Προς το περιεχόμενο

Οδηγός αγορών για eBay! #2

giankyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φιλε μου η συγκεκριμενη αναρτηση ειναι απο το 2007 και λεει στον τοτε κοσμο γιατι περασαν παρα πολλα χρονια τι να προσεξει για αγορες απο εξωτερικο! Δεν μιλαει για κκ δεν λεει για κλεισιμο τραπεζων και ουτε κατι που να αφορα την σημερινη κατασταση αν το εχεις καταλαβει! Τοτε ο Mr. Τσιπρας ειχε ραστα μαλλι επινε ντουμανι και δεν φανταζοταν καν οτι θα γινει πρωθυπουργος! Αλλωστε το ειπε και ο ιδιος ξεμπερδευουμε με το παλιο! Τωρα τι κανουμε ειναι το θεμα!!!

Πού τα βρήκες αυτά;

Τέλος πάντων, επειδή κοιτάς άλλα αντ' άλλων, σου κάνω copy paste το μήνυμα:

Η μέθοδος που περιγράφεται παρακάτω, αφορά τους χρήστες αυτούς που επιθυμούν να κάνουν ηλεκτρονικές αγορές από το Internet κάνοντας χρήση του πολύ γνωστού Paypal.

Μέθοδος "Request Money" (χρήση ενός μόνο λογαριασμού Paypal)

1. Μπαίνεις στον λογαριασμό Paypal που έχεις (Log In -> My Paypal).

2. Πηγαίνεις στην καρτέλα "Request Money" στο πάνω μέρος της σελίδας.

3. Κάνεις κλικ στο κουμπί "Request Money" που βρίσκεται λίγο πιο κάτω (ένα κουμπί με ένα σάκο με το $ ζωγραφισμένο πάνω του)

4. Στο πεδίο "Recipient's email address" εισάγεις ένα email το οποίο είναι πραγματικό και στο οποίο έχεις πρόσβαση και θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι διαφορετικό από αυτό που είναι δηλωμένο στον λογαριασμό σου στο paypal.

5. Εισάγεις το ποσό που ζητάς να λάβεις και το αν είναι ευρώ ή κάποιο άλλο νόμισμα (διαλέγεις ευρώ).

6. Στην επιλογή "Request payment for" διαλέγεις "Goods" και πατάς το κουμπί "continue".

7. Στην επόμενη σελίδα, για λόγους ασφαλείας, Θα σου ζητηθεί να εισάγεις ένα κωδικό επιβεβαίωσης και μετά πατάς το κουμπί "continue".

8. Στην επόμενη σελίδα, πατάς το κουμπί "Request Money".

Τη στιγμή αυτή, το Paypal αποστέλλει ένα email σ' αυτόν που ζητάει τα χρήματα (κύριο email που είναι δηλωμένο στο Paypal) και άλλο ένα email σ' αυτόν που θα δώσει τα χρήματα (το email που έδωσες στο βήμα 4). Φυσικά και τα 2 αυτά πρόσωπα είστε εσείς!

Τσεκάρετε λοιπόν τους 2 λογαριασμούς αλληλογραφίας και θα δείτε να σας περιμένει από ένα μήνυμα από το paypal στον καθένα.

9. Στο μήνυμα που ήρθε στο νέο email (του βήματος 4), υπάρχει ένα κίτρινο κουμπί "Pay Now". Πατήστε το!

10. Στην σελίδα του paypal που θα σας μεταφέρει (φαίνεται το ποσό που ζητάτε κτλ), πατήστε το κουμπί "continue".

11. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΤΕ το κουμπί "Log In",αλλά πατήστε παρακάτω την επιλογή "pay with my credit or debit card"!!!

12. Εισάγετε ΟΛΑ τα στοιχεία της κάρτας που σας ζητούνται και πατήστε το κουμπί "Review and Continue". (Μπορείτε να δηλώσετε την χρεωστική ήπιστωτική ή προπληρωμένη κάρτα που έχετε. Αν δεν γίνει δεκτή κάποια από τις κάρτες σας, επαναλάβετε την διαδικασία με κάποια άλλη κάρτα).

13. Τελευταίο βήμα: Πατήστε το κουμπί "Pay Now" και... ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

Ο εαυτός σας... σας χάρισε τα χρήματα που του ζητήσατε!!!

Κάντε "Log in" στον λογαριασμό σας στο Paypal και θα δείτε να σας περιμένουν τα χρήματα που ζητήσατε (Paypal balance)... εκτός από το "νταβατζηλίκι" που χρεώνει το paypal. (Σε άλλο νήμα γίνεται ειδική αναφορά στο πόσο είναι η προμήθεια που παρακρατείται).

Τώρα που στο balance (υπόλοιπο) υπάρχουν χρήματα, δεν μπορεί να σας σταματήσει κανείς!

Καλές Αγορές

Υ.Γ (Η μέθοδος με τους 2 λογαριασμούς Paypal, είναι μία άλλη μέθοδος που δουλεύει εξίσου καλά. Εδώ όμως γίνεται αναφορά μόνο στη μέθοδο με τον ένα λογαριασμό Paypal.)

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Το εχουμε διαβασει εδω και καιρο αυτο.

Σε εμενα προσωπικα μετα τα capital controls ουτε ετσι μπορω να αγορασω κατι ;απο το εξωτερικο παντα με alpha bank και απ' οτι βλεπω σε οσους δουλευει αυτος ο τροπος εχουν eurobank ή πειραιως δεν εχω δει κανεναν με alpha bank να του εχει δουλεψει ο συγκεκριμένος τροπος.

Εγώ έχω AlphaBank Mastercard και χρησιμοποίησα την παρακάτω διαδικασία και πέτυχε μια χαρά.

Πού τα βρήκες αυτά;

Τέλος πάντων, επειδή κοιτάς άλλα αντ' άλλων, σου κάνω copy paste το μήνυμα:

Η μέθοδος που περιγράφεται παρακάτω, αφορά τους χρήστες αυτούς που επιθυμούν να κάνουν ηλεκτρονικές αγορές από το Internet κάνοντας χρήση του πολύ γνωστού Paypal.

Μέθοδος "Request Money" (χρήση ενός μόνο λογαριασμού Paypal)

1. Μπαίνεις στον λογαριασμό Paypal που έχεις (Log In -> My Paypal).

2. Πηγαίνεις στην καρτέλα "Request Money" στο πάνω μέρος της σελίδας.

3. Κάνεις κλικ στο κουμπί "Request Money" που βρίσκεται λίγο πιο κάτω (ένα κουμπί με ένα σάκο με το $ ζωγραφισμένο πάνω του)

4. Στο πεδίο "Recipient's email address" εισάγεις ένα email το οποίο είναι πραγματικό και στο οποίο έχεις πρόσβαση και θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι διαφορετικό από αυτό που είναι δηλωμένο στον λογαριασμό σου στο paypal.

5. Εισάγεις το ποσό που ζητάς να λάβεις και το αν είναι ευρώ ή κάποιο άλλο νόμισμα (διαλέγεις ευρώ).

6. Στην επιλογή "Request payment for" διαλέγεις "Goods" και πατάς το κουμπί "continue".

7. Στην επόμενη σελίδα, για λόγους ασφαλείας, Θα σου ζητηθεί να εισάγεις ένα κωδικό επιβεβαίωσης και μετά πατάς το κουμπί "continue".

8. Στην επόμενη σελίδα, πατάς το κουμπί "Request Money".

Τη στιγμή αυτή, το Paypal αποστέλλει ένα email σ' αυτόν που ζητάει τα χρήματα (κύριο email που είναι δηλωμένο στο Paypal) και άλλο ένα email σ' αυτόν που θα δώσει τα χρήματα (το email που έδωσες στο βήμα 4). Φυσικά και τα 2 αυτά πρόσωπα είστε εσείς!

Τσεκάρετε λοιπόν τους 2 λογαριασμούς αλληλογραφίας και θα δείτε να σας περιμένει από ένα μήνυμα από το paypal στον καθένα.

9. Στο μήνυμα που ήρθε στο νέο email (του βήματος 4), υπάρχει ένα κίτρινο κουμπί "Pay Now". Πατήστε το!

10. Στην σελίδα του paypal που θα σας μεταφέρει (φαίνεται το ποσό που ζητάτε κτλ), πατήστε το κουμπί "continue".

11. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΤΕ το κουμπί "Log In",αλλά πατήστε παρακάτω την επιλογή "pay with my credit or debit card"!!!

12. Εισάγετε ΟΛΑ τα στοιχεία της κάρτας που σας ζητούνται και πατήστε το κουμπί "Review and Continue". (Μπορείτε να δηλώσετε την χρεωστική ήπιστωτική ή προπληρωμένη κάρτα που έχετε. Αν δεν γίνει δεκτή κάποια από τις κάρτες σας, επαναλάβετε την διαδικασία με κάποια άλλη κάρτα).

13. Τελευταίο βήμα: Πατήστε το κουμπί "Pay Now" και... ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

Ο εαυτός σας... σας χάρισε τα χρήματα που του ζητήσατε!!!

Κάντε "Log in" στον λογαριασμό σας στο Paypal και θα δείτε να σας περιμένουν τα χρήματα που ζητήσατε (Paypal balance)... εκτός από το "νταβατζηλίκι" που χρεώνει το paypal. (Σε άλλο νήμα γίνεται ειδική αναφορά στο πόσο είναι η προμήθεια που παρακρατείται).

Τώρα που στο balance (υπόλοιπο) υπάρχουν χρήματα, δεν μπορεί να σας σταματήσει κανείς!

Καλές Αγορές

Υ.Γ (Η μέθοδος με τους 2 λογαριασμούς Paypal, είναι μία άλλη μέθοδος που δουλεύει εξίσου καλά. Εδώ όμως γίνεται αναφορά μόνο στη μέθοδο με τον ένα λογαριασμό Paypal.)

στα 30€ μου κράτησε προμήθεια 1,5€

Εγώ έχω AlphaBank Mastercard και χρησιμοποίησα την παρακάτω διαδικασία και πέτυχε μια χαρά.

Η προμήθεια είναι 3,4%+0,35 και στα 30€ υπολογίζεται αναλυτικά

30*0,034+0,35= 1,02+0,35= 1,37€

Εμενα παλι που δοκιμασα δεν δουλεψε.

Απ' οτι καταλαβαινω μεχρι να αναιρεθουν τα capital controls ολοι θα εχουμε προβλημα ειτε δοκιμαζουμε να κανουμε δουλεια με ταρζανιες, ειτε κανονικα.

• Like 1

Θα το δοκιμασω και θα σας πω! Το κακο ειναι πως αν πατησω να αγορασω κατι απο το ebay γιατι μονο αυτο χρησιμοποιω και δεν μπορεσω στην τελικη να πληρωσω θα πρεπει να ακυρωσω την αγορα και αντε να εξηγησω στον μακακα κινεζο που δουλευει για 5 σπυρια ρυζι οτι εμεις εδω στο Greece εχουμε capital controls by Mr. Tsepras!

Η προμήθεια είναι 3,4%+0,35 και στα 30€ υπολογίζεται αναλυτικά

30*0,034+0,35= 1,02+0,35= 1,37€

Ναι έχεις δίκιο! Το είχα περάσει στο μυαλό μου στρογγυλοποιημενα :-P

λοιπο χθες βραδυ παραγγειλα απο το Γαλικο ebay ενα προιον 30 ευρω, και το πληρωσα ιδη , αλλα τελικα ειδα οτι δεν μου κανει  και θελω να το ακυρωσω.  Ο πωλητης δεν φαινεται να το εχει στειλει ακομα, μπορω να κανω κατι? να του στειλω μηνυμα να μου επιστρεψει τα χρηματα? και αν ναι θα φανουν αμεσως στο paypal?

λοιπο χθες βραδυ παραγγειλα απο το Γαλικο ebay ενα προιον 30 ευρω, και το πληρωσα ιδη , αλλα τελικα ειδα οτι δεν μου κανει  και θελω να το ακυρωσω.  Ο πωλητης δεν φαινεται να το εχει στειλει ακομα, μπορω να κανω κατι? να του στειλω μηνυμα να μου επιστρεψει τα χρηματα? και αν ναι θα φανουν αμεσως στο paypal?

Εννοείται πως πρέπει να μιλήσεις ΑΜΕΣΑ με τον πωλητή για ακύρωση παραγγελίας.

Εγώ πάλι πήγα να κάνω μια αγορά με paypal και ενώ είχα balance μου έβγαλε μήνυμα ότι η πιστωτική που έχω καταχωρήσει στην paypal δεν είναι αποδεκτή.Ξέρετε κάτι γι'αυτό;

Εγώ πάλι πήγα να κάνω μια αγορά με paypal και ενώ είχα balance μου έβγαλε μήνυμα ότι η πιστωτική που έχω καταχωρήσει στην paypal δεν είναι αποδεκτή.Ξέρετε κάτι γι'αυτό;

Συγνώμη, άκυρο, ξαναπροσπάθησα 2 φορές και τελικά τα πήρε.

Θα ηθελα να ρωτησω τι κανουμε σε περιπτωση που δεν εχουμε παραλαβει καποιο αντικειμενο ,συγκεκριμενα ειχα παραγγελει ενα ρολοι που επρεπε να παραλαβω απο 14 οκτωβριου μεχρι 7 νοεμβριου ,αν μπορειτε να μου πειτε τι ακριβως να κανω για να ζητησω επιστροφη χρηματων επειδη δεν μου  εχει ξανατυχει κατι τετοιο θα με βοηθουσατε πολυ

Θα ηθελα να ρωτησω τι κανουμε σε περιπτωση που δεν εχουμε παραλαβει καποιο αντικειμενο ,συγκεκριμενα ειχα παραγγελει ενα ρολοι που επρεπε να παραλαβω απο 14 οκτωβριου μεχρι 7 νοεμβριου ,αν μπορειτε να μου πειτε τι ακριβως να κανω για να ζητησω επιστροφη χρηματων επειδη δεν μου  εχει ξανατυχει κατι τετοιο θα με βοηθουσατε πολυ

Κανεις open case για να ανοιξεις την υποθεση δηλαδη οτι πληρωσες και δεν ελαβες ποτε το αντικειμενο που παρηγγειλες! ΠΡΟΣΟΧΗ! μεχρι να μην πραγματοποιηθει αυτο που ζητας δηλαδη η να σου ερθει το αντικειμενο η να παρεις τα λεφτα σου πισω δεν κλεινεις την υποθεση για κανεναν λογο! Περνεις τα λεφτα σου πισω τραβας και ενα negative feedback και ασε να τραβαει τις κωλοτριχες του!

Το estimated delivery σου δινει μια εικονα στο περιπου. Μπορει να λεει μεχρι 7/11 αλλα μεσολαβει και το Σ/Κ. Θελω να πω μην το θεωρεις παντα δεδομενο αυτο που γραφει. Περιμενε 2-3 εργασιμες και μετα ενεργεις. Αν ειναι και απο κινα, ισως περιμενεις αρκετα περισσοτερο.

Περνεις τα λεφτα σου πισω τραβας και ενα negative feedback και ασε να τραβαει τις κωλοτριχες του!

Τι σχέση έχει το negative feedback με το estimate delivery? Έχεις δει ποτέ τι περιλαμβάνει το feedback στο ebay ή βαρέθηκες να διαβάσεις και αυτά όπως τις οδηγίες για το send money στο paypal πριν 2-3 σελίδες? Το feedback αφορά στην επικοινωνία με τον πωλητή (αν επικοινώνησες και δεν σου απαντησε), στο πότε έστειλε το προϊόν (πότε το έστειλε, όχι πότε το παρέλαβες) και αν το προϊόν ήταν όπως στην περιγραφή. Αν αυτά είναι οκ τότε δεν υπάρχει λόγος για negative feedback. Με κάτι τέτοια το μόνο που θα καταφέρουμε θα είναι να αποκλείσουν την Ελλάδα κι άλλοι πωλητές. Δεν είναι εχθρός μας ο πωλητής, άνθρωπος είναι και αυτός και η estimate delivery date είναι κατ' εκτίμηση. Αν αυτός έστειλε το προϊόν μετά από 1-2 μέρες τότε το καθήκον του το έκανε. Από εκεί και μετά αναλαμβάνουν τα ταχυδρομεία και φυσικά ο πωλητής καμία σχέση δεν έχει με αυτά ούτε είναι στο χέρι του να ελέγξει κάτι. Καλό είναι να δείχνουμε κατανόηση και πάντα μα πάντα να επικοινωνούμε με τους πωλητές πριν προβούμε σε οποιαδήποτε κίνηση. Το ebay δίνει περιθώριο 45 μέρες μετά το estimate delivery για να ανοίξεις case. Προσωπικά όσες φορές ξεπεράστηκε το est. delivery περίμενα άλλη μια βδομάδα, μετά έστελνα μήνυμα στον πωλητή να τον ενημερώσω ότι ακόμα δεν το έλαβα και να τσεκάρει αν το έχει στείλει σωστά ή αν έχει γίνει κάνα λάθος και αφού μου απαντούσε ότι το έστειλε στη σωστή διεύθυνση τότε του έλεγα ότι θα περιμένω κι άλλο και αν μέχρι τις 40 μέρες μετά το est. delivery δεν το έχω λάβει τότε θα ανοίξω case για να μη χάσω τα λεφτά μου σε περίπτωση που έχει χαθεί το αντικείμενο. Τελικά ποτέ δεν χρειάστηκε να ανοίξω case γιατί πάντα μα πάντα έστω και με καθυστέρηση λάμβανα το πακέτο μου. Με αυτό τον τρόπο και ο πωλητής γίνεται συνεργάσιμος (γιατί βλέπει ότι είσαι καλοπροαίρετος και δεν πας επιθετικά ή λαμογίστικα εναντίον του) και το  ebay αν χρειαστεί να γίνει case κλπ θα πάρει πιο εύκολα το μέρος σου. Μερικοί το έχουν κάνει επάγγελμα να παραγγέλνουν και μόλις περάσει μια μέρα από το est. delivery κάνουν κατευθείαν case να πάρουν πίσω τα λεφτά και φυσικά μετά από λίγες μέρες έρχεται και το αντικείμενο. Με κάτι τετοια πολλοί πωλητές δεν στέλνουν σε Ελλάδα και σε άλλες χώρες που έχουν παρουσιαστεί εκτεταμένα τέτοια κρούσματα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...