει πληρωθεί ο Φ.Π.Α. (αυτό που θα έπρεπε να δει ο πρώτος υπάλληλος) και φεύγει με χρέωση τέλη εκτελωνισμού μόνο (εφόσον αναγκάστηκε να περασει τελωνειο)

Αυτά τα γράφω με βάση 2 πράγματα. Πρώτον παρακολουθώντας το νήμα εδώ και χρόνια και κατάλαβα τα πιο πολλά δέματα από ebay που έρχονται από τρίτη χώρα σχεδόν πάντα περνάνε τελωνειο, ελάχιστα δεν περνάνε.

Και δεύτερον το Aliexpress ειναι μεγάλο market place και ξέρουμε κάνει την διαδικασία με το IOSS από την πρώτη στιγμή σωστά. Ακόμα και δέματα από το Aliexpress συγκεκριμένα τα"Cainiao super economy for special goods" που παλιά πηγαίναν πρώτα Ουζμπεκιστάν πριν έρθουν Ελλαδα (δλδ δεν περνούσαν από άλλη Ευρωπαικη χώρα πριν έρθουν Ελλαδα) πάντα περνούσαν τελωνειο με εξτρά χρέωση τέλη εκτελωνισμού. Ενώ το ίδιο διάστημα τα δέματα που πηγαίναν πρώτα είτε Ουγγαρια είτε Ολλανδία είτε Βέλγιο ποτέ δεν είχαν εξτρά χρέωση και ποτέ περνούσαν τελωνειο. Μιλάμε για το ίδιο Marketplace και την ίδια διαδικασία σε και τις 2 περιπτώσεις.

Νομίζω ειναι ξεκάθαρο πως στα Ελτα δεν ξέρουν πότε και αν πρέπει να περασει ένα δέμα τελωνειο. Με αυτά νομίζω ειναι θέμα τύχης αν πέσεις σε υπάλληλο που γνωρίζει την διαδικασία. Δυστυχώς πιο πολλές πιθανότητες έχει να περάσουν τελωνειο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, sakisgri είπε

Αυτά τα γράφω με βάση 2 πράγματα. Πρώτον παρακολουθώντας το νήμα εδώ και χρόνια και κατάλαβα τα πιο πολλά δέματα από ebay που έρχονται από τρίτη χώρα σχεδόν πάντα περνάνε τελωνειο, ελάχιστα δεν περνάνε.

Εμπειρικά έτσι είναι στο ebay :) είναι εντελώς random τυχαία η φάση συνήθως έχει χρέωση  κ δεν είναι safe επιλογή πλέον. Σπάνια θα τύχει να περάσει χωρίς χρέωση κάτι για εκτος ΕΕ μέσω ebay marketplace κ αν τύχει ειναι καθαρά θέμα λάθος που δεν έγινε σωστος ο εκτελωνισμός από προσωπικό ΕΛΤΑ.

Αν βρεις κάποιο σπανιο προϊόν πχ βινύλιο ή ανταλλακτικό που δεν υπάρχει αλλου με δημοπρασία μεσω ebay σε καλή τιμη εκεί αξίζει το ρίσκο ή κάποιο σπάνιο αντικείμενο αν κ πλέον το Aliexpress έχει σχεδόν τα πάντα τις περισσότερες φορές με χαμηλότερες τιμες στο σύνολο κ με κάλυψη μεσω AliPay για μη παραλαβή/χαμενο δεμα κλπ.

Επεξ/σία από aces
  • Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, aces είπε

Εμπειρικά έτσι είναι στο ebay :) είναι εντελώς random τυχαία η φάση συνήθως έχει χρέωση  κ δεν είναι safe επιλογή πλέον. Σπάνια θα τύχει να περάσει χωρίς χρέωση κάτι για εκτος ΕΕ μέσω ebay marketplace κ αν τύχει ειναι καθαρά θέμα λάθος που δεν έγινε σωστος ο εκτελωνισμός από προσωπικό ΕΛΤΑ.

Αν βρεις κάποιο σπανιο προϊόν πχ βινύλιο ή ανταλλακτικό που δεν υπάρχει αλλου με δημοπρασία μεσω ebay σε καλή τιμη εκεί αξίζει το ρίσκο ή κάποιο σπάνιο αντικείμενο αν κ πλέον το Aliexpress έχει σχεδόν τα πάντα τις περισσότερες φορές με χαμηλότερες τιμες στο σύνολο κ με κάλυψη μεσω AliPay για μη παραλαβή/χαμενο δεμα κλπ.

Αυτό ακριβώς κατάλαβα και εγώ. Για αγορές από Κίνα το Aliexpress και το Banggood ειναι μονόδρομος για safe αγορές.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Αυτό ακριβώς κατάλαβα και εγώ. Για αγορές από Κίνα το Aliexpress και το Banggood ειναι μονόδρομος για safe αγορές.

Κ άνα 6-μηνο νέα ενημέρωση για τους τρόπους αποστολής/αγορας αφού αυτά αλλάζουν κ ότι δουλεύει σήμερα μπορεί σε λίγους μήνες να μην είναι safe ή να αλλάξει κάποια ρύθμιση στα τελωνεία/τιμοκαταλογοι/ορια χρεωσεων κλπ.

Επεξ/σία από aces
  • Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τί ακριβώς γίνεται στις αγορές προϊόντων που έχουν τη δυνατότητα να κάνει ο πελάτης offer? Βάζει μια τιμή όποια θέλει κ ακολουθούν αυξάνοντάς την κ οι υπόλοιποι υποψήφιοι αγοραστές;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...