Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσπαθώ να υπολογίσω το κόστος τελωνείου γι αυτό το προιόν για να δω αν με συμφέρει να το αγοράσω.

Θα είναι:

Κόστος προιόντος        : $43,95

Κόστος ταχυδρομικών  : $26,36

Κόστος τελωνείου        : $18,86

Σύνολο                         : $89,15 65.76

Το κόστος τελειωνείου είναι σίγουρα αυτό που μου υπολογίζει το ebay?

Γιατί εγώ διάβασα πως για αγορές από 22€ μέχρι 150€ πληρώνουμε μόνο τον ΦΠΑ άρα τα τελωνειακά θα έπρεπε να είναι $43,95*0,23 = $10,11 Τι δεν υπολογίζω λοιπόν σωστά?

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν στο διάστημα [22-150€] και στον υπολογισμό του ΦΠΑ συμπεριλαμβάνονται και τα μεταφορικά ή μόνο η αξία του προιόντος.

• Απαντ. 11,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τα έχουμε ξαναπει αλλά ας τα ξαναπούμε.

Στην αξία CIF (43,95+26,36=) $70,26 ο ΦΠΑ είναι 70,26Χ0,23= $16,16

Σου υπολογίζει και λίγο παραπάνω και σου ζητάει να προπληρώσεις $18,86

Δημοσ.

Τα έχουμε ξαναπει αλλά ας τα ξαναπούμε.

Στην αξία CIF (43,95+26,36=) $70,26 ο ΦΠΑ είναι 70,26Χ0,23= $16,16

Σου υπολογίζει και λίγο παραπάνω και σου ζητάει να προπληρώσεις $18,86

Μάλιστα, ευχαριστώ.

Και γιατί μου βγάζει 18.86? Ο αλγόριθμός τους τι χρησιμοποιεί?

Επίσης μια ακόμη απορία. Τα χρήματα του τελωνείου τα πληρώνω εξ αρχής στον πωλητή μαζί με το υπόλοιπο ποσό και τα δίνει αυτός μετά με κάποιο τρόπο ή θα πρέπει να πάω εγώ στο τελωνείο και να κάνω παραλαβή και να δώσω εκεί το ποσό που θα μου πούνε?

Δημοσ.

Το ποσό import charges είναι προεκτιμώμενο από τον πωλητή και περιγράφεται ως:

This amount includes applicable customs duties, taxes, brokerage and other fees. This amount is subject to change until you make payment. For additional information, see the Global Shipping Program terms and conditions

Το ποσό προπληρώνεται μαζί με το κόστος και τα μεταφορικά, το δέμα αποστέλλεται, εκτελωνίζεται και το παραλαμβάνεις στη διεύθυνση που έχεις ορίσει (...εκτός απροόπτου).

Δημοσ.

Το ποσό import charges είναι προεκτιμώμενο από τον πωλητή και περιγράφεται ως:

This amount includes applicable customs duties, taxes, brokerage and other fees. This amount is subject to change until you make payment. For additional information, see the Global Shipping Program terms and conditions

Το ποσό προπληρώνεται μαζί με το κόστος και τα μεταφορικά, το δέμα αποστέλλεται, εκτελωνίζεται και το παραλαμβάνεις στη διεύθυνση που έχεις ορίσει (...εκτός απροόπτου).

Και δηλαδή ο πωλητής στέλνει μετά το ποσό του εκτελωνισμού στο ελληνικό τελωνείο? Παράξενο μου φαίνεται.

Και το απρόοπτο ποιο μπορεί να είναι?

Δημοσ.

Παιδιά, πώς γίνεται ακριβώς η διαδικασία των import charges, δηλ. πώς και σε ποιον πάνε αυτά τα χρήματα; Αν ζητήσω από τον πωλητή να μου στείλει τα στοιχεία PayPal και τον πληρώσω (μόνο αξία + μεταφορικά) χωρίς τη διαδικασία checkout του eBay, και να πληρώσω μετά τελωνείο ό,τι προκύψει, μήπως είναι προτιμότερο; Η αποστολή θα γίνει με USPS.

• Like 1
Δημοσ.

Η διαδικασία προπληρωμής ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια περίπου με στόχο να υποχρεωθεί ο (έλληνας) αγοραστής να έχει καταβάλει ένα προεκτιμώμενο ποσό στον πωλητή, ο οποίος δεσμεύεται να εκτελωνίσει το αντικείμενο, με το ποσό αυτό. Άλλωστε, αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από το κείμενο που αναγράφεται για τα import charges στην ιστοσελίδα τους.

Δημοσ.

Η διαδικασία προπληρωμής ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια περίπου με στόχο να υποχρεωθεί ο (έλληνας) αγοραστής να έχει καταβάλει ένα προεκτιμώμενο ποσό στον πωλητή, ο οποίος δεσμεύεται να εκτελωνίσει το αντικείμενο, με το ποσό αυτό. Άλλωστε, αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από το κείμενο που αναγράφεται για τα import charges στην ιστοσελίδα τους.

Aν ερθει λοιπόν το αντικειμενο στο ελληνα τελώνη και περάσει free, το εν λογω ποσο τι γίνεται

• Like 1
Δημοσ.

Στην υποθετική αυτή ερώτηση, η απάντηση είναι ότι ο πωλητής θα πρέπει να επιστρέψει το ποσό που εισέπραξε για import charges.

Αλλά οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι ελάχιστες αφού στο δέμα αναγράφεται ότι αυτό το ποσό έχει προπληρωθεί.

Δημοσ.

Συγγνώμη προκαταβολικά διότι νομίζω ότι κάπου πήρε το μάτι μου αυτό που θα ρωτήσω , αλλά παρόλο που έψαξα δεν το βρήκα   :X  :

Τί παίζει με το ebay κ ειδικότερα με Κίνα μεριά ?

Παραγγελίες από 10/9 κ δεν έχουν έρθει.

Να περιμένω?

Να ανοίξω case?

Να ξανα-παραγγείλω γενικότερα?

Είναι κάτι προσωρινο?

Δημοσ.

Στην υποθετική αυτή ερώτηση, η απάντηση είναι ότι ο πωλητής θα πρέπει να επιστρέψει το ποσό που εισέπραξε για import charges.

Αλλά οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι ελάχιστες αφού στο δέμα αναγράφεται ότι αυτό το ποσό έχει προπληρωθεί.

Μα αυτά τα χρήματα δεν πάνε στον πωλητή. Για να καταλάβετε, έκανα μια αγορά από Αμερική μέσω PayPal. Μετά την πληρωμή μου ήρθαν δύο αποδείξεις (και όχι μία όπως είθισται). Η μία απόδειξη ήταν το καθαρό κόστος αγοράς και η δεύτερη αφορούσε τα έξοδα αποστολής και εκτελωνισμού.

Δημοσ.

Μα αυτά τα χρήματα δεν πάνε στον πωλητή. Για να καταλάβετε, έκανα μια αγορά από Αμερική μέσω PayPal. Μετά την πληρωμή μου ήρθαν δύο αποδείξεις (και όχι μία όπως είθισται). Η μία απόδειξη ήταν το καθαρό κόστος αγοράς και η δεύτερη αφορούσε τα έξοδα αποστολής και εκτελωνισμού.

Εγώ δεν καταλαβαίνω με ποιο τρόπο μεταφέρεται το ποσό αυτό στο τελωνείο. Ο πωλητής αναλαμβάνει να το στείλει και με τι τρόπο?

Δημοσ.

Η δεύτερη απόδειξη δεν έχει παραλήπτη τον πωλητή αλλά μια εταιρεία Pitney Bowes, Inc. που αναλαμβάνει τα έξοδα αποστολής και εκτελωνισμού. Ο πωλητής πληρώνεται μόνο το καθαρό ποσό πώλησης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...