FireFoxGr Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Παιδιά αν και δεν θέλω να χαλάσω την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που έχετε θέλω λίγο μερικές συμβουλές για αγορά από Αμερική. Συγκεκριμένα θέλω να αγοράσω fairing για μηχανή και το συνολικό κόστος βγαίνει 350 ευρώ περίπου. Επειδή δεν έχω κάνει αγορά εκτός Ε.Ε. θέλω να μου πείτε τι παίζει με τα τελωνιακά και τι πρέπει να προσέξω (έχω δεί και τι λέει στην πρώτη σελίδα) Το παρέθεσα ξανά γιατί κανένας δεν μου απάντησε... Ο πωλητής στη ερώτηση εαν θα έχει έξτρα κόστος (λόγω μεταφοράς από εξωτερικό) μου απάντησε: There is no any extra cost if ship to Greece but in our auction, we mention that clearly Buyer needs to responsible the tax(VAT).(if required). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tonypapadovic Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Τεσπα, κανενας δε μπορει να σου εγγυηθει οτι δε θα πληρωσεις τελωνειο. Η συνταγη για να μειωσεις αυτη τη πιθανοτητα ειναι 1. το πακετο να στο στειλουν με USPS και ποτε με κουριερ, 2. να γραψουν οτι ειναι GIFT και 3. μια χαμηλη αλλα αληθοφανη αξια γυρω στα 100-120 δολλαρια. Ετσι εχεις πολλες πιθανοτητες να γλυτωσεις. Επισης καλο θα ειναι να μη φαινεται ως αποστολεας εταιρια, αλλα να μπει καποιο απλο ονοματεπωνυμο. Αν ομως στο πιασουν υπολογισε να πληρωσεις περιπου το 25% της αξιας που θα εχει δηλωθει. Αρα και παλι σε συμφερει. Ελπιζω να σε βοηθησα Το παρέθεσα ξανά γιατί κανένας δεν μου απάντησε...Ο πωλητής στη ερώτηση εαν θα έχει έξτρα κόστος (λόγω μεταφοράς από εξωτερικό) μου απάντησε: There is no any extra cost if ship to Greece but in our auction, we mention that clearly Buyer needs to responsible the tax(VAT).(if required). Αν και κάπου έχασα την ροή της συζήτησης, νομίζω το παραπάνω post του alex σε καλύπτει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FireFoxGr Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Αν και κάπου έχασα την ροή της συζήτησης, νομίζω το παραπάνω post του alex σε καλύπτει. Εγώ να δεις τι έχασα. Anyway Επειδή είναι η πρώτη φορά που θα αγοράσω από Αμερική και είναι πρωτόγνωρη εμπειρία θέλω λίγη βοήθεια. Το προϊον όπως είπα είναι fairing για μηχανή. Επειδή λογικά θα είναι σχετικά μεγάλα φαντάζομαι θα περάσουν από τελωνείο. Τώρα εκεί είναι το θέμα τι γίνεται. Θα ανοίξουν τα κουτιά να δουν τι παίζει; Αν γίνει αυτό θα βάλουν παραπάνω φόρο; Και με την μεταφορά τι γίνεται; Θα έρθει στο ταχυδρομείο ή θα πρέπει να τα πάρω από το τελωνείο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekparot Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Υπολογισε στην τιμη επιπλεον ~20%, ειναι το ΦΠΑ και καποια εξτρα που βαζει το Τελωνειο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FireFoxGr Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Δηλαδή εάν πληρώσω 350 σύνολο για μεταφορικά και προϊόν (μαζί με ασφάλιση προϊόντος), θα δώσω άλλα 150 τουλάχιστον; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
therock Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Υπολογισε στην τιμη επιπλεον ~20%, ειναι το ΦΠΑ και καποια εξτρα που βαζει το Τελωνειο. Αυτο που το ακουσες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kapten7 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 thanks!!!!na eisai kala Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FireFoxGr Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Τελικά ρε παιδιά τι ισχύει, ας μας πεί κάποιος που είναι σίγουρος.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KWSN_Men Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Όπως έχει ειπωθεί πολλές φορές ήδη, θα πληρώσεις 19% ΦΠΑ συν έξοδα του εκτελωνιστή αν δεν κάνεις εκτελωνισμό ο ίδιος συν χαρτόσημα, αποθήκευτρα και διάφορα άλλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostasR1 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Παρακαλώ διαβάστε παρακάτω για το τι ισχύει!!! Τα courier π.χ. UPS εχουν αφορολόγητο μέχρι 60ευρώ. Εγώ έκανα παραγγελία με τη UPS από Αμερική και πλήρωσα φόρο και τις 2 φορές. Παρόλου που ο πωλητής έβαλε και στις 2 φορές μικρότερη αξία και όλα τα γνωστα περί gift και τέτοια. Ανοίγουν το πακέτο και σου τηλεφωνούνε και σου λένε ότι η αξία του προιόντος είναι λάθος, δεν τη δέχονται και πρέπει να τους στείλεις απόδειξη της πληρωμής για να προχωρήσει το προιόν σε εκτελωνισμό. Αυτό γίνεται για τον παρακάτω λόγο.. Από τα χρήματα που θα πληρωσεις ένα ποσοστό είναι το τελωνείο, ανάλογα με την αξία του προιόντος, συγκεκριμένα για προιόν κόστους περίπου 330ευρώ το τελωνείο είναι περίπου 67ευρώ(αυτά είναι υπερ του δημοσίου). ΕΚΤΟΣ από αυτά γιατί σίγουρα θα πρέπει να κερδίσει και το courier, εκδοση διατακτικής 15ευρώ, κάτι άλλες υπηρεσίες που δεν θυμάμαι πως αναφέρονται 17ευρώ. Επίσης κάθε μέρα που μένει στη αποθήκη του courier υπάρχει κόστος περίπου 2ευρώ τη μέρα. Το σημαντικότερο Για να γίνουν όλα τα παραπάνω πρέπει ο ίδιος να πας στο Ελ. Βενιζέλος(αν όχι εσύ κάποιος άλλος με εξουσιοδότηση) και να χάσεις περίπου 2ώρες + για όλα τα αυτά. Αν υποθέσουμε ότι είσαι απο επαρχία και δεν μπορείς να πας ούτε εσύ ούτε καποιος άλλος τότε βάζει ο courier εκτελωνιστή δικό του για τη όλη διαδικασία με κόστος περίπου +70ευρώ Οπότε για παραγγελίες από αμερική USPS και ξερό ψωμί. Μπορεί να περιμένεις 3-4 μέρες παραπάνω αλλά καλύτερα από το να πληρώσεις όλα τα παραπάνω και να τρέχεις στα Σπάτα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FireFoxGr Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 KostasR1 ευχαριστώ για την εμπεριστατωμένη απάντηση σου καθώς και τον KWSN_Men. Οπότε για παραγγελίες από αμερική USPS και ξερό ψωμί. Μπορεί να περιμένεις 3-4 μέρες παραπάνω αλλά καλύτερα από το να πληρώσεις όλα τα παραπάνω και να τρέχεις στα Σπάτα! Το USPS είναι νομίζω το αντίστοιχο "ΕΛΤΑ" των Αμερικάνων, σωστά; Το διαφορετικό σε αυτό είναι ότι γλυτώνεις τα έξοδα του courier και -καθώς δεν θα μπορέσω να πάω μέχρι το Βενιζέλος- τα εξτρά έξοδα που σου βάζουν; Τι γίνεται με το ίδιο το προϊόν, εγώ είμαι Θεσσαλονίκη θα έρθει εδώ; Συγκεκριμένα το προιόν είναι το 250265667636 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lalexoulhs Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 η ασφαλεια καλυπτει το πωλητη κυριως γιατι αν το πακετο χαθει, ο πωλητης δε θα χασει τα χρηματα του Όλοι οι μεγάλοι πςλητές ειναι δεν επιρεάζονται απο την ασφάληση. Είναι 100% παντα καλημένοι απο τη μεταφορική τους (για μικρά ποσα). Με ενα claim πχ στην Royal mail τα χρήματα επιστρέφονται αμεσα στον πωλητή (μεχρι 32λιρες) ακόμα και αν το πακέτο δεν ειναι registered ή signed for. Επίσης με courier αυτο το ποσό ειναι πολύ μεγαλήτερο. Ο αγoραστής επιλέγει αν θέλει την ασφάλεια (σε αξιόπιστους πωλητές) για να έχει άμεση αντικατάσταση αν κατι παει στραβά και να μήν περιμένει 14 ημέρες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
al-ex Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Δηλαδη αν καποιος στειλει κατι απο UK στο εξωτερικο με απλη αποστολη και χαθει, το Royal mail τον αποζημιωνει για 32 quid? Ισχυει για ολους αυτο? επειδη κατι αναφερεις για μεγαλους πωλητες. Απο ΗΠΑ παντως κατι τετοιο δεν ισχυει για μια απλη αποστολη (first class mail). Εχω συναντησει επισης αμερικανους πωλητες, οι οποιοι στελνουν με first class mail, παρεχουν optional ασφαλεια, ενω ο παραπανω τροπος αποστολης δε προσφερει ασφαλεια απ οτι φαινεται στην ιστοσελιδα του usps, αλλα ισχυριζονται οτι τα ασφαλιζουν σε καποια ιδιωτικη εταιρια. Πως γινεται αυτο οταν τα παραλαμβανεις χωρις να βαζεις πουθενα υπογραφη, ειναι ενα ερωτημα. Πιστευω οτι τρωνε τα χρηματα για την ασφαλεια και αν συμβει κατι αποζημιωνουν τον αγοραστη χωρις να που λεξη, αφου και ασφαλεια αν δε πληρωνε ο αγοραστης, αν χανοταν το αντικειμενο παλι ο πωλητης θα πληρωνε εαν το ειχε στειλει με first class mail Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostasR1 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 KostasR1 ευχαριστώ για την εμπεριστατωμένη απάντηση σου καθώς και τον KWSN_Men. Το USPS είναι νομίζω το αντίστοιχο "ΕΛΤΑ" των Αμερικάνων, σωστά; Το διαφορετικό σε αυτό είναι ότι γλυτώνεις τα έξοδα του courier και -καθώς δεν θα μπορέσω να πάω μέχρι το Βενιζέλος- τα εξτρά έξοδα που σου βάζουν; Τι γίνεται με το ίδιο το προϊόν, εγώ είμαι Θεσσαλονίκη θα έρθει εδώ; Συγκεκριμένα το προιόν είναι το 250265667636 Επειδή δεν κατάλαβα, το προιόν έχει κρατηθεί στο τελωνείο? Με ποιον σου το έστειλε? Και να κρατηθεί ένα προιόν στο τελωνείο, σου φτιάχνουν τα χαρτιά και σου το στέλνουν σπίτι και πληρώνεις τα παραπάνω έξοδα με αντικαταβολή όταν παραλάβεις. Απλά αν δεν πας εσύ στο τελωνείο πληρώνεις 70? παραπάνω για την διεκπεράιωση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FireFoxGr Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Όχι, δεν το αγόρασα καν ακόμα. Περιμένω να δω τι παίζει γι αυτό ήθελα να ρωτήσω πρώτα εδώ. Ο τύπος δεν γράφει για USPS όμως, λες να στέλνει αλλιώς; Αυτό που με καίει είναι να μάθω τελικά πόσο θα μου βγεί. Αν χρειαστεί μπορώ να το πάρω απο εδώ (Θεσσαλονίκη), αρκεί φυσικά να έρθει εδώ.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα