Προς το περιεχόμενο

Οδηγός αγορών για eBay! #2

giankyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέα. Δυστυχώς δεν μου λειτουργεί το search για να κάνω αναζήτηση. Έχω δυο τρεις απορίες, μετά και την πρώτη μου αγορά μέσω ebay.

1)Πρώτον μέχρι ποια τιμή πληρώνουμε τελωνείο, νόμιμα, χωρίς να χρειάζονται κόλπα με gift κτλ.

2)Αυτό ισχύει και για ταχυδρομεία και για κούριερ;

3)Απο οποιαδήποτε χώρα;

4)Σε ποιες χώρες δεν πληρώνουμε τελωνείο ανεξαρτήτως τιμής;

5)Επίσης, το έχω ξαναρωτήσει, για επιβεβαίωση, το ups είναι κούριερ έτσι, και το ems είναι του εκάστοτε ταχυδρομείου, και αντιμετωπίζεται όπως και η απλή αποστολή έτσι;

6)Τέλος, το Standard Int'l Flat Rate Shipping Service που βλέπω κυρίως σε αντικείμενα απο hong kong, αλλά κι απο Αμερική, τι είναι;

7)Απο hong kong διάβασα οτι καλό είναι το Hong Kong post. Φαντάζομαι το κρατικό ταχυδρομείο;

8)Απο hong kong πόσο διαρκεί η μεταφορά;

9)Αξίζει;Είναι να πάρω ένα green laser pointer, τιμή 30 δολ.,

10)δεν έχω να φοβάμαι τελωνείο έτσι;

Ευχαριστώ πάρα πολύ

Ακου 2-3 απορίες....!

1)Μάλλον εννοεις δεν πληρωνουμε....40$ αν θυμαμαι καλα

2)ναι

3)ναι

4)στις χωρες εντος Ε.Ε.

5)ναι

6)τροπος αποστολης,σαν να λεμε συστημένο,απλό,express κτλ

7)ναι

8)δεν υπαρχει κανονας σε αυτα-μπορει 3 μερες,μπορει 3 μήνες

9)........

10)μαλλον οχι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Αν καποιος αργει να αποστειλει το προιον τι μπορεις να κανεις?

Πληρωσα για ενα ipod touch απο τεταρτη (ηθελε και immediate payment ο τυπας) και μετα απο μερικα πμ,μου εστειλε σημερα πως θα το στειλει next week. Σαν next week ελπιζω να εννοει αυτη που ξεκιναει αυριο και οχι απο την επομενη.

Καλημέρα παιδιά. ΘΑ ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Έχω κάνει αρκετές αγορές απο το ebay αλλα όλες buy it now. Δοκίμασα μια auction σήμερα. Έβαλα μέγιστο ποσό 102 Ευρώ. Μέχρι καιτ ο τελευταίο λεπτό είμουνα ο νικητής. Στο τελευταίο δευτερόλεπτο πήρε άλλος τη δημοπρασία. Δεν μου έκανε εντύπωση γιατί ξέρω ότι υπάρχουν

-----Προστέθηκε 5/10/2008 στις 10 : 43 : 31-----

Παιδιά αγνοήστε το προηγούμενο. Ηθελα να κάνω μια ερώτηση αλλά τελικά τη βρήκα την απάντηση.

-----Προστέθηκε 5/10/2008 στις 11 : 04 : 46-----

Τελικά το αποφάσισα. Δεν το ελυσα και θέλω τη βοήθειά σας. Ξεκινάω απο την αρχή.

Έχω κάνει αρκετές αγορές απο το ebay αλλα όλες buy it now. Δοκίμασα μια auction σήμερα. Έβαλα μέγιστο ποσό 102 Ευρώ. Μέχρι καιτ ο τελευταίο λεπτό είμουνα ο νικητής. Στο τελευταίο δευτερόλεπτο πήρε άλλος τη δημοπρασία. Δεν μου έκανε εντύπωση γιατί ξέρω ότι υπάρχουν

προγράμαμτα που κάνουν αυτόματα τα bid. Ο νικητής πήρε τη δημοπρασία με 110. Το παράξενο είναι ότι είδα τα συνολικά bid και είδα ότι μετά απο μενα (102) το επόμενο bid ήταν 108 και το τελευταίο 110. Σκεφτόμενος λέω ότι κάποιος έβαλε 108 και μετά ο επόμενος 110. Αλλά δεν θα έπρεπε να δείξει το ebay και τις ενδιάμεσες τιμές? 104 106 108 και 110? Δηλαδή στα συνολικά bid μαζί με τα αυτόματα (που δεν υπήρχαν για αυτους με τα 108 και τα 110) θα έπρεπε να δείξει το 104, 106 ... σύμφωνα με τον ρυθμό που αυξάνονται. Απεναντίας απο το 102 πετάχτηκε στο 108. ΠΩς έγινε αυτό ρε παιδιά? Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος που ξέρει?

Επίσης ξέρει να μου πει κανένας κανένα καλο πρόγραμμα με αυτόματα bids? Είναι αξιόπιστα? φαβάμαι επειδή πρέπει να δώσεις password και username φοβάμαι για την ασφάλεια. Είναι ασφαλές?

Αν καποιος αργει να αποστειλει το προιον τι μπορεις να κανεις?

Πληρωσα για ενα ipod touch απο τεταρτη (ηθελε και immediate payment ο τυπας) και μετα απο μερικα πμ,μου εστειλε σημερα πως θα το στειλει next week. Σαν next week ελπιζω να εννοει αυτη που ξεκιναει αυριο και οχι απο την επομενη.

Ρε παιδια για πειτε,τι κανω.Τωρα μου απαντηση και ειπε πως θα το στειλει την επομενη παρασκευη.Ειναι συμπεριφορα αυτη?Εκνευριστικα τω ρακ αι θελω τα χρηματα πισω.

Τι μπροω να κανω.Να κανω file dispute?

μπορεις ευκολα να κανεις dispute στο paypal αλλα δειξτου τις προθεσεις σου πρωτα μηπως και ιδρωσει λιγο. Πραγματικα οσες φορες εχω αγορασει κατι σε 1-3μερες το μεγιστο εχει αποσταλει. Αν τελικα πας για dispute προσεξε να το κανεις πριν στο στειλει γιατι μετα θα πρεπει να χρεωθεις τα εξοδα επιστροφης.

Βασικα μου λεει κατι μουφες πως στελνει και σε αλλα μερη και τα προιοντα αποστελλονται μια φορα την βδομαδα.Και δεν προλαβε την προηγουμενη να το στειλει και θα το στειλει αυτη την Παρασκευη.

Σαχλαμαρες μωρε,απλως μαλλον θα παρει ενα ουδετερο feedback ή ενα αρνητικο στην περιπτωση που τα πραγματα πανε προς το χειροτερο.

Ποσο "καλος" ή αφελης πρεπει να ειναι κανεις για να δωσει θετικο σε καποιον που αποστελει τα προιοντα μετα απο τουλαχιστον 1 βδομαδα?

Και εγω στα λιγα μεχρι στιγμης item που εχω κερδισει,τοσο εκαναν για να τα διωχνουν οι πωλητες (1-3).

αμα του πεταξεις αρνητικο παιζει να σου δωσει κ εκεινος? Το σκεφτομαι γιατι κ γω εναν υποψηφιο για κοκκινη καρτα! Ευτυχως την γλυτωσα αναιμακτα... μονο 5? μεταφορικα επιστροφης....

Οι αγοραστες δεν παιρνουν feedback περα απο positive.

Μερικοι δινουν απλως false positive.δηλαδη positive feedback στο οποιο σε βριζουν.

Τεσπα ο τυπος δεν παιρνει μπρος,μετα απο ενα σωρο μαιλ αλλα του λεω και αλλα καταλαβαινει.Κουραστικα με αυτη την ιστορια.

Σωστος μονο που αυτο θα χαθει καπου στη μεταφραση!

Απλος πηρα μαθημα απο την εμπειρια αυτη.Πρεπει απο εδω κι στο εξης να συνενουμαι απο πριν με τον πωλητη για το κατα ποσο διωχνει αμεσα τις παραγγελιες,ωστε να αποφευγω τετοια καφριλικια.

Ας το στειλει τουλαχιστον την Παρασκευη αυτη και θα μπορεσω καπως να το καταπιω.

4 βδομάδες έχουν περάσει από τι στιγμή που αγόρασα μια φιγούρα απο ebay. εχει σταλει με usps και δεν βλεπω να ερχεται. τι λετε εσεις, θα έρθει? Παντως στο tracking number information sto usps.com αναφέρει πως δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία για αυτό το item.

Εκανα add στο paypal τη διευθυνση μου στη Κρήτη που ειναι home (ως τώρα ειχα primary της πιστωτικής τη διευθυνση στην Αθήνα)

Η διευθυνση μου ειναι λιγάκι περίεργη, η οδος ειναι 4ή πάροδος ταδε οδου. Στο paypal το εβαλα στα αγγλικα, να το αλλάξω μήπως και να το βάλω απλα με λατινικους χαρακτήρες;--4i Parodos

Εννοεις να προσθέσω και νέα διευθυνση με λατινικους χαρακτήρες; Εφοσον πάντως μια διευθυνση ειναι added στο paypal χρειαζεται να γινει και με κάποιον τροπο confirmed;

Οχι φιλε μου, εννοω στην υπαρχουσα να προσθεσεις και αυτο που θελεις με λατινικους χαρακτηρες. Δεν γινονται επιβεβαιωσεις στις διευθυνσεις αν θελεις να φτιαξεις καινουργια. Πχ εγω εχω προσθεσει 3-4 για να στελνω κατευθειαν πραγματα που αγοραζω σε φιλους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...