Προς το περιεχόμενο

ati x1650 dvi προβλημα ?

harmem

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια ειμαι νεος στο φορουμ και θελω να αναφερω ενα προβλημα που εχω μηπως μου δωσετε καποια λυση. Λοιπον..

Χρησιμοποιω xp(γνησια) sp2, με ati x1650 pro (2 εξοδους dvi-d) και οθονη sony sdm s74e 1280x1024 με μια θυρα αναλογικη και μια ψηφιακη dvi.

Στην αρχη ειχα ati x800 (μια αναλογικη εξοδο και μια dvi) και ειχα συνδεσει καρτα με οθονη μεσω dvi-dvi. Eνω ολα ηταν καλα ξαφνικα ενα πρωι τη στιγμη που πηγαν να ξεκινησουν τα windows το σημα του dvi χαθηκε και εβλεπα το μηνυμα "no input signal". Eκανα καποιες δοκιμες καλωδια κτλ αλλα δεν καταφερα τιποτα. Aναγκαστικα δουλευα με την αναλογικη εισοδο της οθονης και την αναλογικη εξοδο της καρτας. Το dvi της καρτας δεν εστελνε σημα ουτε με ανταπτορακι vga. Πηγα στο "πλαισιο" και αφου εξετασαν την καρτα μου, μου την αλλαξαν με την ati x1650 pro που εχω και τωρα. Ο τεχνικος εκει μου ειπε πως δουλευει μια χαρα το dvi και ειναι οκ. Οταν ομως συνεδεσα πανω τη δικη μου οθονη παλι το dvi δε δουλευε. Τη στιγμη που πανε να ξεκινησουν τα win xp πεφτει το σημα dvi...

Aρα λεω μαλλον θα φταιει η οθονη.. Τη δοκιμαζω σ' αλλο Pc ενος φιλου που τυγχανει να εχουμε την ιδια οθονη αλλα αυτος εχει μια παλιοτερη ati και με dvi-dvi δε δουλευε ουτε εκει. Την παω λοιπον στη sony μετα απο ελεγχο μου τη γυριζουν πισω λεγοντας μου οτι το dvi της οθονης δουλευει κανονικα και ο τεχνικος μαλιστα μ'εχει προσκαλεσει στο χωρο που δουλευει να μου δειξει ο ιδιος οτι παιζει κανονικα η οθονη μου με dvi.

Aρα απο τη μια το πλαισιο λεει οτι το pc μου παιζει μια χαρα και σε οθονη Dvi που το συνδεουν εκει ειναι ολα οκ και απο την αλλη και η sony λεει οτι η οθονη μου σε δικο τους υπολογιστη παιζει μια χαρα μεσω dvi.

Σας θυμιζω οτι οταν δοκιμασα την οθονη μου σ' αλλο pc δεν επαιζε με dvi..

Οταν συνδεω τη δικη μου ομως οθονη με τη δικη μου καρτα δε δουλευει. Κανω Format και περναω ξανα τα xp μηπως υπηρχε καποιο προβλημα εκει. Τιποτα..

Κατεβαζω τους τελευταιους drivers απο ati αλλα τιποτα...

Απενεργοποιω τους drivers της ati και ως εκ θαυματος με καθολου drivers πανω το dvi-dvi δουλευει κανονικα..!!!!!!!!!!!!!! Πανω αριστερα η οθονη μου βγαζει ενδειξη dvi-d. Πως γινεται αυτο ρε παιδια???

Παιρνω λοιπον χθες το pc μου και παω παλι στο φιλο μου για δοκιμες ο οποιος εχει την ιδια ακριβως οθονη με μενα και μια παλιοτερη ati.

Αποτελεσματα..

Οταν συνδεω το pc μου με τους τελευταιους drivers της καρτας μου στη δικη του οθονη παιζει κανονικα το dvi. Αρα λογικα δεν εχει προβλημα η καρτα μου, ουτε τα xp μου κτλ..

Οταν συνδεω την καρτα μου στη δικη μου οθονη δεν παιζει το dvi. Aρα προβλημα οθονης.

Οταν συνδεω το pc του φιλου μου με τη δικη μου οθονη δεν παιζει dvi.προβλημα οθονης.

Oταν συνδεω το pc του με την οθονη του παιζει κανονικα dvi.

Aρα απο τους παραπανω ελεγχους δε βγαζεται το συμπερασμα οτι εχει προβλημα η οθονη μου?

Αν ναι, απαντηστε μου σ' ενα ερωτημα γιατι εχω φρικαρει..

Αν εχει προβλημα η οθονη μου και ας υποθεσουμε οτι ο τεχνικος της sony λεει μ***** οτι παιζει κανονικα εκει μ' αλλο υπολογιστη, γιατι στο δικο μου υπολογιστη παιζει το dvi ΜΟΝΟ οταν κανω απεγκατασταση τους drivers της ati και οταν τους κανω εγκατασταση το Dvi χανεται? Δε θα επρεπε κανονικα αν ειχε προβλημα η οθονη να μην επαιζε καθολου dvi?

Kατι τελευταιο.. Οταν περναω τους drivers της οθονης μου και παω στη διαχειρηση συσκευων η οθονη μου ονομαζεται κανονικα sony s74e dvi αλλα αν κλεισεις το pc μετα χανονται οι drivers και η οθονη ονομαζεται παλι "οθονη αμεσης λειτουργιας". Αυτο ειναι προβλημα? Παντως και οταν επαιζε κανονικα το Dvi με την δικη παλια ati η οθονη αμεσης λειτουργιας ονομαζοταν και οχι sony dvi κτλ.

Sorry αλλα εχω φρικαρει..

Δημοσ.

δωκίμασε να ξεκινήσεις το pc σου σε κατάσταση VGA με F8 ενωμένη με DVI πάντα, αν είναι θεμα drivers θα ξεκινήσει κανωνικά και θα είναι όλα τεράτα :D τότε φιάξε την ανάληση και κάνε restart και δες να στα κάνει πάλι

Δημοσ.
δωκίμασε να ξεκινήσεις το pc σου σε κατάσταση VGA με F8 ενωμένη με DVI πάντα, αν είναι θεμα drivers θα ξεκινήσει κανωνικά και θα είναι όλα τεράτα :D τότε φιάξε την ανάληση και κάνε restart και δες να στα κάνει πάλι

Eιχα ξεχασει τελειως να δοκιμασω εκκινηση σε safe mode. Λοιπον δοκιμασα σημερα safe mode και με τα δυο καλωδια πανω και λειτουργουν κανονικα. Δηλαδη με λιγα λογια μπορω να αλλαζω τα input της οθονης και εχω σημα και απο τα δυο input σε δυο περιπτωσεις,,,

1.Οταν δεν εχω drivers καθολου και

2, Οταν εχω τους ati drivers και ξεκινω σε safe mode.

Αρα μαλλον ειναι θεμα windows ε ? αφου με τους drivers παιζει κανονικα dvi σε safe mode....

Δημοσ.

Eβαλα μονο το καλωδιο dvi και με f8 μου ζητησε να δωσω τον boot device. Εδωσα το δισκο μου και δεν μπηκε παλι.. Οταν πηγαν να μπουν να win επεσε το σημα και επρεπε εκεινη τη στιγμη να συνδεσω το αναλογικο για να εχω παλι σημα.

Τι κανω τωρα ?

Δημοσ.
το F8 πάτα το λίγο πριν βγεί το logo των windows για να σου βγάλει επιλογές για ασφαλή λειτουργεία λειτουργεία Vga και άλλα

το εκανα φιλε. πατησα f8 και μετα επελεξα εγεργοποιηση εκκινησης Vga (καπως ετσι..) με μονο το dvi καλωδιο μπηκε κανονικα σε αναλυση 640χ480 νομιζω. Δοκιμσα να βαλω αναλυη 1280χ1024 αλλα επεσε το σημα.

Hmm, exeis dokimasei kai tis 2 thyres dvi ? Mhpws exei kapoio allo device epishs connected sthn karta (kamia tv px) ?

εχω δοκιμασει και τα δυο dvi φιλε. Δεν εχω κατι αλλο συνδεσει πανω στην καρτα.

Δημοσ.

τοτε είναι drivers το πάθενα και εγώ με μια 9250 βρές κανένα εργαλέιο να βγάλεις όλους τους drivers και βάλε μια έκδωση πιο πίσω

Δημοσ.
τοτε είναι drivers το πάθενα και εγώ με μια 9250 βρές κανένα εργαλέιο να βγάλεις όλους τους drivers και βάλε μια έκδωση πιο πίσω

Mε απενεργοποιηση του ati driver απο προσθαφαιρεση προγραμματων δε γινεται δουλεια? Απο εκει το βγαζω και δοκιμαζω και παλιοτερους drivers τυχαια απο τη σελιδα της ati αλλα τιποτα..

Eπισης το περιεργο ειναι (αν ειναι θεμα drivers) πως τη στιγμη που χανεται σε μενα βγαζω ρευμα και dvi και τα συνδεω διπλα στην οθονη του φιλου μου (ακριβως ιδιο μοντελο) και παιζει κανονικα.. Με το δικο μου κουτι δηλαδη..

Δημοσ.

H νεα εξελιξη στο προβλημα ειναι η εξης..

Ξεκινησα το pc με linux (ubudu) και με μονο το dvi καλωδιο πανω η οθονη επαιξε κανονικα.

Αρα δεν υπαρχει προβλημα με τις συσκευες μου. Το ανεξηγητο ειναι οτι αφου δεν υπαρχει προβλημα με οθονη ή καρτα γραφικων κτλ. και ειναι θεμα λογισμικου ή software πως το δικο μου κουτι παιζει κανονικα στην αλλη οθονη του φιλου μου που ειναι ακριβως ιδιο μοντελο...

Καποιο προβλημα ειναι στα xp. στους drivers ή καπου αλλου σε software. Εκανα format και ξανα εγκατασταση των xp αλλα τιποτα..

Εβαλα πιο παλιους drivers αλλα τιποτα..

Πολυ περιεργο...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...