cosmos000 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Εγώ πάντως αν ήμουν πωλητής την 300ρα δεν θα την χάριζα τόσο εύκολα.Αφού αλήθεια θα το είχα στείλει και υπάρχει και tracking number δεν θα έκανα refund ΕΚΤΟΣ αν είχα συννενοηθεί με την μεταφορική και με είχε αποζημιώσει.Εναμιση μήνας είναι πάρα πολύ χρόνος για να έρθει απο Αγγλία... Στην θέση σου εγώ πάντως θα έκανα τον κινέζο....και αν κάποια στιγμή με ενοχλούσε ο πωλητής θα το ξανασκεφτόμουν τί θα του απαντούσα... Ή ο πωλητής αποζημιώθηκε απ την μεταφορική...ή το θεώρησε "χαμένο" το δέμα και για να είναι εντάξει μαζί σου σου έκανε refund και το "ξέχασε" το θέμα...ή έχει ακόμα την ελπίδα ότι θα σου φτάσει και θα τον πληρώσεις... Το ότι δεν υπέγραψες πουθενά θα σου χρειαστεί μόνο αν επικοινωνήσει μαζί σου...εσύ επιμένεις ότι δεν το έλαβες και το προχωρήσει μετά το θέμα εναντίον της μεταφορικής.... Πάντως αν σε ξαναενοχλήσει...σίγουρα θα έχει μια ενημέρωση ότι καπως..κάπου..κάποτε το έλαβες...Επίσης μέσα απ το ebay...αφού το case έκλεισε..δεν μπορεί να ξανανοίξει άλλο έγινε το refund...πάει τέλος..
Thanos233 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Ευχαριστώ πολύ. να υποθέσω καθυστερεί κάποιες μέρες η εμφάνισή του; Εμένα πάντα την επομένη μου το έχουν στείλει αυτό που έχω αγοράσει. Πολλές φορές όταν παίρνεις ένα προϊόν σου δίνουν ένα "και καλά" tracking number το οποίο όπου και να το βάλεις δεν θα σου εμφανίσει τίποτα, εκτός βέβαια αν έχεις μιλήσει με τον πωλητή και του είπες να σου το στείλει συστημένο ή αν πλήρωσες κάποια μεταφορικά τα οποία περιέχουν tracking number. Όπως και να έχει, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και να υπολογίζεις ότι θα παραλάβεις στην καλύτερη σε 14-15 μέρες(εργάσιμες και μη) και στη χειρότερη σε 30 μέρες.
makfil Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω μερικά μέλη που είτε παροτρύνουν άλλα να κάνουν τον "κινέζο" και να καρπωθούν ένα αντικείμενο για το οποίο δεν πλήρωσαν είτε άλλα που συζητούν δημόσια τι να κάνουν με το δέμα που παρέλαβαν ενώ έχουν εισπράξει από τον πωλητή την αξία που κατέβαλαν. Πέρα από το ηθικό μέρος αυτής της ιστορίας, μ' αυτά και μ' αυτά φτάσαμε στο σημείο να μην στέλνουν πολλοί πωλητές τα εμπορεύματά τους στην Ελλάδα. 2
cosmos000 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών του... Αν είναι μπουμπούνας ο πωλητής τί φταίει ο αγοραστής?Δεν έκλεψε κανέναν το παιδί...πλήρωσε κανονικά...δεν του ήρθε το αντικείμενο στην ώρα του...ζήτησε τα χρήματά του πίσω...τα πήρε.Ηθικά και μόνο ..τώρα που παρέλαβε το αντικείμενο θα έπρεπε να πληρώσει... οκ μέχρι εδώ? Άλλη απορία έχω εγώ...όταν ανοιξε case για το refund....το ebay ρωτάει τον πωλητή για tracking number (που είναι και το αποδεικτικό ότι πράγματι στάλθηκε το αντικείμενο) και δεν κλείνει την υπόθεση υπέρ του αγοραστή αν υπάρχει tracking.Στην περίπτωση του παιδιού παράξενο δεν είναι που δικαιώθηκε??Μήπως παίζει τίποτα άλλο??Ένα πακέτο 300 ευρώ δεν χάνεται με tracking...και να χαθεί..ο πωλητής δεν στέλνει έτσι απλά τα φράγκα πίσω χωρίς να συμβαίνει τπτ και να κλείνει την υπόθεση (να έχει χρεωθεί δλδ και τις ταρίφες του ebay-paypal και να χάσει και την πώληση)...το ψάχνει...καταφεύγει και στους μηχανισμούς που τον προστατεύουν... Έστω όμως ότι έγινε έτσι όπως τα περιγράφει ο φίλος....γιατί να μην ρωτούσε δημόσια?Και γιατί να μην κρατήσει δωρεάν το αντικείμενο?Τα λάθη πληρώνονται.... Και τί σχέση έχει αυτό το περιστατικό με το γεγονός ότι πολλοί πωλητές δεν στέλνουν Ελλάδα?Δεν στέλνουν Ελλάδα, γιατί δεν τα στέλνουν συστημένα έτσι ώστε να είναι κατοχυρωμένοι. 1
Hiddenite Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Εμένα πάντα την επομένη μου το έχουν στείλει αυτό που έχω αγοράσει. Πολλές φορές όταν παίρνεις ένα προϊόν σου δίνουν ένα "και καλά" tracking number το οποίο όπου και να το βάλεις δεν θα σου εμφανίσει τίποτα, εκτός βέβαια αν έχεις μιλήσει με τον πωλητή και του είπες να σου το στείλει συστημένο ή αν πλήρωσες κάποια μεταφορικά τα οποία περιέχουν tracking number. Όπως και να έχει, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και να υπολογίζεις ότι θα παραλάβεις στην καλύτερη σε 14-15 μέρες(εργάσιμες και μη) και στη χειρότερη σε 30 μέρες. τελικα ειδα ότι δεν έχει tracking number.μονο transation id ,χρησιμεύει αυτό κάπου; εστάλη με Economy Int'l Shipping απο hk
makfil Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Αφού έρχεται από Κίνα χωρίς tracking number θα περιμένεις γύρω στο μήνα και θα παραλάβεις από τα ΕΛΤΑ.
Silverage Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Μήπως ανοίξει case μέσω paypal; 300€ δεν είναι λίγα.
Hiddenite Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Αφού έρχεται από Κίνα χωρίς tracking number θα περιμένεις γύρω στο μήνα και θα παραλάβεις από τα ΕΛΤΑ.να υποθέσω ότι θα έρθει σαν απλή επιστολή;ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας
gbouros Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Μήπως ανοίξει case μέσω paypal; 300€ δεν είναι λίγα. Γίνεται αυτό; Δεν έχω ξανακούσει να ανοίγει ο πωλητής case στο paypal αφού το σύνηθες είναι ο αγοραστής να καταφεύγει στην ασφάλεια του paypal.
makfil Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 να υποθέσω ότι θα έρθει σαν απλή επιστολή; ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας Δεν γνωρίζω το μέγεθος και το βάρος αυτού που αγόρασες αλλά αν είναι μέχρι Α4 θα το φέρει ο ταχυδρόμος στη διεύθυνση που έδωσες, και αν είναι μεγαλύτερο θα αφήσει ειδοποιητήριο για να το παραλάβεις από το γραφείο της περιοχής σου.
Thanos233 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 να υποθέσω ότι θα έρθει σαν απλή επιστολή; ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας Ναι, θα σου στείλουν ένα ειδοποιητήριο στο σπίτι και με το χαρτάκι αυτό και μόνο πας και σου το δίνουν στα ΕΛΤΑ. Βέβαια εμένα πρώτη φορά χθες μου ζήτησαν και ταυτότητα σε απλή αποστολή οπότε καλού κακού κράτα την μαζί σου. Δεν γνωρίζω το μέγεθος και το βάρος αυτού που αγόρασες αλλά αν είναι μέχρι Α4 θα το φέρει ο ταχυδρόμος στη διεύθυνση που έδωσες, και αν είναι μεγαλύτερο θα αφήσει ειδοποιητήριο για να το παραλάβεις από το γραφείο της περιοχής σου. Όσο ήμουν Ρέθυμνο πάντα μου τα άφηναν στην είσοδο της πολυκατοικίας. Τώρα που είμαι Βόλο μου έρχεται πάντα ειδοποιητήριο. Οπότε μάλλον παίζει και το κατάστημα ρόλο
Silverage Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Γίνεται αυτό; Δεν έχω ξανακούσει να ανοίγει ο πωλητής case στο paypal αφού το σύνηθες είναι ο αγοραστής να καταφεύγει στην ασφάλεια του paypal. Γίνεται, άλλο case το ebay άλλο το paypal.
makfil Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Όσο ήμουν Ρέθυμνο πάντα μου τα άφηναν στην είσοδο της πολυκατοικίας. Τώρα που είμαι Βόλο μου έρχεται πάντα ειδοποιητήριο. Οπότε μάλλον παίζει και το κατάστημα ρόλο Μεγαλύτερο ρόλο παίζει, κατά τη γνώμη μου, και ο ταχυδρόμος. Εάν σε γνωρίζει, σε αντιμετωπίζει διαφορετικά.
kanesaxo Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω μερικά μέλη που είτε παροτρύνουν άλλα να κάνουν τον "κινέζο" και να καρπωθούν ένα αντικείμενο για το οποίο δεν πλήρωσαν είτε άλλα που συζητούν δημόσια τι να κάνουν με το δέμα που παρέλαβαν ενώ έχουν εισπράξει από τον πωλητή την αξία που κατέβαλαν. Πέρα από το ηθικό μέρος αυτής της ιστορίας, μ' αυτά και μ' αυτά φτάσαμε στο σημείο να μην στέλνουν πολλοί πωλητές τα εμπορεύματά τους στην Ελλάδα. Συμφωνώ μαζί σου. Εχω φάει ήδη πόρτα απο 3 πωλητές (εντός ΕΕ) ενός συγκεκριμένου φακού που θέλω να αγοράσω. "Δε στέλνω Ελλάδα". Μάλλον μας θεωρούν, Αφρικανική χώρα.
theopan Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Συμφωνώ μαζί σου. Εχω φάει ήδη πόρτα απο 3 πωλητές (εντός ΕΕ) ενός συγκεκριμένου φακού που θέλω να αγοράσω. "Δε στέλνω Ελλάδα". Μάλλον μας θεωρούν, Αφρικανική χώρα. Καλά στην Ιταλία να δεις πόσο πρόθυμοι είναι να στείλουν διάφοροι πωλητές ανά τον κόσμο... Δεν είναι θέμα "Αφρικανικής" χώρας. Άλλοι είναι οι λόγοι (δεν ξέρω να σου τους αναλύσω).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα