Προς το περιεχόμενο

Οδηγός αγορών για eBay! #2

giankyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

θα περάσει τελωνείο;

Δεν μπορώ να το γνωρίζω αυτό, αφου δεν ξέρω ούτε απο που έκανες την αγορά σου, ούτε τι είναι αυτό που πήρες.

Αν είναι απο Ευρωπαική ένωση, δεν περνάει τελωνείο. Αν είναι απο Κίνα και αρκετά βαρύ, μπορεί και να το σταματήσουν.

Αγόρασα κατι απο Ισπανία μέσω eBay και μετα απο δυο εβδομάδες ακόμα δεν ήρθε, ειναι φυσιολογικό; συνήθως απο Ευρώπη το πολυ σε μια εβδομάδα είχα παραλάβει

Πρόσφατα παρέλαβα από Ισπανία στις 19 μέρες. Όπως και από την Γερμανία. Η αγορά είχε γίνει την ίδια μέρα και στα δυο και ήρθαν μαζί. Περίεργο, αλλά έγινε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλησπέρα παιδιά. Σήμερα έκανα τις πρώτες μου αγορές από το eBay.

Όλα καλά αλλά μου ήρθε mail από τον έναν πωλητή που με ευχαριστεί για την αγορά και πως αν θελήσω να μην διστάσω να του απαντήσω στο e-mail του. Ξέρω πως σε καμία περίπτωση για το οτιδήποτε δεν συνομιλώ μαζί του εκτός eΒay. Και αυτός είναι και ο λόγος που με έκανε να θέλω να σας ρωτήσω αν πρέπει να του απαντήσω κάτι μέσω eBay ή να το αφήσω?

Όλα καλά αλλά μου ήρθε mail από τον έναν πωλητή που με ευχαριστεί για την αγορά και πως αν θελήσω να μην διστάσω να του απαντήσω στο e-mail του. Ξέρω πως σε καμία περίπτωση για το οτιδήποτε δεν συνομιλώ μαζί του εκτός eΒay. Και αυτός είναι και ο λόγος που με έκανε να θέλω να σας ρωτήσω αν πρέπει να του απαντήσω κάτι μέσω eBay ή να το αφήσω?

Όχι, το αφήνεις έτσι. Δεν απαντάς τπτ.

• Like 1

καλα εξαρτατε τι θες να μιλησεις μαζι του παντα.αν κατι εχει αργησει να ερθει εκει ναι μιλας μεσα απο το ebay  και πολλες φορες αν εισαι στα ορια χρονικα ανοιγεις dispute κατευθειαν ή αν δεν απανταει ο αλλος σε ευλογο χρονικο διαστημα.ολα ειναι αναλογως τι θες να μιλησεις με τον αλλον.μια απλη απορια θα μπορουσε να παει και εκτος ebay αν εχεις το email πχ του αλλου

• Like 1

Παιδιά έχω μπερδευτεί λίγο. Έχω αγοράσει άπειρα πράγματα από ebay αλλά όλα ήταν ψιλικά και φτηνά. Τώρα θέλω να πάρω κάτι ακριβό (εντός ΕΕ) και με απασχολεί εάν ο αγοραστής πληρώνει οποιοδήποτε fee ή άλλο ποσο για  την αγορά στο PayPal, πλην του αναγραφόμενου. Έχω απeνεργοποιήσει την μετατροπή συναλλάγματος φυσικά. Νομίζω ότι η Visa έχει δικά της conversion rates, ενώ χρεώνει επιπλέον κάποιο ποσό για συναλλαγή σε άλλο νόμισμα από εκείνο της κάρτας, το οποίο όμως μπορεί να είναι κα της τράπεζας.

Οπότε, αν δεν κάνω λάθος, θα πληρώσω πχ:

100 ευρώ σε λίρες x την ισοτιμία της Visa (όχι πχ του xe.com) + το fee της Visa/Τράπεζας (για συναλλαγές ξένου νομίσματος), χωρίς άλλη χρέωση.

Σωστά;

Παιδιά έχω μπερδευτεί λίγο. Έχω αγοράσει άπειρα πράγματα από ebay αλλά όλα ήταν ψιλικά και φτηνά. Τώρα θέλω να πάρω κάτι ακριβό (εντός ΕΕ) και με απασχολεί εάν ο αγοραστής πληρώνει οποιοδήποτε fee ή άλλο ποσο για  την αγορά στο PayPal, πλην του αναγραφόμενου. Έχω απeνεργοποιήσει την μετατροπή συναλλάγματος φυσικά. Νομίζω ότι η Visa έχει δικά της conversion rates, eνώ χρεώνει επιπλέον κάποιο ποσό για συναλλαγή σε άλλο νόμισμα από εκείνο της κάρτας.

100 ευρώ σε λίρες x την ισοτιμία της Visa (όχι πχ του xe.com) + το fee της Visa (για ξένου νομίσματος, χωρίς άλλη χρέωση.

Σωστά;

οχι δεν πληρωνεις καποιο αλλο fee οσο ξερω.ο πωλητης θα πληρωσει fee στo paypal και fee στο ebay.

• Like 1

Παιδιά έχω μπερδευτεί λίγο. Έχω αγοράσει άπειρα πράγματα από ebay αλλά όλα ήταν ψιλικά και φτηνά. Τώρα θέλω να πάρω κάτι ακριβό (εντός ΕΕ) και με απασχολεί εάν ο αγοραστής πληρώνει οποιοδήποτε fee ή άλλο ποσο για  την αγορά στο PayPal, πλην του αναγραφόμενου. Έχω απeνεργοποιήσει την μετατροπή συναλλάγματος φυσικά. Νομίζω ότι η Visa έχει δικά της conversion rates, eνώ χρεώνει επιπλέον κάποιο ποσό για συναλλαγή σε άλλο νόμισμα από εκείνο της κάρτας.

100 ευρώ σε λίρες x την ισοτιμία της Visa (όχι πχ του xe.com) + το fee της Visa (για ξένου νομίσματος, χωρίς άλλη χρέωση.

Σωστά;

Ενδεχομένως, θα πληρώσεις και προμήθεια στην τράπεζά σου, στις αγορές που κάνεις σε συνάλλαγμα.

Στο σχετικό κεφάλαιο (6) του επικαιροποιημένου οδηγού της υπογραφής μου, θα βρεις τις προμήθειες που κρατούν οι περισσότερες τράπεζες.

• Like 1

θελω να μεταφέρω λιρες απο το paypal σε λογαριασμο μου. (Πχ Πειραιως)  περα του οτι κοιτάς να μεταφερεις τα λεφτα οταν η λιρα ειναι στα ύψη

εχω μια απορια: 

προσπαθησα να μεταφερω τις προαλες οταν η λιρα ηταν στο 1.40 , ο μετατροπέας ομως του paypal μου τα μετέφερε με 1.36.

μπορώ να κανω κατι να μεταφέρω τις λιρες με το πραγματικό η εστω καλύτερο ποσοστό σύμφωνα με το xe.com ?

Για να μεταφέρεις χρήματα από τον ονλάιν λογαριασμό σου στο πέιπαλ σε φυσικό λογαριασμό τράπεζας, δυστυχώς είσαι δέσμιος των όρων του paypal... Από αυτήν την προμήθεια στην μετατροπή βγάζει τα περισσότερα έξοδά του. Μπορείς φυσικά πάντα να τα κρατήσεις online για να τα χρησιμοποιείς για μελλοντικές αγορές, δεν θα τοκίζονται όμως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...