makfil Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Αν είναι αυτό που έχεις γράψει, όχι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgep800 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 3 λεπτά πριν, makfil είπε Αν είναι αυτό που έχεις γράψει, όχι. Ναι, αυτήν την μορφή έχει το tracking number. Οπότε λογικά η ενημέρωση θα σταματήσει με το που μπει Ελλάδα, ετσι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Εάν μετά τα γράμματα έχει ψηφία, θα το δεις, αλλά εάν είναι μηδενικά όχι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgep800 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 1 λεπτό πριν, makfil είπε Εάν μετά τα γράμματα έχει ψηφία, θα το δεις, αλλά εάν είναι μηδενικά όχι. Έχει τα ψηφία κανονικά, εγώ απλά έβαλα μηδενικά για να δώσω την γενική μορφή! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iAndrew Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 2 ώρες πριν, makfil είπε Πέραν του πανάρχαιου post, που δεν καταλαβαίνω γιατί ξεθάφτηκε μετά από 11 χρόνια, έχει τόσα πολλά λάθη, όπως πχ η ατέλεια που είναι 22€ για τα εμπορικού χαρακτήρα, δηλαδή για την συντριπτική πλειοψηφία των ειδών που αγοράζουμε, και όχι 45€ που είναι για τα μη εμπορικού χαρακτήρα αντικείμενα, που δεν αξίζει σχολιασμού. Το δέμα θα έρθει με τα ΕΛΤΑ. Δεν είναι η courier. Υπάρχει κάποιος άλλος οδηγός εδώ? Με ενδιαφέρει πολύ. Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Στις 9/6/2007 στις 2:25 ΜΜ, giankyr είπε Μετά από τις εκατοντάδες σελίδες και τα χιλιάδες posts, το προηγούμενο thread για το eBay έγινε ένα χάος και κανένας δεν καθόταν να το διαβάσει όλο διεξοδικά (και με το δίκιο του). Ξεκινάμε απ' την αρχή και πιο συμμαζεμένα Χώρα Πωλητή. Αν ο πωλητής βρίσκεται εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε μπορούμε να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο και να παραγγείλουμε αβέρτα. Αν όμως βρίσκεται εκτός ΕΕ και το αντικείμενο που μας ενδιαφέρει ξεπερνάει τα $45 χωρίς τα έξοδα αποστολής, πρέπει στην δαπάνη που θα κάνουμε να υπολογίσουμε τα τελωνειακά κερατιάτικα. Έξοδα Αποστολής. Εξαρτώνται από τέσσερα πράγματα: βάρος, όγκος, απόσταση που θα διανύσουν και φυσικά απ' τη βιασύνη του αγοραστή. Εδώ δεν τίθεται θέμα συμβουλής ή επιλογής αν εξαιρέσουμε τον τελευταίο παράγοντα που είναι καθαρά υποκειμενικός. Τρόποι Πληρωμής. Ο πλέον ασφαλής τρόπος για πληρωμές όσον αφορά τις αγορές απ' το eBay, είναι το PayPal. Γιατί? Η ασφάλεια που προσφέρει το eBay σε περίπτωση που δεν παραλάβεις το αντικείμενό σου πχ, ισχύει μόνο αν είχες πληρώσει έτσι! Συνιστώ να αποφεύγονται όλοι οι άλλοι τρόποι, όπως καταθέσεις σε λογαριασμούς, Western Union, ταχυδρομικές επιταγές κτλ. Τελωνειακά Κερατιάτικα: Φαντάζομαι ότι ξέρετε πως στην χώρα μας υπάρχει ένα πρόβλημα στον συγκεκριμένο τομέα! Ειδικά τελευταία, οι τελωνειακοί χρεώνουν ότι τους κ4υλώσει. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τα έντυπα αποδεικτικά της τιμής του προϊόντος στα πλαίσια του αφορολόγητου! Εδώ μιλάμε για αντικείμενα αγορασμένα εκτός ΕΕ και με τιμή πάνω από $45 χωρίς τα έξοδα αποστολής. Ζητάμε τρία απλά πραγματάκια από τον πωλητή, καλύτερα να το κάνουμε πριν ακόμα κλείσει η δημοπρασία. Στα χαρτιά του δέματος να δηλώσει αξία μικρότερη από $45, αν εκδίδει αποδείξεις να μην την βάλει μέσα στο δέμα αλλά να τη στείλει σ' έναν φάκελο ξεχωριστά και τέλος να μαρκάρει το αντικείμενο σαν gift. Μ' αυτόν τον τρόπο αποφεύγεις το τελωνείο, αλλά θυσιάζεις την ασφάλεια του δέματος η οποία πρέπει να συμφωνεί με την αναγραφόμενη αξία του προϊόντος! Προσωπικά, προτιμώ να αποφύγω το τελωνείο! :evil: Υπολογισμός Τιμής. Ο πιο εύκολος τρόπος υπολογισμού της τιμής ενός προϊόντος με μία απόκλιση πάνω κάτω 2% περίπου είναι ο καλός μας φίλος, to google! Παράδειγμα: έχουμε ένα αντικείμενο που κοστίζει 19 Δολλάρια Αυστραλίας και έχει έξοδα αποστολής 8,5 - κάνουμε μία "αναζήτηση" στο google με 27,5 aud to euro και παίρνουμε την τιμή μας eBay Buyer Protection. Υπάρχει τυποποιημένη διαδικασία για την περίπτωση που κάτι δεν πάει όπως το περιμέναμε. Καλά θα ήταν να την έχετε διαβάσει πριν συμβεί η στραβή, ώστε να γνωρίζετε πως πρέπει να αντιδράσετε. Step-by-Step Guide to Buyer Protection Item Not Received or Significantly Not as Described Process PayPal Buyer Protection Αν πιστεύετε ότι παρέλειψα κάτι, παρακαλώ δημοσιεύστε το. Καλές αγορές ==================== Από εδώ και κάτω θα συμπληρώνω με ότι λέμε! ==================== PayPal Verified Member: https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=p/gen/verification-faq-outside https://www.paypal.com/helpcenter/main.jsp;jsessionid=GrnNKgRyvF1vS5v39jW2GD6H0lGQHhPtg1fJmLjcTQwZZj21201S!-1610007693?t=solutionTab&ft=homeTab&ps=&solutionId=13117&locale=en_US&_dyncharset=UTF-8&cmd=_help-ext&serverInstance=8003 Σελίδες Μετατροπής Συναλλάγματος: http://www.x-rates.com/calculator.html http://www.xe.com Αρκετά ενδιαφέρον άρθρο! http://www.netfreaks.gr/blog/comments/duty_calculator/ Ότι θυμόμαστε χαιρόμαστε, που λέει και μία παροιμία Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 2 ώρες πριν, iAndrew είπε Υπάρχει κάποιος άλλος οδηγός εδώ? Με ενδιαφέρει πολύ. Ευχαριστώ. Υπάρχει αυτός της υπογραφής μου, στην επικαιροποιημένη έκδοση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Theodore1890 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2018 Καλησπέρα παιδια, να ρωτήσω αν μπορώ να παραγγείλω σπόρους από ebay γιατί έχω ακούσει πως δεν επιτρέπεται η εισαγωγή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thleorasakias Δημοσ. 3 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2018 15 ώρες πριν, Theodore1890 είπε Καλησπέρα παιδια, να ρωτήσω αν μπορώ να παραγγείλω σπόρους από ebay γιατί έχω ακούσει πως δεν επιτρέπεται η εισαγωγή. Με τον μπεο που εχεις φωτογραφια ε ολο και καποια κομπινα θα σου βρει για να ερθουν οι σποροι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Theodore1890 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2018 Μπα σε καλό σου, πολύ γουστόζικο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
what_if Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 ερωτημα κερδισα χθες μια δημοπρασια για μια ρομποτικη σκουπα απο γαλλια με κοστος 130+15 μεταφορικα το πρωι ο πωλητης (ο οποιος εχει αρκετες αρνητικες για μονομερη ακυρωση παραγγελιων που ειχα δει χθες) μου στελνει μηνυματα οτι δεν μπορει να μου στειλει λογω αυξημενου κοστους κ κατι τετοια κουλα (στην δημοπρασια δεν ειχε αποκλεισει την ελλαδα απο τις αποστολες) του απαντησα κοφτα 2 φορες οτι ειτε μου στελνει οπως εχει υποχρεωση με βαση τις προδιαγραφες της δημοπρασιας ειτε καταφευγω στο ebay ανοιγοντας case ---------------------------------- να περιμενω να δω τι θα κανει η να ανοιξω case απο τωρα μηπως κανεις cancel την παραγγελια κ δεν μπορω μετα; την σκουπα την θελω ,πως να kινηθω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
arma1 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 5 ώρες πριν, what_if είπε ερωτημα κερδισα χθες μια δημοπρασια για μια ρομποτικη σκουπα απο γαλλια με κοστος 130+15 μεταφορικα το πρωι ο πωλητης (ο οποιος εχει αρκετες αρνητικες για μονομερη ακυρωση παραγγελιων που ειχα δει χθες) μου στελνει μηνυματα οτι δεν μπορει να μου στειλει λογω αυξημενου κοστους κ κατι τετοια κουλα (στην δημοπρασια δεν ειχε αποκλεισει την ελλαδα απο τις αποστολες) του απαντησα κοφτα 2 φορες οτι ειτε μου στελνει οπως εχει υποχρεωση με βαση τις προδιαγραφες της δημοπρασιας ειτε καταφευγω στο ebay ανοιγοντας case ---------------------------------- να περιμενω να δω τι θα κανει η να ανοιξω case απο τωρα μηπως κανεις cancel την παραγγελια κ δεν μπορω μετα; την σκουπα την θελω ,πως να kινηθω; Εγω λεω να μην ασχοληθεις καθολου ,για ευνοητους λογους ,αν το παρει και αυτος εγωιστικα δεν ξερεις το τι θα παραλαβεις, απο την στιγμη που δεν θελει να το στειλει τελος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 5 ώρες πριν, what_if είπε ερωτημα κερδισα χθες μια δημοπρασια για μια ρομποτικη σκουπα απο γαλλια με κοστος 130+15 μεταφορικα το πρωι ο πωλητης (ο οποιος εχει αρκετες αρνητικες για μονομερη ακυρωση παραγγελιων που ειχα δει χθες) μου στελνει μηνυματα οτι δεν μπορει να μου στειλει λογω αυξημενου κοστους κ κατι τετοια κουλα (στην δημοπρασια δεν ειχε αποκλεισει την ελλαδα απο τις αποστολες) του απαντησα κοφτα 2 φορες οτι ειτε μου στελνει οπως εχει υποχρεωση με βαση τις προδιαγραφες της δημοπρασιας ειτε καταφευγω στο ebay ανοιγοντας case ---------------------------------- να περιμενω να δω τι θα κανει η να ανοιξω case απο τωρα μηπως κανεις cancel την παραγγελια κ δεν μπορω μετα; την σκουπα την θελω ,πως να kινηθω; Εννοείται ανοίγεις άμεσα case, και άσε να αποφασίσει το εβαυ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Blacktan Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 1 ώρα πριν, arma1 είπε Εγω λεω να μην ασχοληθεις καθολου ,για ευνοητους λογους ,αν το παρει και αυτος εγωιστικα δεν ξερεις το τι θα παραλαβεις, απο την στιγμη που δεν θελει να το στειλει τελος Συμφωνω .. Παρακαλετο μνι ξυνο γμησι ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
what_if Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) ενταξει τερμα το ebay απο εμενα ,ο τυπος μου λεει κατι παπαριες οτι δεν βρισκει μεταφορικη κ να ακυρωσουμε σε συνεχομενα μηνυματα κ το ebay δεν μου δινει δυνατοτητα να ανοιξω case αν δεν περασει η υποτιθεμενη ημερομηνια παραλαβης τους εστειλα μηνυματα εξηγωντας αναλυτικα τι εχει γινει κ αυτοι στα @@ με κατι αυτοματοποιημενες απαντησεις του κωλου με λιγα λογια αν γουσταρει σου στελνει ο πωλητης κ εσυ εχεις δεσμευσει τα λεφτα σου κ μπαινεις κ σε μια διαδικασια να βρεις ακρη του απαντησα οτι πρωτα μου κανει refund κ αν δεχτει θα φαει την αρνητικη του εκ των υστερων κ αιντε γεια ebay aliexpress για τα ψιλολογια κ amazon για τα σοβαροτερα Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2018 από what_if Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα