Προς το περιεχόμενο

Οδηγός αγορών για eBay! #2

giankyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

H διαδρομή ειναι η παρακάτω για το uk, εκεί κλικαρεις οτι νομίζεις

My eBay > My Account > Preferences > Notification Preferences (αλλά θα την βρεις δύσκολα)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Έκανα στο ebay μια αγορά με μια κάρτα που δεν έχει λεφτά για να δω τι μήνυμα θα μου βγάλει πιστεύοντας πως μετά θα υπήρχε επιλογή ακύρωσης. Όμως η συναλλαγή δεν ακυρώθηκε αλλά αποθηκεύτηκε στο ebay σαν συναλλαγή για την οποία εκκρεμεί η πληρωμή. Από τότε μου έρχονται emails από το ebay για να τακτοποιήσω την εκκρεμότητα. Επίσης γράφει κάπου πως αν δεν την τακτοποιήσω ο λογαριασμός μου μπορεί να διαγραφεί.

Εγώ δεν θέλω να αγοράσω το προιόν και θέλω να ακυρώσω την συναλλαγή. Δεν βρίσκω όμως καμία επιλογή για να το κάνω. Μπορεί κανείς να βοηθήσει??

Έκανα στο ebay μια αγορά με μια κάρτα που δεν έχει λεφτά για να δω τι μήνυμα θα μου βγάλει πιστεύοντας πως μετά θα υπήρχε επιλογή ακύρωσης. Όμως η συναλλαγή δεν ακυρώθηκε αλλά αποθηκεύτηκε στο ebay σαν συναλλαγή για την οποία εκκρεμεί η πληρωμή. Από τότε μου έρχονται emails από το ebay για να τακτοποιήσω την εκκρεμότητα. Επίσης γράφει κάπου πως αν δεν την τακτοποιήσω ο λογαριασμός μου μπορεί να διαγραφεί.

Εγώ δεν θέλω να αγοράσω το προιόν και θέλω να ακυρώσω την συναλλαγή. Δεν βρίσκω όμως καμία επιλογή για να το κάνω. Μπορεί κανείς να βοηθήσει??

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να στείλεις μήνυμα στον πωλητή, να του εξηγήσεις ότι έκανες λάθος και να τον παρακαλέσεις να ακυρώσει την αγορά (αν κ δεν είναι υποχρεωμένος συνήθως όσοι έχουν καλό rating το κάνουν).

Γενικά να ξέρεις ότι το ebay δεν είναι σαν το amazon, όταν προχωράς σε μία αγορά δεσμεύεσαι να την ολοκληρώσεις οπότε δεν κάνουμε bids και buy now χωρίς λόγο. Τα ταχυδρομικά κ η τελική τιμή αναγράφονται στη σελίδα του προϊόντος απο την αρχή!

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να στείλεις μήνυμα στον πωλητή, να του εξηγήσεις ότι έκανες λάθος και να τον παρακαλέσεις να ακυρώσει την αγορά (αν κ δεν είναι υποχρεωμένος συνήθως όσοι έχουν καλό rating το κάνουν).

Γενικά να ξέρεις ότι το ebay δεν είναι σαν το amazon, όταν προχωράς σε μία αγορά δεσμεύεσαι να την ολοκληρώσεις οπότε δεν κάνουμε bids και buy now χωρίς λόγο. Τα ταχυδρομικά κ η τελική τιμή αναγράφονται στη σελίδα του προϊόντος απο την αρχή!

Ε και αν δεν κάνω τελικά την αγορά τι επιπτώσεις θα έχω? Διαγραφή του λογαριασμού?

Ε και αν δεν κάνω τελικά την αγορά τι επιπτώσεις θα έχω? Διαγραφή του λογαριασμού?

Αν στείλεις μήνυμα στον αγοραστή κ το δεχτεί δεν έχεις καμία επίπτωση, τώρα αν πέσεις στην περίπτωση και σου πει όχι δεν ξέρω λεπτομέρειες, ίσως κάποιος άλλος να ξέρει καλύτερα .. Παίζει να πάρεις αρνητικό feedback.

Πάντως αν δεν είσαι πωλητής, δε βλέπω πως θα σε επηρέαζε η διαγραφή και να γινόταν.. Στη χειρότερη να έκανες καινούριο λογαριασμό με άλλο mail.

Σε περίπτωση που τα στυλώσει ο πωλητής και δεν δεχτεί ακύρωση, το εβαυ σε χρεώνει με ενα απλήρωτο αντικείμενο. Με κάποιον αριθμό απλήρωτων αντικειμένων (δεν θυμάμαι το νούμερο) σε διαγράφουν.

Το να κάνεις άλλο λογαριασμό δεν είναι και τόσο απλό, θα συναντήσεις πολλές δυσκολίες.

Σε περίπτωση που τα στυλώσει ο πωλητής και δεν δεχτεί ακύρωση, το εβαυ σε χρεώνει με ενα απλήρωτο αντικείμενο. Με κάποιον αριθμό απλήρωτων αντικειμένων (δεν θυμάμαι το νούμερο) σε διαγράφουν.

Το να κάνεις άλλο λογαριασμό δεν είναι και τόσο απλό, θα συναντήσεις πολλές δυσκολίες.

Τί είδους δυσκολίες δηλαδή?

Έχω τελικά 3 απλήρωτα αντικείμενα με τις βλακείες που έκανα.

Δεν την γλιτώνω την διαγραφή ε?

Λοιπόν πραγματικά αυτή η χώρα είναι η χώρα της ξεφτίλας και της ανευθυνότητας. Έχω κάνει μια παραγγελία όπως έχω ξαναπεί και πιο πριν. Ακουστικά, απλό όχι συστημένο. Δεν έρχονται ΠΟΤΕ. Και γιατί; Γιατί κάποιοι είναι ανεύθυνοι και δε κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Παίρνω το ταχυδρομείο, μου λέει είναι δουλειά της διανομής, παίρνω τη διανομή μου λέει ότι εμείς δεν συσχετιζόμαστε με απλά μόνο με συστημένα, παίρνω τα γραφεία παραλαβής μου λένε ότι πρέπει να περάσω από κει. Δηλαδή άντε γ*****σου στην τελική τι πρέπει να κάνω;

Να πω πως τα ακουστικά έρχονται από Αγγλία με Royal Mail Airmail (Small Packets)

Λοιπόν πραγματικά αυτή η χώρα είναι η χώρα της ξεφτίλας και της ανευθυνότητας. Έχω κάνει μια παραγγελία όπως έχω ξαναπεί και πιο πριν. Ακουστικά, απλό όχι συστημένο. Δεν έρχονται ΠΟΤΕ. Και γιατί; Γιατί κάποιοι είναι ανεύθυνοι και δε κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Παίρνω το ταχυδρομείο, μου λέει είναι δουλειά της διανομής, παίρνω τη διανομή μου λέει ότι εμείς δεν συσχετιζόμαστε με απλά μόνο με συστημένα, παίρνω τα γραφεία παραλαβής μου λένε ότι πρέπει να περάσω από κει. Δηλαδή άντε γ*****σου στην τελική τι πρέπει να κάνω;

Σημερα παρέλαβα 1 δεμα μετα απο 60 ήμερες απο κινα, το ειδοποιητήριο μονο (για να καταλάβετε) έλεγε επάνω 23/9 και το πήρα μόλις εχθές, σε ερώτηση μου, μια και με οσα δέματα παίρνω εχουμε γίνει φίλοι εκει στο ταχυδρομειο, μου απάντησαν οτι δεν υπάρχει πλεον σωτηρία, τα ταχυδρομεία πανε φουλ για πούλημα και δεν ασχολείται κανεις πλέον με αυτά, προσωπικό δεν υπαρχει και γενικά ειναι δύσκολα τα πράγματα.

Τώρα αν το παρουν είδηση στο εβαυ προφανώς δεν θα βρίσκεις ουτε εναν πωλητη που να στελνει ελλαδα.

Σε ευχαριστώ είναι τόσο προφανές ότι υπάρχει ανευθυνότητα. Κρίμα στον πωλητή που του έδωσα negative feedback αλλά δε πειράζει γιατί εδώ και μέρες του στέλνω μέιλ για να πάρω τα χρήματά μου πίσω αλλά ας ασχοληθεί το paypal τώρα; ;)

Σε ευχαριστώ είναι τόσο προφανές ότι υπάρχει ανευθυνότητα. Κρίμα στον πωλητή που του έδωσα negative feedback αλλά δε πειράζει γιατί εδώ και μέρες του στέλνω μέιλ για να πάρω τα χρήματά μου πίσω αλλά ας ασχοληθεί το paypal τώρα; ;)

Επίσης να πω οτι δεν μου εχει τύχη ουτε μια φορά μεχρι σήμερα να μην παραλαβαίνω αντικείμενο απο το εβαυ, οπότε αν μου επιστρέψουν τα χρήματα, μετα αναγκάζομε και τους τα ξαναστέιλω.

Τι να κάνουμε στην ελλαδα του δντ ζούμε.

να κανω και εγω μια ερωτηση? εβαλα στο ebay.com να πουλησω ενα αντικειμενο.ομως δεν καταλαβαινω ορισμενα πραγματα.

εγραψα αρχικη τιμη 0.99 και buy it now 149.00 με εξοδα ταχυδρομειου free.

1)οταν κανω search δεν βλεπω το αντικειμενο μου,ενω μου το εχει στειλει το ebay ως αντικειμενο που το παρακολουθω,και οταν το κλικαρω βλεπω οτι παιρνει bids.

2)τα bids που παιρνει απεχουν απο την τιμη του buy it now,γιατι η τιμη του αντικειμενου ειναι αυτη.αν δεν πιασει την τιμη που θελω δηλαδη τα 149.00 τι κανω?

3)το buy it now οταν κλικαρω στο εμαιλ που μου εστειλε το ebay η οταν μπαινω στον λογαριασμο μου δεν το βλεπω.

συγνωμη για ολες τις αποριες μου.αν καποιος εχει χρονο ασ μου πει τι γινετε.

ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.

1. Δοκίμασε στο search να επιλέξεις μόνο auctions

2. Είσαι υποχρεωμένος να το πουλήσεις όσο φτάσει. Αν αρνηθείς θα διαγραφείς από το ebay. Αν δεν ήσουν διατεθειμένος για δημοπρασία, θα έπρεπε να επιλέξεις πώληση με φιξ τιμή μόνο ή δημοπρασία με ελάχιστη αποδεκτή τιμή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...