Billator Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 4 ώρες πριν, hektor76 είπε Τελικά εμφανίστηκε σήμερα μετά απο 4 εργάσιμες ημέρες.Το περίεργο έιναι ότι έχει καταχωρήσει 2 tracking numbers για ένα αντικείμενο (όργανο ηλ. εγκαταστάσεων).Στο email δεν απαντά ...Βρε θα με τρελάνει ο παλαβός που έχω μπλέξει. Εσύ "φταις", μην του στέλνεις στο email. ΠΟΤΕ δεν στέλνουμε μηνύματα εκτός ebay στους πωλητές. Να είσαι σίγουρος ότι μέσα από το ebay θα σου απαντήσει πολύ πιο γρήγορα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hektor76 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Billator είπε Εσύ "φταις", μην του στέλνεις στο email. ΠΟΤΕ δεν στέλνουμε μηνύματα εκτός ebay στους πωλητές. Να είσαι σίγουρος ότι μέσα από το ebay θα σου απαντήσει πολύ πιο γρήγορα. Εννοείτε οτι στέλνω μέσα απο το ebay.Γιαυτό μου φαίνεται περίεργο οτί δεν απαντά και οι 2 tracking numbers για ένα αντικείμενο .Τέλος πάντως περιμένω να δω τι θα μου έρθει ...αν έρθει Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2018 από hektor76 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Billator Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 3 ώρες πριν, hektor76 είπε Εννοείτε οτι στέλνω μέσα απο το ebay.Γιαυτό μου φαίνεται περίεργο οτί δεν απαντά και οι 2 tracking numbers για ένα αντικείμενο .Τέλος πάντως περιμένω να δω τι θα μου έρθει ...αν έρθει Θα σου απαντήσει, αν όχι θα ζητήσεις από το ebay ότι πρέπει να σου απαντήσει σε κάποια ερωτήματα. Στέλνει στον πωλητή ένα special μήνυμα να μην σε γράφει και να σε εξυπηρετήσει άμεσα. Του δίνει Deadline. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mitkosdim Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Καλησπέρα στο φορουμ. Πριν 15 μέρες έκανα μια παραγγελία από την Αμερικη από το ebay , μια κάρτα ηχου αξίας 700$. Για να γλυτώσω τα μεταφορικά είπα στον πωλητή να την στείλει σε ένα φίλο μου που βρισκόταν στη Νέα Υόρκη εκείνο το διάστημα και θα μου την έφερνε αυτός. Εν τέλει η κάρτα στάλθηκε στη διεύθυνση που έδωσα (του φίλου μου) στις 14.02.2018 και μου ήρθε εμαιλ ότι παραδόθηκε στις 17.02.2018. Το θέμα είναι ότι την κάρτα δεν την παρέλαβε ποτέ ο φίλος μου ούτε έχει υπογράψει κάτι για να αποδεικνύεται η παράδοση. Με μια συζιτιση που έκανα με το ταχυδρομικό εκεί μου είπαν ότι την κάρτα την έχουν αφήσει σε ένα ταχυδρομικό κουτί της πολυκατοικίας στο οποίο όμως έχουν πρόσβαση όλοι. Έκανα δήλωση στο ebay για επιστροφή χρημάτων και αφού εξέτασαν το θέμα μου είπαν ότι δεν δικαιούμαι επιστροφή λόγω το ότι ο πωλητής έχει απόδειξη της αποστολής και της παράδοσης στην οποία παράδοση επαναλαμβάνω δεν υπάρχει κάποιο αποδεικτικό στοιχείο όπως πχ υπογραφή. Έκανα ένσταση για την απόφαση και με παρεπεμψαν από το ebay σε μια σελίδα www.ic3.gov η οποία ασχολείται με την εγκληματική ενέργεια διαδικτύου και άλλα τέτοια για να κάνω εκεί μια αιτιση προκειμένου να επανεξεταστεί η διαδικαδια επιστροφης χρηματων. Να σημειωσω οτι ο πωλητης στα μηνυματα που του εστειλα μου απαντησε μονο λεγοντας μου οτι υπρχει αποδειξει και μετα με εγραψε στα .... του. Υπάρχει κάποιος που μπορεί να μου πει τι να κάνω προκειμένου να μη χάσω τα λεφτά μου; η να βρεθεί εν τέλει μια λύση στο όλο θέμα; Που αποδίδονται οι ευθύνες, στο ταχυδρομείο που απλά άφησε ένα πακέτο χωρίς καμία υπογραφή παράδοσης έξω στην πολυκατοικία ή στον πωλητή ο οποίος δεν έστειλε συστημένο το πακετο; Sorry για το μεγάλο κείμενο απλά ήθελα να ειμαι όσο πιο κατατοπιστικός πάνω στην περιγραφή του θέματος μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Πόσο σίγουρος είσαι ότι τα γεγονότα έγιναν όπως τα περιγράφεις, από την δική σου σκοπιά; Με ποιο τρόπο στάλθηκε το δέμα στη διεύθυνση που έδωσες; Συνήθως, οι μεταφορές εντός Αμερικής γίνονται με courier και όχι με το ταχυδρομείο. Ποιος έστειλε το μήνυμα που πήρες για την παράδοση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
moutsa Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Κάτι σαπιο κρύβεται στο βασίλειο δεν γίνεται $700 αντικείμενο να σταλεί χωρίς ασφάλεια και υπογραφή κατα την παράδοση. Οπότε πες στον φίλο σου να πάει από εκεί να ζητήσει εξηγήσεις μπας και βρεθεί άκρη γιατί τα χρήματα είναι πολλά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mitkosdim Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 56 λεπτά πριν, makfil είπε Πόσο σίγουρος είσαι ότι τα γεγονότα έγιναν όπως τα περιγράφεις, από την δική σου σκοπιά; Με ποιο τρόπο στάλθηκε το δέμα στη διεύθυνση που έδωσες; Συνήθως, οι μεταφορές εντός Αμερικής γίνονται με courier και όχι με το ταχυδρομείο. Ποιος έστειλε το μήνυμα που πήρες για την παράδοση; Δεν γνωρίζω τον τρόπο που στάλθηκε το δέμα. Η μεταφορική είναι usps. Το μήνυμα για την παράδοση μου ήρθε σε μαιλ από το ebay με την αναλυτική περιγραφή της εξέλιξης του πακέτου μέχρι και την παράδοση. Και στην ίδια την usps όταν μπαίνω και βάζω τον αριθμό αποστολής μου δείχνει ότι παραδόθηκε. Το θέμα μου είναι πως παραδόθηκε χωρίς απόδειξη και όντως υπάρχει περίπτωση να έγινε κάτι τέτοιο; Επίσης το παράξενο είναι πως το ebay απέρριψε την αίτηση μου για επιστροφή χρημάτων μόνο με αυτή την απόδειξη παράδοσης στην οποία και η ίδια εταιρεία παραδέχεται ότι δεν υπάρχει υπογραφή επιβεβαίωσης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Δεν ξέρουμε πως λειτουργεί το αμερικάνικο ταχυδρομείο, στο συγκεκριμένο θέμα της παράδοσης ενός δέματος Και αν κρίνουμε από την απόρριψη του αιτήματός σου από το ebay, φαίνεται ότι δέχτηκε την άποψη του πωλητή. Το θέμα είναι ότι η αγορά που έκανες είναι ακριβή και, με τη μέθοδο που επέλεξες, μπήκες σε μια διαδικασία που δεν μπορείς να ελέγξεις. Όσο και αν είναι βαρύ αυτό που λέω, δύσκολα θα βγάλεις άκρη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mitkosdim Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 19 λεπτά πριν, makfil είπε Δεν ξέρουμε πως λειτουργεί το αμερικάνικο ταχυδρομείο, στο συγκεκριμένο θέμα της παράδοσης ενός δέματος Και αν κρίνουμε από την απόρριψη του αιτήματός σου από το ebay, φαίνεται ότι δέχτηκε την άποψη του πωλητή. Το θέμα είναι ότι η αγορά που έκανες είναι ακριβή και, με τη μέθοδο που επέλεξες, μπήκες σε μια διαδικασία που δεν μπορείς να ελέγξεις. Όσο και αν είναι βαρύ αυτό που λέω, δύσκολα θα βγάλεις άκρη. Απ ότι διαπιστώνω κ εγω δεν ξέρω αν θα βγάλω άκρη. Θα το ψάξω όσο γίνεται. Ευχαριστώ για τις απαντησεις. Και αν υπάρχει κάποιος που γνωρίζει για τέτοια θέματα ας βοηθήσει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MINDER Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 Καλησπέρα. Μια από τις παραγγελίες που έχω κάνει στο ebay δεν είχα προσέξει αλλά ήταν ο πωλητής από Αμερική. Το αντικείμενο είναι ένα τεχνητό ψαρέματος και μαζί με τα ταχυδρομικά είναι κάπου στα 14.5€ Ερχεται με USPS Θα έχω κάνα θέμα στο τελωνείο με έχτρα χρεώσεις ή δεν υπάρχει θέμα επειδή η τιμή είναι κάτω από 22€ ; Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexserres2014 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 1 ώρα πριν, MINDER είπε Καλησπέρα. Μια από τις παραγγελίες που έχω κάνει στο ebay δεν είχα προσέξει αλλά ήταν ο πωλητής από Αμερική. Το αντικείμενο είναι ένα τεχνητό ψαρέματος και μαζί με τα ταχυδρομικά είναι κάπου στα 14.5€ Ερχεται με USPS Θα έχω κάνα θέμα στο τελωνείο με έχτρα χρεώσεις ή δεν υπάρχει θέμα επειδή η τιμή είναι κάτω από 22€ ; Ευχαριστώ. 22€> περνουν ως τελωνειακως ελευθερα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iAndrew Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Στις 6/9/2007 στις 2:25 ΜΜ, giankyr είπε Μετά από τις εκατοντάδες σελίδες και τα χιλιάδες posts, το προηγούμενο thread για το eBay έγινε ένα χάος και κανένας δεν καθόταν να το διαβάσει όλο διεξοδικά (και με το δίκιο του). Ξεκινάμε απ' την αρχή και πιο συμμαζεμένα Χώρα Πωλητή. Αν ο πωλητής βρίσκεται εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε μπορούμε να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο και να παραγγείλουμε αβέρτα. Αν όμως βρίσκεται εκτός ΕΕ και το αντικείμενο που μας ενδιαφέρει ξεπερνάει τα $45 χωρίς τα έξοδα αποστολής, πρέπει στην δαπάνη που θα κάνουμε να υπολογίσουμε τα τελωνειακά κερατιάτικα. Έξοδα Αποστολής. Εξαρτώνται από τέσσερα πράγματα: βάρος, όγκος, απόσταση που θα διανύσουν και φυσικά απ' τη βιασύνη του αγοραστή. Εδώ δεν τίθεται θέμα συμβουλής ή επιλογής αν εξαιρέσουμε τον τελευταίο παράγοντα που είναι καθαρά υποκειμενικός. Τρόποι Πληρωμής. Ο πλέον ασφαλής τρόπος για πληρωμές όσον αφορά τις αγορές απ' το eBay, είναι το PayPal. Γιατί? Η ασφάλεια που προσφέρει το eBay σε περίπτωση που δεν παραλάβεις το αντικείμενό σου πχ, ισχύει μόνο αν είχες πληρώσει έτσι! Συνιστώ να αποφεύγονται όλοι οι άλλοι τρόποι, όπως καταθέσεις σε λογαριασμούς, Western Union, ταχυδρομικές επιταγές κτλ. Τελωνειακά Κερατιάτικα: Φαντάζομαι ότι ξέρετε πως στην χώρα μας υπάρχει ένα πρόβλημα στον συγκεκριμένο τομέα! Ειδικά τελευταία, οι τελωνειακοί χρεώνουν ότι τους κ4υλώσει. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τα έντυπα αποδεικτικά της τιμής του προϊόντος στα πλαίσια του αφορολόγητου! Εδώ μιλάμε για αντικείμενα αγορασμένα εκτός ΕΕ και με τιμή πάνω από $45 χωρίς τα έξοδα αποστολής. Ζητάμε τρία απλά πραγματάκια από τον πωλητή, καλύτερα να το κάνουμε πριν ακόμα κλείσει η δημοπρασία. Στα χαρτιά του δέματος να δηλώσει αξία μικρότερη από $45, αν εκδίδει αποδείξεις να μην την βάλει μέσα στο δέμα αλλά να τη στείλει σ' έναν φάκελο ξεχωριστά και τέλος να μαρκάρει το αντικείμενο σαν gift. Μ' αυτόν τον τρόπο αποφεύγεις το τελωνείο, αλλά θυσιάζεις την ασφάλεια του δέματος η οποία πρέπει να συμφωνεί με την αναγραφόμενη αξία του προϊόντος! Προσωπικά, προτιμώ να αποφύγω το τελωνείο! :evil: Υπολογισμός Τιμής. Ο πιο εύκολος τρόπος υπολογισμού της τιμής ενός προϊόντος με μία απόκλιση πάνω κάτω 2% περίπου είναι ο καλός μας φίλος, to google! Παράδειγμα: έχουμε ένα αντικείμενο που κοστίζει 19 Δολλάρια Αυστραλίας και έχει έξοδα αποστολής 8,5 - κάνουμε μία "αναζήτηση" στο google με 27,5 aud to euro και παίρνουμε την τιμή μας eBay Buyer Protection. Υπάρχει τυποποιημένη διαδικασία για την περίπτωση που κάτι δεν πάει όπως το περιμέναμε. Καλά θα ήταν να την έχετε διαβάσει πριν συμβεί η στραβή, ώστε να γνωρίζετε πως πρέπει να αντιδράσετε. Step-by-Step Guide to Buyer Protection Item Not Received or Significantly Not as Described Process PayPal Buyer Protection Αν πιστεύετε ότι παρέλειψα κάτι, παρακαλώ δημοσιεύστε το. Καλές αγορές ==================== Από εδώ και κάτω θα συμπληρώνω με ότι λέμε! ==================== PayPal Verified Member: https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=p/gen/verification-faq-outside https://www.paypal.com/helpcenter/main.jsp;jsessionid=GrnNKgRyvF1vS5v39jW2GD6H0lGQHhPtg1fJmLjcTQwZZj21201S!-1610007693?t=solutionTab&ft=homeTab&ps=&solutionId=13117&locale=en_US&_dyncharset=UTF-8&cmd=_help-ext&serverInstance=8003 Σελίδες Μετατροπής Συναλλάγματος: http://www.x-rates.com/calculator.html http://www.xe.com Αρκετά ενδιαφέρον άρθρο! http://www.netfreaks.gr/blog/comments/duty_calculator/ Πολύ χρήσιμες πληροφορίες! Ισχύουν ακόμη αυτά? (Διότι βλέπω πως το Post είναι παλιό) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgep800 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Καλημέρα, Παράγγειλα ένα δεματάκι και στο tracking γράφει ένα tracking της μορφής HKATG0000000000000000000000000 και απο κάτω DHL eCommerce Tracking. Γνωρίζει κανείς πως θα έρθει; Εϊναι όντως αποστολή με DHL; Thanks! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 4 ώρες πριν, iAndrew είπε Πολύ χρήσιμες πληροφορίες! Ισχύουν ακόμη αυτά? (Διότι βλέπω πως το Post είναι παλιό) Πέραν του πανάρχαιου post, που δεν καταλαβαίνω γιατί ξεθάφτηκε μετά από 11 χρόνια, έχει τόσα πολλά λάθη, όπως πχ η ατέλεια που είναι 22€ για τα εμπορικού χαρακτήρα, δηλαδή για την συντριπτική πλειοψηφία των ειδών που αγοράζουμε, και όχι 45€ που είναι για τα μη εμπορικού χαρακτήρα αντικείμενα, που δεν αξίζει σχολιασμού. 14 λεπτά πριν, georgep800 είπε Καλημέρα, Παράγγειλα ένα δεματάκι και στο tracking γράφει ένα tracking της μορφής HKATG0000000000000000000000000 και απο κάτω DHL eCommerce Tracking. Γνωρίζει κανείς πως θα έρθει; Εϊναι όντως αποστολή με DHL; Thanks! Το δέμα θα έρθει με τα ΕΛΤΑ. Δεν είναι η courier. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgep800 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 7 λεπτά πριν, makfil είπε Το δέμα θα έρθει με τα ΕΛΤΑ. Δεν είναι η courier. Thanks! Γνωρίζεις μήπως αν όταν μπει Ελλάδα συνεχίσει να είναι ανιχνεύσιμο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα