Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έψαχνα σήμερα κλειδάκι για eset στο ebay.

Ότι κι αν έβαζα στο καλάθι στο τέλος μου χρέωνε και κάνα 2€ VAT  (based  on delivery address) . 

Τι διεύθυνση να βάλω για να το αποφύγω? 

Από ποια Χώρα, ξέρει κανείς? 

• Απαντ. 11,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
  Στις 29/1/2023 στις 9:14 ΜΜ, nemesi54 είπε

Έψαχνα σήμερα κλειδάκι για eset στο ebay.

Ότι κι αν έβαζα στο καλάθι στο τέλος μου χρέωνε και κάνα 2€ VAT  (based  on delivery address) . 

Τι διεύθυνση να βάλω για να το αποφύγω? 

Από ποια Χώρα, ξέρει κανείς? 

προφανώς σου υπολογίζει/προσθετει το ΦΠΑ στο checkout κάτι που ειναι φυσιολογικό πλεον

Δημοσ.
  Στις 29/1/2023 στις 9:23 ΜΜ, aces είπε

προφανώς σου υπολογίζει/προσθετει το ΦΠΑ στο checkout κάτι που ειναι φυσιολογικό πλεον

Το ξέρω αυτό. 

Έχει πάρει όμως το μάτι μου σε άλλες αγορές από site να βάζεις διευθύνσεις άλλων Χωρών και να μην σου χρεώνει ΦΠΑ.

Δεν θυμάμαι όμως από ποια Χώρα ήταν.

Και εκεί είναι η ερώτηση για κάποιον που ενδεχομένως το έχει δει. 

Δημοσ.
  Στις 29/1/2023 στις 9:26 ΜΜ, nemesi54 είπε

Το ξέρω αυτό. 

Έχει πάρει όμως το μάτι μου σε άλλες αγορές από site να βάζεις διευθύνσεις άλλων Χωρών και να μην σου χρεώνει ΦΠΑ.

Δεν θυμάμαι όμως από ποια Χώρα ήταν.

Και εκεί είναι η ερώτηση για κάποιον που ενδεχομένως το έχει δει. 

Επέκταση  

Το ίδιο γινόταν και με τα Surfshark/NordVPN. Εκεί βάζαμε Αλβανία.

• Thanks 1
Δημοσ.
  Στις 30/1/2023 στις 7:50 ΠΜ, bill_viper είπε

Το ίδιο γινόταν και με τα Surfshark/NordVPN. Εκεί βάζαμε Αλβανία.

Μόλις δοκίμασα και έχεις απόλυτο δίκιο. 

Σε ευχαριστώ πολύ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σημερα παρελαβα δεματακι κοστους 50ευρου, με φπα πληρωμενο και ioss, το οποιο αναγκαστηκα να πληρωσω εξτρα τελη λογω αυτοκολητου τελωνειου, στα ελτα.

Τι ειχες Γιαννη τι ειχα παντα...

Δηλαδη, το ελληνικο τελωνειο ας πουμε, κανει καλα τι δουλεια του; Γραφει στα @@@ του αν εχεις πληρωσει φπα και ioss, και ετσι γουσταρει ρε παιδι μου, να ξαναπληρωσεις;

Ανεβασα στο ebay ολα τα σχετικα. Ο seller τα εκανε ολα καλα. Εδω στην Ελλαδα μαλλον @#$%^ μην πω...

Λογικα θα με αποζημιωσει το ebay. Αλλα θα ηθελα, να φανε ενα γερο ξυλο τα ελληνικα τελωνεια, που βαζουν τους Ελληνες να διπλοπληρωσουν,  και μετα να ζηταμε τα λεφτα μας απο το ebay...

:(

Επεξ/σία από mindreader
  • Like 1
Δημοσ.

Το ebay δεν θα αποζημιωσει!

Μερος του μηνυματος που ελαβα, αφου εξετασαν τι πληρωσα:
This charges seems to be import or custom fees which has to be paid by the receiver while collecting the item. Custom charges are taken care by Govt entities only and as per country rules and regulations buyer has to pay for it and eBay do not have any control over these charges

Δηλαδη τοτε, τι ρολο παιζει το ioss;

Δημοσ.
  Στις 2/2/2023 στις 8:36 ΠΜ, mindreader είπε

Το ebay δεν θα αποζημιωσει!

Μερος του μηνυματος που ελαβα, αφου εξετασαν τι πληρωσα:
This charges seems to be import or custom fees which has to be paid by the receiver while collecting the item. Custom charges are taken care by Govt entities only and as per country rules and regulations buyer has to pay for it and eBay do not have any control over these charges

Δηλαδη τοτε, τι ρολο παιζει το ioss;

Επέκταση  

Έχεις δίκαιο, έχω την εντύπωση το ebay σου επιστρέφει μόνο το Φ.Π.Α αν το διπλοπλήρωσες.

Δυστυχώς σχεδόν πάντα γίνεται αυτό όταν ένα δέμα έρχεται από τρίτη χώρα και ας ειναι όλα πληρωμένα κανονικά.

Μόνο από Aliexpress και Βanggood ειναι σίγουρο δεν θα περάσει τελωνείο αφού τα δέματα πάνε πρώτα και εκτελωνίζονται σε κάποια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα (Ουγγαρία/Ολλανδία)

• Like 1
Δημοσ.
  Στις 2/2/2023 στις 4:21 ΜΜ, sakisgri είπε

Έχεις δίκαιο, έχω την εντύπωση το ebay σου επιστρέφει μόνο το Φ.Π.Α αν το διπλοπλήρωσες.

Δυστυχώς σχεδόν πάντα γίνεται αυτό όταν ένα δέμα έρχεται από τρίτη χώρα και ας ειναι όλα πληρωμένα κανονικά.

Μόνο από Aliexpress και Βanggood ειναι σίγουρο δεν θα περάσει τελωνείο αφού τα δέματα πάνε πρώτα και εκτελωνίζονται σε κάποια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα (Ουγγαρία/Ολλανδία)

Δεν θα επρεπε ομως να συμβαινει. Ετσι δεν ειναι; Ουσιαστικα, δεν παρανομουν στο ελληνικο τελωνειο; Εχω πληρωσει φπα, ειναι κατω απο 150 ευρω, εχει ioss, ας ειναι απο τριτη χωρα. Τι αλλο επρεπε να εχει γινει και δεν εγινε; Προς τι οι εξτρα φοροι, πως τεκμηριωνεται;

• Like 2
Δημοσ.
  Στις 2/2/2023 στις 6:30 ΜΜ, mindreader είπε

Δεν θα επρεπε ομως να συμβαινει. Ετσι δεν ειναι; Ουσιαστικα, δεν παρανομουν στο ελληνικο τελωνειο; Εχω πληρωσει φπα, ειναι κατω απο 150 ευρω, εχει ioss, ας ειναι απο τριτη χωρα. Τι αλλο επρεπε να εχει γινει και δεν εγινε; Προς τι οι εξτρα φοροι, πως τεκμηριωνεται;

Εφοσον εχει ioss περασμενο κ ειναι προπληρωμενα απλα

Δεν δικαιολογειται

Για αυτο προτεινεται banggood/aliexpress που ειναι πιο δοκιμασμενα απο τριτες χωρες

• Like 2
Δημοσ.
  Στις 2/2/2023 στις 6:30 ΜΜ, mindreader είπε

@aces

Ότι δεν θα έπρεπε ειναι το μόνο σίγουρο.

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ ειναι μήπως τα ρομποτάκια που βάλανε να κάνουν τον διαχωρισμό πετάνε ότι δέματα ειναι από τρίτη χώρα στο καλάθι για τελωνείο, και αντί για καλό τελικά κάνουν ζημιά;

• Like 2
Δημοσ.
  Στις 2/2/2023 στις 7:15 ΜΜ, sakisgri είπε

@aces

Ότι δεν θα έπρεπε ειναι το μόνο σίγουρο.

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ ειναι μήπως τα ρομποτάκια που βάλανε να κάνουν τον διαχωρισμό πετάνε ότι δέματα ειναι από τρίτη χώρα στο καλάθι για τελωνείο, και αντί για καλό τελικά κάνουν ζημιά;

δεν μπορεί να κάνει κ πολλά ο @mindreaderτο μόνο που μπορεί ειναι να το αποφύγει σε επόμενες μελλοντικες παραγγελίες επιλέγοντας αλί ή banggood που ειναι δοκιμασμένα περισσότερο 

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά παρήγγειλα ένα δέμα από Κίνα έφτασε Αθήνα είναι να έρθει Θεσσαλονίκη μέσα σε 3 μέρες το έφερναν τώρα δεν ξέρω τι έγινε όπου  και αν ρώτησα λένε θα πρέπει να περιμένετε, ξέρω ότι πέρασε τελωνείο και θα πληρώσω δεν έχω θέμα άλλα γιατί αργεί τόσο;  τα άλλα τα δέματα ήρθαν όλα κανονικά και στην ώρα τους παλι πληρωσα και τα τελωνεια τους, αυτο γιατι; 

2023-02-02 21_53_59-ELTA PORTAL.jpg

Δημοσ.
  Στις 2/2/2023 στις 8:21 ΜΜ, panos0100 είπε

Καλησπέρα παιδιά παρήγγειλα ένα δέμα από Κίνα έφτασε Αθήνα είναι να έρθει Θεσσαλονίκη μέσα σε 3 μέρες το έφερναν τώρα δεν ξέρω τι έγινε όπου  και αν ρώτησα λένε θα πρέπει να περιμένετε, ξέρω ότι πέρασε τελωνείο και θα πληρώσω δεν έχω θέμα άλλα γιατί αργεί τόσο;  τα άλλα τα δέματα ήρθαν όλα κανονικά και στην ώρα τους παλι πληρωσα και τα τελωνεια τους, αυτο γιατι; 

2023-02-02 21_53_59-ELTA PORTAL.jpg

Υπομονή, με τα ΕΛΤΑ έχεις να κάνεις δεν ειναι τπτ στάνταρ μπορεί όπως έγραψες την μια να παραλάβεις σε 3 μέρες και την επόμενη φορά σε 20 τπτ δεν ειναι σίγουρο.

Αλλά γιατι πληρώνεις τελωνείο, ειναι πάνω από τα 186€ (τελική τιμή) οι παραγγελίες σου ?

Αν όχι αν επιτρέπεται από ποιο κατάστημα/πλατφόρμα έκανες παραγγελίες?

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...