Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κανονικά επιλέγεις εσύ τον τρόπο αποστολής (απλό-συστημένο-courier) και φυσικά τα μεταφορικά αυξάνονται σαν κόστος.Αν δεν στο έχει σαν επιλογή ο πωλητής του το ζητάς με mail.

σε ό,τι έχω πάρει μέχρι τώρα δεν επέλεξα τρόπο μεταφοράς. δεν με ενδιέφερε κιόλας λόγω χαμηλής αξίας (δεν ήξερα κιόλας ότι μπορεί να γίνει με αποστολή μειλ στον πωλητή).

το θέμα είναι ότι τώρα θέλω να παραγγείλω αντικείμενα μεγαλύτερης αξίας.

δηλαδή αν πάρω κάτι αξίας 70€ και δε διευκρινήσω τρόπο μεταφοράς υπάρχει περίπτωση να μου το στείλουν με απλό ταχυδρομείο. ούτε καν συστημένο;

και ποιος εγγυάται στον πωλητή ότι εγώ δε θα ισχυριστώ ότι δεν έφτασε ποτέ αφού δε θα υπάρχουν στοιχεία;

ή ποιος μου εγγυάται ότι ο πωλητής δε θα με κοροοϊδέψει και δε θα το στείλει;

έχω μπερδευτεί λίγο με το συγκεκριμένο θέμα.

θέλω να είμαι πλήρως ενημερωμένος πριν προχωρήσω σε μια μεγαλύτερη αγορά γι αυτό και η ανησυχία μου.

• Απαντ. 11,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Βλέπεις στο "Postage:" τί γράφει ο πωλητής.Αν πάρεις κάτι ακριβό και εκεί σου λέει απλό πας δίπλα στο "details" και αν εκεί δεν έχει επιλογές άλλες.Στέλνεις ένα μειλ στον πωλητή και ρωτάς ...για αποστολή με courier πχ πόσα μεταφορικά θέλεις?

Τόσο απλό.

Όσο για το άλλο που ρωτάς για το τί γίνεται σε περιπτώση που σου στείλει απλό και κάνεις εσύ ή αυτός τον κινέζο.Αυτός που δεν θα δικαιωθεί είναι ο πωλητής και εσύ θα πάρεις τα χρήματα σου πίσω (μετά από καιρό βέβαια).Στον πωλητή δεν τον συμφέρει να στο κάνει γιατί θα πάνε τα αρνητικά feedback γόνατο...και θα πέσει η "φήμη¨ του ;)

Γι αυτό περιπτώσεις απλών...συνήθως είναι σε πολύ μικρής αξίας αντικείμενα.

Δημοσ.

Οταν ο πωλητης και η σελιδα αντικειμενου λεει UK, ενω "τοποθεσια αντικειμενου" λεει US; σ' αυτη τη περιπτωση ερχεται απο αμερικη κι εχουμε τελωνειακα εξοδα;

Δημοσ.

Οταν ο πωλητης και η σελιδα αντικειμενου λεει UK, ενω "τοποθεσια αντικειμενου" λεει US; σ' αυτη τη περιπτωση ερχεται απο αμερικη κι εχουμε τελωνειακα εξοδα;

H τοποθεσία του αντικειμένου παίζει ρόλο. Έρχεται απο Αμερική δηλαδή, αλλά το αν θα έχεις τελωνειακά έξοδα εξαρτάται απο διάφορους παράγοντες.

Δημοσ.

παιδια να κανω μια ερωτηση.Πηρα κατι απο Κινα με Hongkong airmail.Ειναι μικρης αξιας.Θελω να μαθω το πακετο που το παραλαμβανω?Στα ΕΛΤΑ?Και πανω κατω ποσο αργει?

Δημοσ.

παιδια να κανω μια ερωτηση.Πηρα κατι απο Κινα με Hongkong airmail.Ειναι μικρης αξιας.Θελω να μαθω το πακετο που το παραλαμβανω?Στα ΕΛΤΑ?Και πανω κατω ποσο αργει?

Κατά μέσο όρο 3 εβδομάδες. Αν είναι μέχρι small packet το μέγεθος του είναι καλές οι πιθανότητες να στο φέρει ο ταχυδρόμος σπίτι.

Δημοσ.

1)μπορει να μου πει καποιος διαφορες αναμεσα σε:

ebay.gr

ebay.co.uk

ebay.com

και αναμεσα σε:

amazon.com

amazon.co.uk

2)σε καποια απ' αυτα υπαρχουν δημοπρασιες οπου θα πρεπει να ζηταω ενα αντικειμενο σε μεγαλυτερη τιμη απο την ενδεικτικη για να μπορω να πουληθει σε μενα κι οχι σε αλλον;

3)πως μπορω να ρωτησω στα αγγλικα καποιον πωλητη το ποσα εκατοστα ειναι η αποσταση απ'το κουμπι καποιου παντελονιου που πουλαει μεχρι το τελος παντελονιου ακριβως στο σημειο που ενωνονται τα πατζακια...δηλαδη ακριβως εκει που ειναι τααα ....ξερετε τι εννοω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπέρα παιδιά χρησιμοποιώ χρεωστική κάρτα της Πειραιώς και έβαλα κάποια χρήματα μέσα για την παραγγελιά ψηφιακής μηχανής από το ebay με πληρωμή paypal το ποσό ήταν 210 ευρώ και η Πειραιώς κράτησε τα 10. Το θέμα μου είναι πως τώρα δεν με φτάνουν για την προσφορά. Και θέλω να μάθω δηλαδή αν προσθέσω π.χ 10 ευρώ ακόμη η τράπεζα πάλι θα κρατήσει για το έμβασμα και τα σχετικά;;

Επεξ/σία από zenua
Δημοσ.

1)μπορει να μου πει καποιος διαφορες αναμεσα σε:

ebay.gr

ebay.co.uk

ebay.com

και αναμεσα σε:

amazon.com

amazon.co.uk

2)σε καποια απ' αυτα υπαρχουν δημοπρασιες οπου θα πρεπει να ζηταω ενα αντικειμενο σε μεγαλυτερη τιμη απο την ενδεικτικη για να μπορω να πουληθει σε μενα κι οχι σε αλλον;

3)πως μπορω να ρωτησω στα αγγλικα καποιον πωλητη το ποσα εκατοστα ειναι η αποσταση απ'το κουμπι καποιου παντελονιου που πουλαει μεχρι το τελος παντελονιου ακριβως στο σημειο που ενωνονται τα πατζακια...δηλαδη ακριβως εκει που ειναι τααα ....ξερετε τι εννοω.

ebay.gr με την εννοια του ορου δεν υπαρχει. ειναι απλα μια βοηθητικη σελιδα που ψαχνει τα υπολοιπα ebay για προιοντα που στελνονται ελλαδα. εχει δηλωθει δηλαδη απο τους πωλητες οτι στελνουν ελλαδα και εχουν ορισει και μεταφορικα.

to ebay.com ειναι αμερικανικο με αποτελεσμα παντα θα σκεφτεσαι το θεμα του τελωνειου.

τα

ebay.co.uk

ebay.de

ebay.it ειναι το αγγλικο γερμανικο και ιταλικο ebay αντιστοιχα και εδω εφοσον ο πωλητης ειναι εντος ΕΕ(τις περισσοτερες φορες ειναι) δεν υπαρζει θεμα με κανενα τελωνειο και δασμους.

αντιστοιχα το amazon.com ειναι το αμερικανικο αμαζον. το αμαζον δεν ειναι ιστοτοπος πληστυριασμων οπως τα ebay αλλα αμιγως ηλεκτρονικο πολυκαταστημα που στελνει σχεδον σε ολο το κοσμο. στελνει συνηθως ελλαδα (εκτος αν αγορασεις απο τριτο πωλητη) αλλα τιθεται θεμα υψηλων μεταφορικων και τελωνειου

αντιστοιχα το amazon uk ειναι το αγγλικο. στελνει ελλαδα με δωρεαν μεταφορικα αν δε κανω λαθος πανω απο 25 λιρες (καπου 30€) και δεν τιθεται κανενα θεμα τελωνειου αφου ειναι εντος ΕΕ.

στην 1η ερωτηση σου ειμαι ζαλισμενο δε βγαζω νοημα

στη 2η υπαρχει η google μεταφραση για να μεταφρασεις το ερωτημα σου και να το στειλες στο πωλητη μεσω ebay ή απευθειας mail αν ο ιδιος το αναφερει

Δημοσ.

ένα προβληματάκι. :cry:

έκανα μια πραγγελία κάτι ακουστικά για το κινητό. αξία ~3€.

το θέμα είναι ότι μου ήρθανε προβληματικά.

το ένα ακουστικό δεν ακούγεται και επίσης το κουμπί που απαντάς τις κλήσεις δε δουλεύει καθόλου (νεκρό).

τουλάχιστον δουλεύει το άλλο ακουστικό και το μικρόφωνο :-)

τι κάνουμε τώρα;

άμα στείλω Mail στον πωλητή και μου πει να το στείλω πίσω και να μου στείλει καινούργιο δεν αξίζει.καλύτερα να παραγγείλω άλλο.

εντωμεταξύ από τον ίδιο πωλητή είχα πάρει ένα άλλο ζευγάρι ακουστικά που είχε ένα ελαφρύ πρόβλημα. όταν το βύσμα έμπαινε τέρμα δεν ακούγονταν το ένα ηχείο. καλά δεν ήταν τίποτα αφού το βύσμα δεν κουνιέται καθόλου. τότε του τη χάρισα.

τώρα τι κάνουμε;

Δημοσ.

Παιδια καλησπερα χρειαζομαι βοηθεια ! εκανα μια αγορα απο νεα υορκη και πληρωσα κανονικα μεσω paypal το ποσο του αντικειμενου μονο οχι τα εξοδα αποστολης(ελεγε free shiping) και μου εστειλαν mail οτι για να μου το στειλουν θελουν 60 ευρω εγω τωρα που θα παω και τι θα κανω για να τους τα δωσω? πως την πατησα ετσι /? υπαρχει λυση pliiiz ττι να κανω ? και αν τα βαλω θα το στειλουνε?

Δημοσ.

Αν δε μας τη σελίδα πώλησης, δεν μπορούμε να βοηθήσουμε...

Το free shipping ήταν μάλλον μόνο για αποστολές εντός ΗΠΑ

Δημοσ.

ένα προβληματάκι. :cry:

έκανα μια πραγγελία κάτι ακουστικά για το κινητό. αξία ~3€.

το θέμα είναι ότι μου ήρθανε προβληματικά.

το ένα ακουστικό δεν ακούγεται και επίσης το κουμπί που απαντάς τις κλήσεις δε δουλεύει καθόλου (νεκρό).

τουλάχιστον δουλεύει το άλλο ακουστικό και το μικρόφωνο :-)

τι κάνουμε τώρα;

άμα στείλω Mail στον πωλητή και μου πει να το στείλω πίσω και να μου στείλει καινούργιο δεν αξίζει.καλύτερα να παραγγείλω άλλο.

εντωμεταξύ από τον ίδιο πωλητή είχα πάρει ένα άλλο ζευγάρι ακουστικά που είχε ένα ελαφρύ πρόβλημα. όταν το βύσμα έμπαινε τέρμα δεν ακούγονταν το ένα ηχείο. καλά δεν ήταν τίποτα αφού το βύσμα δεν κουνιέται καθόλου. τότε του τη χάρισα.

τώρα τι κάνουμε;

τελικά του έστειλα ένα mail και μου απάντησε ότι θα μου στείλει άλλο.

δε χρειάζεται να του στείλω πίσω το χαλασμένο :-)

Δημοσ.

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...ht_1392wt_1139

Guys,πειτε μου λιγο σας παρακαλω,δηλαδη αν παραγγειλω τωρα αυτο το τιμονι θα χρεωθω ΜΟΝΟ 10 Λιρες περιπου; Ειναι δυνατον; Μηπως παιζει καποια απατη; Μιλαμε για τιμονιερα που κοστιζει πανω απο 200ε,δειτε το λιγο γιατι δεν το πιστευω!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...