SimplyBergman Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Έχετε δίκιο. Φίλε, το δεύτερο που μου παρέθεσες μου φαίνεται καλό, αλλά να ρωτήσω και κάτι άλλο: Αν πάρω από Αμερική, δηλαδή, θα πληρώσω και τελωνείο έξτρα πάνω στο shipping, έτσι; Δηλαδή, τελική τιμή=(αξία προϊόντος+ shipping+τελωνείο), το οποίο τελωνείο δεν ξέρουμε πόσο θα μας βγει;;Περίεργα πράγματα, ρε παιδιά!
kage Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 ναι το τελωνειο για περιεργο λογο συμπεριλαμβανει (λεγεται)στην τιμη αγορας και τα μεταφορικα. υπαρχουν καποιοι κωδικοι που λενε αναλογα με το ειδος τι τιμες θα πληρωσεις.αυτους βαζει το amazon.com(import fees deposit) βεβαια οι εκτελωνιστες μπορει με την κριση τους να το βαλουν σε αλλη παρομοια κατηγορια και να γλυτωσεις ή να πληρωσεις εξτρα
j0hnn1e Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Και εγω μια απο τα ιδια.. Πηρα κατι παπουτσια (180δουλαρια αξια = 126 ευρω) και ενω τα περιμενα τσεκαρω σημερα και βλεπω αυτο. Ειναι σιγουρο οτι θα πληρωσω τελωνειο ή μπορει και να περασει και να μου το στειλουν και να τη γλυτωσω? Ξερετε στο περιπου ποσο καιρο θα κανω να ενημερωθω? Επειδη την εχω πατησει λιγο, σπουδαζω καρδιτσα και εχω βαλει να το στειλουν εδω, αλλα 6 του μηνα θα φυγω.. Οποτε αν μεχρι τοτε δεν βρεθει λυση καλο σεπτεμβρη - οκτωβρη?
Ependytis Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι οτι και στο Ελτα Courier Τracking μου βγάζει αποτελέσματα. Τι θέλω να πω, είχα την εντύπωση ότι το Priority είναι με το απλό Ελτα (τελικά ειναι με απλό ή courier????) γιατί μια φορά που πήρα κατι από ebay και μου το έφερε το courier πλήρωσα τα μαλιοκέφαλα μου. Τελικά το Priority τι είναι και γιατί μου βγάζει αποτελέσματα και στο Eλτα courier? Το iphone το πήρα 120 ευρώ και δεν ψήνομαι να δώσω τα 2πλάσια στο courier. Όποιος γνωρίζει ας με ενημερώσει παρακαλώ. Ευχαριστώ. Βασικά από ότι έχω αντιληφθεί μετά από αρκετές συναλλαγές με tracking number από Αμερική και όχι μόνο τόσο το site των "ΕΛΤΑ Ταχυμεταφορές" όσο και το site των ΕΛΤΑ έχουν πρόσβαση στην ίδια βάση δεδομένων. Επομένως δεν μπορείς να καταλάβεις από το site με τι θα σου έρθει... Πριν από μερικές μέρες μου ήρθε δέμα από αμερική με USPS Express (350$ μαζί με τα μεταφορικά) και πέρασε από το τελωνειο Θεσσαλονικής όπου με χρέωσαν για τον εκτελωνισμό 67 Ευρώ. Τελικά το πήρα από τα απλά ΕΛΤΑ της περιοχής μου (βρίσκομαι επαρχία) στα οποία και πλήρωσα τα 67 ευρώ + (19 ευρώ επιπλέον διαχειριστικά έξοδα για τα ΕΛΤΑ). Εσένα που είναι Priority (μικρότερης προτεραιότητας από Express) το πιθανότερο είναι να σου έρθει το δεμα πάλι με τα απλά ΕΛΤΑ. Υ.Γ. Ελπίζω να γλιτώσεις τα κερατιάτικα του τελωνείου και να σε χρεώσουν μόνο 3 Ευρώ. κανένας δεν πουλάει ρε παιδιά στο ebay για να με βοηθήσει? Καταρχήν αν πας να πουλήσεις από το ebay να προσέξεις κατά πόσο σε συμφέρει με τις προμήθειες. Το ebay κρατάει προμήθεια 10% επί των πωλήσεων. Η paypal επίσης κρατάει extra προμήθεια 3.9% επί των πωλήσεων (αν σε πληρώσουν με Paypal). Αν επίσης πουλάς σε διαφορετικό νόμισμα και θες να τα μετατρέψεις σε Ευρώ (ή κάτι αλλο) τότε να γνωρίζεις πως η Paypal παίρνει προμήθεια 2.5% επί της αξίας της συναλλαγής εφαρμόζοντας την τρέχουσα ισοτιμία. Συνεπώς, λάβε σοβαρά υπόψη σου τις παραπάνω προμήθειες. Μέσω ebay πουλάω μόνο cd και τα μεταφορικά μου κοστίζουν μέχρι 6.50 Ευρώ για Priority και συστημένο και με tracking number με χρόνο αποστολής 2 εβδομάδες παγκοσμίως. Για Ευρώπη κοστίζει 1 ευρώ λιγότερο και κάνει περίπου 1 εβδομάδα. Υπάρχει σαφώς και ο απλός τρόπος αποστολής στα 3 ευρώ περίπου ο οποίος είναι πιο φθηνός αλλά χωρίς συστημένο και χωρίς tracking. Ελπίζω να βοήθησα τόσο εσένα όσο και τους επίδοξους ebay sellers! Εσύ τι προιόντα έχεις στο νου σου να πουλήσεις? Και αν αρχίσεις πες μας για τα μεταφορικά πόσο πληρώνεις και τους χρόνους αποστολής.
SimplyBergman Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Οπότε παραγγέλνω από το εγγλέζικο ebay για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο; Κι εκεί όμως, σε μερικά κομμάτια λέει περιοχή π.χ Σιγκαμπούρη. Θα πληρώσω τελωνείο; Και δεν γίνεται να το ξέρεις εκ των προτέρων αυτό; Μεγάλο αρνητικό μου φαίνεται αυτό, μπορεί να πληρώσεις κερατιάτικο από το πουθενά!
traganeus Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Ρε παιδιά έχω κάνει μια παραγγελία απο εναν πωλητή Γερμανία που είχε 99.9% και είναι top seller, έστειλε το πακέτο στις 16 του μήνα. Του έχω στείλει 3-4 mail να μου στείλει το tracking number και με γράφει κανονικότατα. Τι να κάνω να δώ που βρίσκεται το πακέτο? Γιατί θα πρέπει να ειδοποιήσω να πάνε να το πάρουν γιατί δεν είναι για μένα....
Ependytis Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Οπότε παραγγέλνω από το εγγλέζικο ebay για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο; Κι εκεί όμως, σε μερικά κομμάτια λέει περιοχή π.χ Σιγκαμπούρη. Θα πληρώσω τελωνείο; Και δεν γίνεται να το ξέρεις εκ των προτέρων αυτό; Μεγάλο αρνητικό μου φαίνεται αυτό, μπορεί να πληρώσεις κερατιάτικο από το πουθενά! Η Σιγκαπούρη είναι προφανώς εκτός ΕΕ. Όλα τα προίόντα που έρχονται εκτός ΕΕ είναι υποχρεωτικό να περάσουν από τελωνείο. Τα "αφορολόγητα" όρια για εκτός ΕΕ είναι: 45 €: Για αποστολές μη εμπορικού χαρακτήρα (από ιδιώτη σε ιδιώτη) 22 €: Για αποστολές εμπορικού χαρακτήρα Δες και σε αυτό το topic: http://www.insomnia.gr/topic/408263-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CF%89%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82/ Όλα τα δεματα που ξεπερνούν τα παραπάνω ποσά με βάση το νόμο πρέπει να εκτελωνιστούν και να χρεωθείς δασμούς+φόρους. Προτιμάμε πάντα USPS/EMS για να έρχεται το δέμα με ΕΛΤΑ γιατί οι εταιρείες courier εκτελωνίζουν ΠΑΝΤΑ τα δέματα (για να είναι νομικά καλυμένες αλλα και επειδή τις συμφέρει) καθώς χρεώνουν περί 70 ευρώ extra χρέωση για την διαχείρηση του εκτελωνισμου. Στον αντίποδα, τα ΕΛΤΑ χρεώνουν 3 ΕΥΡΩ για δεματα μικρής αξιας τα οποία περνάν "έτσι" από το τελωνείο χωρίς να εκτελωνιστούν. Αν το δέμα εκτελωνιστεί (βλ. όπως το δικό μου πιο πάνω) σε χρεώνουν παραπάνω (για 350$ δέμα με χρέωσαν 20 ευρώ εννοείται χωρίς τα κερατιάτικα του τελωνείου).
SimplyBergman Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Σε ευχαριστώ, φίλε μου, για την σοβαρή απάντηση. Πόσταρα και στο άλλο τόπικ, γιατί μου φαίνεται λίγο γελοίο το θέμα με την κατάσταση που επικρατεί με το τελωνείο και φοβάμαι τα χειρότερα. Ας το πω κι εδώ: Αυτό το ρολόι παίζει να περάσει από ΕΛΤΑ; Δεν θέλω να το πληρώσω διπλό. Ευχαριστώ πολύ.
j0hnn1e Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Ependytis, στο δεμα που ανεφερα πιο πριν, ειναι απο αμερικη με USPS και εχει δηλωθει αποτι μου ειπε ο πωλητης σαν δωρο (μικρης αξιας 30-40 ευρω αποτι θυμαται), απλα περιμενω να μου το στειλουν ή θα εχω κανενα μπερδεμα?
kage Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 και τι εγινε που λεει gift?το σιγουρο fail ειναι εφοσον το στειλε μαγαζι δεν γινετε να μην στειλει την πραγματικη τιμη στο χαρτι που συνοδευει το δεμα. δεν υπαρχει περιπτωση κανενας να ξερει τι θα γινει ενα δεμα απο εξωτερικο,ουτε πια χρεωση εξτρα θα χετε. Τελος διαβασα οτι ελεγες οτι φευγεις και σου στελνουν δεμα και πιστευεις οτι θα το βρεις μετα τον σεπτεμβρη-οκτωμβρη?απ οσο ξερω υπαρχει συγκεκριμενη περιοδος που μπορεις να το αναζητησεις μετα χανεται. @traganeus το πειρες σαν συστημενο (signed κατι)? γιατι χλωμο στο απλο να εχει tracking id.ας πηγαινουν καθε παρασκευη στα ελτα περιοχης σου και να ρωτανε
SimplyBergman Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Παιδιά, οκ, παρήγγειλα ένα ρολογάκι από την Αγγλία, οπότε γλυτώνω τα κερατιάτικα κλπ Έχω μια απορία, ωστόσο, λίγο αφελή εκ πρώτης όψης, αλλά πιστεύω εύλογη: από πού θα το πάρω; ΕΛΤΑ, Αεροδρόμιο, θα έρθει σπίτι μου;
Ependytis Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Ependytis, στο δεμα που ανεφερα πιο πριν, ειναι απο αμερικη με USPS και εχει δηλωθει αποτι μου ειπε ο πωλητης σαν δωρο (μικρης αξιας 30-40 ευρω αποτι θυμαται), απλα περιμενω να μου το στειλουν ή θα εχω κανενα μπερδεμα? Βγήκε σήμερα 24 του μηνός απο το τελωνείο από ότι φαίνεται στο tracking. Οπότε μπέρδεμα δεν θα έχεις. Είναι σίγουρα ακόμα Θεσσαλονίκη και το περιμένεις να πάει στο κέντρο διανομής Θεσσαλονίκης. Μάλλον κατ εκτίμηση Παρασκευή θα πρεπει να το έχεις (αν δεν υπάρξουν απεργίες). Δεν μπορείς να ξέρεις προς το παρόν αν εκτελωνίστηκε και αν ναι για πόσο το εκτελώνισαν. Ελπίζω να πέρασε έτσι και να πληρώσεις μόνο τα 3 Ευρώ. Νομίζω αυτό είναι και το πιθανότερο (όχι όμως σίγουρο) επειδή δεν σου στείλαν γράμμα για να σου ζητήσουν απόδειξη. Και γράψε μας τελικά πόσα πλήρωσες μόλις το πάρεις για να δούμε τελικά τι έγινε... Παιδιά, οκ, παρήγγειλα ένα ρολογάκι από την Αγγλία, οπότε γλυτώνω τα κερατιάτικα κλπ Έχω μια απορία, ωστόσο, λίγο αφελή εκ πρώτης όψης, αλλά πιστεύω εύλογη: από πού θα το πάρω; ΕΛΤΑ, Αεροδρόμιο, θα έρθει σπίτι μου; Θα πρέπει να δεις με τι στο στέλνει ο seller (ή να τον ρωτήσεις). Κατά 90% θα σου έρθει με ΕΛΤΑ (επειδή courier κοστίζουν) και επειδή αν στο έστελνε με Express ή κάτι τέτοιο πιστεύω θα το πρόσεχες. Επίσης, λογικά θα σου έρθει σπίτι σου (Είτε επειδή θα είναι συστημένο είτε επειδή ο ταχυδρόμος μπορεί και διανέμει μικρά πακέτα σε θυρίδα ή και τα δυο). Το αεροδρόμιο απόκλεισε το. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.
music_lover Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Ας υποθέσουμε πως μετέχουμε σε δημοπρασία. Υπάρχει τρόπος να αποσύρουμε την προσφορά μας?
j0hnn1e Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Βγήκε σήμερα 24 του μηνός απο το τελωνείο από ότι φαίνεται στο tracking. Οπότε μπέρδεμα δεν θα έχεις. Είναι σίγουρα ακόμα Θεσσαλονίκη και το περιμένεις να πάει στο κέντρο διανομής Θεσσαλονίκης. Μάλλον κατ εκτίμηση Παρασκευή θα πρεπει να το έχεις (αν δεν υπάρξουν απεργίες). Δεν μπορείς να ξέρεις προς το παρόν αν εκτελωνίστηκε και αν ναι για πόσο το εκτελώνισαν. Ελπίζω να πέρασε έτσι και να πληρώσεις μόνο τα 3 Ευρώ. Νομίζω αυτό είναι και το πιθανότερο (όχι όμως σίγουρο) επειδή δεν σου στείλαν γράμμα για να σου ζητήσουν απόδειξη. Και γράψε μας τελικά πόσα πλήρωσες μόλις το πάρεις για να δούμε τελικά τι έγινε... Επειδη ειχα κατι τρεχαματα σημερα, εβαλα τον πατερα μου να παρει ενα τηλ στο τελωνειο το πρωι και του ειπαν οτι απλα περιμενουν να το εκτελωνισουν και δεν ειχαν προλαβει, και θα το περναγαν σημερα (οπως εγινε νομιζω). Ελπιζω να μην παει κατι παραπανω. Θα σας πω μολις με ειδοποιησουν.
snapy13 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Ας υποθέσουμε πως μετέχουμε σε δημοπρασία. Υπάρχει τρόπος να αποσύρουμε την προσφορά μας? Ναι , μπορεις. Διαβασε εδω Link
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα