Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

και εγω εχω χασει μια παραγγελια απο το καλοκαιρι. δεν εχει ερθει ακομα. πηρα τα λεφτα μου πισω αλλα και παλι ειναι η πρωτη φορα που δεν ηρθε παραγγελια. εχουν περασει πανω απο 3 μηνες

ισως καποια στιγμη εμφανιστει απο το πουθενα :D

ηρθε η χαμενη παραγγελια. μεχρι στιγμης 0 χαμενες παραγγελιες

Για να πω και εγω την γνωμη μου στο θεμα ακυρωσης ...

Εαν γινει εντος 60λεπτων απο αγορα ερχετε μηνυμα στον πωλητη σχετικα με αυτο και λεει dont leave your customer wait .

Εκει το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να δεχθεις.

Δεν εχει επιλογη του να μην δεχθεις.

Εαν ομως εισαι γκαου μπιου μπορεις να το αγνοησεις και να στειλεις το προιον.

Αυτο θα παραμεινει ανοιχτο επ απειρον μεχρι να χαθει λογω παρελευσης των 90 ημερων.

Σε αυτη την περιπτωση ομως θα εχεις εναν εκνευρισμενο πελατη ο οποιος ενω ζητησε ακυρωση εντος προθεσμιας εσυ σαν πωλητης την αγνοησες (ή δεν την ειδες) και εστειλες το προιον.

Λογικα λοιπον αυτος θα ανοιξει case και θα το κερδισει ...

Και εσυ σαν πωλητης θα εχεις ενα defect ενα μαλλον αρνητικο feedback και ενα χαμενο προιον.

Αρα η αληθεια ειναι καπου στην μεση σχετικε με την "διαμαχη" σας :)

ναι αυτο γινεται. εχουν αυτοματοποιημενο συστημα και μολις αγορασεις το αντικειμενο σου πατανε το shipped ενω το στελνουν μετα απο μερικες μερες για να μη μπορεις εσυ μετα να κανεις ακυρωση και να σου πουνε, α δεν προλαβες εχω ηδη στειλει το αντικειμενο.

παπαριες

Προφανως ο seller το γυρισε σε unpaid item ..

Δεν ειναι μαλακας και αυτος να στελνει δεματα/προιοντα και να "χανονται" ετσι απλα ...

Προσπαθει λοιπον και αυτος να καλυφθει ..

ναι unpaid item γινεται. μου εχει συμβει πολλες φορες οταν μου δινει ο πωλητης τα λεφτα πισω γιατι δεν ηρθε το αντικειμενο με βαση της πολιτικης της αγγελιας του ή με βαση πως δεν ηταν οπως στην περιγραφη της αγγελιας.

δεν παθαινεις κατι ομως, ουτε εχεις καποια ποινη. απλα μενει εκει και μετα απο καποιο διαστημα εξαφανιζεται απο εκει

δεν προκειται να σου βαρεσει ποινη πως δεν πληρωσες το αντικειμενο γιατι το εχεις ηδη πληρωσει εξαρχης. οποτε δε σε νοιαζει καν

• Απαντ. 11,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

ηρθε η χαμενη παραγγελια. μεχρι στιγμης 0 χαμενες παραγγελιες

ναι αυτο γινεται. εχουν αυτοματοποιημενο συστημα και μολις αγορασεις το αντικειμενο σου πατανε το shipped ενω το στελνουν μετα απο μερικες μερες για να μη μπορεις εσυ μετα να κανεις ακυρωση και να σου πουνε, α δεν προλαβες εχω ηδη στειλει το αντικειμενο.

παπαριες

ναι unpaid item γινεται. μου εχει συμβει πολλες φορες οταν μου δινει ο πωλητης τα λεφτα πισω γιατι δεν ηρθε το αντικειμενο με βαση της πολιτικης της αγγελιας του ή με βαση πως δεν ηταν οπως στην περιγραφη της αγγελιας.

δεν παθαινεις κατι ομως, ουτε εχεις καποια ποινη. απλα μενει εκει και μετα απο καποιο διαστημα εξαφανιζεται απο εκει

δεν προκειται να σου βαρεσει ποινη πως δεν πληρωσες το αντικειμενο γιατι το εχεις ηδη πληρωσει εξαρχης. οποτε δε σε νοιαζει καν

Εαν παραλαβεις καποια στιγμη , ενω εχεις παρει refund και ο πωλητης το εχει γυρισει σε unpaid στο φτερο μπορει να ανοιξει case ..και φυσικα να δικαιωθει με το αντιστοιχο report ..

Αυτη ειναι η λογικη της μετατροπης σε unpaid item μετα απο refund ..

Για να ειναι ετοιμος ο πωλητης να δικαιωθει εφοσον υπαρξουν οι καταλληλες συνθηκες ιχνηλασιας ...

Δημοσ.

Εαν παραλαβεις καποια στιγμη , ενω εχεις παρει refund και ο πωλητης το εχει γυρισει σε unpaid στο φτερο μπορει να ανοιξει case ..και φυσικα να δικαιωθει με το αντιστοιχο report ..

Για να ειναι ετοιμος ο πωλητης να δικαιωθει εφοσον υπαρξουν οι καταλληλες συνθηκες ιχνηλασιας ...

μα δε λεμε αμα υπαρχει tracking :P  αν υπαρχουν αποδειξεις προφανως και το κανει αυτο.

αλλα εκ των προτερων σου εχει κανει refund ο πωλητης γιατι δεν υπαρχει ιχνηλασια.

εγω γενικα προσπαθω να τα βρω με τον πωλητη ανευ dispute και γενικα δεν υπαρχει θεμα συνεργασιας.

Δημοσ.

btw βρηκα αυτο...

Unfortunately, unless you have an honest buyer who is willing to repay you for the item received, you are just out.  Ebay holds sellers responsible for delivery times now and if it doesn't arrive by the last estimated date of delivery, they will give the buyer the refund.  If it arrives later and the buyer doesn't wish to pay you or send the item back, ebay will not make them.  We occasionally see a buyer on these boards asking how to pay a seller for an item that has arrived after they have been refunded and they are usually thanked for their honesty.  I am sorry this happened to you.

• Like 1
Δημοσ.

Αν ο πωλητης σου κανει refund για αντικειμενο που πληρωσες (το refund πχ εγινε γιατι το αντικειμενο δεν εφτασε ποτε) τοτε δεν μπορει να ανοιχτει case εναντιον του buyer (δεν σε αφηνει το συστημα γιατι φαινεται οτι ο αγοραστης ελαβε refund)

• Like 2
Δημοσ.

Λεβεντες ,παρηγγειλα μια οθονη για κινητο στις 27/9 ,εστειλα ενα απλο μηνυμα στον πωλητη πριν μια εβδομαδα για refund , μου ειπε να περιμενω μια εβδομαδα οπως και επραξα, χτες του εστειλα παλι μηνυμα και μου λεει σημερα να περιμενω αλλες 5-6 μερες και μετα βλεπουμε διοτι ψαχνουν να βρουν που ειναι ,τι προτεινετε να κανω τωρα; 

Δημοσ.

Περιμενε 5 μερες και πες του να σου κανει refund....αν δεν σου κανει ανοιγεις case

Λογικα θα ερθει ομως δεν ξερεις απλα το πότε ακριβως. (εχω παραγγειλει παρα πολλα και εχουν ερθει ολα δεν χαθηκε τπτ και ολα ηταν untracked)

• Like 1
Δημοσ.

Λεβεντες ,παρηγγειλα μια οθονη για κινητο στις 27/9 ,εστειλα ενα απλο μηνυμα στον πωλητη πριν μια εβδομαδα για refund , μου ειπε να περιμενω μια εβδομαδα οπως και επραξα, χτες του εστειλα παλι μηνυμα και μου λεει σημερα να περιμενω αλλες 5-6 μερες και μετα βλεπουμε διοτι ψαχνουν να βρουν που ειναι ,τι προτεινετε να κανω τωρα; 

Μπαινω στο ebay και βλεπω πως πλεον δεν μπορω να του αφησω αξιολογηση ,γιατι εγινε αυτο; σκεφτομαι αυριο να ζητησω επιστροφη χρηματων ,επειδη εχω πολυ καιρο να το κανω αυτο και δεν θυμαμαι ,απο που να το ζητησω; ebay η paypal ;

Δημοσ.

Μπαινω στο ebay και βλεπω πως πλεον δεν μπορω να του αφησω αξιολογηση ,γιατι εγινε αυτο; σκεφτομαι αυριο να ζητησω επιστροφη χρηματων ,επειδη εχω πολυ καιρο να το κανω αυτο και δεν θυμαμαι ,απο που να το ζητησω; ebay η paypal ;

Άνοιξε case στο ebay. Το ίδιο έκανα και εγώ και μου έκανε refund το ebay.

The seller has asked Customer Support to review this case and make a final decision.

s.gif
We'll review the details of this case, including messages sent in the Resolution Centre and emails sent through eBay between you and the seller. If we have questions, we'll get in touch with you. We'll get back to you within 48 hours
  • Like 1
Δημοσ.

Ok ,ευχαριστω, αυτο εκανα , παντως ο συγκεκριμενος πωλητης μου εκανε νουμερα ,3 φορες μου προτεινε εξαημερη παραταση ,φτασαμε στο σημειο να μην μπορω να του δωσω αξιολογηση ,πως θα το κανω τωρα αυτο;

Δημοσ.

Ok ,ευχαριστω, αυτο εκανα , παντως ο συγκεκριμενος πωλητης μου εκανε νουμερα ,3 φορες μου προτεινε εξαημερη παραταση ,φτασαμε στο σημειο να μην μπορω να του δωσω αξιολογηση ,πως θα το κανω τωρα αυτο;

Τι σε νοιαζει η αξιολογησει? ανοιξε εσυ case να παρεις τα λεφτα και τελος

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...