Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Στις 23/1/2025 στις 7:17 ΜΜ, akollias είπε

Καλησπέρα. Με ποια ταχυδρομική υπηρεσία εγινε η παραλαβή της αποστολής στην Ελλάδα? Υπήρχαν επιπλέον χρεώσεις? Ρωτάω γιατί σκέφτομαι να αγοράσω μέσω ebay και ο πωλητής προσφέρει την ιδια υπηρεσία αποστολής. Ευχαριστώ. 

SpeedPak απο eBay εξυπηρετειται συνηθως απο ΕΛΤΑ μπορεις να ελεγχεις το δεμα και εδω  https://www.trackingmore.com/speedpak-tracking.html  αν και λογικα εχει γινει ηδη παραλαβη....

ΕΛΤΑ ειναι ..... :)

Επεξ/σία από aces
  • Like 2
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 11,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπερα σκεφτομαι να αγορασω αυτο  απο το ebay

απλα εχει 2  επιλογες

Το ερωτημα μου ειναι αν επιλεξω την πρωτη επιλογη 

οταν ερθει στο σπιτι το αντικειμενο θα πληρωσω κατι παραπανω απο τα  244  ευρω?

εννοοω επιπλεον τελωνεια/. taxes κτλ??

αυτα αν τα αγορασω απο το αμερικανικο ebay

στην ελλαδα αν ερθουν θα πληρωσω  τελωνεια κτλ??

Επεξ/σία από Cubicolor
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Γεια σας. Βρίσκω ένα αντικείμενο που θέλω μικρής αξίας 10€ μόνο από Αγγλία και το eBay το έχει να το πάρω μέσω global shipping program με priority όποτε εκτοξεύεται η τιμή στα 70 €. Εγώ έχω μιλήσει με τον πωλητή και συμφωνεί να μου το στείλει ο ίδιος με 15€ economy συστημένο. Το θέμα είναι ότι ούτε ο ίδιος δεν ξέρει αν αφήσει το ebay. Δηλαδή αν πατήσω αγορά, μετά θα έχω επιλογή  να ζητήσω να βάλει ο πωλητής το κόστος των μεταφορικών; Ή το ebay σώνει και καλά θα θέλει τα δικά του;

Ευχαριστώ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Στις 21/3/2025 στις 11:08 ΠΜ, user27 είπε

Γεια σας. Βρίσκω ένα αντικείμενο που θέλω μικρής αξίας 10€ μόνο από Αγγλία και το eBay το έχει να το πάρω μέσω global shipping program με priority όποτε εκτοξεύεται η τιμή στα 70 €. Εγώ έχω μιλήσει με τον πωλητή και συμφωνεί να μου το στείλει ο ίδιος με 15€ economy συστημένο. Το θέμα είναι ότι ούτε ο ίδιος δεν ξέρει αν αφήσει το ebay. Δηλαδή αν πατήσω αγορά, μετά θα έχω επιλογή  να ζητήσω να βάλει ο πωλητής το κόστος των μεταφορικών; Ή το ebay σώνει και καλά θα θέλει τα δικά του;

Ευχαριστώ 

Καλημέρα, όχι δεν μπορεί να το κάνει έτσι εφόσον ο πωλητής το έχει δηλώσει με GSP. Πες του απλά (το έχω κάνει και εγώ με πωλητή) να αλλάξει το shipping method ο ίδιος, να κάνει update την αγγελία του και μετά να προχωρήσεις σε αγορά με το shipping method που συμγωνήσατε.

Έχει την δυνατότητα να το κάνει αυτό ο πωλητής. Αυτό που δεν γνωρίζω είναι αν μπορεί να το κάνει άμεσα ή πρέπει να περιμένει να "λήξει" χρονικά η αγγελία του που ανέβασε ως έχει και να το αλλάξει μετά. Αυτό θα πρέπει να το γνωρίζει ο ίδιος.

Προφανώς μετά στο τελωνείο θα έχεις και χρεώση ΦΠΑ με απλό ταχυδρομείο σε αντίθεση με το GSP που θα έρθει στην πόρτα σου χωρίς περαιτέρω χρέωση. Βέβαια, η χρέωση ΦΠΑ θα είναι αστεία μπροστά στην 7πλάσια αξία που θα πλήρωνες αρχικά με GSP 🙂 

Επεξ/σία από draculias
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
  Στις 24/3/2025 στις 5:34 ΠΜ, draculias είπε

Καλημέρα, όχι δεν μπορεί να το κάνει έτσι εφόσον ο πωλητής το έχει δηλώσει με GSP. Πες του απλά (το έχω κάνει και εγώ με πωλητή) να αλλάξει το shipping method ο ίδιος, να κάνει update την αγγελία του και μετά να προχωρήσεις σε αγορά με το shipping method που συμγωνήσατε.

Έχει την δυνατότητα να το κάνει αυτό ο πωλητής. Αυτό που δεν γνωρίζω είναι αν μπορεί να το κάνει άμεσα ή πρέπει να περιμένει να "λήξει" χρονικά η αγγελία του που ανέβασε ως έχει και να το αλλάξει μετά. Αυτό θα πρέπει να το γνωρίζει ο ίδιος.

Προφανώς μετά στο τελωνείο θα έχεις και χρεώση ΦΠΑ με απλό ταχυδρομείο σε αντίθεση με το GSP που θα έρθει στην πόρτα σου χωρίς περαιτέρω χρέωση. Βέβαια, η χρέωση ΦΠΑ θα είναι αστεία μπροστά στην 7πλάσια αξία που θα πλήρωνες αρχικά με GSP 🙂 

Επέκταση  

Έτσι ακριβώς. Έχω στείλει screenshot στον πωλητή με τις χρεώσεις που μου βγάζει το GSP και φρικαρε και ο ίδιος. Θα σπεύσει να το αλλάξει λέει. Να δούμε αν τα καταφέρει άμεσα με ενεργή την αγγελία.

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν ο πωλητής το παλεύει συνεχώς επεξεργαζοντας την αγγελία. Την πρώτη φορά διέγραψε την επιλογή global shipping αλλά το ebay δεν μου άφησε να κάνω αγορά λέγοντας ότι ο πωλητής δεν στέλνει Ελλάδα. Μετά από επόμενη επικοινωνία ο πωλητής βάζει αποστολή στην Ελλάδα με 13λιρες μεταφορικά. Όλα καλά πατάω αγορά αλλά το ebay μου βάζει να πληρώσω και ΦΠΑ 24% επάνω στη συνολική τιμή προϊόντος και μεταφορικών μαζί (8+13). Δεν υπάρχει τρόπος να βγάλει το ΦΠΑ εντελώς, να κάνω την αγορά και να το υπολογίσει το ΕΛΤΑ εδώ Ελλάδα; Του τα είπα αυτά, μου λέει δεν βρήκε κάτι, το μόνο που έκανε είναι να βάλει worldwide shipping αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Καμιά ιδέα κάνεις;

Δημοσ.
  Στις 25/3/2025 στις 7:46 ΜΜ, user27 είπε

Λοιπόν ο πωλητής το παλεύει συνεχώς επεξεργαζοντας την αγγελία. Την πρώτη φορά διέγραψε την επιλογή global shipping αλλά το ebay δεν μου άφησε να κάνω αγορά λέγοντας ότι ο πωλητής δεν στέλνει Ελλάδα. Μετά από επόμενη επικοινωνία ο πωλητής βάζει αποστολή στην Ελλάδα με 13λιρες μεταφορικά. Όλα καλά πατάω αγορά αλλά το ebay μου βάζει να πληρώσω και ΦΠΑ 24% επάνω στη συνολική τιμή προϊόντος και μεταφορικών μαζί (8+13). Δεν υπάρχει τρόπος να βγάλει το ΦΠΑ εντελώς, να κάνω την αγορά και να το υπολογίσει το ΕΛΤΑ εδώ Ελλάδα; Του τα είπα αυτά, μου λέει δεν βρήκε κάτι, το μόνο που έκανε είναι να βάλει worldwide shipping αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Καμιά ιδέα κάνεις;

Καλημέρα.

Μήπως (υπόθεση κάνω) το σετάρει ώστε να σταλεί σύμφωνα με την φόρμα IOSS (να υπολογίζει δηλαδή και το φπα που θα αναλογεί εδώ, τύπου "D" το αναφέρει στις εξαιρέσεις/απαλλαγή φπα τα ελτα στο site τους)??

Διαφορετικά, πληρώνεις φπα και εκεί και εδώ στην εισαγωγή του. Με απλό ταχυδρομείο σίγουρα έτσι θα γίνει.

Άλλωστε UΚ είναι, τρίτη χώρα πλέον, όχι συναλλαγή μεταξύ μελών EU.

Για το IOSS, δυστυχώς δεν μπορώ να μιλήσω λεπτομερώς (δεν το έχω συμπληρώσει ποτέ).

Ίσως ο sakisgri να γνωρίζει περισσότερα περί αυτού.

@sakisgri αν γνωρίζεις περί αυτού, διαφώτισέ μας

• Like 1
Δημοσ.
  Στις 25/3/2025 στις 7:46 ΜΜ, user27 είπε

Έτσι και αλλιώς τον Φ.Π.Α. δεν τον γλυτώνεις είτε τον πληρώσεις στο ebay είτε στα ΕΛΤΑ. Και είτε τον πληρώσεις στο ebay είτε στα ΕΛΤΑ, τα ίδια θα πληρώσεις.

Προσωπικά θα προτιμούσα να πληρώσω τον Φ.Π.Α. στο ebay, έτσι έχεις πολλές πιθανότητες (αν κάνει και την διασάφηση σωστά ο πωλητής) να μη πληρώσεις κάτι παραπάνω στην Ελλάδα, στην χειρότερη θα πληρώσεις μόνο τέλη εκτελωνισμού.

Και αν ξανά χρεωθείς τον Φ.Π.Α. στην Ελλάδα (δεν το πιστεύω), στέλνεις φώτο την απόδειξη και το κίτρινο αυτοκόλλητο του τελωνείου που θα είναι πάνω στο δέμα και θα πάρεις τον Φ.Π.Α. πίσω.

Αν δεν πληρώσεις τον Φ.Π.Α. στο ebay τότε σίγουρα θα περάσει τελωνείο στην Ελλάδα για να εισπραχθεί ο Φ.Π.Α. και μαζί με αυτό αναγκαστικά θα χρεωθείς και τέλη εκτελωνισμού.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Στις 26/3/2025 στις 2:22 ΜΜ, sakisgri είπε

Έτσι και αλλιώς τον Φ.Π.Α. δεν τον γλυτώνεις είτε τον πληρώσεις στο ebay είτε στα ΕΛΤΑ. Και είτε τον πληρώσεις στο ebay είτε στα ΕΛΤΑ, τα ίδια θα πληρώσεις.

Προσωπικά θα προτιμούσα να πληρώσω τον Φ.Π.Α. στο ebay, έτσι έχεις πολλές πιθανότητες (αν κάνει και την διασάφηση σωστά ο πωλητής) να μη πληρώσεις κάτι παραπάνω στην Ελλάδα, στην χειρότερη θα πληρώσεις μόνο τέλη εκτελωνισμού.

Και αν ξανά χρεωθείς τον Φ.Π.Α. στην Ελλάδα (δεν το πιστεύω), στέλνεις φώτο την απόδειξη και το κίτρινο αυτοκόλλητο του τελωνείου που θα είναι πάνω στο δέμα και θα πάρεις τον Φ.Π.Α. πίσω.

Αν δεν πληρώσεις τον Φ.Π.Α. στο ebay τότε σίγουρα θα περάσει τελωνείο στην Ελλάδα για να εισπραχθεί ο Φ.Π.Α. και μαζί με αυτό αναγκαστικά θα χρεωθείς και τέλη εκτελωνισμού.

Επέκταση  

Ναι οκ καλά είναι και έτσι εφόσον αναγνωρίζει το ebay τη διπλό χρέωση ΦΠΑ. Απλά γιατί να χρεωθώ και το ΦΠΑ των μεταφορικών, με τα ΕΛΤΑ το γλυτώνω αυτό ή όχι; Τα τέλη εκτελωνισμου λογικά δεν θα είναι λίγα (2.50€ για αξία έως 15€); Απεναντίας αν αποδεχθώ και την αξία των μεταφορικών και περάσει πάλι από τελωνείο τότε τα τέλη θα είναι ακόμα περισσότερα, σωστά;

Επεξ/σία από user27
Δημοσ.
  Στις 26/3/2025 στις 3:34 ΜΜ, user27 είπε

Απλά γιατί να χρεωθώ και το ΦΠΑ των μεταφορικών, με τα ΕΛΤΑ το γλυτώνω αυτό ή όχι;

Και στα ΕΛΤΑ θα χρεωθείς Φ.Π.Α. για τη συνολική αξία του δέματος. Γιαυτό έγραψα "Και είτε τον πληρώσεις στο ebay είτε στα ΕΛΤΑ, τα ίδια θα πληρώσεις."

Δες παράδειγμα:

Στις 26/3/2025 στις 3:34 ΜΜ, user27 είπε

Απεναντίας αν αποδεχθώ και την αξία των μεταφορικών και περάσει πάλι από τελωνείο τότε τα τέλη θα είναι ακόμα περισσότερα, σωστά;

Αν στο τιμολόγιο αναγράφεται ξεχωριστά δλδ άλλη τιμή για το προϊόν και άλλη για τα μεταφορικά, τότε πληρώνεις τέλη εκτελωνισμού μόνο για το προϊόν. Αλλά δεν είμαι σίγουρος και νομίζω το ebay τα βάζει όλα μαζί

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Στις 26/3/2025 στις 8:29 ΜΜ, sakisgri είπε

Και στα ΕΛΤΑ θα χρεωθείς Φ.Π.Α. για τη συνολική αξία του δέματος. Γιαυτό έγραψα "Και είτε τον πληρώσεις στο ebay είτε στα ΕΛΤΑ, τα ίδια θα πληρώσεις."

Δες παράδειγμα:

DSC05965_v1.jpg.7ed01ad72f71d6860f761816c4ae18da.jpg

Μάλλον τα έχω μπερδέψει εγώ τα πράγματα τότε. Όταν αγοράζεις μέσω GSP, για τα import taxes γίνεται έτσι ο υπολογισμός; Σε πολλές περιπτώσεις δεν μου βγαίνουν έτσι τα νούμερα. Δηλαδή σε πολλές περιπτώσεις τα import taxes είναι μικρότερα από το 24% του κόστους αξίας και μεταφορικών μαζί. Υποτίθεται μάλιστα ότι μέσα είναι και τα έξοδα εκτελωνισμου.

Επεξ/σία από user27
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Στις 26/3/2025 στις 8:47 ΜΜ, user27 είπε

Μάλλον τα έχω μπερδέψει εγώ τα πράγματα τότε. Όταν αγοράζεις μέσω GSP, για τα import taxes γίνεται έτσι ο υπολογισμός; Σε πολλές περιπτώσεις δεν μου βγαίνουν έτσι τα νούμερα.

Δεν ξέρω τι γίνεται με το GSP. Βλέπω όμως μεγάλες χρεώσεις, αν όμως είναι να έρθει με ιδιωτικό courier και όχι με τα ΕΛΤΑ, τότε μπορεί να συμφέρει το GSP.

Αλλά τα μεταφορικά από όπου και να αγοράσεις κάτι ακόμα και στην Ελλάδα να πάρεις κάτι θα δεις και τα μεταφορικά έχουν 24% Φ.Π.Α.

Επεξ/σία από sakisgri
Δημοσ.
  Στις 26/3/2025 στις 8:57 ΜΜ, sakisgri είπε

Δεν ξέρω τι γίνεται με το GSP. Βλέπω όμως μεγάλες χρεώσεις, αν όμως είναι να έρθει με ιδιωτικό courier και όχι με τα ΕΛΤΑ, τότε μπορεί να συμφέρει το GSP.

Αλλά τα μεταφορικά από όπου και να αγοράσεις κάτι ακόμα και στην Ελλάδα να πάρεις κάτι θα δεις και τα μεταφορικά έχουν 24% Φ.Π.Α.

Μα Σάκη στην τιμή των μεταφορικών είναι μέσα το αγγλικό ΦΠΑ. Κάποιο μπέρδεμα παίζει γενικά.

Δημοσ.
  Στις 26/3/2025 στις 9:02 ΜΜ, user27 είπε

Μα Σάκη στην τιμή των μεταφορικών είναι μέσα το αγγλικό ΦΠΑ. Κάποιο μπέρδεμα παίζει γενικά.

Αν είναι μέσα το Αγγλικό Φ.Π.Α. (φαντάζομαι εννοείς με GSP) τότε κανονικά στην Ελλάδα πληρώνεις την διαφορά. Αλλά με GSP υποτίθεται ότι είναι όλα μέσα στην τιμή και δεν θα πληρώσεις κάτι παραπάνω στην Ελλάδα. Γενικά ναι είναι μπέρδεμα.

Όσο για το αν θα πληρώσεις τέλη εκτελωνισμού για το προϊόν μόνο η και για τα μεταφορικά, εδώ γράφει  https://www.angroid.gr/android-tutorials/allages-apo-1i-ioylioy-kai-katargisi-tis-ateleias-agores-ektos-e-e-kai-teloneio-pos-tha-kano-agores-apo-kina-kai-agglia-posa-tha-pliroso-sto-teloneio/

Για τα αντικείμενα μέχρι 150€ τα ΕΛΤΑ πλέον χρησιμοποιούν την «ίδια αξία» (εσωτερική αξία), η οποία σε αντίθεση με τη CIF, αφορά μόνο το κόστος το αντικειμένου.

Με λίγα λόγια αν αγοράσετε κάτι το οποίο έχει ξεκάθαρα στις χρεώσεις, άλλη χρέωση αντικειμένου και άλλη χρέωση αποστολής, το όριο ειναι η αξία του αντικειμένου είναι ΜΟΝΟ η δικιά του. Δεν προσμετράτε σε αυτή το κόστος των μεταφορικών.

Σας το αντιγράφω και απο το taxheaven.gr που τα λένε καλύτερα απο εμένα.

Ως «ίδια αξία» (εσωτερική αξία)νοείται:
α) για εμπορεύματα εμπορικού χαρακτήρα: η τιμή των εμπορευμάτων αυτών καθαυτά όταν πωλούνται για εξαγωγή στο τελωνειακό έδαφος της Ένωσης, μη συμπεριλαμβανομένων των εξόδων μεταφοράς και ασφάλισης, εκτός εάν αυτά περιλαμβάνονται στην τιμή και δεν αναγράφονται χωριστά στο τιμολόγιο, και τυχόν άλλων φόρων και επιβαρύνσεων που μπορούν να ελεγχθούν από τις τελωνειακές αρχές από κάθε σχετικό έγγραφο·
β) για εμπορεύματα χωρίς εμπορικό χαρακτήρα: η τιμή που θα είχε καταβληθεί για τα ίδια τα εμπορεύματα εάν είχαν πωληθεί για εξαγωγή στο τελωνειακό έδαφος της Ένωσης.

Δημοσ.
  Στις 26/3/2025 στις 9:13 ΜΜ, sakisgri είπε

Αν είναι μέσα το Αγγλικό Φ.Π.Α. (φαντάζομαι εννοείς με GSP) τότε κανονικά στην Ελλάδα πληρώνεις την διαφορά. Αλλά με GSP υποτίθεται ότι είναι όλα μέσα στην τιμή και δεν θα πληρώσεις κάτι παραπάνω στην Ελλάδα. Γενικά ναι είναι μπέρδεμα.

Όσο για το αν θα πληρώσεις τέλη εκτελωνισμού για το προϊόν μόνο η και για τα μεταφορικά, εδώ γράφει  https://www.angroid.gr/android-tutorials/allages-apo-1i-ioylioy-kai-katargisi-tis-ateleias-agores-ektos-e-e-kai-teloneio-pos-tha-kano-agores-apo-kina-kai-agglia-posa-tha-pliroso-sto-teloneio/

Για τα αντικείμενα μέχρι 150€ τα ΕΛΤΑ πλέον χρησιμοποιούν την «ίδια αξία» (εσωτερική αξία), η οποία σε αντίθεση με τη CIF, αφορά μόνο το κόστος το αντικειμένου.

Με λίγα λόγια αν αγοράσετε κάτι το οποίο έχει ξεκάθαρα στις χρεώσεις, άλλη χρέωση αντικειμένου και άλλη χρέωση αποστολής, το όριο ειναι η αξία του αντικειμένου είναι ΜΟΝΟ η δικιά του. Δεν προσμετράτε σε αυτή το κόστος των μεταφορικών.

Σας το αντιγράφω και απο το taxheaven.gr που τα λένε καλύτερα απο εμένα.

Ως «ίδια αξία» (εσωτερική αξία)νοείται:
α) για εμπορεύματα εμπορικού χαρακτήρα: η τιμή των εμπορευμάτων αυτών καθαυτά όταν πωλούνται για εξαγωγή στο τελωνειακό έδαφος της Ένωσης, μη συμπεριλαμβανομένων των εξόδων μεταφοράς και ασφάλισης, εκτός εάν αυτά περιλαμβάνονται στην τιμή και δεν αναγράφονται χωριστά στο τιμολόγιο, και τυχόν άλλων φόρων και επιβαρύνσεων που μπορούν να ελεγχθούν από τις τελωνειακές αρχές από κάθε σχετικό έγγραφο·
β) για εμπορεύματα χωρίς εμπορικό χαρακτήρα: η τιμή που θα είχε καταβληθεί για τα ίδια τα εμπορεύματα εάν είχαν πωληθεί για εξαγωγή στο τελωνειακό έδαφος της Ένωσης.

Επέκταση  

Καταρχήν εννοούσα ότι χωρίς GSP, το ebay στην περίπτωση μου αλλά και τα ΕΛΤΑ (σύμφωνα με τη φωτογραφία που μου υπέδειξες) χρεώνουν ΦΠΑ ολόκληρο αντί άντε τη διαφορά ΦΠΑ Αγγλίας Ελλάδας. Το άλλο που βρήκες στο taxheaven αν κατάλαβα καλά επιβεβαιώνει το λάθος αυτό. Μήπως έγινε κάτι λάθος σε εσένα και σου κοπανισανε ΦΠΑ και στα μεταφορικά; Μήπως δηλαδή τα μεταφορικά δεν έχουν δηλωθεί ως μεταφορικά;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...