cassidy Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Έτσι για την Ιστορία...έκανα load τα bios defaults και το πρόβλημα προς το παρόν εξαφανίστηκε. καθαρά για πληροφοριακούς λόγους, εάν ξέρει κάποιος τι είναι ή σε τι χρησιμεύει το "HDD S.M.A.R.T. Capability" (το οποίο σε μένα είναι disabled") ας μοιραστεί τη γνώση του μαζί μου. thanks, Δανάη. Health Monitoring των σκληρών δίσκων.
washcloud Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Έτσι για την Ιστορία...έκανα load τα bios defaults και το πρόβλημα προς το παρόν εξαφανίστηκε. καθαρά για πληροφοριακούς λόγους, εάν ξέρει κάποιος τι είναι ή σε τι χρησιμεύει το "HDD S.M.A.R.T. Capability" (το οποίο σε μένα είναι disabled") ας μοιραστεί τη γνώση του μαζί μου. thanks, Δανάη. ..είναι που με το ccmos θα κόλλαγε δια παντός....Τεσπα. .."όπως" σου είπε και ο..."Σπαρτιάτης" cassidy ,η s.m.a.r.t. δυνατότητα ενός δίσκου,είναι να παρέχει στοιχεία που έχουν να κάνουν με την "κατάστασή" του..Με ένα σχετικό monitoring διαγνωστικό(ίσως ακόμα και με το Everest,δεν θυμάμαι,αν και το Everest χρειάζεται να το τρέχεις κάθε φορά για να δεις τί γίνεται)-καλή ώρα το Active Smart που χρησιμοποιώ εγώ,μπορείς να έχεις γνώση (πχ ημερησίως),για το τί παίζει με κάποια attributes του δίσκου,και ΙΣΩΣ έτσι προλάβεις κάποια στιγμή να κάνεις 1 backup στα αρχεία σου,όταν θα το πηγαίνει για χάλασμα...(ΚΑΠΟΙΑ στιγμή θα χαλάσει,'cause nothing lives forever-πόσο μάλλον οι σκληροί δίσκοι)(..οι οποίοι δε ενίοτε "ψοφάνε" "νύχτα"....).Εμένα πάντως με βοήθησε παλιότερα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να ΚΑΤΑΝΝΟΗΣΩ ότι κάποιος δίσκος δεν πήγαινε καλά,και έτσι έλαβα από νωρίς τα μέτρα μου... Οπότε enable it από το bios,αλλά εγκατάστησε και 1 monitoring tool της αρεσκείας σου αν θες... *Επίσης,μετά από 1 bios reset,καλό είναι να ρίξεις 1 ματιά στο manual της motherboard,για το ποιές ρυθμίσεις προτείνει ως "optimal",γιατί αλλίως παίζει το pc να πηγαίνει πιο αργά από όσο θα ήθελες και θα μπορούσε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.