NikosKallithea Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Να μην αγοράζετε ποτε αντικείμενα μα "import fees" ο λόγος απλός το 90% δεν σταματάνε στο τελωνείο, τωρα αν σταματήσουν τα πληρώνετε στην μεταφορική και τελος, δεν καταλαβαίνω το λογο που κάποιος προπληρώνει κατι που ενδεχομένως να το ειχε γλυτώσει
JUST-GAMER Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Νόμιζα ότι το τελωνείο είναι τα import fees. Κι όταν δεν αναφέρει κάτι στα import fees δεν πληρώνουμε τίποτα. έχεις παραγγείλει ποτέ κινητό αξίας πάνω από 300 ευρώ; Εννοειτε. Μεχρι και ηλεκτρικη κιθαρα των 500 ευρω εχω παραγγειλει οπως και εξαρτημα αυτοκινητου.
VasKag Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Να μην αγοράζετε ποτε αντικείμενα μα "import fees" ο λόγος απλός το 90% δεν σταματάνε στο τελωνείο, τωρα αν σταματήσουν τα πληρώνετε στην μεταφορική και τελος, δεν καταλαβαίνω το λογο που κάποιος προπληρώνει κατι που ενδεχομένως να το ειχε γλυτώσει συνηθως τα import fees ειναι σε αντικειμενα που προερχονται απο αμερικη. Αν αγορασεις κατι απο αμερικη το 90% δεν σταματαει τελωνειο?
makfil Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Η πρώτη πρόταση είναι σωστή ενώ η δεύτερη δεν είναι ακριβής γιατί παίζει μεγάλο ρόλο ο τρόπος αποστολής. Συνήθως, όσα δέματα από Αμερική έρχονται με το ταχυδρομείο, είτε με προπληρωμένα έξοδα εκτελωνισμού είτε όχι, δεν αντιμετωπίζουν πρόσθετα προβλήματα στον εκτελωνισμό.
nikosgkil Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Η πρώτη πρόταση είναι σωστή ενώ η δεύτερη δεν είναι ακριβής γιατί παίζει μεγάλο ρόλο ο τρόπος αποστολής. Συνήθως, όσα δέματα από Αμερική έρχονται με το ταχυδρομείο, είτε με προπληρωμένα έξοδα εκτελωνισμού είτε όχι, δεν αντιμετωπίζουν πρόσθετα προβλήματα στον εκτελωνισμό. Δηλαδή αν αγοράσω ένα κινητό κόστους 250Ε και απλά πληρώσω τα μεταφορικά με απλό ταχυδρομείο χωρίς να πληρώσω τα import fees, κατά 90% γλυτώνω τελωνείο.. Αλλά σε περίπτωση που σταματήσει τελωνείο τότε είτε απλά περιμένω να μου το κοστολογήσει ο τελωνειακός (κερατιάτικα);; Έχω διαβάσει τον οδηγό που υπάρχει αλλά μου έχουν δημιουργηθεί κάποιες απορίες.
makfil Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Εάν αγοράσεις από Αμερική κινητό πρέπει πρώτα να προσέξεις το θέμα του κλειδωμένου σε εταιρεία και μετά όλα τα υπόλοιπα. Συνήθως, τα καταστήματα και οι πωλητές της Αμερικής στέλνουν δέματα με προπληρωμένα έξοδα εκτελωνισμού και με τρόπο αποστολής που επιλέγουν εκείνοι και όχι ο αγοραστής. Για το θέμα του εκτελωνισμού τα έχουμε πει πολλές φορές και τα γράφει και ο οδηγός. Αν ο τελωνειακός δεν πειστεί από τα στοιχεία που αναγράφονται στο αυτοκόλλητο, ζητάει απόδειξη είτε του paypal είτε της κάρτας και αν δεν τον ικανοποιούν αυτά μπορεί να χρησιμοποιήσει άλλα στοιχεία. Σε κάθε περίπτωση, οι αγορές από την Αμερική μπορεί να τραβάνε λόγω τιμών αλλά έχουν σοβαρά μπλεξίματα στον εκτελωνισμό.
nikosgkil Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Εάν αγοράσεις από Αμερική κινητό πρέπει πρώτα να προσέξεις το θέμα του κλειδωμένου σε εταιρεία και μετά όλα τα υπόλοιπα. Συνήθως, τα καταστήματα και οι πωλητές της Αμερικής στέλνουν δέματα με προπληρωμένα έξοδα εκτελωνισμού και με τρόπο αποστολής που επιλέγουν εκείνοι και όχι ο αγοραστής. Για το θέμα του εκτελωνισμού τα έχουμε πει πολλές φορές και τα γράφει και ο οδηγός. Αν ο τελωνειακός δεν πειστεί από τα στοιχεία που αναγράφονται στο αυτοκόλλητο, ζητάει απόδειξη είτε του paypal είτε της κάρτας και αν δεν τον ικανοποιούν αυτά μπορεί να χρησιμοποιήσει άλλα στοιχεία. Σε κάθε περίπτωση, οι αγορές από την Αμερική μπορεί να τραβάνε λόγω τιμών αλλά έχουν σοβαρά μπλεξίματα στον εκτελωνισμό. Ναι για το κλείδωμα σε δίκτυο το έχω υπόψη μου.. Κατάλαβα.. Όσον αφορά την ανακοίνωση για "απελευθέρωση" των δασμών Ευρώπης-Αμερικής υπάρχει κανένα νέο;
makfil Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι θα απελευθερωθούν οι δασμοί, ειδικά με την Αμερική, και έγραψα παραπάνω τη γνώμη μου ότι ακόμη και αν επιτευχθεί συμφωνία σε ευρωπαικό επίπεδο, η Ελλάδα θα είναι η τελευταία που θα υιοθετήσει την όποια οδηγία.
nikosgkil Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι θα απελευθερωθούν οι δασμοί, ειδικά με την Αμερική, και έγραψα παραπάνω τη γνώμη μου ότι ακόμη και αν επιτευχθεί συμφωνία σε ευρωπαικό επίπεδο, η Ελλάδα θα είναι η τελευταία που θα υιοθετήσει την όποια οδηγία. Όσο για το ότι θα την υιοθετήσουμε τελευταίοι δεν διαφωνώ.. Έγινε φίλε μου, να'σαι καλά. Σε ευχαριστώ πολύ.
pavlinara Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Το tracking number έχει κολλήσει από τις 1 Ιουνίου 01 Jun 2014 1229 Item posted over the counter MPC PMIH (KLIA) τι γίνεται ; έχει κολλήσει εκεί;
Moderators Spect~ Δημοσ. 11 Ιουνίου 2014 Moderators Δημοσ. 11 Ιουνίου 2014 (επεξεργασμένο) καλημερα! ειχα παραγγειλει κατι απο Χονκ Κονκ και μπηκα να δω σημερα που βρισκεται το δεμα και λεει αυτπUnsuccessful delivery because the addressee could not be located. τι κανω τωρα? που σκατα να απευθυνθω εδω ? στα ΕΛΤΑ? ενημερωση! τελικα πηγα ΕΛΤΑ και βρηκα το δεμα μπαμ μπαμ! καποια βλακεια ειχαν κανει και ειχαν ενημερωσει τη σελιδα οτι και καλα δεν βρηκαν τον παραληπτη γιατι το δεμα ηταν ακομη στη σακουλα που ειχε φτασει σημερα το πρωι και την ανοιξαμε εκεινη τη στιγμη! Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2014 από Spect~
strange_thomas Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Παιδιά καλησπέρα. Έχω και εγώ μια απορία σχετικα με το θέμα. Πριν καποιες μέρες παραγγειλα απο το ebay μια μητρική για λάπτοπ toshiba. Ήξερα πως το μοντελο έβγαινε με εκδοση intel και amd. Παραγγειλα λοιπον μια amd για το συγκεκριμένο μοντελο λάπτοπ χωρίς να το ψαξω παραπανω. Μια μέρα μετα τον άφησα σε φιλο τεχνικό με σκοπό να του αφήσω και τη μητρική όταν ερθει για αλλαγή. Στο ενδιάμεσο με έπιασε μια ανησυχία για το αν είναι συμβατή μαι έστειλα ενα mail στον πωλητή ο οποίος μου απάντησε δυο μέρες μετα οτι έπρεπε να τσεκαρω εναν κωδικό, πράγμα που δε μπορουσα γιατί δεν το είχα πια στην κατοχή μου. Τέλος πάντων λόγω υποχρεώσεων δεν το εψαξα πολύ γιατί έλεγε πως δεχετε επιστροφές εντος 1 μήνα οποτε είπα πως αν κάτι παει στραβά θα επιστραφεί. Τελικά δεν ηταν συμβατή με το λάπτοπ μου. Αυτό θεωρειται δικο μου λάθος και λογικό. Επικοινωνησα ξανά με τον πωλητή και μου είπε πως μου επιστρέφει μονο τα χρήματα της μητρικής χωρίς τα αρχικα έξοδα αποστολής και φυσικά τα έξοδα απο εδω για εκεί είναι δικά μου (απόλυτα λογικό αυτό). Το θέμα είναι πως έτσι χάνω υπερβολικά πολλά λεφτά για το τίποτα (~16€ για παραλαβή ~32€ για επιστροφή η μητρική κανει 82€) Υπάρχει τροπος να κάνω κάτι για να επιστραφει ολο το αρχικό ποσο? Και αν όχι πρεπει να επιλεξω παλι acs η υπάρχει πιο οικονομικός τροπος?
NikosKallithea Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Ποσες μερες εχουν περασει απο τοτε που πλήρωσες? Παιδιά καλησπέρα. Έχω και εγώ μια απορία σχετικα με το θέμα. Πριν καποιες μέρες παραγγειλα απο το ebay μια μητρική για λάπτοπ toshiba. Ήξερα πως το μοντελο έβγαινε με εκδοση intel και amd. Παραγγειλα λοιπον μια amd για το συγκεκριμένο μοντελο λάπτοπ χωρίς να το ψαξω παραπανω. Μια μέρα μετα τον άφησα σε φιλο τεχνικό με σκοπό να του αφήσω και τη μητρική όταν ερθει για αλλαγή. Στο ενδιάμεσο με έπιασε μια ανησυχία για το αν είναι συμβατή μαι έστειλα ενα mail στον πωλητή ο οποίος μου απάντησε δυο μέρες μετα οτι έπρεπε να τσεκαρω εναν κωδικό, πράγμα που δε μπορουσα γιατί δεν το είχα πια στην κατοχή μου. Τέλος πάντων λόγω υποχρεώσεων δεν το εψαξα πολύ γιατί έλεγε πως δεχετε επιστροφές εντος 1 μήνα οποτε είπα πως αν κάτι παει στραβά θα επιστραφεί.Τελικά δεν ηταν συμβατή με το λάπτοπ μου. Αυτό θεωρειται δικο μου λάθος και λογικό. Επικοινωνησα ξανά με τον πωλητή και μου είπε πως μου επιστρέφει μονο τα χρήματα της μητρικής χωρίς τα αρχικα έξοδα αποστολής και φυσικά τα έξοδα απο εδω για εκεί είναι δικά μου (απόλυτα λογικό αυτό). Το θέμα είναι πως έτσι χάνω υπερβολικά πολλά λεφτά για το τίποτα (~16€ για παραλαβή ~32€ για επιστροφή η μητρική κανει 82€)Υπάρχει τροπος να κάνω κάτι για να επιστραφει ολο το αρχικό ποσο? Και αν όχι πρεπει να επιλεξω παλι acs η υπάρχει πιο οικονομικός τροπος?
NikosKallithea Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Ωραία τότε μπορείς να πάρεις ολα τα χρήματα Τα στέλνεις πισω με taking number πας στο παυπαλ ζητάς πλήρη επιστροφή και τους δίνεις και το taking number 20/05 έγινε η παραγγελία και πληρωμή
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα