Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ερώτηση κρίσεως…

Όταν κάνουμε λογαριασμό σε Ebay  και paypal, πρέπει να συνδέουμε με κάποιον τρόπο τους λογαριασμούς?

Ή εγώ με το paypal μπορώ να πληρώνω σε οσους λογαριασμούς του Ebay    θέλω.. δικούς μου και ξένους?

• Απαντ. 11,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

A μαλιστα αυτο υποπτευτικα και εγω, δηλαδη αναγκαστικα πληρωνω και το 1 ευρω συν ετσι;ναι αλλα γιατι ομως ολα τα προιοντα μου τα βγαζει σε λιρες η σε δολαρια;

Τι είναι το 1 ευρώ δεν κατάλαβα
Δημοσ.

Τι είναι το 1 ευρώ δεν κατάλαβα

ειναι η χρεωση συναλαγματος του paypal . συνολικα βγαινουν 28 ευρω και πανε 29 μαζι με την χρεωση συναλαγματος!  δεν ειναι σπουδαιο ποσο αλλα μπορω να το αποφυγω?

Δημοσ.

ειναι η χρεωση συναλαγματος του paypal . συνολικα βγαινουν 28 ευρω και πανε 29 μαζι με την χρεωση συναλαγματος!  δεν ειναι σπουδαιο ποσο αλλα μπορω να το αποφυγω?

Δεν έχω συναντήσει ποτέ τέτοια στρογγυλή μάλιστα χρέωση 1€ για μετατροπή συναλλάγματος. Απορώ που τη βλέπεις κι εγώ.Δεν χρεώνει καμία προμήθεια το Paypal. Απλά λέμε ότι οι ισοτιμίες που χρησιμοποιεί είναι κακές.

Όρισε στην κάρτα που έχεις συνδεδεμένη στο Paypal να σου κάνει "Bill me in..." ώστε να χρεωθεί η κάρτα σου σε λίρες με την ισοτιμία της τράπεζας που την εξέδωσε. Έχει αναφερθεί ίσως και 100άδες φορές πλέον. Κάτι άλλο δεν υπάρχει και δεν χρειάζεται να κάνεις.

Δημοσ.

Δεν έχω συναντήσει ποτέ τέτοια στρογγυλή μάλιστα χρέωση 1€ για μετατροπή συναλλάγματος. Απορώ που τη βλέπεις κι εγώ.Δεν χρεώνει καμία προμήθεια το Paypal. Απλά λέμε ότι οι ισοτιμίες που χρησιμοποιεί είναι κακές.

Όρισε στην κάρτα που έχεις συνδεδεμένη στο Paypal να σου κάνει "Bill me in..." ώστε να χρεωθεί η κάρτα σου σε λίρες με την ισοτιμία της τράπεζας που την εξέδωσε. Έχει αναφερθεί ίσως και 100άδες φορές πλέον. Κάτι άλλο δεν υπάρχει και δεν χρειάζεται να κάνεις.

σωστος δικο μου λαθος , μπερδευτικα εκει που εγραφε την ισοτιμια του το paypal.  23,96 GBP   σε ευρω 39,69   βγαινει , τι λες αξιζει να το αλαξω απο την καρτα? τιμη πωλησης  η τιμη αγορας ειναι αυτο που μας ενδιαφερει στην ισοτιμια της τραπεζας?

Δημοσ.

Καλησπέρα άνοιξα ένα case στο eBay ζητώντας return Γτ ήταν λάθος ένα μπλουζάκι που παρέλαβα και οι μετρήσεις ήταν λάθος του πωλητή και ζήτησα να το στείλω πίσω πληρώνοντας τα έξοδα αποστολής ο πωλητής και το eBay λογικά δεν διάβασε το κείμενο που έγραψε και έβγαλε σαν απόφαση να το στείλω πίσω.Ναι θα το στείλω αλλά θέλω ο πωλητής να πληρώσει τα έξοδα.Τι κάνω τώρα;Επίσης ο πωλητής σε pm όταν τον ρώτησα την διεύθυνση μου έστειλε μια διεύθυνση στην Κίνα ενώ το eBay μου έστειλε μια διεύθυνση στην Αμερικη.Που να το στείλω;το eBay δεν έχει κάποιο είδους τεστ να με καθοδηγήσουν;

Από τη στιγμή που άνοιξες return case για λάθος στην αγγελία, ο πωλητής έχει μια βδομάδα να κάνει αποδοχή του case και να σου δώσει διεύθυνση αποστολής πληρώνωντας τα έξοδα επιστροφής.

Έχει δικαίωμα να μην σου στείλει return label με τη δικαιολογία ότι ζει σε άλλη χώρα και δεν ξέρει τι ισχύει στην Ελλάδα.

Σε τέτοια περίπτωση πληρώνεις εσύ τα μεταφορικά και στα επιστρέφει μετά μαζί με την αξία του προιόντος.

- Αν στην βδομάδα δεν κάνει αποδοχή το case έχεις δικαίωμα να ζητήσεις από το ebay να επέμβει και 9 στις 10 κλείνει υπέρ σου, χωρίς να χρειαστεί να κάνεις κάτι άλλο.

- Αν δεν σου επιστρέψει τα μεταφορικά και πάλι ζητάς από το ebay να παρέμβει. Τα παίρνει από το παυπαλ του και στα δίνει.

Δημοσ.

τιμη πωλησης  η τιμη αγορας ειναι αυτο που μας ενδιαφερει στην ισοτιμια της τραπεζας?

Ούτε buy ούτε sell. Περίπου στο μέσο όρο αυτών των δύο τιμών βρίσκεται η τιμή που εφαρμόζεται για συναλλαγές με κάρτα. Εδώ: https://www.mastercard.us/en-us/consumers/get-support/convert-currency.html υπολογίζεις τα exchange rates. Πολύ το ψειρίζεις. Κάνε αυτό που λέμε με την αλλαγή της ρύθμισης στο Paypal και θα πετύχεις ό,τι καλύτερο γίνεται.

Δημοσ.

Από τη στιγμή που άνοιξες return case για λάθος στην αγγελία, ο πωλητής έχει μια βδομάδα να κάνει αποδοχή του case και να σου δώσει διεύθυνση αποστολής πληρώνωντας τα έξοδα επιστροφής.

Έχει δικαίωμα να μην σου στείλει return label με τη δικαιολογία ότι ζει σε άλλη χώρα και δεν ξέρει τι ισχύει στην Ελλάδα.

Σε τέτοια περίπτωση πληρώνεις εσύ τα μεταφορικά και στα επιστρέφει μετά μαζί με την αξία του προιόντος.

- Αν στην βδομάδα δεν κάνει αποδοχή το case έχεις δικαίωμα να ζητήσεις από το ebay να επέμβει και 9 στις 10 κλείνει υπέρ σου, χωρίς να χρειαστεί να κάνεις κάτι άλλο.

- Αν δεν σου επιστρέψει τα μεταφορικά και πάλι ζητάς από το ebay να παρέμβει. Τα παίρνει από το παυπαλ του και στα δίνει.

Στο case εγραψα πωσ θελω να πληρωσει ο πωλητης τα εξοδα και μεα απο 5 λεπτα μου ηρθε ενα αυτοματοποιημενο mail οτι βγηκε πορισμα υπερ μου και να στειλω πισω το ειδος χωρις ομωσ να εχουν παρει υποψην οτι θελω ο πωλητης να πληρωσει τα εξοδα επιστροφης.Ξαναστελνω στον πωλητη μου λεει δεν στα καλυπτω...και παω και ανοιγω case στο paypal και αυτοματα μου λεει πωσ εκλεισε το case του eBay...στο paypal case τωρα απλα μιλαω με τον πωλητη με μνμτα δεν γραφει οτι θα παρεμβει καποιος...τι να κανω?στο eBay δεν με αφηνει να ανοιξω αλλο case.

Δημοσ.

Κακώς άνοιξες case στο paypal. 

Με το ebay θα έπαιρνες όλα τα χρήματα σου πίσω μαζί με τα μεταφορικά.

Ακόμα και να μην ήθελε ο πωλητής να στα δώσει θα έμπαινε το ebay στο λογαριασμό του και θα τα έπαιρνε με το έτσι θέλω.

Τώρα με το paypal θα πρέπει και πάλι να πληρώσεις τα μεταφορικά αλλά κατά 99% δεν θα τα πάρεις πίσω.

Κοίτα μήπως τελικά καταφέρεις να πάρεις κάτι πίσω από το πρόγραμμα επιστροφών του paypal

http://www.insomnia.gr/topic/466957-to-topic-%CF%84%CE%BF%CF%85-sportsdirectcom/page-427?do=findComment&comment=55400674

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρελεβα ενα digitizer, αλλα υποψιαζομαι οτι ισως ειναι σπασμενο. Η συσκευασια ειναι αθικτη, εχει σημα για ευθραυστο, αλλα οταν το κουναω ακουω περιεργους θορυβους. Δεν το εχω ανοιξει ακομα. Εκτος απο το ανοιγμα της συσκευασια με καμερα και timestamp, και την ενημερωση στον πωλητη, χρειαζεται να κανω κατι αλλο? 

Ευτυχως, ολα καλα. Ο "θορυβος" ηταν απο τα εργαλεια που ειχε μεσα. 

Επεξ/σία από VasKag
Δημοσ.

καλησπερα, εχω αγορασει λαπτοπ απο ebay Αγγλιας και εφτασε κανονικα, μεσα στο κουτι δεν υπηρχε ο φορτιστής (ενω στη δημοπρασια το εδινε κανονικα) του εστειλα mail και μου ειπε οτι το ξεχασε και θα το στειλει αμεσα, περασε ενα 20ημερο και τελικα ανοιξα case αφου δεν ειχε ερθει, αυτος επιμενει οτι το εστειλε αλλα δεν εχει αποδειξη αποστολης. απο το case δεχθηκε επιστροφή αλλα φυσικα δεν πληρωνει τα εξοδα αποστολης ουτε πλεον απανταει στα μηνυματα, ανοιξα την υποθεση 1 Απριλιου. Το ebay μου εστειλε μηνυμα οτι πρεπει μεχρι 25 Απρ να στειλω το δεμα αλλιως ισως χασω την αποζημιωση.. εχει καποιος παρομοια εμπειρια να με συμβουλευσει τι να κανω; να περιμενω να περασει το 30ημερο και θα μου κανουν καποια επιστροφη; 

και μια γρηγορη ερωτηση , μεταχειρισμενη οθονη laptop απο Αμερικη για Αττικη με πραγματικο κοστος 35$ σταλμενη με usps θα περασει τελωνειο;

ευχαριστω

απαντάω στον εαυτό μου, μετα τις 30μέρες ανοιγει case το ebay από μόνο του , δίνει μια επιπλεον διορία 5 μέρες να στείλει ο άλλος το label και μετά γίνεται full refund...η οθόνη τελικά πέρασε από τελωνείο και με χρέωσαν 3€ (έφτασε εντελώς κομμάτια όμως και τελικα έγινε full refund, έχασα βέβαια τα 3€)

Δημοσ.

Παρελεβα ενα digitizer, αλλα υποψιαζομαι οτι ισως ειναι σπασμενο. Η συσκευασια ειναι αθικτη, εχει σημα για ευθραυστο, αλλα οταν το κουναω ακουω περιεργους θορυβους. Δεν το εχω ανοιξει ακομα. Εκτος απο το ανοιγμα της συσκευασια με καμερα και timestamp, και την ενημερωση στον πωλητη, χρειαζεται να κανω κατι αλλο? 

Ευτυχως, ολα καλα. Ο "θορυβος" ηταν απο τα εργαλεια που ειχε μεσα. 

Κούναγες δηλαδή ...το κουτί που περιείχε το digitizer έκανα ντράνκα ντράνκα και θεώρησες ότι είναι χαλασμένο το digitizer; :rolleyes:

Πραγματικά στην ηλικία που έχω φτάσει νομίζω ότι έχω δει και ακούσει πάρα πολλά ευτράπελα και περίεργα, αλλά τελικά πάντα θα υπάρχει κάτι νέο για να εκπλήσσομαι...

Δημοσ.

Κούναγες δηλαδή ...το κουτί που περιείχε το digitizer έκανα ντράνκα ντράνκα και θεώρησες ότι είναι χαλασμένο το digitizer; :rolleyes:

Πραγματικά στην ηλικία που έχω φτάσει νομίζω ότι έχω δει και ακούσει πάρα πολλά ευτράπελα και περίεργα, αλλά τελικά πάντα θα υπάρχει κάτι νέο για να εκπλήσσομαι...

Δε μιλησα για χαλασμενο. Αλλα για σπασμενο. Αν ακουγες το θορυβο, θα νομιζες οτι ηταν τα κομματια του.

Η αληθεια ειναι οτι εγω αγορασει αρκετα πραγματα (μεταξυ αυτων και digitzer) και δεν μου εχει ερθει ποτε κατι σπασμενο. Απλα δεν μου ειχε τυχει να μην ειναι τακτοποιημενα μεσα στο κουτι, ωστε να μην υπαρχει κενο μεσα στο κουτι.

Δημοσ.

Πρώτη αγορά από ebay. Σκοπεύω να χρησιμοποιήσω την prepaid της Εθνικής. Τα ποσά είναι σε $, ο λογαριασμός έχει μέσα €, να υποθέσω ότι κάνει αυτόματα την ισοτιμία;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Πρώτη αγορά από ebay. Σκοπεύω να χρησιμοποιήσω την prepaid της Εθνικής. Τα ποσά είναι σε $, ο λογαριασμός έχει μέσα €, να υποθέσω ότι κάνει αυτόματα την ισοτιμία;

Ευχαριστώ.

Η μετατροπή γίνεται με βάση την ισοτιμία του οργανισμού που εκδίδει την κάρτα (Visa/MasterCard) και, ευτυχώς, η ΕΤΕ δεν χρεώνει προμήθεια στις συναλλαγές σε συνάλλαγμα, όπως οι υπόλοιπες.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...