kyrnikos Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Λοιπον γεια σας!!Noobas και εγω σημερα αγορασα μια RAM και θελω να ρωτησω τι ειναι αυτο το μνμ που μου βγαζει οποτε προσπαθω να ρωτησω καποιον πωλητη απο USA αν τα στελνει Ελλαδα!Το εχει πάθει κανείς απο εσάς? The form is not available at this time. You have exceeded the maximum number of messages you can send Ναι μου έχει συμβεί .Προσπαθούσα να πάρω πληροφορίες από ένα άλλο Ελληνα χρήστη για ένα πωλητή από τον οποίο είχα αγοράσει και τελικά βγήκε αυτό . Υπέθεσα ότι με αυτό τον τρόπο θέλουν να κόψουν τις συνεννοήσεις κάτω από το τραπέζι . Συμβαίνει (μάλλον) όταν δεν έχεις συναλλαγή με τον χρήστη . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maverickj13 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Μολις πηρα ενα Pc που μου βγηκε 476 ευρω μαζι με τα μεταφορικα!!Παιδια του εστειλα mail να το στειλει gifted και να μην εχει χαρτια σχετικα με τιμη και τι περιεχει εξω απο το κουτι αλλα μεσα...Μπορειτε να μου πειτε αν αυτα αρκουν ή πρεπει να κανω τιποτα αλλο για να γλυτωσω το τελωνιο? Αγχωνομαι και λιγο για τα λεφτα μου...Δεν πρεπει ετσι? edit: Ξεχασα Insurance (optional): US $32.00 αξιζει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kosmgls Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Καλησπέρα. Θέλω να αγοράσω ένα ASUS Eee Pc. Το βρήκα από το ebay.uk όμως λέει ότι είναι από Honk Kong. Αυτό σημαίνει ότι το προϊόν θα έρθει από Honk Kong; Δηλαδή έτσι πιθανότατα περνάει από τελωνείο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kyrnikos Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Μολις πηρα ενα Pc που μου βγηκε 476 ευρω μαζι με τα μεταφορικα!!Παιδια του εστειλα mail να το στειλει gifted και να μην εχει χαρτια σχετικα με τιμη και τι περιεχει εξω απο το κουτι αλλα μεσα...Μπορειτε να μου πειτε αν αυτα αρκουν ή πρεπει να κανω τιποτα αλλο για να γλυτωσω το τελωνιο? Αγχωνομαι και λιγο για τα λεφτα μου...Δεν πρεπει ετσι? edit: Ξεχασα Insurance (optional): US $32.00 αξιζει? Από που θα έρθει ,να υποθέσω από USA λόγω $; Pc από εξωτερικό βρε παιδί μου ; πόσο κέρδος να έχεις πια .Τόσο καλή ήταν η τιμή ; Λίγο δύσκολο να μην το σταματήσουν στο τελωνείο . Μήπως θα ήταν καλύτερα να γράψει ότι είναι μη λειτουργικό για ανταλλακτικά (spare parts ) ; Και με ποιά εταιρία θα στο στείλει ; Αν είναι από USA αποκλειστική επιλογή με το ταχυδρομείο τους δηλ. USPS. Τώρα για insurance τι να σου πω. Να χαθεί τόσο μεγάλο δέμα είναι πρακτικά αδύνατο εκτός αν φοβάσαι λαμογιά του πωλητή .Τι πωλήσεις-ποσοστό έχει ; Εγώ δεν θα τα έδινα. Καλησπέρα.Θέλω να αγοράσω ένα ASUS Eee Pc. Το βρήκα από το ebay.uk όμως λέει ότι είναι από Honk Kong. Αυτό σημαίνει ότι το προϊόν θα έρθει από Honk Kong; Δηλαδή έτσι πιθανότατα περνάει από τελωνείο; Αν έρθει από HK πιθανότατα σταματάει . Κάνε μια ερώτηση στον πωλητή από που θα έρθει εξηγώντας και το λόγο που ρωτάς (τελωνείο) . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maverickj13 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Κοιτα μαζι με μεταφορικα κερδιζω 225 ευρω. Θα δωσω 475 αντι για 700 που το βρισκω εδω! Ο πωλητης εχει μονο 3 πωλησεις αυτο μονο φοβαμαι...Λες να μην το προχωρησω? Ξερει κανεις που να εχει κανει αγορα αν τυχει και δε στο στειλει ποτε τι γινεται στη περιπτωση που αυτος απλα κλεισει το λογαριασμο του και εξαφανιστεί? Υπαρχει καμια ασφαλεια απο το ebay ή paypal ?αν ξερει καποιος που εχει αγορασει απο αμερικη ποσο πηγαν τα μεταφορικα? Εμενα ελεγε για αμερικη 70$ και οταν ρωτησα για ελλαδα μου ειπε αλλα 10$. δεν ειναι υπερβολικα λιγα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
al-ex Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Κοιτα μαζι με μεταφορικα κερδιζω 225 ευρω. Θα δωσω 475 αντι για 700 που το βρισκω εδω! Αν πληρωσεις τελωνειο να μας πεις μετα ποσα κερδισες :lol: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
therock Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Ναι πρεπει να ειναι.Υπαρχει προστασια μεσω paypal για 200 ευρω για νεους αγοραστς και 2000 για πιστοποιημενους.Απο την στιγμης πο αυτος εχει 3 πωλησεις λογικα σε περιπτωση τσατσιας μεχρι 200 σου εγγυαται το Paypal. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maverickj13 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Παιδια Help μ εστειλε μηνυμα ο αγοραστης και λεει οτι καταλαβαινει το προβλημα με τους φορους και οτι θα μου κανει εκπτωση. Βεβαια η εκπτωση ειναι πολυ μικρη αλλα μου εστειλε λογαριασμο κατευθειαν μεσω paypal. Ειναι εμπιστευσιμο να το κανω ετσι? γιατι στο ebay εμφανιζεται το ποσο 718$ ενω στο paypal 708$. Μεσω paypal εχω την ιδια προστασια? Please help!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maverickj13 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Και εμενα μ φαινεται περιεργο αλλα Chris Paredes ([email protected]) would like to be paid through PayPal. ----------------------------------- Money Request Details ----------------------------------- Amount: $708.00 USD ενω στο ebay Subtotal: US $640.00 Postage & packaging: US $78.00 Total: US $718.00 Τι κανεις σε αυτην την περιπτωση? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
al-ex Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Μολις πηρα ενα Pc που μου βγηκε 476 ευρω μαζι με τα μεταφορικα!!Παιδια του εστειλα mail να το στειλει gifted και να μην εχει χαρτια σχετικα με τιμη και τι περιεχει εξω απο το κουτι αλλα μεσα...Μπορειτε να μου πειτε αν αυτα αρκουν ή πρεπει να κανω τιποτα αλλο για να γλυτωσω το τελωνιο? Αγχωνομαι και λιγο για τα λεφτα μου...Δεν πρεπει ετσι? edit: Ξεχασα Insurance (optional): US $32.00 αξιζει? Και εμενα μ φαινεται περιεργο αλλα Chris Paredes ([email protected]) would like to be paid through PayPal. ----------------------------------- Money Request Details ----------------------------------- Amount: $708.00 USD ενω στο ebay Subtotal: US $640.00 Postage & packaging: US $78.00 Total: US $718.00 Τι κανεις σε αυτην την περιπτωση? Φυσικα και ΔΕΝ θα πληρωσεις με αυτη τη διαδικασια του Money Request. Οταν αγορασες το Pc μετα απο λιγο πηρες και ενα mail απο το ebay, που σε ενημερωνε για την αγορα που εκανες. Σ αυτο το mail γραφει pay now. Θα κανεις κλικ εκει για να πληρωσεις μ αυτη τη διαδικασια, η οποια ειναι και η κανονικη. Γραψε ομως το item number για να δουμε τι καπνο φουμαρει ο πωλητης, γιατι το να αγορασεις κατι μεσω ebay και να σου στειλει Money Request, ειναι λιγο περιεργο αν οχι υποπτο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pataridis Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Φίλε μου αν τελικά το πάρεις προτίμησε USPS και μακριά από FEDEX. Μόνο αυτό μπορώ να πω. Και για να είσαι σίγουρος PAYPAL και μόνο PAYPAL τίποτε άλλο. Αστον να λέει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimarass Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Φίλε μου αν τελικά το πάρεις προτίμησε USPS και μακριά από FEDEX. Μόνο αυτό μπορώ να πω. Και για να είσαι σίγουρος PAYPAL και μόνο PAYPAL τίποτε άλλο. Αστον να λέει. Φίλε εφόσον το ebay και το paypal μας καλύπτουν για την ασφάλιση του προιόντος, γιατί να πληρώνουμε και ασφάλια ταχυδρομική στον πωλητή? Έχει νόημα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kyrnikos Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Φίλε Maverickj13 , εγώ θα σου έλεγα να μην το προχωρήσεις ανεξάρτητα από τον τρόπο πληρωμής . Όλα τα δεδομένα δείχνουν να είναι εναντίον αυτής της αγοράς : Πωλητής μόνο με 3 πωλήσεις . Βαρύ ογκώδες αντικείμενο από USA ,δύσκολα γλυτώνεις το τελωνείο (ίσως με USPS) . Θα πάρει πολύ καιρό . Δεν θα έχεις εγγύηση και σερβις . Περίεργη συμπεριφορά σε ότι αφορά την πληρωμή. Ακόμα και η προθυμία του πωλητή για έκπτωση δεν μου κάθεται καλά. Μπορεί βέβαια ο πωλητής να είναι Κύριος αλλά ακόμα και έτσι,εσύ δεν νομίζω ότι θα κερδίσεις τίποτα. Στείλε του ένα email όπου ευγενικά θα του λες ότι δεν μπορείς να προχωρήσεις στην συναλλαγή για χχχχ λόγο. Πες του ότι σε ενημέρωσαν ότι θα πληρώσεις μεγάλο ποσό στο τελωνείο ,ότι θα καθυστερήσει ,τι να πω... Αυτό που σου προτείνω βέβαια είναι μια από τις χειρότερες συμπεριφορές για αγοραστή. Σκέψου και τον πωλητή που πρέπει να πληρώσει για την καταχώρηση και το κλείσιμο. Ίσως βέβαια αν κινήσει διαδικασία για unpaid item να γλιτώσει το γδάρσιμο δεν ξέρω τι και πως γίνεται σ αυτή την περίπτωση. Όπως και να έχει το μαύρισμα δεν θα το γλυτώσεις. Βρε παιδί μου κι εσύ όμως έπεσες με τα μούτρα ! 1600 μηνύματα εδώ ,τα μισά λένε ότι δεν αγοράζουμε από πωλητή με λίγες πωλήσεις ,δεν αγοράζουμε κάτι ακριβό εκτός αν είναι λιώμα τιμή και προσέχουμε για το τελωνείο εκτός EU . Φίλε εφόσον το ebay και το paypal μας καλύπτουν για την ασφάλιση του προιόντος, γιατί να πληρώνουμε και ασφάλια ταχυδρομική στον πωλητή? Έχει νόημα? Προσωπική άποψη : πληρώνοντας 1-2-3 ευρώ ασφάλιση παίρνω tracking number και ξέρω αν έφυγε το πακέτο και που βρίσκεται .Έτσι δεν μπαίνω στο παιχνιδάκι "το έστειλα" - "δεν το έστειλες" κλπ κλπ .Ύστερα αν δεν το στείλει ή αν χαθεί ,νομίζω ,ότι έχω σίγουρα εξασφαλίσει τα χρήματα μου αφού φαίνεται ότι δεν παρέλαβα τίποτα ,αυτός θα αποζημιωθεί (σε περίπτωση απώλειας ) από το ταχυδρομείο και είμαστε εντάξει και οι δύο. Βέβαια το ebay απ' ότι λέγεται, είναι με το μέρος του αγοραστή αν δηλώσει ότι δεν παρέλαβε αλλά τρέχα γύρευε . Τελευταία περίπτωση ,αγορά από κατάστημα στη Γερμανία (όχι ebay ) . Πήρα κάτι πριν από 10 μέρες και δεν έχει έρθει ακόμα και πάνω που λέω να αρχίσω τα email λέω "δεν τσεκάρω και τον αριθμό στα ΕΛΤΑ" (στα γερμανικά ταχυδρομεία ο αριθμός δεν έβγαζε τίποτα ) .Και πράγματι, μπήκε Ελλάδα την Πέμπτη οπότε μάλλον αύριο παραλαμβάνω .Ούτε αγχος ,ούτε email ,ούτε παρεξήγηση . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimarass Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Φίλε Maverickj13 , εγώ θα σου έλεγα να μην το προχωρήσεις ανεξάρτητα από τον τρόπο πληρωμής . Όλα τα δεδομένα δείχνουν να είναι εναντίον αυτής της αγοράς : Πωλητής μόνο με 3 πωλήσεις . Βαρύ ογκώδες αντικείμενο από USA ,δύσκολα γλυτώνεις το τελωνείο (ίσως με USPS) . Θα πάρει πολύ καιρό . Δεν θα έχεις εγγύηση και σερβις . Περίεργη συμπεριφορά σε ότι αφορά την πληρωμή. Ακόμα και η προθυμία του πωλητή για έκπτωση δεν μου κάθεται καλά. Μπορεί βέβαια ο πωλητής να είναι Κύριος αλλά ακόμα και έτσι,εσύ δεν νομίζω ότι θα κερδίσεις τίποτα. Στείλε του ένα email όπου ευγενικά θα του λες ότι δεν μπορείς να προχωρήσεις στην συναλλαγή για χχχχ λόγο. Πες του ότι σε ενημέρωσαν ότι θα πληρώσεις μεγάλο ποσό στο τελωνείο ,ότι θα καθυστερήσει ,τι να πω... Αυτό που σου προτείνω βέβαια είναι μια από τις χειρότερες συμπεριφορές για αγοραστή. Σκέψου και τον πωλητή που πρέπει να πληρώσει για την καταχώρηση και το κλείσιμο. Ίσως βέβαια αν κινήσει διαδικασία για unpaid item να γλιτώσει το γδάρσιμο δεν ξέρω τι και πως γίνεται σ αυτή την περίπτωση. Όπως και να έχει το μαύρισμα δεν θα το γλυτώσεις. Βρε παιδί μου κι εσύ όμως έπεσες με τα μούτρα ! 1600 μηνύματα εδώ ,τα μισά λένε ότι δεν αγοράζουμε από πωλητή με λίγες πωλήσεις ,δεν αγοράζουμε κάτι ακριβό εκτός αν είναι λιώμα τιμή και προσέχουμε για το τελωνείο εκτός EU . Προσωπική άποψη : πληρώνοντας 1-2-3 ευρώ ασφάλιση παίρνω tracking number και ξέρω αν έφυγε το πακέτο και που βρίσκεται .Έτσι δεν μπαίνω στο παιχνιδάκι "το έστειλα" - "δεν το έστειλες" κλπ κλπ .Ύστερα αν δεν το στείλει ή αν χαθεί ,νομίζω ,ότι έχω σίγουρα εξασφαλίσει τα χρήματα μου αφού φαίνεται ότι δεν παρέλαβα τίποτα ,αυτός θα αποζημιωθεί (σε περίπτωση απώλειας ) από το ταχυδρομείο και είμαστε εντάξει και οι δύο. Βέβαια το ebay απ' ότι λέγεται, είναι με το μέρος του αγοραστή αν δηλώσει ότι δεν παρέλαβε αλλά τρέχα γύρευε . Τελευταία περίπτωση ,αγορά από κατάστημα στη Γερμανία (όχι ebay ) . Πήρα κάτι πριν από 10 μέρες και δεν έχει έρθει ακόμα και πάνω που λέω να αρχίσω τα email λέω "δεν τσεκάρω και τον αριθμό στα ΕΛΤΑ" (στα γερμανικά ταχυδρομεία ο αριθμός δεν έβγαζε τίποτα ) .Και πράγματι, μπήκε Ελλάδα την Πέμπτη οπότε μάλλον αύριο παραλαμβάνω .Ούτε αγχος ,ούτε email ,ούτε παρεξήγηση . Απλά αν αγοράσεις κάτι από Αμερική, θέλει priority usps οπότε πρέπει να πληρώσει συνολικά 15 ευρώ παραπάνω μεταφορικά. Στο Normal usps δε δέχονται ασφάλιση. Απλά σκέφτηκα ότι εφόσον με καλύπτει το ebay, τσάμπα πληρώνω ασφάλιση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KWSN_Men Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Απλά αν αγοράσεις κάτι από Αμερική, θέλει priority usps οπότε πρέπει να πληρώσει συνολικά 15 ευρώ παραπάνω μεταφορικά. Στο Normal usps δε δέχονται ασφάλιση. Απλά σκέφτηκα ότι εφόσον με καλύπτει το ebay, τσάμπα πληρώνω ασφάλιση. Αν χαθεί λοιπόν από τα ταχυδρομεία, ποιος θα φταίει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα