asapas8 Δημοσ. 15 Απριλίου 2021 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2021 Παιδια μια ερωτηση... Για αγορες απο Αμερικη μεσω GLOBAL SHIPPING PROGRAM (GPS), γνωριζετε εαν (εφ'οσον πληρωθει το ποσο που αναγραφεται στο GPS), θα μπουν εξτρα εξοδα για εκτελωνισμο απο τη χωρα???? Επισης ποιες εταιρειες αναλαμβανουν να στο φερουν οταν μπει Ελλαδα μεσω GPS? Ειναι τα ΕΛΤΑ η μηπως παει σε ιδιωτικη? Γιατι αν παει σε ιδιωτικη και χρεωσει τελωνειο την εκατσες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
draculias Δημοσ. 15 Απριλίου 2021 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, asapas8 είπε Παιδια μια ερωτηση... Για αγορες απο Αμερικη μεσω GLOBAL SHIPPING PROGRAM (GPS), γνωριζετε εαν (εφ'οσον πληρωθει το ποσο που αναγραφεται στο GPS), θα μπουν εξτρα εξοδα για εκτελωνισμο απο τη χωρα???? Επισης ποιες εταιρειες αναλαμβανουν να στο φερουν οταν μπει Ελλαδα μεσω GPS? Ειναι τα ΕΛΤΑ η μηπως παει σε ιδιωτικη? Γιατι αν παει σε ιδιωτικη και χρεωσει τελωνειο την εκατσες Καλημέρα, μέσω GSP ότι προπληρώσεις κατά την αγορά σου και τέλος. Δεν εμπλέκονται άλλα κόστη. Από ΗΠΑ μέσω GSP όλα μου έρχονται μόνο με UPS ΑΛΛΑ δεν πληρώνεις κάτι εξτρά (κι ας είναι ιδιωτική). Γενικότερα, όταν αγοράζεις από πωλητή που χρησιμοποιεί Global Shipping Programme, προπληρώνεις - product cost - postage cost - import charges Και με συνοδεία του πλανητάρχη να σου έρθει στην πόρτα σου δεν πληρώνεις τίποτε άλλο, είσαι καλυμμένος. Και φυσικά καλύτερους χρόνους παραλαβής (15-20 μέρες). Το "καλύτερους" σχετικό βέβαια, εννοώ καλύτερους για τα δεδομένα μας σήμερα. Επεξ/σία 15 Απριλίου 2021 από draculias 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
asapas8 Δημοσ. 15 Απριλίου 2021 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2021 Ευχαριστω πολυ! Και κατι αλλο... Πως μπορεις να μαθεις ποια εταιρεια ανελαβε την αποστολη απο την Pitney Bowes του GPS? Το γραφει στην εξελιξη παραγγελιας στο e-bay? Για να μπορεις να ξερεις σε ποιας εταιρειας το συστημα θα το παρακολουθεις ρωταω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Basilhs23___ Δημοσ. 15 Απριλίου 2021 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2021 Παραγγελίες από Γερμανία πόσο κάνουν περίπου να έρθουν; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
draculias Δημοσ. 15 Απριλίου 2021 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2021 10 ώρες πριν, asapas8 είπε Ευχαριστω πολυ! Και κατι αλλο... Πως μπορεις να μαθεις ποια εταιρεια ανελαβε την αποστολη απο την Pitney Bowes του GPS? Το γραφει στην εξελιξη παραγγελιας στο e-bay? Για να μπορεις να ξερεις σε ποιας εταιρειας το συστημα θα το παρακολουθεις ρωταω... Το GSP ουσιαστικά είναι υπηρεσία του ebay. Η ευθύνη του πωλητή "σταματά" όταν παραδώσει στις διάφορες εγκαταστάσεις παγκοσμίως του ebay (Pitney Bowes, σωστά το λες). Από κει και πέρα είναι ευθύνη του ebay μέχρι να έρθει στην πόρτα σου (μένουμε πιο "ήσυχοι" έτσι). Συνεργάζεται με διάφορες εταιρίες. Όπως ανέφερα παραπάνω για αγορές από ΗΠΑ έρχονται με UPS και ακολουθούν συγκεκριμένη διαδρομή. ΗΠΑ - Ολλανδία (τελωνείο) - Γερμανία - Κάρπι Ιταλίας-Ελλάδα Συνήθως όταν αναχωρεί από ΗΠΑ υπολογίζεις 2-3 μέρες ανά χώρα. Τα παρακολουθώ όλα από Parcels App στο κινητό. Έχω κάνει και (δωρεάν) εγγραφή και το app της UPS, αξίζει. Επίσης η UPS σε ενημερώνει πάντα μία μέρα πριν στο email ότι σου έρχεται δέμα. Και σε 1-2 περιπτώσεις που μου έτυχαν προσωπικά (από τις δεκάδες συνολικά) που δεν μπόρεσε να παραδώσει, πάντα πάλι με email ενημερώσει συγκεκριμένα ποια μέρα θα το παραδώσει (σχεδόν πάντα η επόμενη). 9 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Παραγγελίες από Γερμανία πόσο κάνουν περίπου να έρθουν; Σαν να έχει ομαλοποιηθεί (για τα σημερινά δεδομένα πάντα) η κατάσταση μου φαίνεται για αποστολές από Γερμανία και Γαλλία, από την ημέρα αναχώρησης από εκεί, το πολύ σε 5 μέρες εμφανίζεται Ελλάδα και μετά από 4 ημέρες στην πόρτα σου. Φτου μη το ματιάσω. Αντίθετα, όπως ανέφερε και ένας φίλος πιο πάνω (η στο άλλο παρεμφερές thread, δε θυμάμαι) η κατάσταση με PostNL και Bpost παραμένει κάκιστη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
asusk Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλημέρα σας, πρώτη φορά βρήκα ένα μεταχειρισμένο προϊόν μέσο δημοπρασίας στο eBay και δήλωσα συμμετοχή. Η δημοπρασία διαρκεί 2 μέρες ( αύριο λήγει) μέχρι στιγμής είμαι ο μοναδικός που συμμετέχω. Αύριο με το που λήξει θα την κερδίσω? Ο πωλητής είναι Γερμανός αλλά δεν έχει υποδείξει μεταφορικά έξοδα! Τι κάνω? Και γενικά πως προχωράω στην διαδικασία δημοπρασίας? Δεν έχω καθόλου εμπειρία. Επεξ/σία 16 Απριλίου 2021 από asusk Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
draculias Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 5 ώρες πριν, asusk είπε Καλημέρα σας, πρώτη φορά βρήκα ένα μεταχειρισμένο προϊόν μέσο δημοπρασίας στο eBay και δήλωσα συμμετοχή. Η δημοπρασία διαρκεί 2 μέρες ( αύριο λήγει) μέχρι στιγμής είμαι ο μοναδικός που συμμετέχω. Αύριο με το που λήξει θα την κερδίσω? Ο πωλητής είναι Γερμανός αλλά δεν έχει υποδείξει μεταφορικά έξοδα! Τι κάνω? Και γενικά πως προχωράω στην διαδικασία δημοπρασίας? Δεν έχω καθόλου εμπειρία. Καλημέρα, εφόσον δεν κάνει άλλος υποψήφιος αγοραστής bid, προφανώς κερδίζεις εσύ την δημοπρασία. Κράτα μία "πισινή" πάντως διότι οι δημοπρασίες είναι...δημοπρασίες. Συνήθως τελευταία στιγμή (και μάλιστα τελευταία δευτερόλεπτα πριν λήξει) βλέπουμε τρελές ανατροπές στα πονταρίσματα, οπότε κράτα μικρό καλάθι, εκτός αν είσαι έτοιμος κι εσύ να δώσεις κάτι παραπάνω. Από την άλλη, εξαρτάται από το προϊόν που ενδιαφέρεσαι, τι ζήτηση έχει, από ποια χώρα προέρχεται κτλ... Εύχομαι καλή επιτυχία! Σημαντικό και προσοχή: εφόσον δεν έχει υποδείξει ταχυδρομικά έξοδα, κανονικά σημαίνει πως δεν στέλνει εκτός Γερμανίας! Στείλε του μήνυμα (contact seller από την σελίδα του προϊόντος της δημοπρασίας) και ρώτα τον εάν στέλνει Ελλάδα και με τι κόστος. Από προσωπική εμπειρία μου, πάρα πολλοί πωλητές στέλνουν και εκτός της χώρας τους παρόλο δεν το γράφουν στις αγγελίες του. Ένας λόγος είναι ότι το προϊόν προς πώληση έχει αρχίσει να "αραχνιάζει" στα ράφια, δεν έχει ζήτηση δλδ, και ο πωλητής αναθεωρεί και δέχεται να στείλει και εκτός της χώρας του. Υπάρχει και άλλος λόγος που μου συμβαίνει συχνά και είναι πολύ... απλός. Οι πωλητές, παρόλο που στέλνουν και εκτός της χώρας τους... ξεχνάνε να το επισημάνουν στα postage details εξαρχής με το ανέβασμα της αγγελίας τους ή ξεχνάνε να το κάνουν update αν (όπως είπα παραπάνω) αν μείνει καιρό απούλητο το προϊόν. Σε κάθε περίπτωση ρώτησε τον πωλητή εάν στέλνει, μη βρεθείς προ εκπλήξεως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
asusk Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 1 ώρα πριν, draculias είπε Καλημέρα, εφόσον δεν κάνει άλλος υποψήφιος αγοραστής bid, προφανώς κερδίζεις εσύ την δημοπρασία. Κράτα μία "πισινή" πάντως διότι οι δημοπρασίες είναι...δημοπρασίες. Συνήθως τελευταία στιγμή (και μάλιστα τελευταία δευτερόλεπτα πριν λήξει) βλέπουμε τρελές ανατροπές στα πονταρίσματα, οπότε κράτα μικρό καλάθι, εκτός αν είσαι έτοιμος κι εσύ να δώσεις κάτι παραπάνω. Από την άλλη, εξαρτάται από το προϊόν που ενδιαφέρεσαι, τι ζήτηση έχει, από ποια χώρα προέρχεται κτλ... Εύχομαι καλή επιτυχία! Σημαντικό και προσοχή: εφόσον δεν έχει υποδείξει ταχυδρομικά έξοδα, κανονικά σημαίνει πως δεν στέλνει εκτός Γερμανίας! Στείλε του μήνυμα (contact seller από την σελίδα του προϊόντος της δημοπρασίας) και ρώτα τον εάν στέλνει Ελλάδα και με τι κόστος. Από προσωπική εμπειρία μου, πάρα πολλοί πωλητές στέλνουν και εκτός της χώρας τους παρόλο δεν το γράφουν στις αγγελίες του. Ένας λόγος είναι ότι το προϊόν προς πώληση έχει αρχίσει να "αραχνιάζει" στα ράφια, δεν έχει ζήτηση δλδ, και ο πωλητής αναθεωρεί και δέχεται να στείλει και εκτός της χώρας του. Υπάρχει και άλλος λόγος που μου συμβαίνει συχνά και είναι πολύ... απλός. Οι πωλητές, παρόλο που στέλνουν και εκτός της χώρας τους... ξεχνάνε να το επισημάνουν στα postage details εξαρχής με το ανέβασμα της αγγελίας τους ή ξεχνάνε να το κάνουν update αν (όπως είπα παραπάνω) αν μείνει καιρό απούλητο το προϊόν. Σε κάθε περίπτωση ρώτησε τον πωλητή εάν στέλνει, μη βρεθείς προ εκπλήξεως. Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές, ευτυχώς τον έστειλα και μου απάντησε με είπε 18 ευρώ από Γερμανία προς Ελλάδα και το αντικείμενο είναι μια motherboard. Σε 4 ώρες λήγει η δημοπρασία. Πως θα μου βγει η επιλογή για να πληρώσω και τα μεταφορικά έξοδα? Υπάρχει περίπτωση να περάσει τελωνείο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
draculias Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 1 ώρα πριν, asusk είπε Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές, ευτυχώς τον έστειλα και μου απάντησε με είπε 18 ευρώ από Γερμανία προς Ελλάδα και το αντικείμενο είναι μια motherboard. Σε 4 ώρες λήγει η δημοπρασία. Πως θα μου βγει η επιλογή για να πληρώσω και τα μεταφορικά έξοδα? Υπάρχει περίπτωση να περάσει τελωνείο? Από τη στιγμή το προϊόν βρίσκεται Γερμανία και φεύγει από Γερμανία (μέλος ΕΕ) δεν περνάει τελωνείο. Εφόσον κερδίσεις, θα σου εμφανίσει επιλογή στο eBay να πληρώσεις (κάρτα χρεωστική/πιστωτική ή payPal) ποσό αγοράς + μεταφορικά και προχωράς. Σου παρέχει και το eBay στην σελίδα αγορών πληροφορίες για το tracking, συμβουλεύω να κατεβάσεις και τα apps που σου ανέφερα παραπάνω για περαιτέρω ανάλυση tracking ή απλά διασταύρωση στοιχείων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
asapas8 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Ευχαριστω πολυ. Και κατι τελευταιο.. Ειδα καποιοι αλλοι πωλητες απο Αμερικη οτι απλα χρησιμοποιουν το USPS (First class international service), το οποιο ειναι το κλασικο ταχυδρομειο τους αν δεν κανω λαθος. Σε αυτην την περιπτωση, υπαρχει πιθανοτητα να ζητησω εγω combined shipping για να βγει πιο φθηνα η τιμη τους? Επισης, σε αυτην την περιπτωση μπορω να επιλεξω να εχει tracking number για να το παρακολουθω καθ ολη τη διαρκεια της διαδρομης του μεχρι εδω? Αν δεν κανω λαθος η USPS παραδιδει απ ευθειας στα ΕΛΤΑ? Νομιζω πρεπει να περασει τελωνειο.. Αν ναι, ποια ειναι η τιμη τελωνειου για παραγγελιες μεσω USPS? Συγνωμη για τις πολλες αποριες, απλα δεν εχω ασχοληθει σχεδον καθολου και ειναι σημαντικο για να μην σου χρεωσουν παραπανω η αργησει το δεμα να ερθει κ δυστυχως χαθει κλπ κλπ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
draculias Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Οι απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω υπάρχουν και στο eBay μιας και είσαι νέος χρήστης, καθώς και στο θέμα εδώ. Μη γράφω (γράφουμε) σελίδες ολόκληρες για πράγματα που έχουν διευκρινιστεί ήδη στις προηγούμενες σελίδες. Και εγώ νέος χρήστης είμαι στο ebay, ούτε έτος έκλεισα ακόμα, αλλά από eBay & Insomnia ξεκίνησα και ότι μου έμεινε αναπάντητο το πόσταρα εδώ. Επίσης δες εδώ και εδώ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikx Δημοσ. 19 Απριλίου 2021 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2021 Θηκη για κινητο ,διαθεσιμη ,πληρωνεις κανονικα ,σου ερχεται οτι απεσταλθη. Μετα απο καποιες μερες σου ερχεται ακυρωση λογω τελους αποθεματων αιτιολογια και oτι το cancel προηλθε απο σενα. Οχι μονο αυτο αλλα εξαφανιζετε και απο την λιστα των Orders σου. Αμα μπορεις να εξαφανιζεις listings ετσι ευκολα να αρχισουμε και μεις να πουλαμε αβερτα χωρις τον φοβο των feedbacks αν κατι παει στραβα. Οσο σε υποχρεωνει εσενα το ebay σαν αγοραστη αμα πατησεις το buy it now να πληρωσεις αλλο τοσο πρεπει να υποχρεωνει και τον πωλητη να τακτοποιησει την παραγγελια του και αν του κατσει στραβη να εχεις μια επικοινωνια ,να σου πει κατι εγινε . Με ενα κλικ δεν εχεις ευθυνες απο οτι βλεπω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
draculias Δημοσ. 19 Απριλίου 2021 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Απαράδεκτο εννοείται. Επίσης ένα report & negative feedback είναι απαραίτητο διότι μετά από μέρες ακύρωση λόγω "τέλους αποθεμάτων" προφανώς δεν ευσταθεί... Μάλλον πήρε καλύτερη προσφορά under the table εκτός (ή και εντός βέβαια) ebay και έγραψε την παραγγελία στο γνωστό... μέρος. Επεξ/σία 19 Απριλίου 2021 από draculias 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tzitzikas2 Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 καλημέρα. έχω παραγγείλει απο Εbay απο Γερμανία στις 13/4 ένα μικρό δέμα. Ενώ φαίνεται να έχει φύγει, η ενημέρωση tracking έχει κολλήσει στις 16/4. Οπως θα δείτε στην εικόνα με παραπέμπουν στα ΕΛΤΑ για πληροφορίες, αλλά και εκεί έχει κολλήσει. Η αποστολή ήταν Standard Shipping. ευχαριστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KAPSAL Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 2 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε καλημέρα. έχω παραγγείλει απο Εbay απο Γερμανία στις 13/4 ένα μικρό δέμα. Ενώ φαίνεται να έχει φύγει, η ενημέρωση tracking έχει κολλήσει στις 16/4. Οπως θα δείτε στην εικόνα με παραπέμπουν στα ΕΛΤΑ για πληροφορίες, αλλά και εκεί έχει κολλήσει. Η αποστολή ήταν Standard Shipping. ευχαριστω Υπομονη καμια 20αρια μερες 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα