Προς το περιεχόμενο

Οδηγός αγορών για eBay! #2

giankyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 11k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Οι εγγυσεις κοστιζουν πολλα στους πωλητες?Αμα το αντικειμενο ειναι ακριβο γιατι δεν την προσφερουν οι ιδιοι?Αφου ξερουν πως αν γινει μλκια θα πεταχτει ο αγοραστης να τους φαει και να τους δινει αρνητικα feedback.

Ας πουμε εμενα ενας τυπας που μου πουλησε ενα αντικειμενο γυρω στα 330 δολλ. συμπεριλαμβανε και την εγγυηση η τιμη,ωστε να μην εχουμε γκρινιες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ebay!!!!

Και γιατί το ebay ?

Μεσολαβητής στην αγορά και εγγυητής της συναλλαγής (κατά το δυνατόν) είναι,

ούτε στέλνει δέματα ούτε ευθύνεται για την απώλεια τους.

Επίσης πολλοί πωλητές όπως και πολλά κανονικά καταστήματα έχουν δήλωση

αποποίησης ευθύνης σε απώλεια στο ταχυδρομείο .Μα και τα ίδια τα ταχυδρομεία

δεν αναγνωρίζουν ευθύνη για απλά πακέτα.

Καθένας από εκεί και πέρα αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

Και γιατί το ebay ?

Μεσολαβητής στην αγορά και εγγυητής της συναλλαγής (κατά το δυνατόν) είναι,

ούτε στέλνει δέματα ούτε ευθύνεται για την απώλεια τους.

Επίσης πολλοί πωλητές όπως και πολλά κανονικά καταστήματα έχουν δήλωση

αποποίησης ευθύνης σε απώλεια στο ταχυδρομείο .Μα και τα ίδια τα ταχυδρομεία

δεν αναγνωρίζουν ευθύνη για απλά πακέτα.

Καθένας από εκεί και πέρα αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

Θες απλό; Όπως θες.

Θες συστημένο ώστε να μπορεί ν α βρέθει και να υπάρχει μια ελάχιστη αποζημίωση; Επίσης όπως θέλεις.

Θες ασφαλισμένο; No problem.

Αρκεί σε κάθε περίπτωση, να δέχεσαι και τις συνέπειες των επιλογών σου αν χαθεί και να μη κυνηγάς τον πωλητή μετά.

To Paypal λέει:

If you buy an item using PayPal and either do not receive the item or receive an item that you believe is Significantly Not as Described by the seller, we encourage you to open a Dispute with the seller in our Resolution Center. By doing so, you will initiate our Online Dispute Resolution Process—a step-by-step system designed to facilitate communication between you and the seller in order to get resolution of the issue. If your dialogue with the seller fails to produce a satisfactory result, you can then escalate the Dispute into a Claim that we will evaluate for reimbursement under one of the following programs:

PayPal Buyer Protection Policy - Our program to reimburse Users for losses for up to (i) $2,000.00 USD (Top Tier Coverage Amount) for eligible items purchased on eBay and (ii) up to $200.00 USD (Basic Tier Coverage Amount) for all other eligible items purchased on eBay and for eligible items purchased on eBay. Please see section 13.9 to determine whether Top Tier Coverage Amount or Basic Tier Coverage Amount applies to your eBay purchase.

1. Αυτό είναι από το Paypal όχι από το Ebay.

2. Αν σου επιστρέψει χρήματα το Paypal, θα τα πάρει από τον πωλητή. Δεν είναι φιλόπτωχο.

3. Αν ο πωλητής έχει απόδειξη ότι το έχει στείλει, μην είσαι και τόσο σίγουρος ότι θα πάρεις πίσω τα χρήματα. Και γιατί να τα πάρεις άλλωστε;

4. Αν έχεις ζητήσει αποστολή με απλό ταχυδρομείο και χαθεί, είναι ή δεν είναι άδικο να ζητάς τα χρήματα σου πίσω;

Ωραία , λες ότι αν χαθεί ένα πακέτο στο τέλος το paypal - ebay θα σου επιστρέψει τα χρήματα .

Και λέω εγώ τώρα ότι παραλαμβάνεις ένα πακέτο χωρίς track number και μετά το παίζεις

τρελίτσα ότι δεν το παρέλαβες και κινείς την διαδικασία να τσιμπήσεις και τα χρήματα .

Τόσο απλά και χαλαρά θα τα πάρεις πίσω ; Λες ότι τα απανταχού λαμόγια δεν το έχουν

προσπαθήσει ή προσπαθούν κάθε μέρα ; Τι κάνει το paypal ,μοιράζει χρήματα ;

Βεβαίως όχι. Θα εκτιμήσει την κατάσταση ,ποιός είναι ο πωλητής ποιός ο αγοραστής και

θα κρίνει αν θα σε αποζημιώσει .

Με λίγα λόγια είναι ο λόγος του εναντίον του λόγου σου .

Και λέω εγώ τώρα ότι εσύ με 10 (100% )αξιολογήσεις αγοράζεις από ένα πωλητή με 10000

αξιολογήσεις ( 99,5 % ) . Και το ανασφάλιστο πακέτο χάνεται .

Από την μια ο power seller ο οποίος φαίνεται και τιμιότατος και κάνει βαρβάτο τζίρο

σε ebay και paypal (από αυτόν τα παίρνουν) και από την άλλη εσύ ο επίσης τίμιος

μικροαγοραστής .

Τι λες θα την κερδίσεις την υπόθεση ; Πολύ χλωμό το βλέπω...

Αν όμως είναι συστημένο-ασφαλισμένο , ο ίδιος ο πωλητής δεν έχει πρόβλημα να σου

δώσει το χρήμα πίσω γιατί θα πάρει την ασφάλεια (μέχρι ένα ποσό έστω) .Και αν δεν το

κάνει το paypal θα ζητήσει απόδειξη ότι παρέλαβες το πακετάκι εφόσον υπάρχει

κωδικός αποστολής.

Τέλος πάντων μπορεί να κάνω και λάθος στο συλλογισμό μου,ποτέ δεν χρειάστηκε να

κάνω dispute τόσα χρόνια ,ευτυχώς .

Συνήθως η ασφάλεια είναι 1-2-3 ευρώ . Εγώ την δίνω και δεν το σκέφτομαι.

Και 15 να ήταν ,αν το ποσό ήταν μεγάλο θα την έδινα .

Επίσης πολλοί πωλητές όπως και πολλά κανονικά καταστήματα έχουν δήλωση αποποίησης ευθύνης σε απώλεια στο ταχυδρομείο.

Και λοιπον?? Τι λεει αυτο? Τιποτα δε λεει διοτι αυτη η δηλωση δε λαμβανεται υπ οψιν σε περιπτωση dispute λογω απωλειας. Ο κανονισμος του ebay η του paypal (δε θυμαμαι, αλλωστε ιδια εταιρια ειναι) λεει οτι σε περιπτωση που ο αγοραστης δηλωσει οτι δε παρελαβε αυτο που αγορασε, ο πωλητης θα πρεπει να αποδειξει οτι το αντικειμενο παρεληφθη απο τον αγοραστη. Συνεπως την ευθυνη της αποδειξης την εχουν οι πωλητες, οι οποιοι ας μη ξεχναμε οτι σε ποσοστο 95% χρεωνουν πολυ περισοτερα ταχυδρομικα εξοδα απο τα κανονικα, και ταχυδρομουν με τη φτηνοτερη μεθοδο μονο και μονο για να κερδισουν πιο πολλα. Ε απ αυτα τα κερδη, ας πληρωσουν και για ασφαλεια και ας ταχυδρομησουν με usps priority για να εχουν το κεφαλι τους ησυχο

Ωραία , λες ότι αν χαθεί ένα πακέτο στο τέλος το paypal - ebay θα σου επιστρέψει τα χρήματα .

Και λέω εγώ τώρα ότι παραλαμβάνεις ένα πακέτο χωρίς track number και μετά το παίζεις

τρελίτσα ότι δεν το παρέλαβες και κινείς την διαδικασία να τσιμπήσεις και τα χρήματα .

Τόσο απλά και χαλαρά θα τα πάρεις πίσω ;.

Ναι θα τα παρεις πισω

Λες ότι τα απανταχού λαμόγια δεν το έχουν

προσπαθήσει ή προσπαθούν κάθε μέρα ; Τι κάνει το paypal ,μοιράζει χρήματα ;

Φυσικα και το κανουν, αλλα θα το κανουν μια, θα το κανουν δυο και τη τριτη η τη τεταρτη θα τους διαγραψουν διοτι δεν ειναι δυνατον μονο σ αυτους να χανονται τα πακετα ;) Το paypal δε μοιραζει χρηματα γιατι τα παιρνει απο το πωλητη, ο οποιος θα επρεπε να εχει προσεξει και να μη στειλει ακριβο εμπορευμα στο λαμογιο χωρις trackable μεθοδο

Από την μια ο power seller ο οποίος φαίνεται και τιμιότατος και κάνει βαρβάτο τζίρο

σε ebay και paypal (από αυτόν τα παίρνουν) και από την άλλη εσύ ο επίσης τίμιος

μικροαγοραστής .

Τι λες θα την κερδίσεις την υπόθεση ; Πολύ χλωμό το βλέπω..

Λαθος κανεις, θα κερδισεις

Τέλος πάντων μπορεί να κάνω και λάθος στο συλλογισμό μου,ποτέ δεν χρειάστηκε να

κάνω dispute τόσα χρόνια ,ευτυχώς

Εχω πειρα γιατι εχω κανει disputes και διοτι δε παρελαβα και γιατι παρελαβα προιοντα μαιμουδες. Σε ολα δικαιωθηκα, απλα στα προιοντα που ειπα οτι ειναι μαιμουδες, μου ζητηθηκε να τα επιστρεψω στο πωλητη με δικα μου εξοδα φυσικα, πραγμα που εκανα και πληρωσα τα ταχυδρομικα απο τη τσεπη μου, ενω αν ελεγα οτι δε παρελαβα τιποτα θα ειχα γλυτωσει απ αυτη τη χρεωση :-(

Εγώ έχω να πω πάντως ότι με τα βήματα που κάνει το Ebay, καλό θα είναι οι αγοραστές να ετοιμάζονται για υψηλότερες τιμές σε προϊόντα και ακριβότερα μεταφορικά.

ΥΓ: Συνήθως χάνω κάτι ψιλά στα μεταφορικά.

Παιδια εβγαλε και αλλο υπολογιστη ιδιο στο ebay...Παρατηρησα οτι εχει την 8800GtX. Μου φαινεται η πιο συμφερουσα αγορα αν ειναι αληθεια που εχει γινει!!Βασικα να ειναι καλα η ισοτιμια....Δεν ειναι πολυυυυ φτηνα για να ειναι αληθινα?

Αν το κανω και του πω στο invoice να κοψει αποδειξη 200$ δεν γλυτωνω τους φορους?

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&item=230266803679

Item number: 230265001462

eBay Note: The seller relisted this

Αυτο τι ειναι??Το εκανε relist σε περιπτωση που δεν το αγορασω?

Να ρωτησω κατι ακομα? Την http://www.escrow.com την εχετε ακουστα? ΕΙναι μια υπηρεσια οπως το paypal ή καλο ειναι να πω στον πωλητη να δεχτει αυτη την διαδικασια?

Και λοιπον??

Τι λεει αυτο? Τιποτα δε λεει διοτι αυτη η δηλωση δε λαμβανεται υπ οψιν σε περιπτωση dispute λογω απωλειας. Ο κανονισμος του ebay η του paypal (δε θυμαμαι, αλλωστε ιδια εταιρια ειναι) λεει οτι σε περιπτωση που ο αγοραστης δηλωσει οτι δε παρελαβε αυτο που αγορασε, ο πωλητης θα πρεπει να αποδειξει οτι το αντικειμενο παρεληφθη απο τον αγοραστη. Συνεπως την ευθυνη της αποδειξης την εχουν οι πωλητες, οι οποιοι ας μη ξεχναμε οτι σε ποσοστο 95% χρεωνουν πολυ περισοτερα ταχυδρομικα εξοδα απο τα κανονικα, και ταχυδρομουν με τη φτηνοτερη μεθοδο μονο και μονο για να κερδισουν πιο πολλα. Ε απ αυτα τα κερδη, ας πληρωσουν και για ασφαλεια και ας ταχυδρομησουν με usps priority για να εχουν το κεφαλι τους ησυχο

Ναι θα τα παρεις πισω

Φυσικα και το κανουν, αλλα θα το κανουν μια, θα το κανουν δυο και τη τριτη η τη τεταρτη θα τους διαγραψουν διοτι δεν ειναι δυνατον μονο σ αυτους να χανονται τα πακετα ;) Το paypal δε μοιραζει χρηματα γιατι τα παιρνει απο το πωλητη, ο οποιος θα επρεπε να εχει προσεξει και να μη στειλει ακριβο εμπορευμα στο λαμογιο χωρις trackable μεθοδο

Λαθος κανεις, θα κερδισεις

Εχω πειρα γιατι εχω κανει disputes και διοτι δε παρελαβα και γιατι παρελαβα προιοντα μαιμουδες. Σε ολα δικαιωθηκα, απλα στα προιοντα που ειπα οτι ειναι μαιμουδες, μου ζητηθηκε να τα επιστρεψω στο πωλητη με δικα μου εξοδα φυσικα, πραγμα που εκανα και πληρωσα τα ταχυδρομικα απο τη τσεπη μου, ενω αν ελεγα οτι δε παρελαβα τιποτα θα ειχα γλυτωσει

απ αυτη τη χρεωση :-(

Al-ex μπες σε παρακαλώ στον κόπο να μου ξεκαθαρίσεις ορισμένα πράγματα.Θα είναι

χρήσιμο και για εμένα αλλά και για άλλους χρήστες .

Όπως είπα δεν έχω μπει ποτέ σε διαδικασία dispute ,ωστόσο από κάποια πράγματα

που έχω κατά καιρούς διαβάσει έχω σχηματίσει μια εικόνα και μου την αλλάζεις ριζικά.

Λές ότι σε καλύπτει πλήρως γιατί πρέπει ο πωλητής να αποδείξει ότι έστειλε το

αντικείμενο και όχι ο αγοραστής ότι δεν το έλαβε .

Επίσης και εσύ αλλά και πολλοί άλλοι λένε ότι ο πωλητής υποχρεούται να έχει στείλει

το πακέτο συστημένο ώστε να αποδείξει ότι το έστειλε . Όμως κάτι τέτοιο δεν το έχω

δει πουθενά ως όρο.Ισχύει αυτό τελικά ;

Ξέρω ότι ο πωλητής μπορεί να έχει ασφάλεια (για τον εαυτό του) ώστε στην περίπτωση χαμένου πακέτου τα

χρήματα που θα πάρει ο αγοραστής να τα πληρώσει το paypal και όχι ο πωλητής υπό την

προυπόθεση ότι το πακέτο το έχει στείλει με κωδικό αποστολής .

Μήπως μπερδεύουμε αυτή την περίπτωση με την προηγούμενη ;

Al-ex μπες σε παρακαλώ στον κόπο να μου ξεκαθαρίσεις ορισμένα πράγματα.Θα είναι

χρήσιμο και για εμένα αλλά και για άλλους χρήστες .

Όπως είπα δεν έχω μπει ποτέ σε διαδικασία dispute ,ωστόσο από κάποια πράγματα

που έχω κατά καιρούς διαβάσει έχω σχηματίσει μια εικόνα και μου την αλλάζεις ριζικά.

Δλδ τι εικονα ειχες σχηματισει? Νομιζω οτι ολοι λενε οτι αν δε παραλαβεις κατι, κανεις dispute, και εαν ο πωλητης δε μπορεσει ν αποδειξει οτι πραγματικα εστειλε το πακετο στη διευθυνση που επρεπε κι εσυ το παρελαβες, τοτε κατα 99% σου επιστρεφονται τα χρηματα. Λεω κατα 99%, γιατι αν πχ κολλησει κανα μηνα το πακετο στο τελωνειο, η αν σου ερθει ειδοποιηση απο τη ταδε κουριερ οτι ηρθε ενα πακετο στο Βενιζελος κι εσυ δεν ενδιαφερθεις, τοτε δεν ευθυνεται ο πωλητης.

Επισης σε γενικες γραμμες το ebay και το paypal προστατευουν πιο πολυ τον αγοραστη απ οτι το πωλητη, και οταν ειναι μονο ο λογος του ενος εναντιον του αλλου, υπερισχυει του αγοραστη

Λές ότι σε καλύπτει πλήρως γιατί πρέπει ο πωλητής να αποδείξει ότι έστειλε το αντικείμενο και όχι ο αγοραστής ότι δεν το έλαβε

Λογικο δεν ειναι? Ο αγοραστης που δε παρελαβε τιποτα, δεν εχει και ν αποδειξει τιποτα. Το μονο που μπορει ν αποδειξει ειναι οτι πληρωσε για καποια αγορα. Αντιθετα ο πωλητης που εστειλε, πρεπει να παρουσιασει καποια στοιχεια οτι πραγματι εστειλε εκει που επρεπε, αυτο που ο αγοραστης αγορασε, και οτι ο αγοραστης το παρελαβε.

Επίσης και εσύ αλλά και πολλοί άλλοι λένε ότι ο πωλητής υποχρεούται να έχει στείλει το πακέτο συστημένο ώστε να αποδείξει ότι το έστειλε . Όμως κάτι τέτοιο δεν το έχω δει πουθενά ως όρο.Ισχύει αυτό τελικά ;

οχι συστημμενο, αλλα trackable.:

You must have trackable online proof of delivery from an approved shipper to the address on the Transaction Details page. For transactions involving $250.00 USD or more, you must provide a proof of receipt that was signed or otherwise acknowledged by the buyer and can be viewed online, (If you paid in a currency other than US dollars, the following amounts apply for this section: $325.00 CAD, 200.00 EUR, £150.00 GBP, ¥28000.00 JPY, $350.00 AUD, 330.00 CHF, 1,600.00 NOK, 2,000.00 SEK, 1,500.00 DKK, 800.00 PLN, 55000.00 HUF, 6,000.00 CZK, $400.00 SGD, $2,000.00 HKD, $380.00 NZD, $2,750.00 MXN, 1,000.00 ILS)

Ξέρω ότι ο πωλητής μπορεί να έχει ασφάλεια (για τον εαυτό του) ώστε στην περίπτωση χαμένου πακέτου τα χρήματα που θα πάρει ο αγοραστής να τα πληρώσει το paypal και όχι ο πωλητής υπό την προυπόθεση ότι το πακέτο το έχει στείλει με κωδικό αποστολής .Μήπως μπερδεύουμε αυτή την περίπτωση με την προηγούμενη ;

Μη μπερδευεις τα πραγματα με την ασφαλιση του αντικειμενου. Εαν χαθει ασφαλισμενο πακετο, τα χρηματα δε τα πληρωνει το paypal. To paypal τα επιστρεφει στον αγοραστη, αφου τα εχει παρει (η οχι, δε μας ενδιαφερει ) απο το πωλητη, ο οποιος ομως θα τα εισπραξει απο την ασφαλεια εφ οσον το ειχε ασφαλισει

Παιδιά η προστασία του ebay έχει σταματήσει από το 2007 και ενσωματώνεται στην πληρωμή με paypal. Επομένως αν πληρώσεις με paypal και για ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ λόγο δεν παραλάβεις κάτι, ή το παραλάβεις χαλασμένο, το paypal σε αποζημειώνει. Δεν το ψάχνει πολύ γιατί σε αυτήν την αποζημίωση στηρίζει την ανάπτυξή του.

Ένας φίλος μου έχει πάρει 4 αντίγραφα από ένα game από play.com επειδή τους έλεγε ότι δεν το παρέλαβε. Δεν το ψάξανε καθόλου!!!!ΚΑι το έχει κάνει 4-5 φορές με άλλα παιχνίδια.

Άλλος φίλος μου δεν παρέλαβε ανασφάλιστη τσάντα, και τα λεφτά τα πήρε πίσω από paypal.

Οι εταιρίες αυτές βγάζουν δισ, και ένα από αυτά τα δισ τα δικαιολογούν σε αποζημιώσεις!

Τώρα η ασφάλεια από ότι κατάλαβα έχει να κάνει με το να ξεμπερδεύεις πιο γρήγορα με την αποζημίωση!!

Στέλνω στα καπάκια email στο ebay να μας πει τι γίνεται με την ασφάλιση και αν συμφέρει, αν και το λεει καθαρά ότι δε χρειάζεται για Ελλάδα:

eBay does not offer an insurance program. However, if you paid for your item using PayPal, you are covered by the PayPal Buyer Protection program as long as you meet the eligibility requirements.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...