jokerakias Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2018 Καλησπέρα!Ειμαι εντελώς newbie και θα ήθελα να μου πείτε αν κατάλαβα σωστα -μην κάνω καμιά μπαρούφα.I do my homework και διαβάσα το σχετικό κείμενο απο τον συμφορουμίτη και απο αυτήν εως το τέλος... Να σημειώσω αν κουράζω μπορουμε να μεταφέρουμε την κουβέντα σε πμ Εβγαλα μια προπληρωμένη "άυλη" της πειραιώς την φόρτισα και την συνδεσα με τον λογαριαμό μου στο paypal κάνοντας την μέθοδο με το 1,5€. Απο ebay 1)Ανοίγω λογαριασμό στο ebay συμπληρώνωντας τα στοιχεία όπως στο paypal επιλέγω το αντικείμενο πατάω buy it now και στο checkout επιλέγω την μέθοδο πληρωμής(paypal για μεγαλύτερη ασφάλεια) και επίλεγω shipping free και είμαι εντάξει?Σε ορισμένες περιπτώσεις μου βγάζει shipping πχ 1.99$ όπως σε αυτην την περίπτωση δηλαδή απλά επιβαρύνομαι με τα μεταφορικά,σωστα? 2)Αν θέλω να γλυτώσω το τελωνείο -αν κατάλαβα σωστα- πρέπει οι αγορές μου να είναι μέχρι 22€ απο εκεί και πέρα υπάρχει περίπτωση ανάλογα και με το βάρος να σταματήσει και να χρεωθώ(CIF)?Οι τρόποι με αναγραφόμενη μικρότερη τιμή κτλ. μειώνουν τις περιπτώσεις τελωνείου? 3)Ολα αυτά αν επιλέξω απο την επιλογή on eBay.com αν επιλέξω την επιλογή Europe δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσει στο τελωνείο οποιαδήποτε και αν είναι η τιμή του αντικειμένου? Απο εδω μάλλον και πέρα μπορεί και να έχω μπερδευτεί λίγο παραπάνω και να πάω για μεταξεταστέος... Απο banggood,gearbest 1)Εγγραφομαι κτλ. σαν το ebay επιλέγω το αντικείμενο και στο Price επιλέγω έναντι του $ το € ???? και στο shipment details τι επιλέγω?standard shipping(free) ή Priority Direct mail με χρέωση ή κάποιο άλλο με χρέωση?και με το τελωνείο τι γίνεται? 2)Στο gearbest μου βγάζει κατευθειαν τις τιμες σε € και σαν shipping method επιλέγω το priority line με Netherlands Registered(PDM) ή κάποια άλλη επιλογή?και εκει τι συμβαίνει με το τελωνείο? θέλω να ζητήσω προκαταβολικα συγνώμη για το μεγάλο κείμενο και για τις πολλές ερωτήσεις.Ξέρω οτι έβαλα σε θέμα του ebay και θέμα με banggood και gearbest. Να σημειώσω στην αναφορά μου στην λέξη "τελωνείο" αναφέρομαι σε χρεώσεις δασμούς-φπα κτλ. Απο οτι κατάλαβα παντα τα δέματα εκτός ΕΕ περνάνε απο τελωνείο.
makfil Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Φαίνεται ότι αν και λες ότι διάβασες τα σχετικά, δεν έχεις καταλάβει αρκετά. 1. Το ebay, γενικά, είναι μια πλατφόρμα πωλητών, κυρίως, ιδιωτών, που μπορεί να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη, και σημασία έχει που βρίσκεται το αντικείμενο. Πολλές φορές, όμως, αν και λέει ότι βρίσκεται σε χώρα της ΕΕ, οπότε, θεωρητικά, το αντικείμενο εισάγεται χωρίς τελωνειακές διατυπώσεις, ο πωλητής το στέλνει από τρίτη χώρα, πχ Κίνα, και αν η αξία CIF (κόστος+μεταφορικά+ασφάλεια) είναι πάνω από 22€, θα χρεωθείς με έξοδα εκτελωνισμού. 2. Στο ebay, γενικά, ο πωλητής ορίζει ένα τρόπο αποστολής, μερικές φορές με ακριβά μεταφορικά, ενώ στα κινεζομάγαζα θα βρεις διαφορετικούς τρόπους, αλλά, σε καμία περίπτωση, δεν μπορείς να πεις ότι ο φτηνότερος τρόπος είναι πιο σίγουρος για να αποφύγεις τα έξοδα εκτελωνισμού. 3. Συνήθως, δεν επιλέγουμε να εμφανίζει το κινεζομάγαζο την τιμή σε € γιατί στην πραγματικότητα πληρώνουμε σε $ με ισοτιμία πιο ασύμφορη από εκείνη που χρησιμοποιούν οι οργανισμοί Visa/Mastercard, μέσω των τραπεζών που μας έχουν εκδώσει την κάρτα. Δεν υπάρχει σίγουρη μέθοδος αποστολής, εκτός από την Priority Direct Mail του Banggood, μέχρι στιγμής, (η νέα δεν έχει δοκιμαστεί ακόμη).Για το Gearbest, o isay έχει γράψει αρκετά posts, με πολύ σωστές οδηγίες, και δεν α επεκταθώ περισσότερο. 4. Ξαναδιάβασε το κεφάλαιο για το Paypal στον επικαιροποιημένο οδηγό της υπογραφής μου, για να μάθεις τη διαδικασία πληρωμής με το Paypal, αλλά με την ισοτιμία της τράπεζας (στην πραγματικότητα του οργανισμού) και όχι με την ασύμφορη του Paypal. Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2018 από makfil 1
PanagiotisPC Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2018 Υπάρχει θέμα αν έχω ebay και paypal διαφορετικό όνομα; Επίσης, στην Paypal πρέπει να έχω το όνομα του κατόχου της προπληρωμένης (για να τα μεταφέρω στην paypal) ή οποιο να' ναι;
Billator Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2018 3 ώρες πριν, PanagiotisPC είπε Υπάρχει θέμα αν έχω ebay και paypal διαφορετικό όνομα; Επίσης, στην Paypal πρέπει να έχω το όνομα του κατόχου της προπληρωμένης (για να τα μεταφέρω στην paypal) ή οποιο να' ναι; Όχι δεν υπάρχει κανένας τέτοιο περιορισμός. Μπορείς κανονικά να κάνεις έτσι πληρωμές. Μπορείς να πληρώσεις με οποιοδήποτε Paypal από συγκεκριμένο λογαριασμό Ebay, και να στείλεις σε οποιοδήποτε όνομα. Καλό είναι ΠΑΝΤΑ τα στοιχεία της Paypal να είναι ίδια με τα στοιχεία των κατόχων των καρτών που συνδέουμε. Αν γίνει κάτι δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη. 1
bill27 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Καλημερα,παρηγγειλα απο ebay ενα μικροπραγμα στις 1/2 και στις 2/2 μου εδωσε τρακινγκ της μορφης UGxxxxxxxxxCN , υπαρχει τετοιος αριθμος αποστολης που να ξεκιναει απο UG??Εντωμεταξυ σημερα εχουμε 7/2 και δεν εντοπιζετε πουθενα. Εστειλα μυνημα στον πωλητη 5/2 να τον ρωτησω για ποιο λογο δεν εντοπιζετε ακομα ο αριθμος αποστολης αλλα δεν εχει απαντηση.Τι κανω εγω τωρα??
Billator Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, bill27 είπε Καλημερα,παρηγγειλα απο ebay ενα μικροπραγμα στις 1/2 και στις 2/2 μου εδωσε τρακινγκ της μορφης UGxxxxxxxxxCN , υπαρχει τετοιος αριθμος αποστολης που να ξεκιναει απο UG??Εντωμεταξυ σημερα εχουμε 7/2 και δεν εντοπιζετε πουθενα. Εστειλα μυνημα στον πωλητη 5/2 να τον ρωτησω για ποιο λογο δεν εντοπιζετε ακομα ο αριθμος αποστολης αλλα δεν εχει απαντηση.Τι κανω εγω τωρα?? Και ούτε πρόκειται να εντοπιστεί. UG= UnreGistered Πλέον το china post unregistered πήρε αυτή την μορφή. Έχει που ξεκίνησε καμία βδομάδα αυτό το πράγμα. PS. Περιμένω κ εγώ απάντηση από τον πωλητή που μου το είπε για το site που μπορούμε να βλέπουμε την πορεία μέχρι να φύγει από την Κίνα. Όταν λάβω απάντηση θα ενημερώσω. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2018 από Billator Θα φανεί
bill27 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 3 λεπτά πριν, Billator είπε Και ούτε πρόκειται να εντοπιστεί. UG= UnreGistered Πλέον το china post unregistered πήρε αυτή την μορφή. Έχει που ξεκίνησε καμία βδομάδα αυτό το πράγμα. PS. Περιμένω κ εγώ απάντηση από τον πωλητή για το site που μπορούμε να βλέπουμε την πορεία μέχρι να φύγει από την Κίνα. Όταν λάβω απάντηση θα ενημερώσω. Αααα μαλιστα,ευχαριστω.Αν λαβεις απαντηση γραψτην εδω η πμ me
Billator Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, bill27 είπε Αααα μαλιστα,ευχαριστω.Αν λαβεις απαντηση γραψτην εδω η πμ me Βασικά μου είχε απαντήσει ήδη τώρα το ειδα. Μου έστειλε το 17track.net και όντως στο δικό μου πλέον βγάζει updates κανονικά. Μπορεί κ βλακείες να μου είπε γιαντο unregistered οπότε ανακαλώ. Το ένα μου βγάζει update και στα ΕΛΤΑ πλέον. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2018 από Billator
bill27 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 7 λεπτά πριν, Billator είπε Βασικά μου είχε απαντήσει ήδη τώρα το ειδα. Μου έστειλε το 17track.net και όντως στο δικό μου πλέον βγάζει updates κανονικά. Μπορεί κ βλακείες να μου είπε γιαντο unregistered οπότε ανακαλώ. Το ένα μου βγάζει update και στα ΕΛΤΑ πλέον. ποσες μερες εκανε να σου βγαλει updates?
Billator Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Μόλις τώρα, bill27 είπε ποσες μερες εκανε να σου βγαλει updates? 2 εργάσιμες όπως λέει το tracking μιας κ αρχικά τπτ δεν έδειχνε, αλλά σήμερα που το είδα (8 μέρες μετά) μου έβγαλε τα update ότι έφτασε Ελλάδα.
nikx Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Kαι εγω παρελαβα σημερα UG νουμερο ,μικροπραμα ,το 17track.net το κοιταγα συνεχεια ακομη καθοδον λεει...
alexserres2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 ο πωλητης μου εστειλε screenshot το δελτιο αποστολης και διπλα απο το tracking λεει untracked
adsl2+ Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αυτό το UG024698771CN έχω ελπίδες κάποτε να το παραλάβω; τι λέτε; Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2018 από adsl2+
bill27 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 2 ώρες πριν, adsl2+ είπε Αυτό το UG024698771CN έχω ελπίδες κάποτε να το παραλάβω; τι λέτε; απο που το κοιτας??Στο tracking more εβγαλε καποιες πληροφοριες.Απ οτι καταλαβα αυτα ειναι untracked,δεν βγαζει σχεδον πουθενα πληροφοριες
adsl2+ Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 1 ώρα πριν, bill27 είπε απο που το κοιτας??Στο tracking more εβγαλε καποιες πληροφοριες.Απ οτι καταλαβα αυτα ειναι untracked,δεν βγαζει σχεδον πουθενα πληροφοριες ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΑΚΕΤΟΥ ΟΛΑ-ΣΕ-ΕΝΑ (1) (0) (1) (0) (0) (0) (0) (0) UG024698771CN Καθ' Οδόν ΚίναChina Post Ελλάδα 2018-01-06 12:16Guangdong Zhuhai παραλαβής και της διαβίβασης κέντρο, έχει αφήσει, στο επόμενο σταθμό επεξεργασίας κέντρο Χώρα Προορισμού : Ελλάδα Χώρα Προέλευσης : Κίνα - Χρόνος Cache : 2018-02-08 16:48:07(GMT+2) 2018-01-06 12:16 Guangdong Zhuhai παραλαβής και της διαβίβασης κέντρο, έχει αφήσει, στο επόμενο σταθμό επεξεργασίας κέντρο 2018-01-06 10:22 Zhuhai, Guangdong λήψη και διαβίβαση κέντρο, έχει σφραγισθεί 2018-01-06 10:16 Κέντρο Guangdong Zhuhai λήψη και διαβίβαση, έλαβε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα