Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 11k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Πριν 15 μερες αγορασα ενα ρολοι 99 usd απο usa .ηταν προσφορα απο το ebay.com daily deals με εκπτωση (ταχα) απο 700 list price περιπου.

300 usd ειχε σε αλλες προσφορες, και στην Ελλαδα 220 ευρω .

Τελωνειο? 276.05 ευρω...

Ηρθε με usps και ο πωλητης δεν ειχε μεσα την αποδειξη ,παρα μονο ειχε γραψει απο εξω οτι η αξια του ειναι 50$ και το ειχε μαρκαρει ως δωρο.

Τι μπορω να κανω?εχω δικαιωμα να μιλησω με το τελωνειο (Θεσσαλονικη) και να τους ζητησω να το επανεξετασουν?

Οποιος εχει καποια ιδεα ...

Δημοσ.

Απο τη στιγμη που δεν υπάρχει απόδειξη, ο τελωνειακός μπορεί να υπολογίσει αυθαίρετη τιμή. Μεταξύ μας, με 99 δολάρια αγορα ΕΠΡΕΠΕ να βάλεις την αποδειξη μέσα. Στο θέμα σου. Δεν θα κερδίσεις τίποτα να ζητήσεις επανεξέταση. Τι θα έκανα στη θέση σου ... θα προσπαθούσα με λίγο λαδακι να κατεβάσω αρκετά την τιμή και αν δεν έβγαζα άκρη θα επικοινωνούσα με τον πωλητή αν μπορεί να πάρει πίσω το δέμα (οτι δεν το δέχτηκες). Προφανώς είσαι απο τους «άτυχους».

Είσαι σίγουρος οτι η αποστολή έγινε με usps και οχι ups ή καμία αλλη courier;

Δημοσ.

1)πως πρεπει να γραφτει το δεμα για να σταλει στα ελτα περιοχης και οχι στο σπιτι?

θυμαμαι κατι αρχικα και μετα τον τ.κ.

2)τα ελτα πανω απο ποσα κιλα/gr δεν φερνουν συστημενα στο σπιτι αλλα μονο ειδοποιηση?

καντε το edit στο 1ο ποστ.ειναι καλο για πραγματα αξιας και οσοι δεν μενουν σε μονοκατοικια να πηγαινουν να τα παιρνουν απο ελτα.

Δημοσ.

Σιγουρα με usps αφου μπηκα για να δω την αποστολη στο site της αρκετες φορες.

Για την αποδειξη δεν του ειχα πει κατι γιατι πιστευα οτι θα την βαλει μεσα στο δεμα.

Αλλα και απο την αλλα δλδ ο τελωνειακος το κοστολογησε για 1500 ευρω???

ενας φιλος πριν καιρο βεβαια,παρελαβε ενα casio me timh 200$ και πληρωσε περιπου 25 τελωνειο,οταν μαλιστα στην Ελλαδα η τιμη του ηταν πανω απο 200 ευρω.

τες πα ,καταρχην θα παω στο ταχυδρομειο να δω τι μου εχουν χρεωσει αναλυτικα και μετα θα προσπαθησω να ερθω σε επαφη με το τελωνειο και βλεπουμε.

edit--Βρηκα μια παλια αποδειξη απο τελωνειο και ειδα οτι στην αναλυση εχουν βαλει μαζι με το ποσο αγορας και τα μεταφορικα!!!

275$ + 60,85 $ ναυλα = 335,85 : 1,3493 = 249 Ε

εισαγωγικος 249,00 Χ 3,5% = 8,71

ΦΠΑ 249,00+8,71=257,71 Χ 19 % = 48,96

ΑΕΤΕ =2,33

Συνολο =60

Ηταν για ενα μεταχειρισμενο Ibook to 2007.

Δημοσ.

1)πως πρεπει να γραφτει το δεμα για να σταλει στα ελτα περιοχης και οχι στο σπιτι?

θυμαμαι κατι αρχικα και μετα τον τ.κ.

Για να μπορείς να το παραλάβεις απο ταχυδρομείο πρέπει ΕΙΤΕ να ζητήσεις αποστολή ως συστημένο Ή να νοικιάσεις θυρίδα στο ταχυδρομείο και να ζητήσεις αποστολή εκεί.

Πχ Κωστας Παπαδοπουλος

Τ.Θ. 12345

Τ.Κ. 11121

Περιοχη - Πόλη

2)τα ελτα πανω απο ποσα κιλα/gr δεν φερνουν συστημενα στο σπιτι αλλα μονο ειδοποιηση?

Για μη συστημένα δεν υπάρχει κατώτατο όριο. Αν ο σάκος του ταχυδρόμου ειναι γεμάτος, μπορεί να μην πάρει καθόλου δεματάκια και απλα να σου αφήσει σημείωμα.

καντε το edit στο 1ο ποστ.ειναι καλο για πραγματα αξιας και οσοι δεν μενουν σε μονοκατοικια να πηγαινουν να τα παιρνουν απο ελτα.

Για πράγματα αξίας, ΜΟΝΟ αποστολή ως συστημένο.

Δημοσ.

http://www.insomnia.gr/topic/289263-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-ebay/

<<Εμένα μου είπαν αντί να γράψω τη διεύθυνση αποστολής να γράψω το όνομα και την περιοχή μόνο.πχ

Ilias B.....

PR Hlioupoli

PC.16341>>

to r στο pr τι σημαινει?

-----------

http://sg.royalmail.com/portal/rm/PriceFinderResults?pageId=pc_sltc_rm_results&keyname=rmPriceFinderResults&catId=23500532

παντως ακομη και τα αντιστοιχα ελτα αγγλιας δεν εχουν tracking number εκτος Αγγλιας!

Δημοσ.

http://www.insomnia.gr/topic/289263-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-ebay/

<<Εμένα μου είπαν αντί να γράψω τη διεύθυνση αποστολής να γράψω το όνομα και την περιοχή μόνο.πχ

Ilias B.....

PR Hlioupoli

PC.16341>>

Δεν στο προτείνω να το χρησιμοποιήσεις. Δεν ειναι τυπικός κανόνας αλληλογραφίας και ανάλογα με τον υπάλληλο που θα πέσεις μπορεί την ίδια μέρα να το στείλει πίσω με αιτιολογία άγνωστο παραλήπτη. Παίρνεις το ρίσκο σου.

Δες και την απάντηση

http://www.insomnia.gr/topic/289263-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%ad%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%8c-ebay/page__view__findpost__p__2645749

Ο ασφαλέστεοος τρόπος ωστε το δέμα να σε περιμένει στο ταχυδρομείο ειναι να πληρώσεις για signed (συστημένη) αποστολή

http://sg.royalmail.com/portal/rm/PriceFinderResults?pageId=pc_sltc_rm_results&keyname=rmPriceFinderResults&catId=23500532

παντως ακομη και τα αντιστοιχα ελτα αγγλιας δεν εχουν tracking number εκτος Αγγλιας!

Μέχρι να βγει απο αγγλια το παρακολουθείς απο το αγγλικό tracker. Από τη στιγμή που θα μπει Ελλάδα το παρακολουθείς απο το ελληνικό tracker των ΕΛΤΑ ( http://212.205.82.71/trackandtrace/ ). Δοκιμασμένο, οχι υποθέσεις.

Δημοσ.

Για να κλεισω το θεμα παιδια να πω πως τελικα ολα πηγαν καλα.

Το ειδοποιητηριο δεν ηταν για το ρολοι αλλα για μια ασφαλεια αυτ. για την οποια δεν ειχα ιδεα ,λογω καινουργιου αυτοκινητου μου εστειλε ο απιθανος μεσω ελτα την ανανεωση,φυσικα ενα τηλεφωνο δεν μπορουσε να κανει ... Δεν την αποδεχθηκα βεβαια ,αφου δεν ειμαι υποχρεωμενος και ολα οκ.

το ρολοι το πηρα σημερα με 3 Ευρω χρεωση και διαλογη.

οποτε usps δαγκωτο.

Δημοσ.

Αν περασει καποιος καιρος χανεται αυτοματα το listing? Σε περιπτωση που χαθει, μπορεις να στειελις λαβεις feedback?Ξεχασα να ζητησω feedback απο ενα πωλητη για 2 προιοντα του περσυ το καλοκαιρι και τωρα δεν βρισκω το Listing. Τι μπορω να κανω?

Δημοσ.

Μια ερώτηση. Πηρα κάτι απο το EBay και για να μου το στείλει θέλει να επιβεβαιοσω την διεύθυνση μου πως θα το κάνω αυτο;

Παρακαλώ αν ξέρει κάποιος να μου απαντησει αν γίνετε γρήγορα.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Απο 1-2 βδομαδες.Σχετικα γρηγορα απο οτι θυμαμαι μου εχουν ερθει απο Κινα.

Τελικα Παιζει να μου την επαιξε τοτε ο πωλητης. Σημερα το παρελαβα απο παραγγελια που ειχα κανει στις 23 Νοεμβριου. Ο ιδιος μου ειπε οτι το εστειλε την επομενη (24) αλλα οταν ηρθε σημερα ειχε πανω ενα tracking Που δεν μου το ειχε δωσει. Απ οτι καταλαβαινω η πορεια δεν παρακολουθειται αφου Φυγει απο Κινα αλλα σου αναφερει μεχρι το σταδιο που φευγει. Και η ενημερωση εγραφε οτι Εφυγε 18 Δεκεμβριου. Οποτε ή το εστειλε τοτε, ή το εστειλε στι 24 Νοεμβριου και εμεινε ενα μηνα περιπου στο ταχυσρομιο της Κινας μεχρι να φυγει, το οποιο θεωρω λιγοτερο πιθανο.

Δημοσ.

Μια ερώτηση. Πηρα κάτι απο το EBay και για να μου το στείλει θέλει να επιβεβαιοσω την διεύθυνση μου πως θα το κάνω αυτο;

Παρακαλώ αν ξέρει κάποιος να μου απαντησει αν γίνετε γρήγορα.

Ευχαριστώ.

Γράψτου στο μύνημα μέσω ebay πάλι την διεύθυνση σου.

Δημοσ.

μια ερωτηση:

το ebay εχει την δυνατοτητα να σου στελνει ενημερωσεις για αντικειμενα που παρακολουθεις, περα απο το εμαιλ, και μεσω μηνυματων καποιου messenger.

παω στις ρυθμισεις να το φτιαξω να με ενημερωνει μεσω του msn μου χρησημοποιω, και οταν επιλεγω msn, μου απαντα οτι δεν μπορει να επικοινωνησει με την υπηρεσια.

αυτο γινεται πολυ καιρο τωρα.

μηπως προσπαθει να επικοινωνησει χρησημοποιωντας το μαιλ που εχω δηλωσει στο ebay?

γιατι εχω αλλο μαιλ για το msn και αλλο για τα ebay και paypal.

δεν μου δινει δυνατοτητα να επιλεξω mail-id για msn.

Δημοσ.

τι κανετε οταν παρελθει μηνας απο την ημερα που αγορασατε κατι απο το ebay,δεν εχετε παραλαβει,δεν εχετε tracking number και σου βγαινει μηνυμα για προσφυγη στο resolution center εντος καποιας μικρης προθεσμιας σε ημερες και ταυτοχρονα μεσολαβησαν οι γιορτες οποτε συμβαινουν καθυστερησεις στις παραδοσεις

θελω να πω οτι αν δεν προσφυγεις στο resolution center χανεις την δυνατοτητα επιστροφης των χρηματων σου αλλα απο την αλλη αν μιλησεις με τον πωλητη ειναι λιγο εκβιαστικο,συνηθως σου επιστρεφουν τα χρηματα σου αλλα κανουν και exclude την ελλαδα απο τους προορισμους πωλησης

τι κανετε εσεις?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...