mithrid Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Στις 15/5/2023 στις 4:06 ΜΜ, sakisgri είπε ...... Με άλλα λόγια το IOSS ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ευχαριστω φιλε μου.θα τα ζητησω απο το ebay να δω τι θα απαντησουν. οταν ρωτησα στο ταχυδρομειο γιατι τα περασαν τελωνειο απο την στιγμη που ειχαν ioss(και τους το ειχα δειξει σε χαρτι) μου λεγανε δεν φερουμε καμια ευθυνη.εμεις μονο παραδιδουμε.αν θελετε μην το παιρνετε.θα μεινει για 20μερες εδω μεχρι να βγαλετε ακρη και να αποφασισετε.εκει καταλαβα πολλα... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
specre Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Στις 12/5/2023 στις 8:09 ΠΜ, specre είπε Καλημέρα. Έφυγε το δέμα μου εχθές από το Global UK center και σήμερα μου έδωσε tracking number Γενικής Ταχυδρομικής. Είναι το 3ο tracking number. Βάζεις το UPAxxxx στο https://parcelsapp.com/ και δεξιά σου έχει ένα link με τα "Next tracking numbers". Εκεί βλέπεις το "Last mile carrier". Ευτυχώς δεν θα μπλέξω με ΕΛΤΑ. Παρέλαβα σήμερα με Γενική Ταχυδρομική χωρίς κάποια έξτρα χρέωση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ronnie9 Δημοσ. 20 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2023 Καλησπέρα. Γνωρίζει κάποιος αν για αγορά αξίας 50 ευρώ από Χονκ Κονγκ μέσω Ebay θα χρεωθώ και τελωνείο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 21 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, ronnie9 είπε Καλησπέρα. Γνωρίζει κάποιος αν για αγορά αξίας 50 ευρώ από Χονκ Κονγκ μέσω Ebay θα χρεωθώ και τελωνείο; Καλησπέρα, Κανονικά δεν θα έπρεπε, αλλά πιο πιθανό ναι. Αν έρθει με ΕΛΤΑ λογικά θα χρεωθείς μόνο 7,50€ τέλη εκτελωνισμού. Αν έρθει με ιδιωτικό courier θα ειναι πολύ παραπάνω. Γνώμη μου ειναι δες αν υπάρχει το προϊόν στο Aliexpress (λογικά θα υπάρχει) και παράγγειλε το από εκεί. Δεν θα περασει σίγουρα τελωνείο στην Ελλαδα και δεν θα πληρωσεις κάτι παραπάνω από την αρχική τιμή. Αρκεί ο τρόπος αποστολής να ειναι ασφαλής, αν σε ενδιαφέρει δες εδώ, έχω φτιάξει λίστα με ασφαλής τρόποι αποστολής και άλλες πληροφορίες (σελίδα 294) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sdikr Δημοσ. 21 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2023 14 ώρες πριν, ronnie9 είπε Καλησπέρα. Γνωρίζει κάποιος αν για αγορά αξίας 50 ευρώ από Χονκ Κονγκ μέσω Ebay θα χρεωθώ και τελωνείο; Απο την στιγμή που σε έχει χρεώσει VAT όχι Υπάρχει μια περίπτωση να το βάλουν δειγματοληπτικά στο τελωνείο και να σου ζητήσουν να πληρώσεις τα έξοδα παρουσίας (~3 ευρώ) αν σε χρεώσουν ΦΠΑ κλπ το ζητάς απο το ebay και στα επιστρέφουν (το ΦΠΑ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 21 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, sdikr είπε Απο την στιγμή που σε έχει χρεώσει VAT όχι Υπάρχει μια περίπτωση να το βάλουν δειγματοληπτικά στο τελωνείο και να σου ζητήσουν να πληρώσεις τα έξοδα παρουσίας (~3 ευρώ) αν σε χρεώσουν ΦΠΑ κλπ το ζητάς απο το ebay και στα επιστρέφουν (το ΦΠΑ) Δυστυχώς και να έχει πληρωμένο Φ.Π.Α (VAT) όταν το δέμα έρχεται κατευθείαν Ελλάδα από τρίτη χώρα, σχεδόν πάντα περνάει τελωνείο. (βλέπε προηγούμενη σελίδα). Επίσης το κόστος εκτελωνισμού για δέμα αξίας από 30€ έως και 50€ ειναι 7,50€ Επεξ/σία 21 Μαΐου 2023 από sakisgri Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sdikr Δημοσ. 21 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2023 25 λεπτά πριν, sakisgri είπε Δυστυχώς και να έχει πληρωμένο Φ.Π.Α (VAT) όταν το δέμα έρχεται κατευθείαν Ελλάδα από τρίτη χώρα, σχεδόν πάντα περνάει τελωνείο. (βλέπε προηγούμενη σελίδα). Επίσης το κόστος εκτελωνισμού για δέμα αξίας από 30€ έως και 50€ ειναι 7,50€ Αυτός ο τιμοκατάλογος ισχύει για πράγματα που δεν έχουν περάσει μέσω ioss, απο το ebay απο την στιγμή που έχει χρεώσει vat έρχονται μέσω της διαδικασίας του ioss Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JimT1991 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Eκανα την πρωτη μου παραγγελια απο ebay απο εναν πωλητη απο Αγγλια. Το δεμα εχει "φυγει" απο τις 23 αλλα το global tracking number που μου εδωσε (το ebay) εχει κολλησει στο ιδιο status απο τοτε. Απο οτι καταλαβα θα μου δωσουν και αλλο tracking number; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lafayetter Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 Καλησπέρα έκανα παραγγελία σήμερα από Αμερική eBay ένα laptop καθαρής αξίας 90€ και 88€ μεταφορικών και πλήρωσα στο checkout +35€ ΦΠΑ στην απόδειξη invoice γράφει τιμολόγηση Γερμανία και VAT 24% θα περάσει τελωνείο με ΕΛΤΑ ή με Courier DHL / UPS ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lafayetter Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 7 ώρες πριν, lafayetter είπε Καλησπέρα έκανα παραγγελία σήμερα από Αμερική eBay ένα laptop καθαρής αξίας 90€ και 88€ μεταφορικών και πλήρωσα στο checkout +35€ ΦΠΑ στην απόδειξη invoice γράφει τιμολόγηση Γερμανία και VAT 24% θα περάσει τελωνείο με ΕΛΤΑ ή με Courier DHL / UPS ? Ήπια πορτοκαλάδα😅 έρχεται με FedEx αλλά το billing γράφει τιμολόγηση Γερμανία. Μακάρι να εκτελωνιστεί Γερμανία και μα έρθει εδώ έτοιμο χωρίς κάτι άλλο να πληρώσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lafayetter Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Στις 28/5/2023 στις 11:15 ΠΜ, JimT1991 είπε Eκανα την πρωτη μου παραγγελια απο ebay απο εναν πωλητη απο Αγγλια. Το δεμα εχει "φυγει" απο τις 23 αλλα το global tracking number που μου εδωσε (το ebay) εχει κολλησει στο ιδιο status απο τοτε. Απο οτι καταλαβα θα μου δωσουν και αλλο tracking number; Πολύ πιθανόν ναι, λογικά πρέπει να σου έχει ρθει? αν ναι με τι επιβάρυνση αν επιτρέπετε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JimT1991 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 Στις 19/6/2023 στις 2:56 ΜΜ, lafayetter είπε Πολύ πιθανόν ναι, λογικά πρέπει να σου έχει ρθει? αν ναι με τι επιβάρυνση αν επιτρέπετε? Tελικα δεν μου εδωσαν αλλο tracking number και το global του ebay ειχε κολλησει τοσες μερες στο tracking details uploaded. Ηρθε ναι μεν μεσα στη ημερομηνια που ειχε υπολογισει το ebay και ηρθε με απλα ELTA. Το προβλημα ειναι οτι εχω ειχα προπληρωσει import charges τα EΛΤΑ με χρεωσαν +7,5 ευρω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
draculias Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 5 hours ago, JimT1991 said: Tελικα δεν μου εδωσαν αλλο tracking number και το global του ebay ειχε κολλησει τοσες μερες στο tracking details uploaded. Ηρθε ναι μεν μεσα στη ημερομηνια που ειχε υπολογισει το ebay και ηρθε με απλα ELTA. Το προβλημα ειναι οτι εχω ειχα προπληρωσει import charges τα EΛΤΑ με χρεωσαν +7,5 ευρω. τραγωδία σκέτη τα ΕΛΤΑ, είναι ικανά για το καλύτερο και για το χειρότερο ταυτόχρονα. Κατάφεραν να βγάλουν λεφτά και από το GSP του eBay... Απαράδεκτο. Μην αγχώνεσαι φίλτατε, επικοινώνησε με eBay, θα αποζημιωθείς σίγουρα για το έξτρα ποσό. Προσωπική μου γνώμη, είναι θέμα χρόνου να απεμπλακεί από τα ελτα το eBay γιατί πληθαίνουν συνεχώς τα εισερχόμενα για τα κερατιάτικα των ελτα. Από την άλλη, κάνουν άλλα... θαύματα (θετικά): σπάσαμε νέο ρεκόρ αποστολής με usps από Η.Π.Α. σε ελτά... 14/6 αποστολή από προάστιο εντός ΝΥ county... άφιξη και έτοιμο για παραλαβή 20/6 στο τοπικό υποκατάστημα της περιοχής μου... 5 ημέρες shipping σύνολο, από Παρασκευή 16/6 ήδη σε κέντρο διαλογής και μεσολάβησε σαββατοκύριακο!!! Θεώρησα πως αφού έχουν εισπρακτικές ορμές τα ελτα για αυτό και επισπεύδουν όλες τις διαδικασίες για τις εκτός ΕΕ αποστολές... Αμ δε... παράλληλα, συμφορουμίτης σε διπλανό νήμα έκανε παραγγελία με usps 7/6 και πριν λίγες μέρες έφτασε στο τελωνείο και... τρώει πασατέμπο... άντε βγάλε άκρη 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tyf Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 καλησπερα. απο ebay αγγλιας θελω να φερω οχι κατι βαρυ μικρο δεμα με αξια περιπου 37 ευρω. θα εχει τελωνειο? ειναι αυτο που βλεπω γυρω στα 7.5 ευρω? ευχαριστω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aces Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, tyf είπε καλησπερα. απο ebay αγγλιας θελω να φερω οχι κατι βαρυ μικρο δεμα με αξια περιπου 37 ευρω. θα εχει τελωνειο? ειναι αυτο που βλεπω γυρω στα 7.5 ευρω? ευχαριστω. Θα περάσει τελωνείο με χρέωση με βάση τον τιμοκατάλογο * εφόσον ερθει με ΕΛΤΑ Αν ερθει με κουριερ θα χρεωθει με τον τιμοκαταλογο της καθε κουριερ που διαφέρει απο τα ΕΛΤΑ Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2023 από aces Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα