gfn85 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 Πολύ καλησπέρα σας από Θεσσαλονίκη. Στις τρεις τελευταίες μου συναλλαγές (13 & 14 Μαρτίου) με πωλητές από UK η χρέωση από την τράπεζα (ALPHA) ήταν προσαυξημένη κατά 18% περίπου από το ποσό που χρέωσε το paypal . Μήπως γνωρίζει κανένας κάτι; ( παίζει τίποτε με φορολόγηση των αγορών από internet) Οντως, και σε εμένα το ίδιο! Είναι πολύ απατεώνες.
japetus Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 (επεξεργασμένο) Σε τί νόμισμα κάνατε τη συναλλαγή; Τα έξοδα μετατροπής συναλλάγματος καθώς και οι ισοτιμίες, αποδίδονται σύμφωνα με την πολιτική της εκάστοτε τράπεζας του αγοραστή που συνεργάζεται με το paypal. Στο ebay εμφανίζεται απλά μια εκτίμηση του κόστους σε ευρώ, με βάση την ισοτιμία της ημέρας εκείνης. Σαν γενικό κανόνα, να προτιμάτε συναλλαγές που είναι εξαρχής καταχωρημένες από τους πωλητές σε ευρώ για να χρεώνεστε λιγότερα έξοδα. Ένας καλός τρόπος γι αυτό είναι να χρησιμοποιείτε το ιρλανδέζικο ebay (.ie), μια και η γλώσσα είναι τα αγγλικά, οι τιμές όμως σε ευρώ.. Edit. Επίσης μια άλλη καλή τακτική είναι η μετατροπή συναλλάγματος εφόσον χρειάζεται, να γίνεται από την τράπεζά μας και όχι από το ακριβότερο ebay-paypal, αλλάζοντας τις ρυθμίσεις στο paypal. Αναλυτικά ΕΔΩ Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2011 από japetus
mike51927 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Γεια σας παιδια.Εκανα πριν δυο μερες μια αγορα απο το ebay,συγκεκριμενα κατι ακουστικα monster beats by dre μολις για 39 $ και δωρεαν μεταφορικα.Χθες ομως ελαβα το εξης e mail απο το ebay: Επισης εστειλα μηνυμα στον πωλητη για το αν θα μου κανει refund ή εχει ηδη στειλει το προιον.Δεν μου εχει απαντησει ακομη. Εχετε καμια ιδεα για ποιο λογο το ebay ακυρωσε αυτη την παραγγελια κι απεσυρε το προιον;Επισης,αποκλειεται ο πωλητης να εχει στειλει μολις μια μερα μετα την παραγγελια,το προιον,οποτε αν πει κατι τετοιο θα το κανει μονο και μονο για να μου κλεψει τα φραγκα.Οποτε τι επιλογη εχω,μπορω να ανοιξω dispute γι αυτο το λογο? Και μια αλλη περιπτωση.Εκανα μια αγορα πριν ενα μηνα,την οποια και πληρωσα αμεσως,κανοντας ακριβως οτι αναλογουσε σε μενα ως αγοραστης.Δεν πρεπει κανονικα να ο seller να μου δωσει αμεσως feedback;Τι περιμενει,να δει το feedback που θα αφησω εγω και να με βαθμολογησει αναλογα,για 'εκδικηση' αν δεν του εβαλα θετικο?Αυτο ειναι μια απορια που εχω.Στην περιπτωση που αναφερω,αν και αφησα feedback,δεν μου εχει αφησει εμενα ακομα,παρα τον τοσο καιρο που εχει περασει.Να ανοιξω dispute; Σας ευχαριστω προκαταβολικα. Μολις χθες ελαβα ειδοποιηση απο το paypal οτι ο πωλητης εστειλε τα ακουστικα,τοσες μερες μετα αφου ειχε ακυρωθει η παραγγελια και χωρις να απαντησει καν στο μειλ που του στειλα.Τι μπορω να κανω τωρα;Ειμαι καλυμμενος απο το ebay σε περιπτωση απατης;Συγγνωμη παιδια,ισως γινομαι ενοχλητικος απλα δεν μπορω να βγαλω ακρη τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις διαβαζοντας τα θεματα βοηθειας του ebay.Υπαρχει καποιο email ωστε να επικοινωνησω με τους υπαλληλους του ebay;Το μονο που βρισκω ειναι ενα τηλεφωνο.
Porg Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Πολύ καλησπέρα σας από Θεσσαλονίκη. Στις τρεις τελευταίες μου συναλλαγές (13 & 14 Μαρτίου) με πωλητές από UK η χρέωση από την τράπεζα (ALPHA) ήταν προσαυξημένη κατά 18% περίπου από το ποσό που χρέωσε το paypal . Μήπως γνωρίζει κανένας κάτι; ( παίζει τίποτε με φορολόγηση των αγορών από internet) Οντως, και σε εμένα το ίδιο! Είναι πολύ απατεώνες. Ρωτήσατε για πιο λόγο έγινε αυτή η επιπλέον χρέωση στη τραπεζά;
viper2005 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 ρε παιδια τι γινεται με αυτα τα shipping fees κοιταγα κατι κινητα και ειχαν shipping 350$ για να κρατησουν λενε τα κοστη του ebay χαμηλα... ρε παιδια τι γινεται με αυτα τα shipping fees κοιταγα κατι κινητα και ειχαν shipping 350$ για να κρατησουν λενε τα κοστη του ebay χαμηλα...
kosmasgr Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Κάτι έχει αλλάξει στην πολιτική του ebay όσο αφορά αποστολές κλπ. Νομίζω υπαρχει σχετικό thread στο forum Μολις χθες ελαβα ειδοποιηση απο το paypal οτι ο πωλητης εστειλε τα ακουστικα,τοσες μερες μετα αφου ειχε ακυρωθει η παραγγελια και χωρις να απαντησει καν στο μειλ που του στειλα.Τι μπορω να κανω τωρα;Ειμαι καλυμμενος απο το ebay σε περιπτωση απατης;Συγγνωμη παιδια,ισως γινομαι ενοχλητικος απλα δεν μπορω να βγαλω ακρη τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις διαβαζοντας τα θεματα βοηθειας του ebay.Υπαρχει καποιο email ωστε να επικοινωνησω με τους υπαλληλους του ebay;Το μονο που βρισκω ειναι ενα τηλεφωνο. Περίμενε λίγο ακόμα να έρθουν και πράττεις αναλόγως.
kanesaxo Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Παίδες την βοήθεια σας,μιας και ειμαι ασχετος με το σπορ του ιμπει. Θελω να παρω ένα ζευγάρι μνήμες σαν τις υπογραφής μου.Βρισκω μια δημοπρασία στο ebay.de ,αλλά δε βλέπω να αλλάζει η γλώσσα.Οπότε σκέφτομαι πως είναι αμιγώς στη γερμανική. Το ψάχνω μέσω του ebay.gr,αλλά δε μου βγάζει την ιδια δημοπρασία. Κάνω κάτι λάθος ή αν θέλω σώνει και καλά πρέπει να συμμετάσχω στη γερμανική δημοπρασία;
therock Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Κάτι έχει αλλάξει στην πολιτική του ebay όσο αφορά αποστολές κλπ. Νομίζω υπαρχει σχετικό thread στο forum Χρεωνονται περισσοτεροι οι πωλητες, οποτε εμμεσως θα επηρεαζομαστε κει εμεις τωρα?
scullyist Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Mια επιβεβαίωση please γιατί ξαφνικά μ'έπιασε κρίση ανασφάλειας και θεωριών συνομωσίας: Κάνω παραγγελία (σχεδόν άψογη βαθμολογία 99.8), μετά από μήνα+ (πλέον 45 μέρες) το αντικείμενο άφαντο, οπότε και ζητάω refund, το οποίο μου το δίνει αμέσως. Μου λέει ότι μάλλον χάθηκε και προτείνει να στείλει πλέον με fast delivery για να το έχω σε 2 εβδομάδες. Εξηγώ πως πλέον δεν με εμπνέει και τόσο μια 2η προσπάθεια μετα την 1η αποτυχία και ότι τέλος πάντων εξαρταται κι απο το τι παίζει έξτρα για fast delivery. Μου λέει το ποσό και λέω όχι ευχαριστώ, παραείναι πολλά. Απάντηση: "please don't worry about the fee, we will pay for it, just confirm with me your shipping add." Αυτό τώρα μπορεί να είναι ππρς και να μου το στείλει παλι κανονικά και να περιμένω έναν αιώνα πάλι, αλλά τεσπα, αρκει να το πάρω αυτή τη φορά. Το θέμα μου είναι, τι στο καλό, τη διεύθυνση μου την έχουν ήδη από την πρώτη παραγγελία που πήγε άπατη, γιατί πρέπει να τους την δώσω πάλι manual μέσω της επικοινωνίας μας? Επίσης αν την δώσω, έχουν πλέον όνομα χρήστη ebay, το μέιλ μου του paypal και ονομ/νυμο+διεύθυνση, αλλά όλα αυτά τα στοιχεία τα λαμβάνουν έτσι κι αλλιως όταν τους γίνεται μια κανονική παραγγελία κ πληρωμή μέσω ebay+paypal, οπότε no harm no foul...σωστά?!
dancer Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Ερωτηση DHL η EMS να προτιμησω να μου στειλουν ελλαδα για να μην κολησει τελωνειο?
viper2005 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 ρε παιδες θελω να πουλησω κατι [worldwide] μικρο και ελαφρυ θα ειναι και εξου και η ερωτηση σε ποιο ebay να το ποσταρω?
cyber_katsarida Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 έκανα σήμερα τις 2 πρώτες μου αγορές (μικρής αξίας)στο ebay. (για ελλάδα τα μεταφορικά ήταν στο ένα free και στο άλλο πολύ χαμηλά) και οι 2 πωλητές στέλνανε ελλάδα όπως γράφανε. υπάρχει όμως περίπτωση να αρνηθούνε στη συνέχεια; ρωτάω επειδή είδα στις ερωτήσεις στο κάτω μέρος, σε ένα άλλο προϊόν που θέλω να αγοράσω (από Ασία), ένας ρωτούσε αν μπορούσε να αποσταλθεί στην Ουγγαρία και πήρε σαν απάντηση: no ...it will take a long time to arrive.. το θέμα είναι ότι στο shipping έγραφε ότι στέλνει στη συγκεκριμένη χώρα. μήπως πριν την αγορά πρέπει να ρωτάμε τον πωλητή αν στέλενει ελλάδα, ασχέτως τι δηλώνει στο shipping;
kanesaxo Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Eπειδή σε μια δημοπρασία εχω βαρεθει να βαζω ολο μισο μισο ευρω...παρατήρησα πως υπάρχει κάποιο αυτόματο σύστημα προσφορών. Πηγαίνω εκει που λεει "increase max bid" Και θέτω ένα οριο, σύμφωνα με το οποίο οταν κανει καποιος μια προσφορά, αυτόματα το ιμπει ανεβάζιε την δική μου,μέχρι φυσικά να "πιάσει" το οριο που έχω θέσει. Σωστά τα λέω ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα