Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

To συγκεκριμένο post το έστειλα και στο forum για τα παιχνίδια αλλά μιας και είναι κυρίως aDSL - ρυθμίσεις - router πρόβλημα (πιστεύω) ίσως να είναι καλύτερο να μπεί εδώ.

"Γειά σε όλους.

Εδώ και καιρό παίζω Dota. (όποιος δεν το ξέρει να το μάθει ->Warcraft III map/mode) Εδώ και αρκετό καιρό μου πρότειναν το πρόγραμμα ggc (http://www.gg-game.com) με το οποίο μπορεί κανείς να παίζει games μέσω εικονικού δικτύου. (Χώρια που μέσω ggc παίζουν οι καλύτεροι παίκτες επειδή δεν έχει καθόλου delay/lag)

Κατέβασα το πρόγραμμα, το εγκατέστησα ΑΛΛΑ...

άλλες φορές λειτουργεί καλά (καθόλου lag σχεδόν) και άλλες όχι (περίπου 18sec delay/spikes στο παιχνίδι = αδύνατο να παίξει κανείς)

Ας πάμε στις λεπτομέρειες. Έχω σύνδεση aDSL από την OTENET, 1mb.

και το modem/router speedtouch 530 (OXI ασύρματο) το οποίο είναι συνδεδεμένο με USB (δεν μπορώ να το συνδέσω με ethernet [άλλη μεγάλη ιστορία]).

Το σύστημα τρέχει με Windows XP SP2. και είναι αρκετά δυνατο για το Warcraft III. (athlon 2,8 / 2gb ram / ati 9600 xt 256 mb / mb->asus k8v-x)

Λοιπόν, έχω προσπαθήσει τα εξής:

1) Port forward τα ports του Warcraft III + του ggc (tcp-udp και όλα τα σχετικά...χωρίς το πρόβλημα να διορθωθεί)

2) Το halfopenconnectionfix (μου το πρότειναν αν και δεν ξέρω τι ακριβώς κάνει. Ξέρω ότι ανοίγει το εύρος της σύνδεσης από 10 σε 50 ή κάτι τέτοιο:confused: )

3) Επέτρεψα στα προγράμματα να περνούν από το firewall μου.

4) Δοκίμασα και με απλό modem (αυτό το μικρό που σου δίνουν τζάμπα όταν κάνεις adsl σύνδεση.)

Παρόλαυτα όταν δοκιμάζω να παίξω μέσω του ggc λίγο αφότου ξεκινήσει το παιχνίδι, αρχίζει ενα τρόμερό lag+spikes με αποτέλεσμα το παιχνίδι να είναι unplayable. Στα rooms του ggc (αφού παίξω και βγώ από το game ύστερα από disconnect/lag out) όλοι οι χρήστες μου δείχνουν 4 red bars (μετράει το ping) ενώ το καλύτερο είναι 1 green bar.

Υπάρχει περίπτωση να φταίει η ΟΤΕΝΕΤ; Πώς μπορώ να το φτιάξω;

Επίσης άλλα προγράμματα που δοκίμασα (αλλά δε δούλψαν) έιναι το lancraft και το battle.lan (b.lan) στα οποία βάζεις την ip από το άλλο pc με το οποίο θες να κάνεις εικονικό δίκτυο,συνδέεσαι και όλα καλα. Αλλά σε μένα τίποτα.

Επίσης, δοκίμασα και το hamachi το οποίο κάποιες φορές λετούργησε και σε κάποιες άλλες περιπτώσεις όχι.

Εν ολίγοις μου παρουσιάζονται προβλήματα με όλα τα προγράμματα δημιουγείας εικονικού δικτύου!

Να διευκρινήσω ότι στο battle.net(official της blizzard - σύνδεση μέσω internet και όχι μέσω εικονικού δικτύου) δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα. Ακόμα και τώρα μπορώ και παίζω κανονικότατα με το σύνηθες delay.

Επίσης να διευκρινήσω ότι το παιχνίδι το έχω αυθεντικό και ότι απλά θέλω να παίξω μέσω εικονικού δικτύου λόγω της καλύτερης ποιότητας σε ταχύτητα.

Ερωτήσεις:

:arrow: Υπάρχει περίπτωση να φταίει η ΟΤΕΝΕΤ;Αν φταίνε ρυθμίσεις απο τη σύνδεση που μου παρέχει η otenet, πώς μπορώ να το φτιάξω;

:arrow: Μήπως φταίει το router μου; Να το αλλάξω; Και αν ναι με ποιο;

:arrow: Υπάρχει περίπτωση ασυμβατότητας του προγράμματος με τον υπολογιστή μου (λίγο απίθανο δεν είναι αυτό;;;:confused: )

:arrow: Υπάρχη περίπτωση να φταίει το ότι είναι συνδεδεμένο με usb και όχι με ethernet;;;

Παρακαλώ, όποιος ξέρει να βοηθήσει!!!"

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Dn kserw ti fteei dokimase na pekseis se eurwpaikes xwres.Kati allo pou exw akousei einai na zitas apo afton pou exei hostarei na se kanei tunel.Ftiaxnei to lag kai to freeze kati tetoio.Pithanon na einai kai ligo to 1mbs

Δημοσ.

den kserw ama to dokimases alla sta forum tou ggc uparxei ena anistoixo thread , alla uparxei mono mia apanthsh h opoia einai auti :

press ctrl+alt+del when u seem to lag, then see whats the memory usage for ggc..conventionally ggc uses 15mb of memory..

if its more, then uninstall ggc and reinstall..clear unwanted saved games..also check weather your cpu is used optimally(means your war3 should be allocated more cpu % )..use autoruns to avoid unwanted programs running at startup (http://www.microsoft.com/technet ... spx?wt.svl=whatsnew) ..and check weather free space is there in your hdd..if this still persists then open your cabinet use a blower to clean the dust, trust me it worked for me..

an k nomizw oti to client den exei sxesh me to lag ektos otan kaneis host sou kathorizei auto poia ports tha xrhsimopoithoun. Einai thema tou host k apo poia xwra einai oi alloi paixtes. Den kserw mporei na exeis fanei gkantemis...Egw pantos k sta dio pou paizw den mou exei parousiastei kanena provilma mias k sto ggc paizw mono prive games me atoma apo ellada...anyway ama brw tpt kalutero tha sou apanthsw

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Προσπαθώ πολύ καιρό να το φτιάξω. Το router-άκι τα έφτησε και τώρα χρησιμοποιώ το sagem fast 800. Απλό adsl modem είναι... τα ίδια και πάλι. Αν έχετε καμιά ιδέα...

Anyways, εσύ inorganic τί σύνδεση έχεις και τί router χρησιμοποιείς;;;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...