Προς το περιεχόμενο

Οδηγός αγορών για eBay! #2

giankyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ΥΓ. Επίσης απ'ότι είδα πλέον το paypal σου γυρίζη και τα ταχυδρομικά αν χρειαστή να το στείλεις πίσω. Είναι φρέσκια υπηρεσία, εμένα μου έστειλαν mail πριν καμιά βδομμάδα με αυτήν την πληροφορία.

Θα συμφωνήσω, ήρθε και σε μένα το email.

Το θέμα είναι, πως ορίζουν το κόστος επιστροφής, με βάση αυτά που πλήρωσα στα ΕΛΤΑ (π.χ.)? ή με βάση αυτά που είχε ορίσει ο πωλητής στην σελίδα του?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Θα βγαλεις φωτογραφια το δεμα (πριν το στειλεις) και την αποδειξη πληρωμης (συστημενο ΕΛΤΑ) και τα στελνεις με την αιτηση/pdf και στα πιστωνουν στον λογ/σμο σου paypal.

To paypal παρέχει παντα προστασία για αγορες αντικειμένων, εκει που δεν παρεχει προστασία εινα η παροχη υπηρεσιών.

Τωρα τα πράγματα δεν ειναι και τοσο απλα, αν το ρολοι εχει 5 ευρω και ερθει χαλασμένο, ναι στην ουσια χανεις τα λεφτά σου, γιατι το παυπαλ θα σου ζητήσει να το επιστρέψεις με δικα σου εξοδα για να σου δώσει πισω τα χρήματα

Συνήθως ο πωλητής δεν θα ριψοκινδυνέψει ένα παραπάνω κακό refernce. Θα βγάλεις φωτογραφία το χαλασμένο κομμάτι και θα την στείλεις μαζί με το dispute, αν και εφόσον εξελίχθη σε dispute. Τις περισσότερες φορές θα πάρεις τα λεφτά σου πίσω και θα σου μείνει και το προϊόν χωρίς πολλά πολλά. Σε 2 περιπτώσεις πρόσφατα, κάρτα γραφικών που δεν δουλεύει στο pc μου και μνήμη που δεν την βλέπει όπως πρέπει, πήρα πίσω τα χρήματα, mail με συγνώμες από τους εμπόρους και μου έμειναν και τα κομμάτια, χωρίς να είναι καν σίγουρο αν φταίνε τα προιόντα που μου έστειλαν ή το αρχαίο pc που τα έβαλα πάνω! Απλά όταν πρόκειται για αγορά μεγάλης αξίας να φροντίζεις να έχει το προιόν ebay money back guarantee.

ΥΓ. Επίσης απ΄'ότι είδα πλέον το paypal σου γυρίζη και τα ταχυδρομικά αν χρειαστή να το στείλεις πίσω. Είναι φρέσκια υπηρεσία, εμένα μου έστειλαν mail πριν καμιά βδομμάδα με αυτήν την πληροφορία.

Ωραία, ευχαριστώ και τους δύο! Για ποσά μικρότερα των 50 ευρώ ίσως το ρισκάρω στο μέλλον..

Παιδια, τι παιζει με Κινα και καθυστερουν ετσι τα δεματα; Ξερει κανεις;

Εχω παραγγειλει διαφορα απο 22 Σεπτεμβρίου και τιποτα δεν εχει ερθει. Εχω ανοιξει 4 cases.... Και μου φαινεται θα τελειωσουν και ακομα δε θα εχουν ερθει. ΚΑι οχι τιποτα άλλο, αλλά τα χρειαζομαι.

Ωραία, ευχαριστώ και τους δύο! Για ποσά μικρότερα των 50 ευρώ ίσως το ρισκάρω στο μέλλον..

Τη να σου, εγώ και αυτοκίνητο θα αγόραζα μέσω paypal & ebay αν γινώταν :-D Από τα παπούτσια μου-ρολόγια (αξίας όχι κινέζικα), μόνιτορ υπολογιστή, ανταλακτηκά αυτοκινήτου άνω των 600 ευρώ, μέχρι και ένα καλώδιο HDMI τα παραγγέλνω απ'το ebay. Απόψε για να καταλάβεις έψαχνα στα καταστήματα τις πόλης μου για μετατροπέα Ps2/Usb για ένα παλιό πληκρολόγιο που έχω. Το ποιό φθηνό που βρήκα ήταν 3 ευρώ, ε  μόλις το παράγγηλα από κίνα για 70 λεπτά :-)

Παιδια, τι παιζει με Κινα και καθυστερουν ετσι τα δεματα; Ξερει κανεις;

Εχω παραγγειλει διαφορα απο 22 Σεπτεμβρίου και τιποτα δεν εχει ερθει. Εχω ανοιξει 4 cases.... Και μου φαινεται θα τελειωσουν και ακομα δε θα εχουν ερθει. ΚΑι οχι τιποτα άλλο, αλλά τα χρειαζομαι.

Πρόσφατα πήρα κάτι από κίνα που έκανε 1,5 μήνα να έρθει. Ποιός ξέρει τη γίνεται. Πάρε εσύ τα λεφτά σου πίσω αν δεν ήρθαν στην ώρα τους  κι αν έρθουν κάνε τους επιστροφή των χρημάτων.

Εχουμε αγορασει κατι απο κινα. εχει σταλει με tracking number απο china post. πληρωθηκε 12/10. εγινε dispatched 16/10. συμφωνα με το tracking number βρισκεται in transit. εκτιμωμενη ημερομηνια παραδοσης αναφερει 3 εως 24 νοεμβριου. Αν δε φτασει μεχρι τις 24, ειμαστε στο οριο των 40 ημερων. χρειαζεται να κανω κατι λίγο πριν?

Παιδιά, βοήθεια!

Το ρολόι που λέγαμε, το είχα παραγγείλει στις 14/10 και από σήμερα το πρωί λέει πως είναι στο Μ.Δ. της περιοχής μου. Το παράδοξο είναι ότι το έχουν μαρκάρει ως "item delivered" ενώ εγώ ούτε υπέγραψα κάπου ούτε το παρέλαβα!

Το πρωί μου χτύπησε η ταχυδρόμος και της άνοιξα να αφήσει εντός της εισόδου 2 δέματα που περίμενα με το απλό ταχυδρομείο και δεν κατέβηκα εκείνη τη στιγμή, έπειτα από κανένα τέταρτο που έφευγα τα πήρα. Επομένως, το να το πήρε κάποιος άλλος δεν γίνεται γιατί αν το είχε αφήσει έτσι θα είχε πάρει και τα υπόλοιπα...

Με ΕΛΤΑ που επικονώνησα πριν λίγο μου είπαν ότι μπορεί να αντιστοιχεί σε άλλον το tracking number ή να το μάρκαρε κατά λάθος ο ταχυδρόμος και να επικοινωνήσω από Δευτέρα...

Τι λέτε να κάνω? Υπάρχει περίπτωση να χάσω τα χρήματά μου?

Εχουμε αγορασει κατι απο κινα. εχει σταλει με tracking number απο china post. πληρωθηκε 12/10. εγινε dispatched 16/10. συμφωνα με το tracking number βρισκεται in transit. εκτιμωμενη ημερομηνια παραδοσης αναφερει 3 εως 24 νοεμβριου. Αν δε φτασει μεχρι τις 24, ειμαστε στο οριο των 40 ημερων. χρειαζεται να κανω κατι λίγο πριν?

Λιγο πριν οχι, λιγο μετα ναι 41-42 μερες ανοιγεις dispute

• Like 1

Από Γενάρη - Φλεβάρη αλλάζει αυτό  ,θα έχεις δικαίωμα μέχρι και 6 μήνες μετά να ανοίξεις dispute μέσω paypal ,new policies γαρ. Επίσης τα chargebacks ενίοτε κρατούσαν εξάμηνο ,για αγορές μέσω πιστωτικής (όχι paypal),όπου μέχρι πριν μερικά χρόνια και στον Θεό να έκανες chargeback ,θα κέρδιζες .Αυτό τείνει να αλλάξει τον τελευταίο καιρό βέβαια προς το καλύτερο για όλους .

Από Γενάρη - Φλεβάρη αλλάζει αυτό  ,θα έχεις δικαίωμα μέχρι και 6 μήνες μετά να ανοίξεις dispute μέσω paypal ,new policies γαρ. Επίσης τα chargebacks ενίοτε κρατούσαν εξάμηνο ,για αγορές μέσω πιστωτικής (όχι paypal),όπου μέχρι πριν μερικά χρόνια και στον Θεό να έκανες chargeback ,θα κέρδιζες .Αυτό τείνει να αλλάξει τον τελευταίο καιρό βέβαια προς το καλύτερο για όλους .

Το διάβασα και εγω

Υπόθεση εργασίας

Περιμένεις ενα αντικείμενο 2 μηνες δεν ερχεται, επικοινωνείς με τον πωλητή ο ποιος σου άπαντα, "Παρακαλώ μπορείτε να περιμένετε αλλους 4 μίνες" εσυ καλοπροαίρετα λες αντε να  περιμένω άλλους 4 μηνες, ο πωλητής εχει γινει καπνός και το παυπαλ στο τελος σου λέει "Προσπαθήσαμε αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να αντλήσουμε τα κεφάλαια απο τον πωλητή"

Βεβαία αυτο τους συμφέρει γιατι δεσμεύουν τα κεφάλαια αντι για 45 μερες 180 τέλεια,  ο δε κινεζος πλέον θα φορτώνει τα αντικείμενα στην πλάτη ενος άλλου κινεζου και θα του λεει: "Κολύμπα ρε μέχρι την ελλαδα και παρέδωσε τα στους πελάτες μου" :-D :-D

θα έχουν πολυ αδρεναλίνη οι αγορές από εδω και μπρος

Δες και την άλλη πλευρά όμως ,που συνέβενε στο εξωτερικό εξίσου συχνά : Παραλαμβάνει ο αγοραστής το προϊόν και 4 μήνες αργότερα ανοίγει υπόθεση για ελαττωματικό προϊόν ,αφού το έχει χρησιμοποιήσει δεκάδες φορές.Κερδίζει  την υπόθεση για ένα απλά προϊόν που το μεταχείρισε/χάλασε ο αγοραστής. Αυτό γινότανε με τα chargebacks,τώρα θα γίνεται και με disputes.

Τι νεο ειναι αυτο τωρα?

Δηλαδη πλεον απο τον ιανουαριο χωρις να αλλαξεις κατι στο paypal θα μπορεις να κανεις dispute/claim και 4 μηνες(120μερες) μετα την αγορα του προιοντος?

Μα θα σου επιστρεφουν τα λεφτα αν κανεις dispute/claim μετα απο π.χ. 180 μερες?

Ειναι δυνατον αυτο?

Εγω προσωπικα δυσκολευομαι να το πιστεψω.

Ναι ,υπήρχαν ορισμένοι επιτήδειοι αγοραστές στο παρελθόν που δικαιόνονταν συνέχεια  μετά από 4-5 μήνες με τα chargebacks ,τώρα πλέον θα έχουν δικαίωμα και με disputes . Ουσιαστικά και οι σωστοί πωλητές δεν ήταν καλυμμένοι πουθένα ,όλα ήταν υπέρ του αγοραστή, στα chargebacks πάντα . Βέβαια και σε αυτές τις περιπτώσεις υπήρχαν οι συνέπειες ,τους λεγόμενους scammers αγοραστές τους βγάζανε στη φόρα στο internet με ονοματεπώνυμο και διεύθυνση ,δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.Μερικοί πωλητές κάνανε ακόμα και report στο fbi στην Αμερική και ορισμένοι δικαιώνονταν ,ορθώς κατά τη γνώμη μου ,γιατί είχε ξεφύγει η κατάσταση με τους scammers.Αυτά για τις ακραίες περιπτώσεις ,πλέον το paypal παίρνει σοβαρά και τους αγοραστές και τους πωλητές και δεν είναι ξέφραγκο αμπέλι. Ουσιαστικά πάει να αντιμετωπίσει το economy shipping που κάνει πάνω από ενάμισι μήνα η παράδοση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...