Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κι εγώ έχω παρόμοια απορία με τον φίλο παραπάνω.

Τελικά από ebay (Κινα) τι πληρώνουμε για αντικείμενα κάτω των 150€; Μονο ΦΠΑ ή και εκτελωνισμό;

Ισχύουν αυτά που γράφει στο συνημμένο;

Δηλαδή αν ενα αντικείμενο κανει 50€ πληρώνω +10€ εκτελωνισμό και 24% ΦΠΑ άσχετα που ο ΦΠΑ είναι προπληρωμένος;

Σορρυ αν έχουν ξαναγραφτεί οι ερωτήσεις αλλα είναι δύσκολο να βρεις απάντηση σε τοσο μεγάλο νήμα.

4_Idika teli ektelonismou_Gr_07_2021 (2)_1.pdfFetching info...

• Απαντ. 11,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
  Στις 16/11/2021 στις 12:41 ΜΜ, gto234 είπε

Κι εγώ έχω παρόμοια απορία με τον φίλο παραπάνω.

Τελικά από ebay (Κινα) τι πληρώνουμε για αντικείμενα κάτω των 150€; Μονο ΦΠΑ ή και εκτελωνισμό;

Ισχύουν αυτά που γράφει στο συνημμένο;

Δηλαδή αν ενα αντικείμενο κανει 50€ πληρώνω +10€ εκτελωνισμό και 24% ΦΠΑ άσχετα που ο ΦΠΑ είναι προπληρωμένος;

Σορρυ αν έχουν ξαναγραφτεί οι ερωτήσεις αλλα είναι δύσκολο να βρεις απάντηση σε τοσο μεγάλο νήμα.

4_Idika teli ektelonismou_Gr_07_2021 (2)_1.pdf 386 kB · 0 downloads

Επέκταση  

Κατω των 150 πληρώνεις ΦΠΑ και αυτα που λέει το τιμολόγιο που εχεις ανεβάσει

• Like 1
Δημοσ.
  Στις 14/11/2021 στις 1:40 ΜΜ, lexotamilf είπε

Σε αγορά από ebay, αποστολή από Κίνα αντικειμένου κόστους 110€ + 26€ μεταφορικά μου κρατάει το ΦΠΑ (σωστα φαντάζομαι) μιας και είναι <150€

Λέτε να μου ζητήσουν και εδώ φπα; γιατί διαβάζω κάτι περίεργα παραπάνω

Έβαλα παραγγελία αλλά ο Κινέζος πωλητής μου κάνει τον ανηξερο για το ΦΠΑ. Κάτι λέξεις IOSS του φαίνονται αγνωστες. Θα μιλήσω με το ebay μπας και βγάλω άκρη. 

Δημοσ.
  Στις 2/11/2021 στις 6:17 ΠΜ, draculias είπε

Αποστολές μέσω GSP του eBay υπάρχει χρόνια και μέσω αυτού προπλήρωνες (προπληρώνεις τα πάντα) και έρχεται στην πόρτα σου με UPS χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση. Ήσυχα και ωραία και μάλιστα συγκριτικά με τον πατροπαράδοτο τρόπο εκτελωνισμού (προ 1/7/21 δηλαδή) και λίγο φθηνότερα.

Από 1/7/21 και έπειτα για αποστολές από τρίτες χώρες μέσω USPS, Royal Mail κτλ (απλό ταχυδρομείο δηλαδή σε ΕΛΤΑ ή άλλο ιδιωτικό κούριερ (ακόμα και UPS, όπου επαναλαμβάνω ΔΕΝ χρησιμοποιεί το Global Shipping Programme), υπάρχει και η επιλογή μέσω πλατφόρμας IOSS όπου κανονικά προπληρώνεις το ΦΠΑ κατά την αγορά και ακολουθείται η διαδικασία απόδοσης του ΦΠΑ μέσω του πωλητή και επικολλάται το αυτοκόλλητο με τον IOSS αριθμό στο πακέτο και (κανονικά) δεν πληρώνεις κάτι περαιτέρω.

Το ότι μπορεί παρόλα αυτά να πληρώνεις (για αγορές μέσω eBay) κάτι επιπλέον μέσω IOSS για εκτελωνισμό εδώ είναι ένα πρόβλημα που ισχύει (ενώ δεν θα έπρεπε) και, κατά την γνώμη μου, είναι 70% φταίξιμο του πωλητή (δεν απέδωσε/δήλωσε τον ΦΠΑ και εκδόθηκε το αυτοκόλλητο με τον IOSS tracking number) και 30% το "χαζό" φαινόμενο όταν εκτελωνίζεται στην Ευρώπη μέσω άλλης EU χώρας (Ολλανδία/Γερμανία) να επικολλούνται φόρμες εκτελωνισμού και λοιπά αυτοκόλλητα πάνω στο IOSS και να μην φαίνεται εδώ εάν ακολουθήθηκε η σωστή διαδικασία.

Πάντως με τα Ελτα νομίζω πρέπει γενικώς όλοι μας να χαλαρώσουμε λίγο, έχουν αρκετά στραβά και δικαίως σε πολλές περιπτώσεις, αλλά για το συγκεκριμένο φαινόμενο των εξτρά χρεώσεων δεν θεωρώ ότι είναι ο "φταίχτης".

Όταν ιδιωτικοποιηθούν και τα αναλάβουν πχ η ACS όπως και ακούγεται, δεν θα κράζουμε, θα κλαίμε.

Γνώμη μου.

Επέκταση  

το χειροτερο απο ολα ειναι πως δεν μπορεις να κανεις ρεπορτ τον πωλητη για την ''αμελεια'' αυτη που εκανε και καθως περνατε οι 3 μηνες, δεν μπορεις να του αφησεις feedback φυσικα στα μηνυματα δεν απαντανε μετα.ακομα και αν κανεις report στο ebay δεν γινεται τπτ....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τους τελευταιους μηνες,
εχω δεχτει 2 εκπτωτικα κουπονια απο το ebay. Για πολλα χρονια δεν ειχα παρει ποτε τετοια κουπονια.

Βεβαια, εχω αραιωσει, οχι αγορες οπως παλια.
Ομως ειμαι χρηστης τους πανω απο δεκαετια, και με εκατονταδες αγορες.

Μακαρι να δωσουν κι αλλα...

Επεξ/σία από mindreader
Δημοσ.

Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι που λογικά θα έχει ήδη απαντηθεί. Μετά τις ποικίλες συζητήσεις προ μηνών σχετικά με το ότι πλέον θα πληρώνουμε τελωνείο για οποιαδήποτε αγορά (ακόμη και αυτές κάτω των 21-22€) από Κίνα, πλέον σε τι φάση βρισκόμαστε; Μπορώ να παραγγείλω από ebay μικρά αντικείμενα άφοβα ή όχι; 

Δημοσ.

Καλημερα

Μεχρι πριν λιγες μερες εκανα αγορες απο ebay με paypal.

Χθες προσπαθησα να κανω μια νεα αγορα  απο ebay με paypal αλλα δεν μπορουσα  

Εχει αλλαξει κατι ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα 

Θέλω να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο ανταλλακτικό από Λιθουανία κοντά στα 15€ αλλά δε βλέπω να αναφέρει κάτι στο check out για ΦΠΑ … Υπάρχει περίπτωση να περάσει τελωνείο και να πρέπει να πληρώσω ΦΠΑ+έξοδα εκτελωνιστή ;

Ευχαριστώ 

Επεξ/σία από corsair04
Δημοσ.
  Στις 23/11/2021 στις 4:17 ΠΜ, corsair04 είπε

Καλημέρα 

Θέλω να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο ανταλλακτικό από Λιθουανία κοντά στα 15€ αλλά δε βλέπω να αναφέρει κάτι στο check out για ΦΠΑ … Υπάρχει περίπτωση να περάσει τελωνείο και να πρέπει να πληρώσω ΦΠΑ+έξοδα εκτελωνιστή ;

Ευχαριστώ 

Η Λιθουανία είναι Ευρωπαϊκή χώρα..

Δημοσ.

Σε συνολικό κόστος αγοράς 57 δολλάρια χωρίς τα ταχυδρομικά, μου εμφανίζει import charges 30 δολλάρια. Πολλά δεν είναι;

Δημοσ.

Σεπτέμβρη παρήγγειλα ενα θυλάκι για το λουράκι του ρολογιού μου. σήμερα μου ήρθε,και επρεπε να πληρώσω 3,33 ευρω για δασμούς. το κόστος του πακετου ήταν 3,46$ μαζι με VAT.  Δήλαδή πλήρωσα υπερδιπλάσια την αξία του. Ηταν μικρό το ποσό και δεν είχα πρόβλημα. Σε μια αλλη αγορά όμως θα έχω πρόβλημα.

Αυτό που θα ηθελα να ρωτήσω, ειναι, με ποια λογική μπαίνουν οι δασμοί?

3.png

Inked2_LI.jpg

1.jfifFetching info...

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αγόρασα από τον ίδιο πωλητή 2 διαφορετικά είδη, μου ήρθαν 2 ξεχωριστά mail για κάθε είδος όταν έγινε η αποστολή, και έλαβα μόνο το 1 είδος. Το περίεργο είναι οτι αν και έλαβα 2 ξεχωριστά mail, στη διαδρομή φαίνεται να έχουν το ίδιο tracking number. Ήρθε με UPS.

Δημοσ.

Καλησπέρα και Καλή Χρονιά σε όλους,

Σε αγορά eBay από τον ίδιο πωλητή που περιλαμβάνει πολλά αντικείμενα, προτείνεται η επιλογή για "request for combined postage" για να μειώσουμε τα έξοδα αποστολής και να αποσταλούν όλα με ένα shipment. Ωραία έως εδώ.

Η ερώτηση μου είναι πόσα αντικείμενα μπορώ να βάλω στο καλάθι για να κάνω το σχετικό request;

Ποιο είναι το όριο στον αριθμό αντικειμένων στην περίπτωση αυτή;

Είναι πολλά μικροσκοπικά αντικείμενα, αλλά... 91 στον αριθμό, για αυτό ρωτάω μήπως γνωρίζει κανείς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και καλή χρονιά.

Σε αγορά από eBay από Κίνα πλήρωσα τον ΦΠΑ όταν έκανα την παραγγελία. Σήμερα, 2 μήνες μετά, λαμβάνω sms από τα ΕΛΤΑ ότι θα παραδοθεί από διανομέα αντικείμενο με φόρους και τέλη μεγαλύτερα από το 100% της αξίας του αντικειμένου και των μεταφορικών μαζί. Είναι μικρό το ποσό αλλά θέλω να ξέρω τι γίνεται.

Εφόσον έχει πληρωθεί ο ΦΠΑ, γιατί μου ζητάνε τα ΕΛΤΑ να πληρώσω; Και γιατί δεν ζητάνε το 24% του ΦΠΑ, αλλά παραπάνω;

Να ξέρω για μελλοντικές παραγγελίες, να μην μοιράζω *****τζιλίκια χωρίς λόγο, αλλά και να ξέρω ποιος έκανε την πατάτα. Έχει συζητηθεί λίγα ποστ πιο πριν. Να θεωρήσω όπως έχει προαναφερθεί ότι, κρατάει ο πωλητής τον ΦΠΑ για τον εαυτό του, δεν τον αποδίδει και κάνει τον αδιάφορο;

-----

edit:

Τελικά νομίζω είναι ξεκάθαρο ότι ο πωλητής έκανε την πατάτα. Δεν δήλωσε και δεν απέδωσε τον ΦΠΑ, έστειλε το πακέτο με ετικέτα gift και δήλωσε ψεύτικη αξία αντικειμένου.

Επεξ/σία από S1eepwalker
Δημοσ.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά,

Αν καταλαβαίνω σωστά επειδή οι προηγούμενες σελίδες με μπέρδεψαν αρκετά.

Εγώ θέλω να αγοράσω ένα εξάρτημα για τα τηλεκατευθυνόμενα μου που κοστίζει πχ 85€ (80+5 μεταφορικά). Τι επιβαρίνομαι πλέον του ΦΠΑ?

Με ελτά υποθέτω ότι θα έρθει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...