Προς το περιεχόμενο

Οδηγός αγορών για eBay! #2

giankyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα κι από μένα..

Βλέπω πως αρκετοί εδώ γνωρίζουν για το ebay. Εγώ έχει 3 μέρες που άρχισα να ασχολούμαι και δεν ενώ κάνει ακόμα καμία συναλλαγή. Δεν μπορώ να ξεκαθαρίσω τι γίνεται με τα έξοδα αποστολής… Που και πώς τα πληρώνω; Τα πληρώνω στο ταχυδρομείο όταν έρθουν; Στο paypal μαζί με το ποσό αυτού που αγοράζω; Που;

Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει…

Α… Είναι λογικό στο ίδιο προϊόν να αλλάζουν συνέχεα τα έξοδα αποστολής;

Μόλις κάνεις μια αναζήτηση και σου βγάλει αποτελέσματα, η στήλη με τα έξοδα αποστολής επάνω στην κορυφή της έχει να επιλέξεις χώρα. Μόλις επιλέξεις Greece αυτόματα ενημερώνονται τα έξοδα αποστολής για όλα τα προϊόντα που ακολουθουν, αλλά ΜΟΝΟ αν ο πωλητής έχει ορίσει έξοδα αποστολής για την χώρα που επέλεξες. Δηλαδή, αν εγώ πχ πουλάω αλλά όταν "ανέβασα" το προϊόν μου στο ebay δεν όρισα έξοδα για Ελλάδα (πχ επειδή δεν στέλνω Ελλάδα), στα έξοδα αποστολής μου θα γράφει "not specified". Σε αυτήν την περίπτωση μπορείς να επικοινωνήσεις με τον πωλητή και να τον ρωτήσεις πόσα θέλει (καΙ φυσικά να κρατήσεις το mail με την απάντησή του).

Τώρα όσον αφορά την πληρωμή, τα έξοδα πληρώνοντια ρτη στιγμή της παραγγελίας μαζί με την αξία του προϊόντος. Αν δηλαδή έχουν οριστεί από τον πωλητή συγκεκριμένα έξοδα, μόλις πας στο paypal για πληρωμή έχουν ήδη συμπεριληφθεί στην τιμή προϊόντος και θα τραβηχτούν αυτόματα από τον λογαριασμό σου. Αν δεν έχουν οριστεί, όπως είπαμε πιό πάνω, τα γράφεις μόνος σου στην πληρωμή, σύμφωνα με ό,τι συμφώνησες εκ των προτέρων με τον πωλητή. Και στις δύο περιτπώσεις, μην αγοράζεις αν δεν ξέρεις ΑΚΡΙΒΩΣ τι θα σε χρεώσει ο πωλητής.

Τι εννοείς να αλλάζουν τα έξοδα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Είχα την εντύπωση πως τα έξοδα αποστολής, από 5 λίρες έγιναν 10… Αλλά πολύ πιθανό να μπερδεύτηκα με τα διάφορα προϊόντα που είχα στα watching. Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση παιδιά. Arxaggele ήσουν πολύ σαφής!! :)

Ρωταω τους ειδικους του ebay.

Αντιμετωπιζω το εξης ενοχλητικο προβλημα. Πηγαινοντας στο προφιλ καποιου χρηστη (πχ του http://myworld.ebay.com/olympiasolar ) θα δω πως "This seller currently has no items for sale". Και οντως πατωντας το items for sale θα μου βγαλει 0 results.

Ομως εαν παω σε μια δημοπρασια/πωληση του olympiasolar , πχ αυτη http://global.ebay.com/NEWPANASONIC_Lumix_DMC-ZS3TZ7SILVER_DIGITAL_CAMERA/180405923653/item και επιλεξω " Προβολή άλλων αντικειμένων αυτού του πωλητή" τοτε μου γινονται listed ολα τα αντικειμενα που πουλαει ή εχει σε δημοπρασια ο χρηστης ( http://global.ebay.com/*/list?SellerId=olympiasolar )

Any clues τι παιζει;

Άβυσσος το ebay…

Κι εγώ έχω κι άλλη ερώτηση!

Έκανα τελικά bid στο προϊόν που θέλω το οποίο είχε και την ένδειξη “buy it now”… Από τότε που έκανα το bid, το οποίο ήταν το πρώτο, εξαφανίστηκε το “buy it now” και το μονό που μπορώ είναι να κάνω bid στον εαυτό μου… Δεν μπορώ πλέων να αγοράσω κατευθείαν αυτό το προϊόν;;

Help!!

Άβυσσος το ebay…

Κι εγώ έχω κι άλλη ερώτηση!

Help!!

Οταν διατιθεται το αντικειμενο για αγορα με bid ή buy it now, εαν καποιος χρηστης τοποθετησει bid τοτε το buy it now παυει να ισχυει και γινεται δημοπρασια.

τοτε το buy it now παυει να ισχυει και γινεται δημοπρασια.

Δεν το ήξερα αυτό…

Οπότε μάλλον έκανα μ…(αυτή τη λέξη με τα πολλά τα άλφα)! :X

Ευχαριστώ για την ενημέρωση!

Ρωταω τους ειδικους του ebay.

Αντιμετωπιζω το εξης ενοχλητικο προβλημα. Πηγαινοντας στο προφιλ καποιου χρηστη (πχ του http://myworld.ebay.com/olympiasolar ) θα δω πως "This seller currently has no items for sale". Και οντως πατωντας το items for sale θα μου βγαλει 0 results.

Ομως εαν παω σε μια δημοπρασια/πωληση του olympiasolar , πχ αυτη http://global.ebay.com/NEWPANASONIC_Lumix_DMC-ZS3TZ7SILVER_DIGITAL_CAMERA/180405923653/item και επιλεξω " Προβολή άλλων αντικειμένων αυτού του πωλητή" τοτε μου γινονται listed ολα τα αντικειμενα που πουλαει ή εχει σε δημοπρασια ο χρηστης ( http://global.ebay.com/*/list?SellerId=olympiasolar )

Any clues τι παιζει;

Τα Links που δίνεις ειναι απο το ebay.com και τα listings του συγκεκριμένου πωλητη ειναι στο ebay.co.uk γι αυτό δεν φαίνονται στο .com......Φαίνονται είτε απο το co.uk είτε απο το global.ebay.com

Τα Links που δίνεις ειναι απο το ebay.com και τα listings του συγκεκριμένου πωλητη ειναι στο ebay.co.uk γι αυτό δεν φαίνονται στο .com......Φαίνονται είτε απο το co.uk είτε απο το global.ebay.com

Δηλαδή όταν κάνω αναζήτηση στο ebay.com δεν εμφανίζει όλα τα προϊόντα που υπάρχουν; Στο ebay.co.uk θα βρω διαφορετικά ε την ίδια αναζήτηση;

Καλησπέρα! Κοιτάζω για ένα macbook pro και ορισμένοι γράφουν οτι προτιμούν cash on collection.Τι είναι αυτό?Αντικαταβολή?

Νομιζω πως συναντας τον πωλητη και του δινεις επι τοπου τα χρηματα.

Δηλαδή όταν κάνω αναζήτηση στο ebay.com δεν εμφανίζει όλα τα προϊόντα που υπάρχουν; Στο ebay.co.uk θα βρω διαφορετικά ε την ίδια αναζήτηση;

Ακριβώς!Μου εχει τύχει πολλές φορές.

Εκτός αν χρησιμοποιήσεις το global.

Καλησπερα, εχω μια απορια, αν τυχον αγορασω ενα playstation απο το αγγλικο ebay, η εγγυηση θα με καλυπτει?Επισης πρεπει να στειλεισ το προιον στην αγγλια ή μπορεισ απλα να το πας στην σονυ?

Του εχει τυχει καποιου με κανενα προιον να χρειαστει εγγυηση?

Καλησπερα, εχω μια απορια, αν τυχον αγορασω ενα playstation απο το αγγλικο ebay, η εγγυηση θα με καλυπτει?

Ρωτα τον πωλητη αν εχει εγγυηση και τι καλυπτει.

Συμβουλη: Playstation να αγορασεις μονο απο Αγγλικο Ebay, μιας και το φορματ των δικων μας τηλεορασεων ειναι PAL καθως και ολων των ευρωπαικων χωρων.Συνεπως πρεπει να αγορασεις και συμβατου φορματ playstation (δηλαδη PAL) και οχι format ΝΤSC που εχουνε Στις ΗΠΑ.

Ψαξε και στο skroutz.gr για τιμες στην Ελλαδα.Εγω παο εκει αγορασα.

Καλησπέρα,

Έχω την εξής απορία σχετικά με το ebay και το paypal. Όσες αγορές έχω κάνει μέσω ebay τις έχω πληρώσει με το λογαριασμό που έχω στο paypal. Θέλω να κάνω μια αγορά απο ebay και αυτήν την φορά θέλω να πληρώσω απο ένα δεύτερο δικό μου λογαριασμό στο paypal. Και το ερώτημα είναι, κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει; Το ebay έχει συσχετίζει το λογαριασμό μου με το paypal ή όχι; Θα έχω κανένα πρόβλημα έτσι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...