xatzi13 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Καλησπέρα παίδες! Σε 2-3 ημέρες κλείνω δίμηνο από παραγγελία που έκανα στο ebay. Ο πωλητής 20 μέρες μετά την παραγγελία με ενημέρωσε πως υπήρξε κάποιο πρόβλημα και με ρώτησε εάν θέλω επιστροφή χρημάτων ή να μου ξαναστείλει το προιόν. Επειδή δε το βιαζόμουν του είπα να το ξαναστείλει. Τώρα φτάνουμε στο δίμηνο και απ ότι βλέπω δε πρόκειται να παραλάβω... η ερώτηση είναι, τον ενημερώνω ότι θέλω επιστροφή χρημάτων ή πάω στο Paypal και ανοίγω εκεί απ ευθείας το dispute χωρίς καν να έρθω σε επικοινωνία μαζί του?
theopan Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Εβγαλες κάποια άκρη με αυτό? το έπαθα χθες σε μια αγορά απο ebay που έκανε 21,89 $ και μου αφαιρέθηκε από την κάρτα της πειραιώς αφαιρέθηκε το ποσό 24,26 ευρώ...στο paypal φαινεται 21,89 $ Έχουμε γράψει δεκάδες φορές ως τώρα γιατί συμβαίνει αυτό! Χρεώνουν προμήθεια οι Ελληνικές κάρτες για τις αγορές σε συνάλλαγμα.
letom Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Καλησπέρα παίδες! Σε 2-3 ημέρες κλείνω δίμηνο από παραγγελία που έκανα στο ebay. Ο πωλητής 20 μέρες μετά την παραγγελία με ενημέρωσε πως υπήρξε κάποιο πρόβλημα και με ρώτησε εάν θέλω επιστροφή χρημάτων ή να μου ξαναστείλει το προιόν. Επειδή δε το βιαζόμουν του είπα να το ξαναστείλει. Τώρα φτάνουμε στο δίμηνο και απ ότι βλέπω δε πρόκειται να παραλάβω... η ερώτηση είναι, τον ενημερώνω ότι θέλω επιστροφή χρημάτων ή πάω στο Paypal και ανοίγω εκεί απ ευθείας το dispute χωρίς καν να έρθω σε επικοινωνία μαζί του? Από τη στιγμή που σου είπε ότι υπήρχε πρόβλημα και σου πρότεινε από μόνος του επιστροφή χρημάτων ή αποστολή ξανά, σίγουρα δεν είναι απατεώνας. Άρα οπωσδήποτε επικοινώνησε μαζί του. Πιθανότατα ο πωλητής θα σε παρακαλέσει να περιμένεις λίγο ακόμα μήπως έρθει το δεύτερο πακέτο. Αν θες το δέχεσαι, αν θες όχι. Έτσι κι αλλιώς το paypal σε καλύπτει για 180 μέρες άρα τα λεφτά σου δεν τα χάνεις ό,τι και να γίνει. 1
FarCry Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Έχουμε γράψει δεκάδες φορές ως τώρα γιατί συμβαίνει αυτό! Χρεώνουν προμήθεια οι Ελληνικές κάρτες για τις αγορές σε συνάλλαγμα. δεν ειναι τοσο μεγαλη η προμηθεια ομως ειναι? εδω μιλαμε για 4 ευρω προμηθεια στα 20 ευρω ειναι 20% δε παιζει αυτο
letom Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Κάποιες έχουν ελάχιστη προμήθεια. Πχ η Eurobank (τουλάχιστον μέχρι πέρυσι, δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι) είχε προμήθεια 2% αλλα με ελάχιστη προμήθεια τα 2 ευρώ. Άρα πρακτικά το 2% εφαρμοζόταν σε αγορές από 100 ευρώ και πάνω. Αν έπαιρνες κάτι ακόμα και με 0,5 ευρώ πλήρωνες την ταρίφα το δίευρω.
FarCry Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Κάποιες έχουν ελάχιστη προμήθεια. Πχ η Eurobank (τουλάχιστον μέχρι πέρυσι, δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι) είχε προμήθεια 2% αλλα με ελάχιστη προμήθεια τα 2 ευρώ. Άρα πρακτικά το 2% εφαρμοζόταν σε αγορές από 100 ευρώ και πάνω. Αν έπαιρνες κάτι ακόμα και με 0,5 ευρώ πλήρωνες την ταρίφα το δίευρω. ναι αλλα για την πειραιως που εγραψε δεν παιζει κατι τετοιο
makfil Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Τι εννοείς "δεν παίζει κάτι τέτοιο"; Νομίζεις ότι δεν έχει προμήθειες η Πειραιώς στις αγορές σε συνάλλαγμα;
letom Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Μάλλον εννοεί ότι δεν έχει ελάχιστη προμήθεια. Αν είναι έτσι τότε κάτι άλλο συμβαίνει πάντως, δεν είναι λογικό στα 20 ευρώ να σε χρεώνει άλλα 4. Μήπως έκανε τη μετατροπή το paypal?
FarCry Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Τι εννοείς "δεν παίζει κάτι τέτοιο"; Νομίζεις ότι δεν έχει προμήθειες η Πειραιώς στις αγορές σε συνάλλαγμα; για την ελαχιστη προμηθεια ελεγα
karlito13 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Έχω πάρει μέρος σε μια δημοπρασία ,μπορεί αν την κερδίσω ο πωλητής να την ακυρώσει επειδή δεν έχει αναιβει πολύ το ποσό;
theopan Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Έχω πάρει μέρος σε μια δημοπρασία ,μπορεί αν την κερδίσω ο πωλητής να την ακυρώσει επειδή δεν έχει αναιβει πολύ το ποσό; Βεβαίως. Με κάποιο χρηματικό penalty βέβαια. Αν και το πιθανότερο είναι να έχει εξαρχής θέσει "reserve price" το οποίο αν δεν έχεις πιάσει με την προσφορά σου (δεν μπορείς να το ξέρεις πριν λήξει η δημοπρασία-είναι κρυφό αυτό), απλά δεν παίρνεις το αντικείμενο.
karlito13 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Βεβαίως. Με κάποιο χρηματικό penalty βέβαια. Αν και το πιθανότερο είναι να έχει εξαρχής θέσει "reserve price" το οποίο αν δεν έχεις πιάσει με την προσφορά σου (δεν μπορείς να το ξέρεις πριν λήξει η δημοπρασία-είναι κρυφό αυτό), απλά δεν παίρνεις το αντικείμενο.μαλιστα,συνήθως το θέτουν αυτό το reserve price οι πωλητές;
theopan Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 μαλιστα,συνήθως το θέτουν αυτό το reserve price οι πωλητές; Ε τι να σου πω τώρα... Δεν το μαθαίνεις ακόμα κι αν υπάρχει σου λέω. Δεν ανακοινώνεται. Πρέπει να είσαι πρώτος σε bids και να χάσεις για να το διαπιστώσεις. Μια φορά εγώ είχα χάσει δημοπρασία πάντως γιατί δεν έπιασα τη reserve price. Και εγώ όταν βάζω δημοπρασία σαν πωλητής για κάτι που έχει κάποια αξία, το κάνω οπωσδήποτε.
NikosKallithea Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 δεν ειναι τοσο μεγαλη η προμηθεια ομως ειναι? εδω μιλαμε για 4 ευρω προμηθεια στα 20 ευρω ειναι 20% δε παιζει αυτο Σε τι νόμισμα έγινε η αγορά; Χρησιμοποίησες παυπαλ; Χρησιμοποίησες revolut;
μπιπ μπιπ Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Έχω παραγγείλει κινητό μεταχειρισμένο από Γερμανία (12 Μαρτίου). Δεν έχω παραλάβει τίποτα ακόμη. Μέχρι 27 Μαρτίου υποτίθεται έπρεπε να το πάρω. Από Γερμανία πόσο αργούνε πια. Άνοιξα προχτές case στο resolution center για να επικοινωνήσω με τον πωλητή επειδή δεν έχω λάβει τίποτα. Δεν έχει απαντήσει ακόμη. Εγώ πώς θα αποδείξω ότι δεν έχω λάβει τίποτα και αν τελικά δικαιούμαι αποζημίωση, ποιος θα μου την δώσει; Ή απλά την πάτησα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα