Προς το περιεχόμενο

Οδηγός αγορών για eBay! #2

giankyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Na rotisw kati?

O agorastis pou tha agorasw dexete plirwmes kai mesw bidpay( http://www.bidpay.com ).Epeidh dn exw confirmed acc sto paypal (kai dn tha exw sidoma) skeftomai afto san enalaktiki.Ti lete na to tolmisw?einai aksiopisto to sigekrimeno site?O xristis exei 100% positive

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Αξιοπιστο ειναι, αλλα εσυ δεν εχεις καμια προστασια σε καμια στραβη πχ αν "χαθει" κατα τη μεταφορα αυτο που θελεις ν αγορασεις, πιθανοτατα θα χασεις και τα λεφτα σου

Μήπως ξέρει κάποιος πως κ πότε μπαίνουν τα χρήματα απο refund στο λογαριασμό μου; Έκανα το λάθος να αγοράσω ένα 4GB flash, hacked, όπως αποδείχθηκε τελικά.

ti enoeis na kratiseis kai tin flash kai na pareis kai ta lefta sou? i na tin stileis pisw kai na ta pareis? giati an de kanw lathos apo to paypal sou zitane apodixeis oti ena proion den to elaves i se koroidepse o alos klp...

Διάβασα αυτά που αναφέρονται παραπάνω αλλά έχω κάποιες εύλογες απορίες. Αν παραγγείλω από ebay πληρώνοντας μέσω paypal με εξασφαλίζει η paypal αν δεν έρθει το δέμα ή έρθει και έχει κάτι άλλο μέσα? Μου επιστρέφει τα χρήματα? Και που ξέρουν αν λέω αλήθεια :devil: ? Είμαι καινούργιος στις αγορές μέσω ebay :X:X

Είχα κάνει μια παραγγελία απο Αμερική και ο πωλητής έστειλε τα πράγματα ως εξής. Έστειλε ένα μικρό φάκελο και ένα μικρό κουτάκι την ίδια ημέρα. Ο φάκελος ήρθε κανονικά, όχι όμως το κουτάκι...

Θα πρέπει να αρχίσω να ανησυχώ;;

Είχα κάνει μια παραγγελία απο Αμερική και ο πωλητής έστειλε τα πράγματα ως εξής. Έστειλε ένα μικρό φάκελο και ένα μικρό κουτάκι την ίδια ημέρα. Ο φάκελος ήρθε κανονικά, όχι όμως το κουτάκι...

Θα πρέπει να αρχίσω να ανησυχώ;;

Συνήθως τα δέματα αργούν περισσότερο από τους φακέλους.Θα έλεγα να μην ανησυχείς ,απλά να περιμένεις έως και καμιά βδομάδα μετά.

Λοιπόν κάποιες απορίες κι από εμένα:

Θέλω να αγοράσω κάτι ακριβό από το ebay.

Φαντάζομαι προτιμώ ασφαλισμένη αποστολή όπως έχω ακούσει.

Τι ακριβώς είναι η ασφαλισμένη αποστολή;

Είναι αυτό που λένε με το tracking number να ξέρεις που βρίσκεται το δέμα σου;

Επίσης, όπως έχει αναφερθεί τελωνείο δεν πληρώνεις αν είναι απο ΕΕ (θέλω να παραγγείλω από Λίβερπουλ, άρα κομπλέ! ).

Αυτό ισχύει για όσο όγκο κι αν έχει; Π.χ. ακόμα κι αν είναι πλυντήριο ας πούμε;

α)ασφαλισμένη σημαίνει πως αν χαθεί θα πάρεις τα λεφτά σου πίσω,

β)σωστά

γ)Σε κόβω να παίρνεις ψυγείο...all ok , μόνο να μην έχει ρόδες, τότε θα μπλέξεις με το τελωνείο.

Ο τύπος δέχεται μόνο κατάθεση σε τράπεζα... τι λέτε? τον εμπιστεύομαι?

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=110199527558&ssPageName=STRK:MEWN:IT&ih=001

Στο Γερμανικό ebay οι πιο πολλοί πωλητές-χρήστες προτιμούν κατάθεση σε τραπεζικο λογαριασμό επειδή δεν πληρώνουν προμήθεια στις τράπεζες(νομίζω δλδ). Άμα τώρα στείλεις έμβασμα απο ελληνική τράπεζα σε γερμανκή θα σε γδάρουν (η προμήθεια είναι 30 εύρω για ποσά μέχρι 10000 Ε ) .

Όποιος ξέρει κάτι παραπάνω ας με διορθώσει αν κάνω λάθος ;p

Το έμβασμα για Γερμανία είναι αρκετά λιγότερα με τη χρήση IBAN και SWIFT και δωρεάν αν γίνει μέσω web-banking. Κατά τα άλλα, ναι οι Γερμανοί (αλλά και όλοι οι Ευρωπαίοι ουσιαστικά) προτιμούν την κατάθεση. Γιατί να πληρώνεις το νταβατζή το Paypal;

Και γιατί να προσφέρεις μία ασφάλεια (μέσω του PayPal) στον πελάτη σου δηλαδή σαν Ευρωπαίος πωλητής? Πίσω απ' αυτή τη λογική στήνονται εκατοντάδες απάτες αυτό είναι δεδομένο, και οφείλουμε να το λέμε σε όσους σκέφτονται να κάνουν μία αγορά απ' το eBay και γενικότερα μέσω internet χρησιμοποιώντας τραπεζικό έμβασμα.

Θες να σου το πω αλλιώς;

Έχω feedback 800 ακριβώς αυτή τη στιγμή, 99,9% θετικό, 100% σαν πωλητής. Συνολικό feedback πάνω από 5500. Αν περιμένει με όλα αυτά ο άλλος το Paypal για να κατάλάβει αν είμαι αξιόπιστος ή όχι, ε είναι ζώο.

Εχω βρεί κάτι monitors 20-22" ιντσών απο Αμερική σε πολύ καλές τιμές και δέχονται να μου τα στείλουν χωρίς τιμολόγιο ως gift, αλλά απο ότι κατάλαβα θα ανοιχτούν στάνταρ στο τελώνειο οπότε....δεν αξίζει το ρίσκο.Έχει περάσει ποτέ κανείς, κάτι τόσο μεγάλο σαν gift και χωρίς κερατιάτικα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...