Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, specre είπε

Σήμερα μου έκαναν την αποστολή. Στο ebay μου έδωσαν 1ο tracking, ένα του Royal Mail: FFxxxxxxxxxGB (προς UK Shipping Centre) και 2ο Global τύπου: UPAAxxxxxxxxxxxxxxxx.

Και εμένα ακριβός αυτό. 2 tracking όπως πάντα. Άσχετα αν δεν το εχει στειλει ακόμα. Εδώ και 4 ήμερες έχουμε κολλήσει στο "   A tracking number was provided. " . Απλά πρώτη φορά έχει τύχει με royal mail πριν το Global. Γι' αυτό το έγραψα. Εχει τύχει με ΕΛΤΑ διπλοχρεωσεις τελωνείου. Εχει αναφερθεί εδώ στο forum. Το θέμα ειναι να μην πέσεις σε ΕΛΤΑ εδώ....

• Απαντ. 11,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, mpror είπε

Εχει τύχει με ΕΛΤΑ διπλοχρεωσεις τελωνείου. Εχει αναφερθεί εδώ στο forum. Το θέμα ειναι να μην πέσεις σε ΕΛΤΑ εδώ....

Και πάλι θα πρέπει να δούμε πως θα το στείλει από το UK Shipping Centre. Στη σελίδα της Pitney Bowes μπορούμε να δούμε το tracking με το UPAAxxxxxxxxxxxxxxxx :  https://parceltracking.pb.com/ 

Τα διάβασα κι εγώ πιο παλιά. Ελπίζω να το "διόρθωσαν" έως τώρα. Αν και θυμάμαι ότι στέλνεις απόδειξη στο ebay και σου δίνει πίσω την διπλοχρέωση του ΦΠΑ.

• Thanks 1
Δημοσ.

αγορα δεματος απο Γαλλια ενω αρχικα ειχε 5-7 Μαιου παραδοση

τωρα μου το αλλαξε σε Mon, May 15 and Mon, May 22  μπορει να γινει αυτο χωρις κυρωσεις?

κουριερ colissimo που διαβασα τουλαχιστον παλιοτερα οτι γενικα αργεια αρκετα.... :/

Δημοσ.
Στις 3/3/2023 στις 12:05 ΜΜ, user27 είπε

Καλησπερα. Ηθελα να παραγγειλω αυτο το κινητο απο Αμερικη

https://www.ebay.com/itm/193600718431?_trkparms=amclksrc%3DITM%26aid%3D111001%26algo%3DREC.SEED%26ao%3D1%26asc%3D20160908105057%26meid%3Da02f936f17bf4579a908f37d2784479b%26pid%3D100675%26rk%3D1%26rkt%3D15%26sd%3D193600718431%26itm%3D193600718431%26pmt%3D0%26noa%3D1%26pg%3D2380057%26brand%3DLG&_trksid=p2380057.c100675.m4236&_trkparms=pageci%3A8555d660-b9a9-11ed-b89a-3aa8228287eb|parentrq%3Aa6e5d4d91860ab7e449efce0ffffc946|iid%3A1

Για να μην εχω καθυστερησεις και αλλα κρυφα εξοδα απο το ελληνικο τελωνειο, ρωτησα τον πωλητη αν μπορει να χρησιμοποιησει το ebay global shipping program. Μου απαντησε οτι το χρησιμοποιει ηδη και οτι κατι συμβαινει στον λογαριασμο μου και δεν βλεπω τα εξοδα αυτα. Επικοινωνησα με το support του ebay και μου απαντησαν οτι ειναι μια χαρα ο λογαριασμος μου και οτι μαλλον φταιει καποια ρυθμιση του πωλητη και να του πω να το ψαξει. Τα μετεφερα αυτα στον πωλητη και μετα απο καμποσες μερες μου απαντησε οτι τα εχει σωστα και μαλλον ειναι σφαλμα του ebay. Βαρεθηκα να παιζω την κολοκυθια και λεω μηπως εχετε καμια ιδεα τι φταιει.

Επαναφερω το θεμα καθως πλεον στο checkout υπολογιζεται τελικη τιμη. Ισως επαιξε ρολο που κατεβηκε η τιμη του κατω απο 150€. Λεει τιμη και κοστος μεταφορικων και στο τελος duties που απο οτι καταλαβα ειναι το 24% απο το προηγουμενο υποσυνολο. Ερωτηση, υπαρχει περιπτωση να φρακαρει στο τελωνειο και να αργησει να ελεχθει  ή περναει αμεσως ως ελευθερο; Αν ελεχθει υπαρχει πιθανοτητα αλλων επιβαρυνσεων; 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, user27 είπε

Επαναφερω το θεμα καθως πλεον στο checkout υπολογιζεται τελικη τιμη. Ισως επαιξε ρολο που κατεβηκε η τιμη του κατω απο 150€. Λεει τιμη και κοστος μεταφορικων και στο τελος duties που απο οτι καταλαβα ειναι το 24% απο το προηγουμενο υποσυνολο. Ερωτηση, υπαρχει περιπτωση να φρακαρει στο τελωνειο και να αργησει να ελεχθει  ή περναει αμεσως ως ελευθερο; Αν ελεχθει υπαρχει πιθανοτητα αλλων επιβαρυνσεων; 

Αυτο θα σταματήσει σίγουρα τελωνείο, εχει και δασμούς πέραν του φπα

Δημοσ.
Στις 6/5/2023 στις 9:31 ΜΜ, user27 είπε

Λογικά θα περασει τελωνείο. Τελευταία μπαίνουν και βγαίνουν γρήγορα, μπορεί σε λίγες ώρες έως λίγες μέρες.

Δεν ξέρω με "eBay International Shipping" αν έρχεται με ΕΛΤΑ η courier, αν ξέρει κάποιος να σου πει.

Αν δεν έχει τον Φ.Π.Α μέσα στη τιμή και έρθει με τα ΕΛΤΑ θα πληρωσεις τον Φ.Π.Α 34,80€ και έξοδα εκτελωνισμού (ΕΛΤΑ) 20€. Δασμοί δεν έχουν τα smartphone, όπως θα δεις και στη φώτο κάτω.

Αν ειναι μέσα στη τιμή ο Φ.Π.Α (vat included) και έρθει με τα ΕΛΤΑ τοτε θα πληρωσεις μόνο έξοδα εκτελωνισμού 20€

Αν έρθει με ιδιωτική εταιρία courier υπολόγισε κανένα 50€ παραπάνω από τι θα πλήρωνες με τα ΕΛΤΑ. Αφού χρεώνουν + διαχείριση, αποθήκευση και ότι άλλο μπορούν να σκεφτούν να ανεβάσουν την τιμή. Αν ξέρεις με ποια εταιρία θα έρθει μπορεις να τους ρωτήσεις.

smartphone.JPG

• Like 1
Δημοσ.

@sakisgri

Καλημέρα. Είναι λίγο χάος η κατάσταση για να βγάλω άκρη για το τελικό κόστος εκτελωνισμού, δασμών.

Θα ήθελα την γνώμη σου για την παρακάτω αγορά. Πρόκειται για εξαρτήματα μοτοσυκλέτας με τελικό κόστος από Αγγλία 111 λίρες, εκ των οποίων τα 16 είναι μεταφορικά. Οι Άγγλοι έχουν αφαιρέσει τον αγγλικό ΦΠΑ.

Οι επιλογές αποστολής είναι είτε απλό UPS ή Royal Mail.

Μίλησα με UPS, το τελικό κόστος δασμών, ΦΠΑ, τέλη εκτελωνισμού, αποθήκευσης κλπ είναι 124 ευρώ.

Μίλησα με ΕΛΤΑ, μου αναφέρουν πως για αυτό το κόστος δεν έχει δασμούς λόγω μιας ειδικής σύμβασης που ισχύει ακόμα για UK (<150 ευρώ). Άρα μου ανέφερε οτι θα πληρώσω τον ελληνικό ΦΠΑ συν 10 ευρώ.

Τι ισχύει τελικά;; 

Ευχαριστώ

Δημοσ.
2 ώρες πριν, MiJ16 είπε

@sakisgri

Μίλησα με ΕΛΤΑ, μου αναφέρουν πως για αυτό το κόστος δεν έχει δασμούς λόγω μιας ειδικής σύμβασης που ισχύει ακόμα για UK (<150 ευρώ). Άρα μου ανέφερε οτι θα πληρώσω τον ελληνικό ΦΠΑ συν 10 ευρώ.

Τι ισχύει τελικά;; 

Ευχαριστώ

Αυτο ισχυει

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, MiJ16 είπε

@sakisgri

Καλημέρα. Είναι λίγο χάος η κατάσταση για να βγάλω άκρη για το τελικό κόστος εκτελωνισμού, δασμών.

Θα ήθελα την γνώμη σου για την παρακάτω αγορά. Πρόκειται για εξαρτήματα μοτοσυκλέτας με τελικό κόστος από Αγγλία 111 λίρες, εκ των οποίων τα 16 είναι μεταφορικά. Οι Άγγλοι έχουν αφαιρέσει τον αγγλικό ΦΠΑ.

Οι επιλογές αποστολής είναι είτε απλό UPS ή Royal Mail.

Μίλησα με UPS, το τελικό κόστος δασμών, ΦΠΑ, τέλη εκτελωνισμού, αποθήκευσης κλπ είναι 124 ευρώ.

Τι ισχύει τελικά;; 

Ευχαριστώ

Καλησπέρα. Ναι όπως σου τα είπαν από τα ΕΛΤΑ ειναι. Είσαι στη κατηγορία 50€ έως και 100€ (Καθαρή αξία, δλδ χωρίς τα μεταφορικά) όπως θα δεις και στη φώτο κάτω από το τιμοκατάλογο από τα ΕΛΤΑ.https://www.angroid.gr/android-tutorials/allages-apo-1i-ioylioy-kai-katargisi-tis-ateleias-agores-ektos-e-e-kai-teloneio-pos-tha-kano-agores-apo-kina-kai-agglia-posa-tha-pliroso-sto-teloneio

Με την μόνη διαφορά αν στη τιμή ειναι ο Φ.Π.Α (θα γράφει vat included) τοτε στα ΕΛΤΑ θα πληρωσεις 10€ έξοδα εκτελωνισμού. Αν δεν ειναι θα πληρωσεις τον Φ.Π.Α στα ΕΛΤΑ μαζί με τα 10€ έξοδα εκτελωνισμού.

Από τρίτη χώρα μόνο με ΕΛΤΑ συμφέρει, μακριά από ιδιωτικά courier.

τελη εκτελωνισμου ελτα.JPG

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, sakisgri είπε

Καλησπέρα. Ναι όπως σου τα είπαν από τα ΕΛΤΑ ειναι. Είσαι στη κατηγορία 50€ έως και 100€ (Καθαρή αξία, δλδ χωρίς τα μεταφορικά) όπως θα δεις και στη φώτο κάτω από το τιμοκατάλογο από τα ΕΛΤΑ.https://www.angroid.gr/android-tutorials/allages-apo-1i-ioylioy-kai-katargisi-tis-ateleias-agores-ektos-e-e-kai-teloneio-pos-tha-kano-agores-apo-kina-kai-agglia-posa-tha-pliroso-sto-teloneio

Με την μόνη διαφορά αν στη τιμή ειναι ο Φ.Π.Α (θα γράφει vat included) τοτε στα ΕΛΤΑ θα πληρωσεις 10€ έξοδα εκτελωνισμού. Αν δεν ειναι θα πληρωσεις τον Φ.Π.Α στα ΕΛΤΑ μαζί με τα 10€ έξοδα εκτελωνισμού.

Από τρίτη χώρα μόνο με ΕΛΤΑ συμφέρει, μακριά από ιδιωτικά courier.

τελη εκτελωνισμου ελτα.JPG

7 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Αυτο ισχυει

Σας ευχαριστώ πολύ!

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα. Μήπως γνωρίζετε αν υπάρχει τραπεζα που όταν πληρώνεσαι από ebay να μην κρατάει έμβασμα; Είναι αστείο να πληρώνω 10% στο ebay, να μπαίνω μέσα και μεταφορικά, να έχω και την Πειραιώς να μου κρατά 4 ευρώ για 30 ευρώ έμβασμα..

Παλιά το έβαζες PayPal και δεν κρατούσε τίποτα, τώρα δεν μπορείς .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, morfeas-dsl- είπε

Καλησπέρα. Μήπως γνωρίζετε αν υπάρχει τραπεζα που όταν πληρώνεσαι από ebay να μην κρατάει έμβασμα; Είναι αστείο να πληρώνω 10% στο ebay, να μπαίνω μέσα και μεταφορικά, να έχω και την Πειραιώς να μου κρατά 4 ευρώ για 30 ευρώ έμβασμα..

Πειραιώς και Εθνική δεν κρατάνε προμήθειες για ποσά μέχρι 15 ευρώ. Δες αν μπορείς να σπάσεις τα εμβάσματα μέχρι αυτό το ποσό (πχ αν θες να στείλεις 30 ευρώ, θα κάνεις 2 εμβάσματα των 15 ευρώ).

Επεξ/σία από gokuthelegend
Δημοσ.
2 ώρες πριν, morfeas-dsl- είπε

Δεν νομιζω να υπαρχει καποια λυση. δεν ξερω αν μπορεις να βαλεις το ιβαν της ρεβολουτ

Δημοσ.
Στις 4/5/2023 στις 7:48 ΜΜ, mpror είπε

Και εμένα ακριβός αυτό. 2 tracking όπως πάντα. Άσχετα αν δεν το εχει στειλει ακόμα. Εδώ και 4 ήμερες έχουμε κολλήσει στο "   A tracking number was provided. " . Απλά πρώτη φορά έχει τύχει με royal mail πριν το Global. Γι' αυτό το έγραψα. Εχει τύχει με ΕΛΤΑ διπλοχρεωσεις τελωνείου. Εχει αναφερθεί εδώ στο forum. Το θέμα ειναι να μην πέσεις σε ΕΛΤΑ εδώ....

Καλημέρα. Έφυγε το δέμα μου εχθές από το Global UK center και σήμερα μου έδωσε tracking number Γενικής Ταχυδρομικής. Είναι το 3ο tracking number. Βάζεις το UPAxxxx στο https://parcelsapp.com/ και δεξιά σου έχει ένα link με τα "Next tracking numbers". Εκεί βλέπεις το "Last mile carrier". Ευτυχώς δεν θα μπλέξω με ΕΛΤΑ. :whistle:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημερα.αγορα απο ebay και ηρθε μυνημα οτι πρεπει να δωσω τελη 2.5ε ενω εχω πληρωσει φπα

Νομιζα οτι ερχονται χωρις τελη λογω χαμηλης αξιας και πληρωμενου vat.Κανωλαθος?

Screenshot 2023-05-12 at 10-09-40 Order details.png

Επεξ/σία από gponiris

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...