sdikr Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 On 16/12/2023 at 21:40, _Kapitalas_ said: Για αγορα απο Ebay και χωρα Αμερικη μου βγάζει στο check out αυτα. Πληρώνω κάτι επιπλέον κατα την παραλαβή και στις δυο περιπτώσεις; Κανονικά όχι, σου έχει ήδη κρατήσει στο δεύτερο για τον εκτελωνισμο 1
Havik Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Καλησπέρα είχα αγοράσει ένα μικρο αντικείμενο <10$ από ebay και ενώ είχα πληρώσει κανονικά τον ΦΠΑ πέρασε απο τελωνείο και υπάρχει μια χρέωση 2.5€ , από ότι μου είπε η υπάλληλος τηλεφωνικά είναι επειδή ο πωλητής δεν δήλωσε ότι έχει κρατηθεί ήδη ο ΦΠΑ με αποτέλεσμα να το ελέγξουν στο τελωνείο όπου και διαπίστωσαν ότι το ΦΠΑ είναι πληρωμένο, έβαλε την ταρίφα του το τελωνείο χωρίς να ξαναχρεώσει ΦΠΑ. εκτός και αν ο πωλητής τα έκανε όλα σωστά και το στα τελωνεία αποφάσισαν να πάρουν κάνα tip παραπάνω και τα ελέγχουν επίτηδες. Τι κάνω ; εγώ δεν θέλω με τπτ να πληρώσω κάτι extra επειδή έτσι γουστάρουν 1. Το αφήνω να επιστρέψει και ζητάω refund, θα μου επιστραφούν και τα μεταφορικά; 2. Επικοινωνώ με ebay (case) και ζιταώ να καλύψουν τα έξοδα του τελωνείου μιας και ο πωλητης έκανε την πατάτα; 3. Άλλο; 3.25$ AU κάνει το αντικείμενο μόλις το τσέκαρα.
bill_viper Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2023 11 ώρες πριν, Havik είπε Καλησπέρα είχα αγοράσει ένα μικρο αντικείμενο <10$ από ebay και ενώ είχα πληρώσει κανονικά τον ΦΠΑ πέρασε απο τελωνείο και υπάρχει μια χρέωση 2.5€ , από ότι μου είπε η υπάλληλος τηλεφωνικά είναι επειδή ο πωλητής δεν δήλωσε ότι έχει κρατηθεί ήδη ο ΦΠΑ με αποτέλεσμα να το ελέγξουν στο τελωνείο όπου και διαπίστωσαν ότι το ΦΠΑ είναι πληρωμένο, έβαλε την ταρίφα του το τελωνείο χωρίς να ξαναχρεώσει ΦΠΑ. εκτός και αν ο πωλητής τα έκανε όλα σωστά και το στα τελωνεία αποφάσισαν να πάρουν κάνα tip παραπάνω και τα ελέγχουν επίτηδες. Τι κάνω ; εγώ δεν θέλω με τπτ να πληρώσω κάτι extra επειδή έτσι γουστάρουν 1. Το αφήνω να επιστρέψει και ζητάω refund, θα μου επιστραφούν και τα μεταφορικά; 2. Επικοινωνώ με ebay (case) και ζιταώ να καλύψουν τα έξοδα του τελωνείου μιας και ο πωλητης έκανε την πατάτα; 3. Άλλο; 3.25$ AU κάνει το αντικείμενο μόλις το τσέκαρα. Επιστροφή Φ.Π.Α. eBay 1
_Kapitalas_ Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 18/12/2023 στις 1:04 ΜΜ, sdikr είπε Κανονικά όχι, σου έχει ήδη κρατήσει στο δεύτερο για τον εκτελωνισμο Για να δώ αν κατάλαβα. Για να είσαι λογικά καλυμμένος πρέπει να σου εμφανίζει το duties. Επειδη η αγορές θα γίνουν ξεχωριστά το πρώτο περνάει τελωνείο επειδή δεν έχει το duties ενω το δεύτερο όχι ή στο πρώτο δεν εμφανίζει duties λόγω χαμηλότερου ποσού. Ευχαριστώ πολύ. 1 ώρα πριν, _Kapitalas_ είπε Για να δώ αν κατάλαβα. Για να είσαι λογικά καλυμμένος πρέπει να σου εμφανίζει το duties. Επειδη η αγορές θα γίνουν ξεχωριστά το πρώτο περνάει τελωνείο επειδή δεν έχει το duties ενω το δεύτερο όχι ή στο πρώτο δεν εμφανίζει duties λόγω χαμηλότερου ποσού. Ευχαριστώ πολύ. Στις παρακάτω περίπτωση τι ισχύει; Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2023 από _Kapitalas_
sdikr Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 2 hours ago, _Kapitalas_ said: Για να δώ αν κατάλαβα. Για να είσαι λογικά καλυμμένος πρέπει να σου εμφανίζει το duties. Επειδη η αγορές θα γίνουν ξεχωριστά το πρώτο περνάει τελωνείο επειδή δεν έχει το duties ενω το δεύτερο όχι ή στο πρώτο δεν εμφανίζει duties λόγω χαμηλότερου ποσού. Ευχαριστώ πολύ. Οχι, το Φπα σε ενδιαφέρει Δασμούς + φπα έχει μετά τα 150 https://www.elta.gr/ektelonismos 1
_Kapitalas_ Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 47 λεπτά πριν, sdikr είπε Οχι, το Φπα σε ενδιαφέρει Δασμούς + φπα έχει μετά τα 150 https://www.elta.gr/ektelonismos Αρα αν πάρω την παραγγελια της δευτερης εικονας δηλαδη 126 δολαρια που ειναι 120 ευρω λογικά δεν εχω επιπλεον δασμους.
sdikr Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 2 hours ago, _Kapitalas_ said: Αρα αν πάρω την παραγγελια της δευτερης εικονας δηλαδη 126 δολαρια που ειναι 120 ευρω λογικά δεν εχω επιπλεον δασμους. Το φυσιολογικό είναι αυτό, στην χειρότερη θα σου ζητήσουν έξοδα για παρουσίαση στο τελωνείο, 2,5 νομίζω είναι. On 20/12/2023 at 09:16, bill_viper said: Επιστροφή Φ.Π.Α. eBay Δεν το δέχονται, αυτό το θεωρούν εξτρά χρεώσεις και όχι ΦΠΑ ή δασμους 2
_Kapitalas_ Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, sdikr είπε Το φυσιολογικό είναι αυτό, στην χειρότερη θα σου ζητήσουν έξοδα για παρουσίαση στο τελωνείο, 2,5 νομίζω είναι. Δεν το δέχονται, αυτό το θεωρούν εξτρά χρεώσεις και όχι ΦΠΑ ή δασμους Σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια
Havik Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 Οι δασμοί για πάνω από 150€, ας πούμε 180€ πόσο είναι; πως υπολογίζονται;
nikx Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Άκυρο Spoiler Αναφορά σε κείμενο Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2023 από nikx
Havik Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Πριν λίγο καιρό είχα πει για ένα δέμα από ebay, στο οποίο δέμα είχα πληρώσει ΦΠΑ μεν αλλά ο πωλητής δεν έβαλε την σήμανση/αριθμό wtv του IOSS πάνω στη συσκευασία με αποτέλεσμα να μπει τελωνείο, εκεί διαπιστώθηκε ότι έχω πληρώσει ΦΠΑ και πέρασε κανονικά, μόνο που από την στιγμή που πέρασε έλεγχο, η ελάχιστη χρέωση (ταρίφα) είναι 2.5€ (κυμαίνεται ανάλογα την αξία του αντικειμένου) η οποία καταβάλετε στα ΕΛΤΑ. Το Επιστροφή Φ.Π.Α. eBay που μου είπε ο συνφουρίτης παραπάνω είναι μόνο για την επιστροφή του ΦΠΑ και όχι για extra χρεώσεις οπότε έφαγα άκυρο, δλδ αν πληρώσετε ΦΠΑ στο ebay και για κάποιο λόγο (μλκια του πωλητή) ξαναπληρώσετε και στα ΕΛΤΑ κάνετε εκεί αίτηση. Από το παραπάνω προκύπτει ότι αν αγοράσετε από το ebay είναι τυχαίο, ή πιο απλά εξαρτάται από τον πωλητή αν θα υπάρχουν extra χρεώσεις ή όχι, δλδ αν θα κάνει σωστά την διαδικασία και αν θα βάλει και την σήμανση πάνω στο δέμα αλλιώς περνάει έλεγχο από το τελωνείο, αυτό σημαίνει ταρίφα συν το γεγονός (για μένα ακόμα χειρότερο) ότι πρέπει να πάτε στα Ελτα... όπου περίμενα 50 λεπτα για να το παραλάβω.... Eίχα χρόνια να κάνω παραγγελιά από ebay, προχώρησα λοιπόν σε συνολικά 3 παραγγελίες τους τελευταίους μήνες, Αφού η πρώτη μου ήρθε σπίτι όπως έπρεπε έκανα και άλλες δυο, στην δεύτερη ήρθε ειδοποίηση και την παρέλαβα κατόπιν πληρωμής της ταρίφας τώρα ήρθε και το 3ο με την ταρίφα συν κάτι άλλο (2.99€ λέει το μνμ) το οποίο δεν θα παραλάβω και θα ζητήσω refund. 1
nikx Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Καλησπερα , πηρα απο αγγλια μια συσκευη που τελικα δεν λειτουργουσε , πηρα refund και κρατησα την συσκευη. Πληρωσα τα παρακατω. Η συσκευη 33 λιρες μαζι με import charges 17 λιρες και μεταφορικα 29 λιρες και ο τυπος εκανε refund μόνο τις 39.50 λιρες απο τα 79.50 που πληρωσα συνολικα. Refund summary Subtotal £33.51 Postage £5.99 Refund total 39.50 Οταν του το ειπα απαντησε το παρακάτω. This is the problem with international sales through eBay. I only received 39.50 , so that is all I can refund. Sorry, I can not help you further. Maybe contact eBay for advice. Η ερωτηση ειναι αν θα κερδισω τιποτα με επικοινωνια με το ebay; H oτι πηρα πηρα
Havik Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 28 minutes ago, nikx said: Καλησπερα , πηρα απο αγγλια μια συσκευη που τελικα δεν λειτουργουσε , πηρα refund και κρατησα την συσκευη. Πληρωσα τα παρακατω. Η συσκευη 33 λιρες μαζι με import charges 17 λιρες και μεταφορικα 29 λιρες και ο τυπος εκανε refund μόνο τις 39.50 λιρες απο τα 79.50 που πληρωσα συνολικα. Refund summary Subtotal £33.51 Postage £5.99 Refund total 39.50 Οταν του το ειπα απαντησε το παρακάτω. This is the problem with international sales through eBay. I only received 39.50 , so that is all I can refund. Sorry, I can not help you further. Maybe contact eBay for advice. Η ερωτηση ειναι αν θα κερδισω τιποτα με επικοινωνια με το ebay; H oτι πηρα πηρα Δεν καταλαβαίνω, γράφεις μεταφορικά 29£, αυτός γιατί σου επέστρεψε £5.99 ; Τα import charges 17£ τα έδωσες στα ΕΛΤΑ ; τι αφορούν; είναι VAT/ΦΠΑ ; Στείλε μνμ στο ebay ή και στο paypal (αν πλήρωσες με αυτό) δεν χάνεις κάτι, επειδή είναι λίγο ιδιαίτερη περίπτωση λόγο επιστροφής ίσως ξέρει κάποιος άλλος καλύτερα, ειδικά για το import charges, έχεις την απόδειξη πληρωμής από τα ΕΛΤΑ; σαν την εικόνα που έβαλα στο πάνω post. Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2023 από Havik 1
nikx Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Havik είπε Δεν καταλαβαίνω, γράφεις μεταφορικά 29£, αυτός γιατί σου επέστρεψε £5.99 ; Αυτό δεν το καταλαβαίνω ούτε εγω, ίσως αυτός πήρε τα 5.99 και τα υπόλοιπα 23 τα πήρε το eBay για το global shipping program . Αναφορά σε κείμενο Τα import charges 17£ τα έδωσες στα ΕΛΤΑ ; τι αφορούν; είναι VAT/ΦΠΑ ; Όχι στο eBay με το pay now σου έχει μέσα και τα import charges. Δεν είχα καμμία εμπλοκή με ΕΛΤΑ ,το δέμα έκανε μια γύρα Ευρώπη είδα και το έφερε η ACS. Spoiler What is eBay Global Shipping Program UK? GSP calculates the international postage as well as the duties and taxes payable for European shipments. Buyers see this and pay for it upfront at checkout. As a seller, you then just send your parcel to the UK Shipping Centre and everything will be taken care of. Tο θέμα είναι ότι εγώ πήρα πισω τα μισά από ότι έδωσα και νομίζω πρέπει να το λαμβάνουμε υπόψη αυτό στο μέλλον για αγορές από eBay με GSP. Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2023 από nikx
Havik Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 10 minutes ago, nikx said: Αυτό δεν το καταλαβαίνω ούτε εγω, ίσως αυτός πήρε τα 5.99 και τα υπόλοιπα 23 τα πήρε το eBay για το global shipping program . Όχι στο eBay με το pay now σου έχει μέσα και τα import charges. Δεν είχα καμμία εμπλοκή με ΕΛΤΑ ,το δέμα έκανε μια γύρα Ευρώπη είδα και το έφερε η ACS. Hide contents What is eBay Global Shipping Program UK? GSP calculates the international postage as well as the duties and taxes payable for European shipments. Buyers see this and pay for it upfront at checkout. As a seller, you then just send your parcel to the UK Shipping Centre and everything will be taken care of. Tο θέμα είναι ότι εγώ πήρα πισω τα μισά από ότι έδωσα και νομίζω πρέπει να το λαμβάνουμε υπόψη αυτό στο μέλλον για αγορές από eBay με GSP. Στο ebay order details τι λέει;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα