Προς το περιεχόμενο

Οδηγός αγορών για eBay! #2

giankyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για όσους πλήρωσαν τα 3 ευρώ:

Τα 3 ευρώ δεν είναι τελωνειακά τέλη,αλλά το τέλος παράστασης στο τελωνείο για κάθε δέμα που δεν συμπεριλαμβάνει διασάφηση,ή όπως γράφουν τώρα,για κάθε αντικείμενο που φέρει σφραγίδα "Απλουστευμένη Διαδικασία”, δηλαδή τα ελεύθερα.

http://www.elta.gr/pricelist1.pdf

Κάπως πρέπει να πληρωθεί ο χρόνος του ελτατζή στο τελωνείο :-D

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 10:36 ----------

παιδια ακουστε τονο κερδισα ενα κινητο δεν το παραλαβα και εκανα claim απαντηση απο πωλητη

you never asked to send it recorded delivery i have told paypal this and was told if u have tried anything like this before receiving goods and not paying or saying you have not received then this will go to the FRAUD DEPARTMENT OF THE POLICE.i have got proof of postage to your address in the form of a royal mail receipt but the police say they cant investigate till paypal decide in your favour sorry it has come to this but it is common for over seas buyers to say they have not received items i do hope you have not received as the proper authority has now been informed. i would not send you a phone over seas if i wasnt protected by my human rights not the paypal rights but my right as a human being THEFT IS A CRIME NO MATTER WHAT COUNTRY YOU ARE IN AGAIN I AM SORRY IT HAS COME TO THIS

Δεν βλέπω κάτι μεμπτό στη συμπεριφορά του.Μάλλον η δική σου είναι υπερβολική ;)

Πριν αρχίσετε να εξαπολύετε κατηγορίες,καλό είναι να ξέρετε και που τις απευθύνετε.

Από τη στιγμή που λέει πως όντως το έστειλε και έχει την απόδειξη,δεν φταίει αυτός,αλλά το αγγλικό (ή ελληνικό) ταχυδρομείο που το έχασε.Από εκεί και πέρα,αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να του ζητήσεις των κωδικό της απόδειξης και να το ψάξετε ο καθένας από το δικό του ταχυδρομείο,κάτι που είναι υποχρεωμένος να κάνει.Στο 99% των περιπτώσεων,ο πωλητής θα βοηθήσει σε τέτοιες καταστάσεις.

οπως ηταν λογικο ειπα να αλλαξει τον τονο του οπως και οτι για 10gbp μεταφορικα ειναι αυτονοητο η αποστολη συστημενο

Γιατί είναι αυτονόητο;Έχεις δεί τον τιμοκατάλογο του Royal Mail τώρα τελευταία;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

δηλαδη αν καταλαβα καλα απο τα συμφραζομενα αν το κλεισω με USPS δεν περναει τελωνειο?αλλα μιλαμε για αμερικη.σε περιπτωση κινας?

Θέλω και εγώ λιγη βοήθεια πριν ξεκινήσω να αγοράζω. Αυτό με τα έξοδα τελωνειου κτλ. με έχει μπερδέψει. Μιλάμε για τα έξοδα που γραφει στο πεδίο "Shipping to Greece" ή είναι άλλα κερατιάτικα αυτά? Δηλαδή αν αγοράσω κάτι που κοστίζει 80$ και γράφει:

"Shipping:

To Greece -- US $47.00

Standard Int'l Flat Rate Shipping"

αυτά τα 47$ είναι για τα τελωνειακά έξοδα ή είναι άσχετο τελείως και θα πρεπεί να πληρώσω κι άλλα μόλις φτάσει το δέμα στο ταχυδρομείο?

Θέλω και εγώ λιγη βοήθεια πριν ξεκινήσω να αγοράζω. Αυτό με τα έξοδα τελωνειου κτλ. με έχει μπερδέψει. Μιλάμε για τα έξοδα που γραφει στο πεδίο "Shipping to Greece" ή είναι άλλα κερατιάτικα αυτά? Δηλαδή αν αγοράσω κάτι που κοστίζει 80$ και γράφει:

"Shipping:

To Greece -- US $47.00

Standard Int'l Flat Rate Shipping"

αυτά τα 47$ είναι για τα τελωνειακά έξοδα ή είναι άσχετο τελείως και θα πρεπεί να πληρώσω κι άλλα μόλις φτάσει το δέμα στο ταχυδρομείο?

Εννοείται ότι είναι άλλα, γιατί είναι αδύνατον κάθε πωλητής να ξέριε πως φορολογούνται τα εισαγόμενα προϊόντα από τα τελωνεία κάθε χώρας, και ειδικά σε χώρες όπως η Ελλάδα όπου δεν ξέρεις ποτέ τι κοστούμι θα σου βγ'αλει ο κάθε βαρεμένος τελωνειακός. Απλώς να ξέρεις ότι πάνω από 49$ είναι σίγουρο ότι θα περάσει τελωνείο, με ή χωρίς φορολόγηση τελικά. Τα 47$ είναι μόνο έξοδα αποστολής (και μάλσιτα μου φαίνονται και αρκετούτσικα με δεδομένο ότι είναι απλό ταχυδρομείο - εκτός αν παρήγγειλες κάτι βαρύ)

δηλαδη αν καταλαβα καλα απο τα συμφραζομενα αν το κλεισω με USPS δεν περναει τελωνειο?αλλα μιλαμε για αμερικη.σε περιπτωση κινας?

Ναι για USPS απο Αμερικη δεν περναει τελωνειο.

Για Κινα ζηταμε να το μαρκαρει ως gift.Εννοειται ζηταμε το ιδιο και για USPS.

Οταν το ζητατε ειναι καλο να διευκρινιζετε το λογο.Οτι υπαρει περιπτωση δηλαδη να κρατηθει στο ελληνικο τελωνειο.Θα το κανουνε σιγουρα gift τοτε.

παιδες εκανα εγγραφη με πιστωτικη στο paypal και στο κινεζικο σιτε μου βγαζει να επιλεξω shipping method.εχει 4 προς στιγμην και μου προτεινει το '' Shipping via Air Mail. Online Tracking. 7 - 15 days to major destinations. 12.06 EUR '' .τα αλλα ειναι dhl,fedex και ups πιο ακριβα βεβαια και λιγοτερες μερες παραδοσης.να εμπιστευτω το επιλεγων?δεν με ενδιαφερει να ερθει 5μερες πιο αργα.και αν μπορει καποιος να μου γραψει στα αγγλικα τι να πω ωστε να μην φαω τελωνειο.καπου το ειχα δει αλλα δεν θυμαμαι.

Εννοείται ότι είναι άλλα, γιατί είναι αδύνατον κάθε πωλητής να ξέριε πως φορολογούνται τα εισαγόμενα προϊόντα από τα τελωνεία κάθε χώρας, και ειδικά σε χώρες όπως η Ελλάδα όπου δεν ξέρεις ποτέ τι κοστούμι θα σου βγ'αλει ο κάθε βαρεμένος τελωνειακός. Απλώς να ξέρεις ότι πάνω από 49$ είναι σίγουρο ότι θα περάσει τελωνείο, με ή χωρίς φορολόγηση τελικά. Τα 47$ είναι μόνο έξοδα αποστολής (και μάλσιτα μου φαίνονται και αρκετούτσικα με δεδομένο ότι είναι απλό ταχυδρομείο - εκτός αν παρήγγειλες κάτι βαρύ)

Τίποτα δεν παρήγγειλα απλά διάλεξα ένα προϊόν για παράδειγμα και ήταν βαρύ.

Οπότε καθε φορά που παραλαμβάνουμε κάτι θα πρέπει να πέφτει και μετρητό στο τελωνειο. Πως γίνονται όμως οι παραλαβές? Πρέπει να πάω κάπου συγκεκριμένα, μπορουν να το φέρουν και σπίτι? Πως θα ξέρω εγώ αν θα ερθει στα ΕΛΤΑ ή σε κάποια εταιρία courier (και σε ποιά)?

Και κάτι άλλο...όταν κάτι κοστίζει 30$ με Shipping 15$ και insurance 2$, εγώ θα πρέπει συνολκά απο την αρχή να καταθεσω στον πωλητή 47$ έτσι δεν πάει? Και αυτός θα γνωρίζει πως έχω πληρώσει και την ασφάλεια?

παιδες εκανα εγγραφη με πιστωτικη στο paypal και στο κινεζικο σιτε μου βγαζει να επιλεξω shipping method.εχει 4 προς στιγμην και μου προτεινει το '' Shipping via Air Mail. Online Tracking. 7 - 15 days to major destinations. 12.06 EUR '' .τα αλλα ειναι dhl,fedex και ups πιο ακριβα βεβαια και λιγοτερες μερες παραδοσης.να εμπιστευτω το επιλεγων?δεν με ενδιαφερει να ερθει 5μερες πιο αργα.και αν μπορει καποιος να μου γραψει στα αγγλικα τι να πω ωστε να μην φαω τελωνειο.καπου το ειχα δει αλλα δεν θυμαμαι.

DHL FEDEX KAI UPS ειναι courrier.Ποτε δεν παιρνουμε κατι μεσω κουριερ γιατι παντα περναει τελωνειο.Νομος.Η αλλη επιλογη λογικα θα ειναι USPS(Αμερικανικα ΕΛΤΑ) και κατα 99% δεν περναει τελωνειο.

Για να ζητησεις να μαρκαρει το δεμα ως gift γραφεις:

Please mark my package as a gift in order not to be held in greek customs.Thank you!

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:16 ----------

Πως γίνονται όμως οι παραλαβές? Πρέπει να πάω κάπου συγκεκριμένα, μπορουν να το φέρουν και σπίτι? Πως θα ξέρω εγώ αν θα ερθει στα ΕΛΤΑ ή σε κάποια εταιρία courier (και σε ποιά)?

Και κάτι άλλο...όταν κάτι κοστίζει 30$ με Shipping 15$ και insurance 2$, εγώ θα πρέπει συνολκά απο την αρχή να καταθεσω στον πωλητή 47$ έτσι δεν πάει? Και αυτός θα γνωρίζει πως έχω πληρώσει και την ασφάλεια?

Aν ερθει μεσω ελτα σου αφηνουνε χαρτακι στην εισοδο της πολυκατοικιας και γραφει σε ποιο καταστημα πρεπει να πας και να το παραλαβεις.Για courrier δεν γνωριζω και δεν εχω παραγγειλει ποτε.Παντε απο USPS και μαρκαρισμενο gift.

Οταν η ασφαλεια ειναι προεραιτικη οταν πατησεις pay now στο λινκ π θα εχει το μαιλ απο το εβαυ τοτε θα σου βγαλει επιλογες για το τι θελεις."Τικαρεις" εσυ την ασφαλεια και μετα πατας pay now>login στο paypal>και μετα πληρωνεις.

Εχω την εντυπωση οτι τα ασφαλισμενα δεν μπορουνε να δηλωθουνε ως δωρα και ειναι πιο επιφοβα για τελωνειακα τελη κτλ.

λοιπον...εχει γινει η πληρωμη μεσω paypal,εχει εξακριβωθει και τους εχω στειλει το εξης μηνυμα.

''Dear Sir/Madam,

Please DO NOT INCLUDE any INVOICES or RECEIPTS inside the package(send them in another envelop) and DECLARE

the value of the package LESS THAN 40euro because if you declare it more than 40euro

I will have to pay double money in order to get the package from the Greek customs.

Thank you.΄΄

αν δεν απαντησουν τι κανω?μπορω να το ακυρωσω?δεν με συμφερει να περασουν τελωνειο,αλλιως το παιρνω κ απο ευρωπη κ μαλιστα πιο φθηνα κ θελω να ειμαι ξεκαθαρος μαζι τους.καθοδηγηστε με παρακαλω.σας ευχαριστω εκ μερους ολων για τις οδηγιες μεχρι τωρα.ηταν σαφεστατες.

λοιπον...εχει γινει η πληρωμη μεσω paypal,εχει εξακριβωθει και τους εχω στειλει το εξης μηνυμα.

Κανονικα πρεπει να τα ρωτησεις ολα αυτα πριν κανεις την αγορα σου.

Επιπλεον καλυτερο ειναι να δηλωνεται ως gift γιατι αν ειναι αξιας 300 ευρω και δηλωθει 30 τοτε κατι βρωμαει και οι τελωνειακοι χαζοι δεν ειναι.

Βασικα μπορει να μην σου απαντησουνε και να κανουνε οπως τους τα ειπες.Αναλογα τον πωλητη.Να ακυρωθει η αγορα λιγο δυσκολο μιας και πληρωσες ηδη.Ελπιζω να βοηθησα.

Παιδιά,έχω αγοράσει μια τσάντα περίπου 30 $ από ebay αλλά ο πωλητής δεν μου'χει στείλει mail ότι έκανε shipping το προιόν.Όταν είχα αγοράσει πριν καιρό κάτι άλλο από Κίνα,ο πωλητής μου'χε στείλει την επόμενη μέρα.Αυτό γίνεται πάντα ή είναι ανάλογα των πωλητή?

Ευχαριστώ.

Όταν είχα αγοράσει πριν καιρό κάτι άλλο από Κίνα,ο πωλητής μου'χε στείλει την επόμενη μέρα.Αυτό γίνεται πάντα ή είναι ανάλογα των πωλητή?

Αναλογα τον πωλητη!Μερικοι σε ενημερωνουνε απο μονοι τους.Αν οχι και θελεις να μαθει ς τους στελνεις ενα εμαιλ.

Αναλογα τον πωλητη!Μερικοι σε ενημερωνουνε απο μονοι τους.Αν οχι και θελεις να μαθει ς τους στελνεις ενα εμαιλ.

Α,ΟΚ!Σ'ευχαριστώ! :-)

μεσω paypal δεν μπορω να ακυρωσω μια παραγγελια δηλαδη?δεν μου εχει απαντησει κανεις μεσω μαιλ ακομα κ δεν με εχουν ενημερωσει ακομα απο chinavasion για κωδικο shipping.και αν γινει καποια στραβη απλα λεω στον εαυτο μου ''εκανες μ....ια!!!''?

ξερω οτι βιαζομαι να λαβω απαντησεις αλλα ειμαι πρωταρης σε αυτα κ πρεπει να τα κατανοησω βημα βημα :P

μεσω paypal δεν μπορω να ακυρωσω μια παραγγελια δηλαδη?

Δεν πιστευω πως γινεται να ακυρωσεις την παραγγελια σου.Ρωτα τον πωλητη βασικα αν μπορει να το κανει.Μη σε παρω κ στο λαιμο μου.Παντως σε παλιες εποχες μπορουσανε να αφησουνε και οι πωλητες αρνητικα feedback αν ακυρωνες παραγγελια θα ετρωγες 1 ωραιοτατο αρνητικο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...