Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρετε. Θέλω να χτυπήσω και να πάρω μια μικρού μεγέθους κάμερα (γύρω στο μισό κιλό, micro 4/3, μικρούλα) και έναν φακό μαζί (γύρω στα 350γρ) . Ο κάτοχος βρίσκεται Ελβετία - είναι κατάστημα με φωτογραφικά είδη, το τσεκαρα. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής . Στα shipping έξοδα αναγράφει 50€ (και σε άλλες κάμερες , μόνο σώμα,35€ - λογικό). Αυτο είναι κατά προσέγγιση το πόσο των εξόδων αποστολής κ τυχόν εκτελωνισμου; Το ποσό της αγοράς δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 200€

Ρωτώ επειδή η Ελβετία δεν είναι στην ΕΕ, αλλά ίσως έχει τυχόν άλλες διακρατικές εμπορικές συμφωνίες.

Έχει τύχει σε κανέναν από σας να πάρει κάτι από κει;

• Απαντ. 11,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Η Ελβετία είναι εκτός ΕΕ και κατά την άφιξη του δέματος στην Αθήνα (αεροδρόμιο), εάν στο στείλει με το ταχυδρομείο, θα χρεωθείς με έξοδα εκτελωνισμού.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, makfil είπε

Η Ελβετία είναι εκτός ΕΕ και κατά την άφιξη του δέματος στην Αθήνα (αεροδρόμιο), εάν στο στείλει με το ταχυδρομείο, θα χρεωθείς με έξοδα εκτελωνισμού.

Οκ, ναι, το υπέθεσα. Το θέμα είναι , αυτά είναι (πολλά) επιπλέον ή τα υπολογίζει αυτόματα το eBay,κατά προσέγγιση κ τα περιλαμβάνει στο shipping ;

Δημοσ.

Οπωσδήποτε δεν περιλαμβάνονται στα μεταφορικά, και τα προπληρώνεις όταν επιλέξεις την Global Shipping, αν είναι διαθέσιμη στην περίπτωσή σου.

• Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, alexxkidd31 είπε

Οκ, ναι, το υπέθεσα. Το θέμα είναι , αυτά είναι (πολλά) επιπλέον ή τα υπολογίζει αυτόματα το eBay,κατά προσέγγιση κ τα περιλαμβάνει στο shipping;

Το shipping δεν περιεχει εξοδα εκτελωνισμου, αλλα αντι να κανουμε τις πυθιες, βαλε το λινκ να σου πούμε

• Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, alexxkidd31 είπε

Σε αυτό και να ηθελε ο πωλητής να βάλει τελωνειακά έξοδα όπως καταλαβαίνεις δεν θα μπορούσε, γιατί μπορεί να πωληθεί 40 ευρώ αλλά μπορεί να πουληθεί και 500. Οπότε αυτά που βλέπεις εκεί είναι μόνο έξοδα αποστολής.

• Thanks 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Σε αυτό και να ηθελε ο πωλητής να βάλει τελωνειακά έξοδα όπως καταλαβαίνεις δεν θα μπορούσε, γιατί μπορεί να πωληθεί 40 ευρώ αλλά μπορεί να πουληθεί και 500. Οπότε αυτά που βλέπεις εκεί είναι μόνο έξοδα αποστολής.

Όντως. Το τελωνείο θα είναι επί της τιμής που θα πουληθεί/αναγράφει το πακέτο ή επί της εμπορικής; Επίσης, πόσο τις εκατό να περιμένω (ΠΟΛΎ χονδρικά);

Δημοσ.

Πάνω στη δηλωμένη αξία, αφού προέρχεται από Ελβετία και όχι από Κίνα, συν τα μεταφορικά + τέλος ΕΛΤΑ που είναι 15€ μέχρι αξία CIF 150€ και 20€ μέχρι 500€.

• Thanks 1
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, makfil είπε

Πάνω στη δηλωμένη αξία, αφού προέρχεται από Ελβετία και όχι από Κίνα, συν τα μεταφορικά + τέλος ΕΛΤΑ που είναι 15€ μέχρι αξία CIF 150€ και 20€ μέχρι 500€.

Το πιασα. Νομίζω. Πχ καταλήγει η δημοπρασία στα ξέρω γω 200€, και σούμα βγαίνει 200 + 50 (shipping cost που αναγράφει στο ebay) + 20 (τέλος ΕΛΤΑ) + το ποσοστό/καπέλο του τελωνείου πάνω στην αξία του 200 (το οποίο πόσο μπορεί να είναι άραγε; Εκεί είναι η κύρια απορία μου, κάπου είδα 8% , μπορεί να κάνω λάθος). Δηλαδή άλλα ας πούμε 100+€ ; 

Εντελώς μπακαλιστικοι οι υπολογισμοί, το ξέρω 😆, αλλά κυρίως για να πάρω μια ιδέα.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, makfil είπε

Στο παράδειγμα, με 250€ αξία CIF, θα χρεωθείς έξοδα εκτελωνισμού 250*24%+20= 60+20=80€

Α, τώρα το πιασα,σ ευχαριστώ! 

Δημοσ.

Καλησπέρα. Έχω δηλωμένη Visa prepaid στο ebay και έχω σίγουρα υπόλοιπο και το ebay δε με αφήνει να αγοράσω λέγοντας μου "Sorry we can't process this payment. Please check out with another PayPal method or select a different payment option". Την προσθεσα και σαν ανεξάρτητη στο ebay να δω αν μπορώ να πληρώσω με αυτή, για να ελέγξω αν έχει θέμα το PayPal αλλά τίποτα πάλι. Να πω σε αυτό το σημείο ότι πριν 2 βδομάδες μου το ξαναβγαλε αυτό το μήνυμα σε άλλη κάρτα και πήρα τηλ στη τράπεζα και μου ειπαν ότι κάποιος έκανε απόπειρα να την παραβιάσει και τελικά κλειδωσε η κάρτα. Τελικά, μετέφερα τα λεφτά στον λογαριασμό και ακύρωσα την τωρινή. Ετσι, υποτευομενος το τι είχα τραβήξει πριν 2 βδομάδες με την άλλη κάρτα, πήρα τηλ σήμερα για την νέα πλέον κάρτα και τελικά στο σύστημα μου λένε ότι είναι οκ και ότι δεν βλέπουν πρόβλημα. Τι γίνεται; 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σούργελο στο ebay , μου έβαλε ουδέτερη κριτική, επειδή τα γραμματόσημα κόστιζαν 2,65 ευρώ και είχα χρέωση 4.10 ευρώ.

Η χρέωση είναι postage+package . Ωστόσο , το σημαντικότερο ήταν , ότι συνολική χρέωση είχα 13 ευρώ ΚΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΑΓΜΑ, είχε συνολική τιμή 24,

με ... δωρεάν αποστολή. Εκτός από μόνιμο μπλοκάρισμα του συγκεκριμένου αγοραστή , να απαντήσω στην κριτική ; Τι άλλο να κάνω ;;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...