strange_thomas Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Μπορείς να μου πεις λίγο πιο αναλυτικά τη διαδικασία γιατί δεν έχω ιδέα. Είναι η πρώτη μου επαφη με paypal και ebay
Metal Heart Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Μπορεί να γίνει και μέσω ebay. Βρίσκεις το item στο "My ebay" και επιλέγεις "I want to return an item". Κανονικά πρέπει να δεχτείς την πρόταση του πωλητή γιατί είναι δικό σου το λάθος.
strange_thomas Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Απλα αν τη δεχτώ στην ουσία μου "κλέβει" τα μεταφορικα... Δε νομίζω οτι είναι και πολύ δίκαιο αφου θα την ξαμαπουλησει. Μιλάω για τα μεταφορικά που πληρωσα κατα την αγορά.
Moderators Spect~ Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Moderators Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 για ποιο λογο να πληρωσει ο πωλητης ομως το δικο σου λαθος? και δεν κλεβει τιποτα! αν το προιον ηταν προβληματικο ή κατι αλλο οκ! και σκεψου οτι θα μποριουσε εξαρχης να μην το δεχτει πισω
strange_thomas Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Δεν απαιτω να πληρώσει κάτι... Απλα ρωταω αν είναι μέσα στους όρους του ebay και paypal. Ξέρω οτι είναι δικο μου λάθος, το διευκρίνησα άλλωστε Όσο για το να μην το δεχτεί, όλη η συζήτηση και το ψάξιμο γίνετε ακριβως γιατι ο ίδιος δίνει περιθώριο επιστροφής χωρίς να υπαρχει κάποιο ελάττωμα. Γι αυτό μου κανει εντύπωση. Ρωταω για να καταλάβω...
NikosKallithea Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 H πολιτική του παυπαλ δεν εξετάζει ποιος εχει το λάθος, απλα δεν σου άρεσε το προϊόν το πακετάρεις το στέλνεις πισω και παίρνεις ακριβως οσα πλήρωσες μαζι με τα μεταφορικά. Μην το καθυστερείς ομως γιατι απο τοτε που πλήρωσες εχεις 45 μέρες Δεν απαιτω να πληρώσει κάτι... Απλα ρωταω αν είναι μέσα στους όρους του ebay και paypal. Ξέρω οτι είναι δικο μου λάθος, το διευκρίνησα άλλωστε Όσο για το να μην το δεχτεί, όλη η συζήτηση και το ψάξιμο γίνετε ακριβως γιατι ο ίδιος δίνει περιθώριο επιστροφής χωρίς να υπαρχει κάποιο ελάττωμα. Γι αυτό μου κανει εντύπωση. Ρωταω για να καταλάβω...
Porg Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Πήρα θήκη κινητού με 13usd + 2$ μεταφορικά , η θήκη έχει 4-5 σημαδάκια στο χρώμα τις σκουριάς το είπα στον πωλητή και μου λέει να σου επιστρέψω 1$ Του έστειλα τώρα ότι άλλος πωλητής θα έκανε full refund σε αυτή τη περίπτωση. Λοιπόν σε συνέχεια αυτού, άνοιξα "case" και ο πωλητής στην αρχή είπε πάλι για 1$ επιστροφή του ανέφερα ότι θέλω full refund και είπε οκ αφού όμως πρώτα κλείσω το case του είπα ότι πιστεύω πως προσπαθεί να με κοροιδέψει και αργεί επίτηδες να απαντήσει (κάνει 2 μέρες) και απάντησε μόλις: "Dear friend, Sorry for the concern. If you don't trust us. You can escalate the case and ebay will make the solution. Or you can close the case and we will issue full refund" Να τον εμπιστευτώ η να το στείλω στο ebay; Αν κλείσει το case τελείωσε μετά η μπορώ να το ξανα ανοίξω; μου βρωμάει πολύ το ότι δεν έκανε ήδη το refund, άλλοι θα το είχαν κάνει απτο πρώτο μν
Fakos13 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Χαιρετε σε ολο τον κοσμο... Εχω βαλει στο ματι ενα βυθομετρο-gps και θελω να το παρω απο το ebay. Μεχρι σημερα δεν ειχα πληρωσει τελωνειο σε τιποτα. Ειχα παρει μηχανακι ηλεκτρικο ψαρεματος 350 Ευρω, βυθομετρο 250 Ευρω κτλ κτλ αλλα σε ολους ελεγα να βαλουν τιμη μεχρι 50 Ευρω και οτι ειναι Gift και δεν ειχα ποτε προβλημα. Τωρα ομως που διαβαζω απο εχθες για να αποφασισω τι θα κανω βλεπω οτι απο περυσι τον Μαρτη που εκανα την τελευταια μεγαλη αγορα απο ebay εχουν αλλαξει αρδην τα πραγματα. Μπαινω στο θεμα λοιπον. Θελω να παρω αυτο http://www.ebay.com/itm/321396890803?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT. Αν παρατηρησατε δεν εχει import taxes και θα γινει η αποστολη με USPS Priority Mail InternationalTM. Σε αυτην την περιπτωση αν μου βαλει οτι εχει αξια π.χ. 125 usd και οτι ειναι GIFT ο πωλητης (αν τον καταφερω να το κανει) εχω πιθανοτητες να περασει απο το τελωνειο η αναγκαστικα θα μου πουνε να παω την αποδειξη απο το paypal??? (ΥΓ μενω Ηρακλειο Κρητης, αρα εκτελωνισμο να παω να κανω μονος μου ειναι πολυ δυσκολο). Επισης, κατι τελευταιο αν γινει κληση απο το τελωνειο και δουνε οτι πληρωσα 400 ευρω (τιμη + μεταφορικα) , τι ποσο θα μου βαλουν να πληρωσω??? Ευχαριστω εκ των προτερων για τον χρονο σας.
eddie1996 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Χαιρετε σε ολο τον κοσμο... Εχω βαλει στο ματι ενα βυθομετρο-gps και θελω να το παρω απο το ebay. Μεχρι σημερα δεν ειχα πληρωσει τελωνειο σε τιποτα. Ειχα παρει μηχανακι ηλεκτρικο ψαρεματος 350 Ευρω, βυθομετρο 250 Ευρω κτλ κτλ αλλα σε ολους ελεγα να βαλουν τιμη μεχρι 50 Ευρω και οτι ειναι Gift και δεν ειχα ποτε προβλημα. Τωρα ομως που διαβαζω απο εχθες για να αποφασισω τι θα κανω βλεπω οτι απο περυσι τον Μαρτη που εκανα την τελευταια μεγαλη αγορα απο ebay εχουν αλλαξει αρδην τα πραγματα. Μπαινω στο θεμα λοιπον. Θελω να παρω αυτο http://www.ebay.com/itm/321396890803?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT. Αν παρατηρησατε δεν εχει import taxes και θα γινει η αποστολη με USPS Priority Mail InternationalTM. Σε αυτην την περιπτωση αν μου βαλει οτι εχει αξια π.χ. 125 usd και οτι ειναι GIFT ο πωλητης (αν τον καταφερω να το κανει) εχω πιθανοτητες να περασει απο το τελωνειο η αναγκαστικα θα μου πουνε να παω την αποδειξη απο το paypal??? (ΥΓ μενω Ηρακλειο Κρητης, αρα εκτελωνισμο να παω να κανω μονος μου ειναι πολυ δυσκολο). Επισης, κατι τελευταιο αν γινει κληση απο το τελωνειο και δουνε οτι πληρωσα 400 ευρω (τιμη + μεταφορικα) , τι ποσο θα μου βαλουν να πληρωσω??? Ευχαριστω εκ των προτερων για τον χρονο σας. Με τον 1.2ο τρόπο αποστολής δεν θα 'εχεις τελωνείο κατά 98% με την προηπόθεση να του πεις να σου βάλει μια ψεύτικη αξία πχ 15$ για να το γλιτώσεις γύρω στα 98%.. Κοίταξε βέβαια εάν κάποιος το πουλάει μέσω ευρώπης για σιγουριά αποφυγής τελωνείου.
makfil Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Χαιρετε σε ολο τον κοσμο... Εχω βαλει στο ματι ενα βυθομετρο-gps και θελω να το παρω απο το ebay. Μεχρι σημερα δεν ειχα πληρωσει τελωνειο σε τιποτα. Ειχα παρει μηχανακι ηλεκτρικο ψαρεματος 350 Ευρω, βυθομετρο 250 Ευρω κτλ κτλ αλλα σε ολους ελεγα να βαλουν τιμη μεχρι 50 Ευρω και οτι ειναι Gift και δεν ειχα ποτε προβλημα. Τωρα ομως που διαβαζω απο εχθες για να αποφασισω τι θα κανω βλεπω οτι απο περυσι τον Μαρτη που εκανα την τελευταια μεγαλη αγορα απο ebay εχουν αλλαξει αρδην τα πραγματα. Μπαινω στο θεμα λοιπον. Θελω να παρω αυτο http://www.ebay.com/itm/321396890803?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT. Αν παρατηρησατε δεν εχει import taxes και θα γινει η αποστολη με USPS Priority Mail InternationalTM. Σε αυτην την περιπτωση αν μου βαλει οτι εχει αξια π.χ. 125 usd και οτι ειναι GIFT ο πωλητης (αν τον καταφερω να το κανει) εχω πιθανοτητες να περασει απο το τελωνειο η αναγκαστικα θα μου πουνε να παω την αποδειξη απο το paypal??? (ΥΓ μενω Ηρακλειο Κρητης, αρα εκτελωνισμο να παω να κανω μονος μου ειναι πολυ δυσκολο). Επισης, κατι τελευταιο αν γινει κληση απο το τελωνειο και δουνε οτι πληρωσα 400 ευρω (τιμη + μεταφορικα) , τι ποσο θα μου βαλουν να πληρωσω??? Ευχαριστω εκ των προτερων για τον χρονο σας. Κανείς δεν μπορεί να βεβαιώσει ότι το όποιο δέμα σιυ από Αμερική, έστω και με το ταχυδρομειο, θα περάσει από το τελωνείο χωρίς να πληρώσεις έξοδα εκτελωνισμού. Σ' αυτό και σε άλλα θέματα καταγράφονται οι εμπειρίες και τα περιστατικά αγορών από τριτες χώρες αλλά οι περιπτώσεις αυτές δεν αποτελούν κανόνα για επανάληψη. Το ρίσκο για την αγορά από τρίτη χώρα το αναλαμβάνει προσωπικά ο αγοραστής, Η εμπειρία λέει ότι 1) οι πωλητές από Αμερική δεν στέλνουν εύκολα δέματα με διαφορετική αξία από την πραγματική, 2) το τρυκ του "δώρου" έχει ξεπεραστεί προ πολλού και ίσως είναι η αιτία, μερικές φορές, για να ασχοληθεί ο τελωνειακός με ένα συγκεκριμένο δέμα, 3) για αγορές πάνω από 150 ευρώ πληρώνεις ΦΠΑ και δασμό ανάλογα με τη δασμολογική κλάση του αντικειμένου. Γνωρίζω ότι η Lowrance έχει αντιπροσωπεία στην Ελλάδα (έιναι εύκολο να τη βρεις) και αξίζει τον κόπο να τους ρωτήσεις, όπως, άλλωστε, και να ψάξεις στην ευρωπαική αγορά.
Fakos13 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Αρα Ευρωπαϊκη αγορα και τελος. Αλλιως απο USA με shipping και import taxes inclusive για να ειμαι 100% οτι δεν πληρωνω τιποτα αλλο. Σωστα?
makfil Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Είναι η πιο φρόνιμη, και χωρίς απρόβλεπτα, λύση, εκτός βέβαια από περιπτώσεις που το αντικείμενο που θέλουμε δεν υπάρχει πουθενά αλλού (σπάνιο έως αδύνατο) οπότε αναλαμβάνουμε το ρίσκο.
moxalis Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Σκέφτομαι για αγορά κινητού μέσω ebay από Κίνα, (http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=161271832451&ssPageName=ADME:X:RTQ:US:1123) όπου μέθοδος αποστολής αναφέρει ότι είναι μέσω FedEx. Επειδή ξέρω ότι courier = τελωνείο ρώτησα για εναλλακτικές και πήρα την εξής απάντηση: Thanks for being interested in our item. For the high values , we will ship via DHL or Fedex (5-8 days)Also, we can request change to Singapore EMS service (14-21 days) or Airmail Post service ( 15-35 days) ( shipping time will much more than Express Service)We look forward to hearing form you soon.Best Regards,morefun_digi Έχει κανείς εμπειρία με τους παραπάνω τρόπους αποστολής για τέτοια ποσά και τελωνεία;
Sotosgl Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Ems Singapore Post ειναι απο τα πιο ασφαλη,βεβαια απλο ταχυδρομειο οποτε υπολογισε Καλο Αυγουστο. Κλασσικα θα γραψεις το ποιημα Mark As Gift or Repair με χαμηλη αξια και Ο ΘΕΟΣ βοηθος αδερφε. Λοιπόν σε συνέχεια αυτού, άνοιξα "case" και ο πωλητής στην αρχή είπε πάλι για 1$ επιστροφή του ανέφερα ότι θέλω full refund και είπε οκ αφού όμως πρώτα κλείσω το case του είπα ότι πιστεύω πως προσπαθεί να με κοροιδέψει και αργεί επίτηδες να απαντήσει (κάνει 2 μέρες) και απάντησε μόλις: "Dear friend, Sorry for the concern. If you don't trust us. You can escalate the case and ebay will make the solution. Or you can close the case and we will issue full refund" Να τον εμπιστευτώ η να το στείλω στο ebay; Αν κλείσει το case τελείωσε μετά η μπορώ να το ξανα ανοίξω; μου βρωμάει πολύ το ότι δεν έκανε ήδη το refund, άλλοι θα το είχαν κάνει απτο πρώτο μν Δεν εμπιστευομαστε ποτε τους κιτρινιαριδες ΠΟΤΕ και εμενα ενας που δεν μου εστειλε το προιον και μιλουσαμε για να λυσουμε το Case πολιτισμενα.Ενω ξεκινησε καλα αρχισε και μου ελεγε οτι θα μου βαλει αυτος τα λεφτα και να μη κανω Escalate του λεω οκ περιμενω τα λεφτα τοτε (χωρις να κλεισω το Case και εξαφανιστηκε) Escalate μολις περασε το διαστημα που με αφηνε το Ebay να το κανω και αρνητικο Feedback καπακια. Μολις ειδε το Feedback ξαναεμφανιστηκε και αρχισε τα σε παρακαλω και θα σου δωσω τα λεφτα και το αφεντικο μου θα με σκισει και θα σου στειλω δωρο αλλα πρωτα αλλαξε το Feedback...ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙ ΚΙΝΕΖΑΚΙ εσυ σκασε τα φραγκα πρωτος και μετα βλεπουμε. Οτι γινει μεσω του ebay φιλε κατα 99% θα δουν οτι ο τυπας πηγε να στην φερει και θα κλεισουν το Case εις βαρος του (Βγαλε και φωτο το προιον και ολα μια χαρα.) 1
Porg Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Τελικά έστειλα το case στο ebay και μαζί με τις φώτο που είχα ανεβάσει (τις ίδιες που έστειλα στον πωλητή) είχα τα λεφτά μου σε κάνα 6ώρο το πολύ Μου έκανε εντύπωση η συμπεριφορά του, ήταν και η πρώτη αρνητική εμπειρία απο πωλητή στο ebay
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα