Προς το περιεχόμενο

Οδηγός αγορών για eBay! #2

giankyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

8 λεπτά πριν, LouCi4er είπε

Ναι δεν εννοουσα οτι δεν περνουσαν τελωνειο,τα παντα περνουσαν και περνανε τελωνειο.Απλα ο συνεργατης της UPS(καποια courier εδω στην Ελλαδα πχ Speedex) χρεωνε οσο ηθελε ενω ο συνεργατης των USPS (τα ΕΛΤΑ δλδ)δεν χρεωναν τιποτε.Τεσπα αυτο που λες οτι με το Global Shipping Program προπληρωνεις τα εξοδα εκτελωνισμου δεν μου φαινεται και πολυ ακριβες να σου πω γιατι.Παντα οι πωλητες απο ebay (αλλα και εκτος ebay) για Ελλαδα μου ζητουσαν καπου στο 60αρι για ενα δεμα 5-6 κιλων.Τοσο ζηταει και τωρα το GSP του Ebay.Εγω νομιζω οτι το GSP το καθιερωσε το Ebay για να αναγκασει τους πωλητες να κανουν shipping σε περισσοτερες χωρες.Το εχεις δοκιμασει ποτε?

Καλά σου λέει ο άνθρωπος τι ισχύει και εσύ τον αμφισβητείς επειδή σου είπε κάποιος κάτι πριν χρόνια. Είσαι καλά;

Υ.Γ. Κάνε ένα google search πριν γράψεις καλύτερα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

22 ώρες πριν, makfil είπε

Εάν "δεν σου φαίνεται ακριβές", δεν έχεις παρά να το googlάρεις και να μάθεις.

Ενταξει οκ,εσεις θα με δειρετε στο τελος,χαχα(πλακα κανω).Οντως εχεις δικιο,οτι εξοδα τελωνειου τα προπληρωνεις στο Ebay,απλα επρεπε να το παω ενα βημα πιο περα,να πατησω αγορα και λιγο πριν πληρωσω,το Ebay προσθετει αλλα 120$ για το τελωνειο.Δηλαδη οτι αγορα γινεται πλεον απο χωρα εκτος ΕΕ πληρωνεις,τα παντα περνανε απο τελωνειο.Αν διαβασα καλα γραφεις σε προηγουμενη σελιδα οτι χρεωνομαι το φπα της τιμης που αναγραφει το πακετο(αν δλδ το πακετο γραφει πανω 400$ θα με χρεωσουν 100€) συν 15€ για τα Ελτα,σωστα?

Αυτό γίνεται μόνο όταν επιλέξεις GSP στο Ebay.

Εάν υπολογίσεις αναλυτικά την αξία CIF [κόστος + μεταφορικά + ασφάλεια (δεν ξέρω αν έχεις βάλει)], θα διαπιστώσεις ότι τα έξοδα εκτελωνισμού που υπολογίζει, δηλαδή στην ουσία ο ΦΠΑ, είναι λιγότερος από το 24%.

Συμπερασματικά, αφενός πληρώνεις λιγότερο ΦΠΑ και γλυτώνεις τα 15€ των ΕΛΤΑ.

Καλές και μελετημένες αγορές ....

• Like 1

Καλξσπερα μου ηρθε αυτο το μηνυμα 

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι το άγαλμα του λογαριασμού σας έχει αλλάξει σε "Αναμονή". Ο λογαριασμός σας απαιτεί μια σημαντική ενημέρωση λόγω σφάλματος στα στοιχεία της κάρτας σας. Σας συνιστούμε να ενεργοποιήσετε ξανά το λογαριασμό σας εντός 72 ωρών, για να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, και Λυπούμαστε για τυχόν ταλαιπωρια

γιατι???? Δεν εχω κανει κατι με την καρτα που ειχα 

Πήγαινε επανω στον αποστολέα -> λεπτομέρειες και δες ποιός εχει στείλει το εμαιλ

Μπήκες στον λογαριασμό σου, λεει κατι σχετικό;

Εχεις συνδέσει κάρτα στο εβαυ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή η μετάφραση γράφει άγαλμα στην θέση πιθανά της Αγγλικής λέξης avatar, ή τέλος πάντων το κείμενο φαίνεται να είναι απευθείας αυτόματη μετάφραση, πρόσεξε μην είναι κανένα phising θα έλεγα.

EDIT: Αυτό το λέω και γιατί το μήνυμα είναι απρόσωπο, πράγμα που μου φαίνεται περίεργο, καθώς όλα τα mail το ebay μου τα στέλνει προσωποποιημένα με το όνομα μου στον τίτλο, αλλά και είναι πολύ γενικόλογο το ίδιο το μήνυμα. Λογικά θέλει να σου φάει με phising τα στοιχεία της κάρτας, να σε πάει δηλαδή σε μια σελίδα που να σου λέει να τα εισάγεις όλα εκεί, η οποία όμως δεν ανήκει πραγματικά στο ebay.

Επεξ/σία από orfibous

6 ώρες πριν, souz είπε

Καλξσπερα μου ηρθε αυτο το μηνυμα 

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι το άγαλμα του λογαριασμού σας έχει αλλάξει σε "Αναμονή". Ο λογαριασμός σας απαιτεί μια σημαντική ενημέρωση λόγω σφάλματος στα στοιχεία της κάρτας σας. Σας συνιστούμε να ενεργοποιήσετε ξανά το λογαριασμό σας εντός 72 ωρών, για να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, και Λυπούμαστε για τυχόν ταλαιπωρια

γιατι???? Δεν εχω κανει κατι με την καρτα που ειχα 

Κανονικά, έπρεπε να μείνεις "άγαλμα" μετά το διάβασμα του μηνύματος :D

Είναι προφανές ότι πρόκειται για μετάφραση Google και η πιθανότερη αγγλική λέξη ήταν "status".

Η μετάφραση αυτή, σε συνδυασμό με το ότι δεν απευθύνεται προσωπικά σ' εσένα, το κάνει ύποπτο και δεν πρέπει να πατήσεις κανένα link που σου προτείνει. Άλλωστε, αν μπεις στο support του ebay δεν θα δεις παρόμοιο link με αυτό που φαίνεται στο μήνυμα.

Έχετε δικιο μουφα είναι

ειχα πατησει το λινκ και μου εβγαζε να βαλω παλι την καρτα κλπ αλλα δεν προχωρησα! Ενντο μεταξυ πριν δυο εβδομαδες εκανα αγορα κανονικα και με την καρτα που εχω αυνδεδεμενη!!!

58DC6DA4-1802-43E5-AAE0-CFD5E478F035.png

καλησπερα παιδια. Θελω να ρωτησο για οπιον ξερει και εχει ασχοληθει. Θελω να βαλω 2 πραγματακια σε αγγελια στο ebay αλλα κολαω εκει που λεει για τα μεταφορικα εξοδα.  εχει συγκεκριμενες μερες παραδοσης δηλαδη και συγκεκριμενα ποσα. Γινετε να βαλω  επιλογη ωστε να με ρωτηση ο αγοραστης ποσα θα ειναι τα shipping costs? γιατι φανταζομαι αλλη τιμη θα ειναι για ευρωπη και αλλη για τριτες χωρες. Αν καπιος μπορει να με κατατοπιση θα του ημουν υποχρεος. Ευχαριστω.

Παιδιά εδώ και 4 μερες δεν μπορώ να πάρω κάτι απτο ebay, δοκιμάστε μάσα διαφορά πράγματα. Και με paypal και απευθείας με τη καρτα, δοκίμασα όλες τις κάρτες που έχω και έχουν λεφτά μέσα. Τι μπορεί να συμβαίνει;; Μου γραφει: sorry, we can't process this payment. Please check out with another PayPal method or select other payment option. 

1 ώρα πριν, Feygatos... είπε

Παιδιά εδώ και 4 μερες δεν μπορώ να πάρω κάτι απτο ebay, δοκιμάστε μάσα διαφορά πράγματα. Και με paypal και απευθείας με τη καρτα, δοκίμασα όλες τις κάρτες που έχω και έχουν λεφτά μέσα. Τι μπορεί να συμβαίνει;; Μου γραφει: sorry, we can't process this payment. Please check out with another PayPal method or select other payment option. 

Αυτο που θελεις να αγορασεις ή ο πωλητής ειναι στην λιστα των capital control

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...