Προς το περιεχόμενο

Οδηγός αγορών για eBay! #2

giankyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παρήγειλα απ e-bay αμερικής ιατρικά ακουστικά απο πλειστηριασμό. Εννοείται ότι τα ακουστικά θα ήταν καινούργια όπως διευκρίνιζε σαφώς. 'Ομως τα ακουστικά που έλαβα είναι μεταχειρισμένα με ατράντακτη απόδειξη ότι έχουν γραμμένο το όνομα του γιατρού (Dr Liza Rich) πάνω τους...η οποία απ'ότι βρήκα είναι γιατρός στο Milwakee από όπου και ο πωλητής μου...(ω, τι σύμπτωση...)

:shifty: Έως ότου απαντήσει ο κύριος πωλητής (που είχε 100% possitive feedback...!) απο περιέργεια, τί πρέπει να κάνω? Τα έξοδα αποστολής (πίσω Αμερική και αν μου στείλει καινούργια πάλι για ελλάδα) ποίος τα πληρώνει?

Υπάρχει περίπτωση να "λουστώ" τα ακουστικά και να κυκλοφορώ ώς Dr Liza??? (αν και το επίθετό της μ'αρέσει :mrgreen::mrgreen: )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Παρήγειλα απ e-bay αμερικής ιατρικά ακουστικά απο πλειστηριασμό. Εννοείται ότι τα ακουστικά θα ήταν καινούργια όπως διευκρίνιζε σαφώς. 'Ομως τα ακουστικά που έλαβα είναι μεταχειρισμένα με ατράντακτη απόδειξη ότι έχουν γραμμένο το όνομα του γιατρού (Dr Liza Rich) πάνω τους...η οποία απ'ότι βρήκα είναι γιατρός στο Milwakee από όπου και ο πωλητής μου...(ω, τι σύμπτωση...)

:shifty: Έως ότου απαντήσει ο κύριος πωλητής (που είχε 100% possitive feedback...!) απο περιέργεια, τί πρέπει να κάνω? Τα έξοδα αποστολής (πίσω Αμερική και αν μου στείλει καινούργια πάλι για ελλάδα) ποίος τα πληρώνει?

Υπάρχει περίπτωση να "λουστώ" τα ακουστικά και να κυκλοφορώ ώς Dr Liza??? (αν και το επίθετό της μ'αρέσει :mrgreen::mrgreen: )

:) :) :)

Εώς ότου σου απαντήσει περιμένεις. Δεν απειλείς με αρνητικό FB, δεν κάνεις dispute στο Paypal. Το πιθανότερο είναι (αφού του στείλεις photo) ότι θα στα αντικαταστήσει -με πολύ πιθανό να μη σου ζητήσει να του στείλεις πίσω της Πλουσίας Δρος.

Σε κάθε περίπτωση είσαι σίγουρος ότι αν σου κάνει νερά θα πάρεις τα λεφτά σου πίσω από paypal

Ο.Κ. έτσι έκανα. Ζήτησα απλά να μου εξηγήσει το "λάθος".. Περιμένω. Όπως και να έχει αφού θα πάρω πίσω τα λεφτά η μικρή ταλαιπωρία ας πάει στα κομμάτια.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 01:00 ----------

Παιδιά θα χρειαστώ λιγο την εμπειρία σας γιατί ήταν μόλις η 3η αγορα που έκανα μέσω e-bay + paypal και δεν ξέρω ποιοα ειναι η διαδικασία.

Ο πωλητής απάντησε ώς εξής

"Dear χχχχχχχ,

I was selling this for someone else and I didn't know it was engraved because I never took it out of the box. If you are unhappy you can send it back and I will refund your money and pay the shipping."

που ειναι φυσικά δικαιολογίες γιατί και το κουτί είναι καταφανώς ταλαιπωρημένο με μαρκαρδοριές κλπ αλλα τελοσπάντων δεν μας νοιάζει και πολύ πλέον.

Τώρα ποια είναι τα βήματα που ακολουθώ? Πάω αυριο και στέλνω πίσω τα ακουστικά και περιμένω να δώ να μπαίνουν τα λεφτά? Πρώτα τα λεφτά και μετά η επιστροφή? Πρέπει να κάνω κάτι στο e-bay ή paypal? Τι ακριβώς πρέπει να γίνει?

Και κάτι ακόμα: τί review με συμβουλευετε να του αφήσω στο e-bay εφόσον τελικά όλα πάνε καλά?

Ο.Κ. έτσι έκανα. Ζήτησα απλά να μου εξηγήσει το "λάθος".. Περιμένω. Όπως και να έχει αφού θα πάρω πίσω τα λεφτά η μικρή ταλαιπωρία ας πάει στα κομμάτια.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 01:00 ----------

Παιδιά θα χρειαστώ λιγο την εμπειρία σας γιατί ήταν μόλις η 3η αγορα που έκανα μέσω e-bay + paypal και δεν ξέρω ποιοα ειναι η διαδικασία.

Ο πωλητής απάντησε ώς εξής

"Dear χχχχχχχ,

I was selling this for someone else and I didn't know it was engraved because I never took it out of the box. If you are unhappy you can send it back and I will refund your money and pay the shipping."

που ειναι φυσικά δικαιολογίες γιατί και το κουτί είναι καταφανώς ταλαιπωρημένο με μαρκαρδοριές κλπ αλλα τελοσπάντων δεν μας νοιάζει και πολύ πλέον.

Τώρα ποια είναι τα βήματα που ακολουθώ? Πάω αυριο και στέλνω πίσω τα ακουστικά και περιμένω να δώ να μπαίνουν τα λεφτά? Πρώτα τα λεφτά και μετά η επιστροφή? Πρέπει να κάνω κάτι στο e-bay ή paypal? Τι ακριβώς πρέπει να γίνει?

Και κάτι ακόμα: τί review με συμβουλευετε να του αφήσω στο e-bay εφόσον τελικά όλα πάνε καλά?

Σου προτείνω

1) να του στείλεις τα ακουστικά πίσω,

2) να φωτοτυπήσεις τα έγγραφα που αποδεικνύουν την αποστολή (ώστε να είσαι κατοχυρωμένος αν συμβεί οτιδήποτε),

3) να του αναφέρεις το ακριβές ποσό του refund μέσω του paypal, αφού συνυπολογίσεις την ισοτιμία euro και δολαρίου (μπορείς να δοκιμάσεις να του ζητήσεις να σου στείλει πρώτα αυτός τα λεφτά, αλλά αυτό όσες φορές το έχω δοκιμάσει δεν πιάνει)

4) αν όλα πάνε καλά να του δώσεις θετικό ή neutral FB για την καλή επικοινωνία και συνεργασία. Γενικά, εγώ είμαι φειδωλός στα αρνητικά FB κι αυτό με έχει βοηθήσει να αποφύγω αρκετές κακοτοπιές...

Αφού σου πρότεινε να σου πληρώσει και τα έξοδα αποστολής φαίνεται μια χαρά -κι εσύ τα κατάφερες μια χαρά.

υ.γ. Πότε έκανες την αγορά; Δεν πιστεύω να έχεις πρόβλημα με τις προθεσμίες του paypal?

υ.γ. Πότε έκανες την αγορά; Δεν πιστεύω να έχεις πρόβλημα με τις προθεσμίες του paypal?

Σ'ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Η αγορά έγινε στις 8 αυγούστου. Για τις προθεσμίες του paypal δεν έχω ιδέα τι έιναι... Αν δεν σου είναι κόπος...

Οπότε επικοινωνώ μαζί του πάλι, του λέω ποιο είναι το ποσό (~170 $ το μαραφέτι + 12$ τα έξοδα αποστολής να έρθει ελλάδα + π.χ 12$ τα νέα να πάει πίσω?) του στέλνω τα ακουστικά και απλά περιμένω? :fear:

Καλησπερα.. θελω να αγορασω γυρω στα 5-6 προιοντα απο συγκεκριμενο πωλητη. Σε παλαιοτερη ιδια διαδικασια απο αλλο πωλητη πατησα το κουμπι "buy it now" σε ολα τα προιοντα και περιμενα να μου στειλει συγκεντρωτικη την πληρωμη (για να υπολογισει ολα τα ταχυδρομικα κλπ).

Ο συγκεκριμενος πωλητης ομως που θελω να αγορασω τα 5-6 προιοντα εχει διαφορετικο συστημα. Μολις πατω το "buy it now" με προτρεχει αμεσως στο να τον πληρωσω με PAYPAL εμφανιζοντας μου αυτο το μηνυμα "Important: ονομα πωλητη requires immediate payment for this item with PayPal. Until you complete checkout, another eBay user may purchase this item."

Εγω ζητησα προσφορα απο τον συγκεκριμενο πωλητη, κ' οντως μου εστειλε με λιγοτερα χρηματα απ'οτι αν τα παραγγειλω ενα ενα με την παραπανω διαδικασια. Αλλα δεν μου αναφερει ομως πως θα μπορεσω να παρω ολα τα προιοντα στην τιμη που μου προσφερει αυτος.

Εχει τυχει σε κανεναν σας τετοιο περιστατικο; Οποιος γνωριζει κατι ας με καθοδηγησει λιγο.

Ευχαριστω πολυ.

Εχω αγορασει ενα προιον και οταν παω να πληρωσω μου βγαζει οτι ο πωλητης πληρωνεται μεσω ChannelAdvisor.Το σιτε του ebay παρεχει την εξης πληροφορια γενικα:

http://pages.ebay.com/help/buy/contextual/checkout-redirect.html

Εχει πληρωσει καποιος απο εσας μεσω ChannelAdvisor;

Εαν ναι και δεν ειχε καποιο προβλημα παρακαλω να ενημερωσει και εμας.

Ευχαριστω!

Εγω ζητησα προσφορα απο τον συγκεκριμενο πωλητη, κ' οντως μου εστειλε με λιγοτερα χρηματα απ'οτι αν τα παραγγειλω ενα ενα με την παραπανω διαδικασια. Αλλα δεν μου αναφερει ομως πως θα μπορεσω να παρω ολα τα προιοντα στην τιμη που μου προσφερει αυτος.

Εχει τυχει σε κανεναν σας τετοιο περιστατικο; Οποιος γνωριζει κατι ας με καθοδηγησει λιγο.

Θα του ζητήσεις το λογαριασμό του στο PP και στο paypal θα πας στο "send money" και θα ακολουθήσεις όλη τη διαδικασία για να στείλεις τα λεφτά στο λογαριασμό του.

Επίσης, να επιλέξεις πληρωμή στο νόμισμά του γιατί το pp χρεώνει convertion fees (μετατροπή συναλλάγματος) και είναι καλύτερα να αφήσεις την τράπεζά σου να κάνει τη μετατροπή.

Δες και: http://www.toebay.info/paypal-guide

Εννοείται ότι με κανέναν τρόπο δεν κάνεις τη συναλλαγή στο site του, αν στο ζητήσει, αλλά μόνο μέσω pp, ώστε αν κάτσει στραβή να μπορείς να διεκδικήσεις τα χρήματά σου.

Έχω μια απορία για το paypal αλλά postάρω εδώ μια και με ενδιαφέρει αποκλειστικά για το eBay.

Έκανα που λέτε λογαριασμό στο paypal και δήλωσα μια κάρτα που έχω, μια χρεωστική από τη τράπεζα πειραιώς για την ακρίβεια. Στο Overview του λογαριασμού μου μου βγάζει 0 ευρώ PayPal Balance. Εκεί δε θα έπρεπε να μου βγάζει πόσα χρήματα έχω διαθέσιμα για αγορές ή κάνω λάθος; Εννοείται πως έχω "γεμίσει" τη κάρτα.

Έχω μια απορία για το paypal αλλά postάρω εδώ μια και με ενδιαφέρει αποκλειστικά για το eBay.

Έκανα που λέτε λογαριασμό στο paypal και δήλωσα μια κάρτα που έχω, μια χρεωστική από τη τράπεζα πειραιώς για την ακρίβεια. Στο Overview του λογαριασμού μου μου βγάζει 0 ευρώ PayPal Balance. Εκεί δε θα έπρεπε να μου βγάζει πόσα χρήματα έχω διαθέσιμα για αγορές ή κάνω λάθος; Εννοείται πως έχω "γεμίσει" τη κάρτα.

Mωρέ την κάρτα την έχεις γεμίσει τον λογαριασμό σου στο paypal δεν έχεις γεμίσει. Πάντως μη σε απασχολεί αυτό. Προχώρα κανονικά στην αγορά σου και θα γίνουν όλα μόνα τους.

Έχεις κάνει verification? Αν όχι, κάνε τώρα

Έχεις κάνει verification? Αν όχι, κάνε τώρα

Ναι, σήμερα με το που έκανα τον λογαριασμό ζήτησα και verification, σε 2-3 μέρες θα έχω και τον κωδικό.

Το balance του paypal δεν αναφερεται στον προσωπικο σου λογαριασμο της τραπεζας.Οταν θα κανεις καποια αγορα τοτε αυτοματα θα τραβηξει τα χρηματα απο τον λογαριασμο που ειναι συνδεδεμενη η χρεωστικη σου.Αν τα χρηματα που εχεις στον λογαριασμο στην τραπεζα δεν καλυπτουνε το ποσο που απαιτειται για την αγορα τοτε δεν θα μπορεις να συνεχισεις.

Θα ηθελα να ρωτήσω εαν υπάρχει καποιο site ή κάποιες πληροφορίες σχετικά με το ποια άτομα (sellers) είναι χρόνια στον χώρο του ebay και έχουν άριστες αξιολογήσεις.

Πχ κάποια έρευνα ισως που μπορεί να χει γίνει..και να λέει ο : laptop_man232 φημίζεται για την αξιοπιστία στην πώληση Η/Υ , ο kostas542 φημίζεται για την χρόνια (οχι πάθηση :lol:) αγοραπωλησία στα κινητά.

Υπάρχει καποια web να παίρνουμε τέτοιες info?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...