Βασίλης_29 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 Στις 26/8/2019 στις 7:17 ΜΜ, makfil είπε Βασικά, μόνο η Αμαζόνα και μερικά (λίγα) μεγάλα μαγαζιά προσφέρουν τη δυνατότητα για προπληρωμή των εξόδων εκτελωνισμού, που κοστίζει λιγότερο από όσα θα πλήρωνες στο ελληνικό τελωνείο. Από ebay, μόνο η μέθοδος αποστολής Global Shipping προσφέρει προπληρωμή που κοστίζει, επίσης, λιγότερο από όσα θα πλήρωνες στο ελληνικό τελωνείο. Και εγώ κάτι σχετικό θα ήθελα να ρωτήσω, παλια είχα παραγγείλει κάτι από ΗΠΑ με το global shipping και πλήρωσα εξ' αρχής τα έξοδα τελωνείου. Τώρα θέλω να αγοράσω κάτι από Κίνα αλλά δεν φαίνεται να αναφέρει κάπου την τιμή των εξόδων εκτελωνισμού, οπότε αυτό σίγουρα θα σταματήσει τελωνείο και μετά θα πρέπει να κινήσω διαδικασία για να το εκτελωνίσω μόνος μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 4 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Και εγώ κάτι σχετικό θα ήθελα να ρωτήσω, παλια είχα παραγγείλει κάτι από ΗΠΑ με το global shipping και πλήρωσα εξ' αρχής τα έξοδα τελωνείου. Τώρα θέλω να αγοράσω κάτι από Κίνα αλλά δεν φαίνεται να αναφέρει κάπου την τιμή των εξόδων εκτελωνισμού, οπότε αυτό σίγουρα θα σταματήσει τελωνείο και μετά θα πρέπει να κινήσω διαδικασία για να το εκτελωνίσω μόνος μου. Αυτό που γράφεις είναι γενικόλογο και δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση. Αν η αξία CIF (κόστος +μεταφορικά+τυχόν ασφάλεια) είναι κάτω από 22€ δεν θα σταματήσει το δέμα στο τελωνείο ή, εν πάση περιπτώσει δεν θα πληρώσεις έξοδα εκτελωνισμού, ενώ αν είναι παραπάνω από 22€ το πιθανότερο είναι ότι θα πληρώσεις. Υπάρχουν, βέβαια, μαγαζιά στην Κίνα που στέλνουν το δέμα με τη λεγόμενη τριγωνική μέθοδο, δηλαδή το δ΄μα πάει σε άλλη ευρωπαική χώρα, εκτελωνίζεται εκεί με χαμηλά έξοδα, και μετά ταξιδεύει στην Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση. εάν το δέμα ταξιδέψει με ταχυδρομείο δεν το εκτελωνίζεις εσύ αλλά τα ΕΛΤΑ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Βασίλης_29 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 2 λεπτά πριν, makfil είπε Αυτό που γράφεις είναι γενικόλογο και δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση. Αν η αξία CIF (κόστος +μεταφορικά+τυχόν ασφάλεια) είναι κάτω από 22€ δεν θα σταματήσει το δέμα στο τελωνείο ή, εν πάση περιπτώσει δεν θα πληρώσεις έξοδα εκτελωνισμού, ενώ αν είναι παραπάνω από 22€ το πιθανότερο είναι ότι θα πληρώσεις. Υπάρχουν, βέβαια, μαγαζιά στην Κίνα που στέλνουν το δέμα με τη λεγόμενη τριγωνική μέθοδο, δηλαδή το δ΄μα πάει σε άλλη ευρωπαική χώρα, εκτελωνίζεται εκεί με χαμηλά έξοδα, και μετά ταξιδεύει στην Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση. εάν το δέμα ταξιδέψει με ταχυδρομείο δεν το εκτελωνίζεις εσύ αλλά τα ΕΛΤΑ. Σωστή η επισήμανση για τα 22ευρώ το είχα ξεχάσει. Το αντικείμενο είναι πάνω από 22ευρώ, συγκεκριμένα 160 ευρώ, ενώ αναφέρει οτι τα έξοδα αποστολής είναι δωρεάν μέσω του FREE Economy Shipping from China/Hong Kong/Taiwan to worldwide. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 Δεν γνωρίζω τι είναι αυτό που θέλεις να αγοράσεις και αν το πουλάει μόνον ο συγκεκριμένος και όχι άλλος ή μαγαζί, αλλά πρέπει να γνωρίζεις ότι, εάν το αγοράσεις με αυτά τα στοιχεία που δίνεις, το πιθανότερο είναι ότι το δέμα θα σταματήσει στο ελληνικό τελωνείο και με βάση την αξία του θα πληρώσεις ΦΠΑ 160*24%= 38,40€, τέλος εκτελωνισμού ΕΛΤΑ 20€ και δασμό (περίπου 2%) επειδή η αξία ξεπερνάει τα 150€. Εσύ αποφασίζεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos0100 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 Στις 29/8/2019 στις 1:43 ΜΜ, bromiaris είπε Πάλι το ίδιο πρόβλημα… Αγορά από το ebay που δεν μπορεί να ολοκληρωθεί από Αγγλία… Η κάρτα έχει χρήματα…. Προσπάθησα να αγοράσω και με σκέτη κάρτα αλλά δεν… Τα Capital control ή…???? Το ίδιο ακριβως επαθα και εγω φιλε μου, πηγα να παρω ενα προϊόν απο κινεζο και έβγαζε το ιδιο πρόβλημα, το ιδιο ακριβώς το πείρα απο άλλον πωλητή και έγινε η συναλλαγή, πρωτη φορα εγινε σε σε μενα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 12 ώρες πριν, panos0100 είπε Το ίδιο ακριβως επαθα και εγω φιλε μου, πηγα να παρω ενα προϊόν απο κινεζο και έβγαζε το ιδιο πρόβλημα, το ιδιο ακριβώς το πείρα απο άλλον πωλητή και έγινε η συναλλαγή, πρωτη φορα εγινε σε σε μενα Mε τους πωλητές αυτους και τα απαγορευμένα προϊόντα τι παίζει; Θα παραμείνει η απαγόρευση ή εμπίπτει και αυτο στα cc και επιτρέπονται πλέον οι αγορές, ξέρει κάποιος; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos0100 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Εγώ έχω και ένα άλλο θέμα, ο πωλητής που έστειλε το δέμα λέει χώρα προορισμού Αμερική, απο 28-7 το δέμα έμεινε εκεί UE721959675CN κι αυτο ειναι το tracking number Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bromiaris Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Mε τους πωλητές αυτους και τα απαγορευμένα προϊόντα τι παίζει; Θα παραμείνει η απαγόρευση ή εμπίπτει και αυτο στα cc και επιτρέπονται πλέον οι αγορές, ξέρει κάποιος; Να Αυτό είναι που δεν καταλαβαίνω... Άλλο είναι η ελεγχόμενη διακίνηση χρημάτων λόγω cc και άλλο η απαγόρευση αγοράς συγκεκριμένου προϊόντος από συγκεκριμένο πωλητή από μία χώρα... ενώ ταυτόχρονα μπορείς να αγοράσεις το ίδιο προϊόν από άλλον πωλητή.... Δηλαδή υπάρχει στον Νόμο για τα cc πρόβλεψη για έλεγχο σε διακίνηση προϊόντων;;; Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2019 από bromiaris Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Billator Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, panos0100 είπε Εγώ έχω και ένα άλλο θέμα, ο πωλητής που έστειλε το δέμα λέει χώρα προορισμού Αμερική, απο 28-7 το δέμα έμεινε εκεί UE721959675CN κι αυτο ειναι το tracking number Ρωτά τον πωλητή αν είναι σωστό το tracking. Αλλά tracking updates δεν θα πάρει αλλα εκτός κ αν γυρίσει πίσω το δέμα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 16 λεπτά πριν, bromiaris είπε Να Αυτό είναι που δεν καταλαβαίνω... Άλλο είναι η ελεγχόμενη διακίνηση χρημάτων λόγω cc και άλλο η απαγόρευση αγοράς συγκεκριμένου προϊόντος από συγκεκριμένο πωλητή από μία χώρα... ενώ ταυτόχρονα μπορείς να αγοράσεις το ίδιο προϊόν από άλλον πωλητή.... Δηλαδή υπάρχει στον Νόμο για τα cc πρόβλεψη για έλεγχο σε διακίνηση προϊόντων;;; Τα CC δεν απαγόρευαν την αγορά κάποιου αντικειμένου αλλά την αγορά οποιουδήποτε αντικειμένου από τον συγκεκριμένο πωλητή, επειδή είχε δηλώσει και καταχωρηθεί στους δύο οργανισμούς, που εκδίδουν τις κάρτες (Visa και Mastercard), ως πωλητής ειδών, τα οποία θεωρήθηκαν απαγορευμένα για την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2015 (πχ κοσμήματα, πίνακες κλπ). Φυσικά, όταν δήλωσε ο συγκεκριμένος πωλητής τι αντικείμενα πουλάει, δεν φανταζόταν ότι τα CC, που εφάρμοσε η Ελλάδα το 2015, θα τους έκοβαν πωλήσεις σε Έλληνες αγοραστές των υπόλοιπων αντικειμένων που είχε για πώληση. Γι' αυτό και μπορούσες να αγοράσεις το ίδιο αντικείμενο από άλλον πωλητή, που δεν είχε καταχωρηθεί ως πωλητής αντικειμένων που θεωρήθηκαν απαγορευμένα για την Ελλάδα. Βρισκόμαστε στην περίοδο που μόλις εγκρίθηκε η κατάργηση των CC και μόλις ενημερώσουν οι τράπεζες τα λογισμικά τους, δεν θα υπάρχει πια αυτό το εμπόδιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bromiaris Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 46 λεπτά πριν, makfil είπε Τα CC δεν απαγόρευαν την αγορά κάποιου αντικειμένου αλλά την αγορά οποιουδήποτε αντικειμένου από τον συγκεκριμένο πωλητή, επειδή είχε δηλώσει και καταχωρηθεί στους δύο οργανισμούς, που εκδίδουν τις κάρτες (Visa και Mastercard), ως πωλητής ειδών, τα οποία θεωρήθηκαν απαγορευμένα για την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2015 (πχ κοσμήματα, πίνακες κλπ). Φυσικά, όταν δήλωσε ο συγκεκριμένος πωλητής τι αντικείμενα πουλάει, δεν φανταζόταν ότι τα CC, που εφάρμοσε η Ελλάδα το 2015, θα τους έκοβαν πωλήσεις σε Έλληνες αγοραστές των υπόλοιπων αντικειμένων που είχε για πώληση. Γι' αυτό και μπορούσες να αγοράσεις το ίδιο αντικείμενο από άλλον πωλητή, που δεν είχε καταχωρηθεί ως πωλητής αντικειμένων που θεωρήθηκαν απαγορευμένα για την Ελλάδα. Βρισκόμαστε στην περίοδο που μόλις εγκρίθηκε η κατάργηση των CC και μόλις ενημερώσουν οι τράπεζες τα λογισμικά τους, δεν θα υπάρχει πια αυτό το εμπόδιο. Ναι βρε φίλε αυτά τα έχω ακούσει και εγώ… αλλά στο ΦΕΚ για την επιβολή των CC δεν βρήκα καμία τέτοια αναφορά… αν την βρείτε εσείς μπορείτε να την ανεβάσετε!!!! Εξάλλου από σήμερα που η ολική άρση των CC είναι νόμος του κράτους, ακόμα δεν μπορώ να κάνω την εν λόγω αγορά… Και μην πει κανένας ότι θέλουν πολλές ημέρες να ενημερωθούν Viza & Mastercard λες και είναι κάποιο μπακάλικο που κυριακάτικα είναι κλειστό και περιμένουμε την Δευτέρα το πρωί για να ενημερωθεί… Άντε ας περιμένω μέχρι αύριο το πρωί… Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, bromiaris είπε Να Αυτό είναι που δεν καταλαβαίνω... Άλλο είναι η ελεγχόμενη διακίνηση χρημάτων λόγω cc και άλλο η απαγόρευση αγοράς συγκεκριμένου προϊόντος από συγκεκριμένο πωλητή από μία χώρα... ενώ ταυτόχρονα μπορείς να αγοράσεις το ίδιο προϊόν από άλλον πωλητή.... Δηλαδή υπάρχει στον Νόμο για τα cc πρόβλεψη για έλεγχο σε διακίνηση προϊόντων;;; Υποθέτω οτι δεν εχει σχεση με τα cc, τωρα δεν ξαρω κιολας για αυτο ρώτησα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, bromiaris είπε Ναι βρε φίλε αυτά τα έχω ακούσει και εγώ… αλλά στο ΦΕΚ για την επιβολή των CC δεν βρήκα καμία τέτοια αναφορά… αν την βρείτε εσείς μπορείτε να την ανεβάσετε!!!! Εξάλλου από σήμερα που η ολική άρση των CC είναι νόμος του κράτους, ακόμα δεν μπορώ να κάνω την εν λόγω αγορά… Και μην πει κανένας ότι θέλουν πολλές ημέρες να ενημερωθούν Viza & Mastercard λες και είναι κάποιο μπακάλικο που κυριακάτικα είναι κλειστό και περιμένουμε την Δευτέρα το πρωί για να ενημερωθεί… Άντε ας περιμένω μέχρι αύριο το πρωί… `1. Για την επιβολή των CC δεν θα διαβάσεις το ΦΕΚ της κατάργησης αλλά σ' εκείνο της επιβολής το 2015 και στις ερμηνευτικές εγκυκλίους της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών. 2. Δεν διάβασες προσεκτικά όσα έγραψα στο προηγούμενο post, αφού δεν κατάλαβες ότι η σχετική διαδικασία ΔΕΝ εξαρτάται από την ενημέρωση των δύο οργανισμών αλλά από τις ελληνικές τράπεζες που πρέπει να προσαρμόσουν τα λογισμικά, τα οποία και αποκλείουν την εκτέλεση της αγοράς σε παρόμοιες περιπτώσεις. 3. Θα περιμένεις, λοιπόν, κάποιες μέρες, όσο και αν αυτό σε στεναχωρεί. 4. Και για να μην ψάχνεις, αυτή είναι η παράγραφος που σε ενδιαφέρει: Ωστόσο, εξακολουθούν να μην επιτρέπονται οι ακόλουθες γενικές κατηγορίες συναλλαγών μέσω internet εφόσον τα ηλεκτρονικά καταστήματα εκκαθαρίζουν τις συναλλαγές καρτών σε λογαριασμό που τηρούν σε τράπεζα του εξωτερικού: 1. Μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό. 2. Αγορά έργων τέχνης και δημοπρασίες. 3. Συναλλαγές με εταιρείες στοιχηματισμού, τυχερά παιχνίδια και video games. 4. Αγορές σε κοσμηματοπωλεία. 5. Γενικοί κωδικοί στους οποίους εντοπίζεται πλειοψηφία συναλλαγών που αφορούν σε πορνογραφικό υλικό. 6. Προσωπικές υπηρεσίες (συνοδοί και ραντεβού). 7. Πληρωμές σε φιλανθρωπικές οργανώσεις. 8. Αγορές ειδών ένδυσης και υπόδησης. 9. Αγορές οικιακού εξοπλισμού. 10. Αγορές ηλεκτρονικών ειδών/εξοπλισμού. 11. Αγορές καλλυντικών. 12. Αγορές υπηρεσιών εστίασης. Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2019 από makfil Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos0100 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, Billator είπε Ρωτά τον πωλητή αν είναι σωστό το tracking. Αλλά tracking updates δεν θα πάρει αλλα εκτός κ αν γυρίσει πίσω το δέμα. Τον ρώτησα και με λέει ρώτα την Αμερική την εταιρεία courier δηλαδή, καλά ότι να ναι, θα ζητήσω τα λεφτά μου πίσω άμα είναι, και ας έχει περιθώριο μέχρι 17 του μήνα, δεν πιστεύω να έρθει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bromiaris Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, makfil είπε `1. Για την επιβολή των CC δεν θα διαβάσεις το ΦΕΚ της κατάργησης αλλά σ' εκείνο της επιβολής το 2015 και στις ερμηνευτικές εγκυκλίους της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών. 2. Δεν διάβασες προσεκτικά όσα έγραψα στο προηγούμενο post, αφού δεν κατάλαβες ότι η σχετική διαδικασία ΔΕΝ εξαρτάται από την ενημέρωση των δύο οργανισμών αλλά από τις ελληνικές τράπεζες που πρέπει να προσαρμόσουν τα λογισμικά, τα οποία και αποκλείουν την εκτέλεση της αγοράς σε παρόμοιες περιπτώσεις. 3. Θα περιμένεις, λοιπόν, κάποιες μέρες, όσο και αν αυτό σε στεναχωρεί. 4. Και για να μην ψάχνεις, αυτή είναι η παράγραφος που σε ενδιαφέρει: Ωστόσο, εξακολουθούν να μην επιτρέπονται οι ακόλουθες γενικές κατηγορίες συναλλαγών μέσω internet εφόσον τα ηλεκτρονικά καταστήματα εκκαθαρίζουν τις συναλλαγές καρτών σε λογαριασμό που τηρούν σε τράπεζα του εξωτερικού: 1. Μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό. 2. Αγορά έργων τέχνης και δημοπρασίες. 3. Συναλλαγές με εταιρείες στοιχηματισμού, τυχερά παιχνίδια και video games. 4. Αγορές σε κοσμηματοπωλεία. 5. Γενικοί κωδικοί στους οποίους εντοπίζεται πλειοψηφία συναλλαγών που αφορούν σε πορνογραφικό υλικό. 6. Προσωπικές υπηρεσίες (συνοδοί και ραντεβού). 7. Πληρωμές σε φιλανθρωπικές οργανώσεις. 8. Αγορές ειδών ένδυσης και υπόδησης. 9. Αγορές οικιακού εξοπλισμού. 10. Αγορές ηλεκτρονικών ειδών/εξοπλισμού. 11. Αγορές καλλυντικών. 12. Αγορές υπηρεσιών εστίασης. Μα το φεκ του 2015 διαβάζω και δεν αναφέρει κάτι για περιορισμό εμπορευμάτων... Τις φωτογραφίες από το σημερινό φεκ τις ανέβασα για να δείξω ότι από σήμερα το πρωί είναι νόμος του κράτους... Αυτά που ανέβασες είναι ανώνυμα άρθρα που τα διαβάζω και εγώ... Σε ποιον νόμο - φεκ βρίσκονται οεο;;;;;; Τεσπα... Κυριακή κοντό γιορτή... Σε λίγες ημέρες θα ξέρουμε... Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2019 από bromiaris Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα