Προς το περιεχόμενο

joomla question

passenger57

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν από την περιέργεια μου έφτιαξα και εγώ λογαριασμό στο freehostia και μόλις ολοκλήρωσα το upload του joomla. Δουλεύει κανονικά χωρίς να ρυθμίσω κάτι.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται.

Στείλε μου λίγο την διεύθυνση σου.

ΥΓ: alexzzz.freehostia.com - Δες που από περιέργεια απόκτησα και σελίδα.

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ευχαριστω πολυ.

αλλη ερωτηση.για την φιλοξενια της ιστοσελιδας μου ειπαν οτι χρειαζομαι unix server.αληθευει η οχι?αν εχω windows server τι μπορω να κανω?

Δημοσ.
ευχαριστω πολυ.

αλλη ερωτηση.για την φιλοξενια της ιστοσελιδας μου ειπαν οτι χρειαζομαι unix server.αληθευει η οχι?αν εχω windows server τι μπορω να κανω?

Βασικά πρέπει να είναι joomla friendly ο server σου. Εγώ την είχα πατήσει με μία σελίδα που ήθελα να κάνω και δεν ήταν joomla friendly. Ενώ περνούσα το joomla μου έβγαζε στην πρώτη σελίδα πάρα πολλές διαφορές από τα προτεινόμενα. Τεσπα να μην τα πολυλογώ μου είπαν ότι δεν είναι joomla friendly και για αυτό έχω αυτά τα προβλήματα. Μετά από χίλια ζόρια η εγκατάσταση έγινε αλλά δεν μπορούσα να δουλέψω με τίποτα. Ούτε γλώσσα να ανεβάσω ούτε template.

Δημοσ.
ευχαριστω πολυ.

Βασικά πρέπει να υποστηρίζει ο server σου php και mysql. Aπό κει και πέρα, είναι καλύτερα να έχει Linux ως το λειτουργικό του.

Δημοσ.

Να κάνω μια άσχετη ερώτηση?Για να εγκαταστήσεις το Joomla με τον Installer τι χώρο θα πιάσει στον server που είναι ανεβασμένο το site?Επίσης ένα template τι χώρο καταλαμβάνει περίπου?

Δημοσ.

To joomla πιάνει (αν δεν κάνω λάθος) γύρω στα 10mb. Τα templates γύρω στα 300kb περίπου. Ο ειδικός "macman" ας με διορθώσει αν κάνω λάθος.

Δημοσ.

Ερώτηση:

1) Γιατί η ελληνική έκδοση του joomla δεν έχει το αρχείο "configuration"?

2) Με ποιό εργαλείο μπορώ να φτιάξω την sql database πέρα απο την αυτόματη δημιουργία απο το freehostia?

3) Τι όνομα πρεπει να έχει η database?

Δημοσ.

1. δεν το ξέρω αυτό. εγώ βάζω την αγγλική και μετά περνάω απλός την ελληνική γλώσσα.

2. δεν ξέρω.

3. ότι όνομα θέλεις.

Δημοσ.
Ερώτηση:

1) Γιατί η ελληνική έκδοση του joomla δεν έχει το αρχείο "configuration"?

2) Με ποιό εργαλείο μπορώ να φτιάξω την sql database πέρα απο την αυτόματη δημιουργία απο το freehostia?

3) Τι όνομα πρεπει να έχει η database?

Η ελληνική διανομή joomla έχει το αρχείο configuartion.php. Μπορείς να την κατεβάσεις από εδώ: http://joomlacode.org/gf/project/greek_joomla/frs/?action=FrsReleaseBrowse&frs_package_id=440

Σε σχέση με την αγγλική, έχει τα εξής πλεονεκτήματα:

1. έχει ρυθμίσεις και αλλαγές για να παίζουν σωστά τα ελληνικά σε utf8

2. έχει ελληνικό περιβάλλον εγκατάστασης

3. έχει εγκατεστημένο και ρυθμισμένο τον jce editor, ώστε να λειτουργεί σωστά με τα ελληνικά.

4. έχει εγκατεστημένο το αρχείο ελληνικής γλώσσας

5. έχει ελληνικό δειγματοληπτικό περιεχόμενο

6. έχει εγκατεστημένο το joomfish component ώστε να δημιουργήσει κανείς πολυγλωσσικά sites.

Δημοσ.
Ωραία όλα αυτά.την database πως θα φτιάξω όμως?

Στους δικούς μου servers έχω cpanel. Μέσα από κει δημιουργείται η database.

Tώρα, στο freehostia... Μάλλον πρέπει να ρωτήσεις αυτους. Δεν το γνωρίζω.

Από όνομα, δώσε ό,τι τραβάει η ψυχή σου. ;)

Δημοσ.
Στους δικούς μου servers έχω cpanel. Μέσα από κει δημιουργείται η database.

Tώρα, στο freehostia... Μάλλον πρέπει να ρωτήσεις αυτους. Δεν το γνωρίζω.

Από όνομα, δώσε ό,τι τραβάει η ψυχή σου. ;)

Έχει ανάλογο cpanel και το freehostia. Πας στο "MySQL Databases" και απο εκεί φτιάχνεις την βάση σου. Μετά σου έρχεται email και είσαι έτοιμος.

Δημοσ.

εχω εγκαταστησει την 1.0.12.Προσπαθω να ανεβασω το αρχειο "greek-for-1.0.12" το οποιο το βρηκα στο joomla.gr,αλλα οταν προσπαθω να το ανεβασω παιρνω τα εξης errors

untitled.JPG

τι γινεται μωρε γμτ??

post-60710-129062947864_thumb.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...