Προς το περιεχόμενο

Οδηγός αγορών για eBay! #2

giankyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 ώρες πριν, portomarko είπε

Κάτι βρωμάει.... 

Γειά  σας έκανα μια αγορά 20€ από ebay σε μια "ευκαιρία" Google chromecast audio. Κάνω την αγορά με μια κάρτα n26 που έχω συνδεδεμένη στο PayPal και την έχω χρησιμοποιήσει και παλαιότερα. 

Αργότερα μου έρχεται μήνυμα από το ebay και μου λέει ότι ο λογαριασμός του πωλητή είναι παραβιασμενος και η αγορά δεν ισχυει. Με καθοδηγεί να ανοίξω case ότι το προϊόν δεν ήρθε ποτέ και να ζητήσω refund. Το κάνω και μετά από 20 λεπτά ήρθε μήνυμα ότι το ebay σας επιστρέφει τα χρήματα και to case κλείνει, επίσης να περιμένω 48 ώρες έως ότου να φανεί το ποσό. 

Έχουν περάσει 4 ημέρες και ακόμα τίποτα όμως υπήρχε και σαββατοκύριακο μέσα στις ημέρες αυτές. 

Μπήκα στην εφαρμογή της κάρτας και μου γράφει στις συναλλαγές 1 $ χρέωση στην κάρτα μετά 20€ η αγορά και αργότερα 1 $ επιστροφή στην κάρτα. Το ανησυχητικό είναι ότι στο ιστορικό του PayPal δεν γράφει καμία από αυτές τις 3 κινησεις. Εγώ που πρέπει να απευθυνθώ; η μήπως πρέπει να περιμένω και άλλο επειδή η n26 θέλει 2 εργάσιμες για να δείξει το ποσό; ευχαριστώ 

IMG_20191204_104224.jpg

Tσιμπησα και εγω κανα 2 φορες για φτηνα chromecast σε μια περιπτωση με 13 ευρω αγορα και τις 2 επιστραφησαν τα λεφτα.

Θα επεστραφουν και σενα don't worry.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

3 ώρες πριν, mathewgx είπε

Παιδιά μία βοήθεια.

Παρήγγειλα ένα tvbox και στο order history λεέι ότι "We removed this listing from the site" .

Έχω πληρώσει με Revolut.

Τι κάνω; 

Περιμένω λίγες μέρες μηπως έρθει;

Screen Shot 2019-12-04 at 06.46.57.pdf 112 kB · 0 downloads

λογικά ήταν τελευταία κομμάτια άμα στο έχει κάνει shipped δεν νομίζω να έχεις θέμα 

1 ώρα πριν, nikx είπε

Tσιμπησα και εγω κανα 2 φορες για φτηνα chromecast σε μια περιπτωση με 13 ευρω αγορα και τις 2 επιστραφησαν τα λεφτα.

Θα επεστραφουν και σενα don't worry.

Απλά μου κάνει εντύπωση που δεν αναφέρει την συναλλαγή μέσα στο PayPal και ούτε καν μου χε έρθει mail με την αγορά όπως συνηθίζεται. 

5 ώρες πριν, 4son είπε

λογικά ήταν τελευταία κομμάτια άμα στο έχει κάνει shipped δεν νομίζω να έχεις θέμα 

Το ελπίζω αν και φοβάμαι για fraud και δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω.

Για να προετοιμάζομαι , έχω εντοπίσει ένα amazon fire stick από αξιόπιστο πωλητή από ΗΠΑ στα 18ευρώ. Στέλνει με δωρεάν μεταφορικά μέσω UPS. Θα χρειαστεί να πληρώσω και κάτι άλλο π.χ. δασμούς , φπα ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, mathewgx είπε

Το ελπίζω αν και φοβάμαι για fraud και δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω.

Για να προετοιμάζομαι , έχω εντοπίσει ένα amazon fire stick από αξιόπιστο πωλητή από ΗΠΑ στα 18ευρώ. Στέλνει με δωρεάν μεταφορικά μέσω UPS. Θα χρειαστεί να πληρώσω και κάτι άλλο π.χ. δασμούς , φπα ;

Tracking number δεν σου έδωσε ο πωλητής. σε καλύπτει το eBay ,σε περίπτωση fraud. I ορισμένα περνάνε έτσι μικροπράγματα αλλά άμα περάσουν τελωνείο 20€+ ανάλογα την αξία της αγοράς .δεν ξέρω τι γίνεται με ups :(

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Στις 4/12/2019 στις 10:45 ΠΜ, portomarko είπε

Κάτι βρωμάει.... 

Γειά  σας έκανα μια αγορά 20€ από ebay σε μια "ευκαιρία" Google chromecast audio. Κάνω την αγορά με μια κάρτα n26 που έχω συνδεδεμένη στο PayPal και την έχω χρησιμοποιήσει και παλαιότερα. 

Αργότερα μου έρχεται μήνυμα από το ebay και μου λέει ότι ο λογαριασμός του πωλητή είναι παραβιασμενος και η αγορά δεν ισχυει. Με καθοδηγεί να ανοίξω case ότι το προϊόν δεν ήρθε ποτέ και να ζητήσω refund. Το κάνω και μετά από 20 λεπτά ήρθε μήνυμα ότι το ebay σας επιστρέφει τα χρήματα και to case κλείνει, επίσης να περιμένω 48 ώρες έως ότου να φανεί το ποσό. 

Έχουν περάσει 4 ημέρες και ακόμα τίποτα όμως υπήρχε και σαββατοκύριακο μέσα στις ημέρες αυτές. 

Μπήκα στην εφαρμογή της κάρτας και μου γράφει στις συναλλαγές 1 $ χρέωση στην κάρτα μετά 20€ η αγορά και αργότερα 1 $ επιστροφή στην κάρτα. Το ανησυχητικό είναι ότι στο ιστορικό του PayPal δεν γράφει καμία από αυτές τις 3 κινησεις. Εγώ που πρέπει να απευθυνθώ; η μήπως πρέπει να περιμένω και άλλο επειδή η n26 θέλει 2 εργάσιμες για να δείξει το ποσό; ευχαριστώ 

IMG_20191204_104224.jpg

Οκ τα βάλανε πίσω, ευχαριστω. 

• 3 εβδομάδες αργότερα...

2019-12-09 10:30 Ελλάδα άφιξη στη χώρα προορισμού

έχει χαθεί το δέμα; δεν εχει αργησει ποτε τοσο πολυ ειναι ενα ρολοι απο ebay

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στο αεροδρόμιο αυτή την περίοδο.

Υπομονή.

Από που έρχεται το δέμα;

Επεξ/σία από makfil

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, makfil είπε

Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στο αεροδρόμιο αυτή την περίοδο.

Υπομονή.

Από που έρχεται το δέμα;

Απο κινα ειναι απο ebay και ειναι ενα ρολοι των 6€ δεν ειναι κατι μεγαλο, εχει φτασει ελλαδα απο τις 9 του μηνα 

Επεξ/σία από panos0100

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα και χρονια πολλα, καλα Χριστουγεννα με υγεια!

Εκανα (πρωτη φορα) παραγγελια απο ebay την προηγουμενη εβδομαδα αξιας 170 ευρω(συνολικο κοστος με μεταφορικα) και πληρωσα το προιον την προηγουμενη τεταρτη στις 18/12.

Επειδη μεχρι και 21/12 δεν ειχε αλλαξει η κατασταση παραγγελιας σε "shipped"  και φαινοταν ακομη  "paid",  εστειλα μυνημα στον πωλητη (ο πωλητης βρισκεται αγγλια) για το αν εχει στειλει το δεμα η οχι και μου απαντησε οτι θα σταλει την δευτερα (σσ προχθες) συγκεκριμενα μου απαντησε" Hi they going out Monday will add tracking once they get collected".

Οντως την Δευτερα αλλαξε η κατασταση της παραγγελιας σε shipped", το προβλημα μου ομως τωρα ειναι οτι δεν εχει βαλει το tracking του δεματος στο status της παραγγελιας, με αποτελεσμα να μην μπορω να παρακολουθω την πορεια του δεματος, αλλα αυτο που με προβληματιζει περισσοτερο ειναι οτι δεν εχω ιδεα απο που θα το παραλαβω οταν ερθεΙ (ελτα, κουριερ?) και χωρις tracking προφανως δεν μπορω να το ψαξω πουθενα.Εστειλα σημερα το πρωι ενα μυνημα στον πωλητη για να μου δωσει το tracking του δεματος αλλα ως τωρα δεν εχω λαβει καμια απαντηση και αρχιζω να προβληματιζομαι σιγα σιγα. Υπαρχει περιπτωση να μην εχει καθολου tracking number το δεμα που εστειλε?

Επεξ/σία από Pwpwpw

15 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Υπαρχει περιπτωση να μην εχει καθολου tracking number το δεμα που εστειλε?

Οι περισσότεροι πωλητές του εβαυ στέλνουν χωρις τρακ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, NikosKallithea είπε

Οι περισσότεροι πωλητές του εβαυ στέλνουν χωρις τρακ

Ναι αλλα χωρις track δεν μπορω να το ψαξω πουθενα και δεν εχω ιδεα απο που θα το παραλαβω. Του εστειλα σημετα μυνημα να μου πει το Track αλλα ως τωρα δεν ελαβα απαντηση. Επισης στην ερωτηση που του εκανα για το αν εχει σταλει μου απαντηση οτι θα το στειλε την δευτερα και θα μου δωσει και Track αν καταλαβα σωστα

Επεξ/σία από Pwpwpw

Πρώτα απ΄' όλα έπρεπε να ελέγξεις  την ποιότητα του πωλητή πριν αγοράσεις και μάλιστα όταν πρόκειται για τόσο σημαντικό ποσό. Στη συνέχεια, αν όντως το αντικείμενο βρίσκεται στην Αγγλία και όχι Κίνα ή άλλη τρίτη χώρα. Ακόμη, στην ιστοσελίδα του έπρεπε να γράφει το τρόπο αποστολής και το κόστος.

Αυτά μπορείς να τα δεις και τώρα και πρέπει να του στείλεις μήνυμα ζητώντας τον κωδικό που σίγουρα πρέπει να έχει ένα δέμα αυτής της αξίας. Σίγουρα, όμως, παίζουν ρόλο και οι γιορτινές μέρες για την όποια καθυστέρηση.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, makfil είπε

Πρώτα απ΄' όλα έπρεπε να ελέγξεις  την ποιότητα του πωλητή πριν αγοράσεις και μάλιστα όταν πρόκειται για τόσο σημαντικό ποσό. Στη συνέχεια, αν όντως το αντικείμενο βρίσκεται στην Αγγλία και όχι Κίνα ή άλλη τρίτη χώρα. Ακόμη, στην ιστοσελίδα του έπρεπε να γράφει το τρόπο αποστολής και το κόστος.

Αυτά μπορείς να τα δεις και τώρα και πρέπει να του στείλεις μήνυμα ζητώντας τον κωδικό που σίγουρα πρέπει να έχει ένα δέμα αυτής της αξίας. Σίγουρα, όμως, παίζουν ρόλο και οι γιορτινές μέρες για την όποια καθυστέρηση.

Εκανα ελεγχο εννοειτε, ο πωλητης φαινεται αξιοπιστος, εχει λογαριασμο στο ebay απο το 2011 και εχει 680 θετικες και μολις μια αρνητικη. Οντως βρισκεται αγγλια πωλητης το ειχα τσεκαρει και αυτο πριν γινει η αγορα. Στο shipping service γραφει standart int'l postage. Το θεμα ειναι οτι δεν μου εχει απαντησει ακομη για υο tracking

Επεξ/σία από Pwpwpw

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...