Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα στην προσθαφαίρεση προγραμμάτων

strong

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

kalhmera pedes!

exw to eksi provlhma!sto forma ths pros8afereshs exei ta 3 prota programmata meta exei ena perastio aspro keno kai meta erxonte ta alla programmata!!

ti na ftaiei??

Δημοσ.

Φίλε μου είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα (με τη μόνη διαφορά ότι σε εμένα υπήρχαν ακολουθίες άσπρου και μαύρου φόντου) και είχα διαβάσει πάρα πολλά πράγματα στο internet και είχα ψαχτεί αρκετά για να το διορθώσω αλλά δεν έβρισκα κάτι καλό και έτσι το άφησα μιας και το pc κατά τα άλλα λειτουργούσε θαυμάσια. Κάποια στιγμή και περίπου 2 χρόνια μετά, που το σύστημα ήταν τελείως διαφορετικό, χρειάστηκε να περάσω τα windows από πάνω (γιατί μια corrupt Corsair μνήμη έγραψε σε λάθος μέρη και χάλασε συστατικά μέρη του λειτουργικού) και τελικά διορθώθηκε.

Δε σου προτείνω να κάνεις το ίδιο σε καμιά περίπτωση αλλά αν βρεις τελικά τι έφταιξε (που χλωμό το κόβω) κάνε ένα post εδώ να μου φύγει κι εμένα η απορία! Θα το ξαναψάξω κι εγώ γιατί πραγματικά, έχω λύσει άπερια προβλήματα σε PC και ΠΟΤΕ δεν επιλέγω τη λύση της επανεγκατάστασης, αλλά εδώ συνέβη... Για την τιμή των όπλων λοιπόν, θα το ξανακοιτάξω και αν βρω κάτι θα ενημερώσω... :)

Χρησιμοποιείς τίποτα Registry Tweaking Tools, και αν ναι, ποια;

Δημοσ.

Ψάξε εδώ στο φόρουμ, είχαμε πει παλιότερα διάφορες λύσεις... Π.χ. κάποιο autocad είχε προβληματικό εικονίδιο κτλ.

Δημοσ.
Καμία σχέση τα παλιότερα προβλήματα με αυτό που περιγράφει το παιδί...

Πωπω CyberWalker είσαι κινητή εγκυκλοπαίδεια... Έψαξες όλα τα μηνύματα του φόρουμ και πήρες αυτήν την απόφαση;

Γι' αυτό λέω: http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=125464&highlight=autocad

Τα συμπτώματα είναι ακριβώς ίδια. Βέβαια το παιδί μπορεί να μην έχει το autocad, όμως με βάση την περιγραφή του είναι πολύ πιθανό να έχει λάθος καταχώρηση το εικονίδιο του μητρώου του συγκεκριμένου προγράμματος που του εμφανίζεται σαν μεγάλο κενό.

Δημοσ.

Καταρχήν το ειρωνικό σου ύφος θα μπορούσε να περιτέβει γιατί προς το παρόν περισσεύει...

Στην πρώτη σου απάντηση λες για προβληματικό εικονίδιο και όχι προβληματική καταχώρηση και έτσι το μυαλό μου πήγε αλλού. Σόρρυ αν δεν κατάλαβα καλά...

Σε ότι αφορά τώρα το συγκεκριμένο thread συμπτωματικά το είχα διαβάσει αλλά δυστυχώς δεν με είχε βοηθήσει. Και εκτός των απαντήσεων των παιδιών είχα ψάξει και άλλα posts του Πάνου... Ήθελα μάλιστα να σας ανεβάσω και screenshot του control panel μου και να ρωτήσω αν παίζει ρόλο το σημείο από το οποίο ξεκινούν οι γραμμές ή όχι, όταν αργότερα βρήκα στο google το ίδιο λήμα μεταφρασμένο το οποίο λίγο πολύ έλεγε πως είναι άσχετο το σημείο του corrupt και πρότεινε μια πολύ κομπογιαννήτικη λύση (με την οποία φυσικά και δεν ασχολήθηκα).

Συγκεκριμένα έγραφε πως το πρόβλημα μπορεί να δημιουργείται από όποιαδήποτε κακή καταχώρηση στο μητρώο και συνεπώς αν κάποιος ανεπιτυχώς διόρθωνε ένα ένα τα registry keys ίσως και να το έβρισκε, αν όμως το έκανε μόνο σε μερικά ενδεικτικά και δεν έπιανε να μην απογοητεότανε, να συνέχιζε... Εν ολίγις εμένα προσωπικά η try and error συλλογιστική του τυπά (που μάλιστα δεν ήταν και σίγουρος για το αν θα δουλέψει τελικά... καθαρά διαισθητικά νομίζω σκέφτηκε να γράψει την απάντηση) δεν με κάλυψε και έτσι προτίμησα από το να βάζω / βγάζω δέκα-δέκα τα registry keys να συμβιώσω με το πρόβλημα.

Σε ότι αφορά το Autocad 2005 όχι δεν το είχα τότε, αλλά αργότερα το εγκατέστησα σε ένα δεύτερο pc χωρίς πρόβλημα. Ίσως να παίζουν ρόλο και τα αρχεία εγκατάστασης, τι να πω, ειδικά αν είναι σπασμένο. (Αυτό που έβαλα ήταν original). Ενδεχομένως στην περίπτωση του παιδιού να φταίει το Autocad και μακάρι δηλαδή για να ξεμπερδέψει μια ώρα αρχίτερα. Διαφορετικά, τι; Backup και try & error; Δεν είναι λύση αυτή!

Δημοσ.

> Καταρχήν το ειρωνικό σου ύφος θα μπορούσε να περιτέβει γιατί προς το παρόν περισσεύει...

Ε, δε νομίζεις ότι το μήνυμά σου ήταν προσβλητικό; Σαν να με λες άσχετο και ότι γράφω ό,τι μου κατέβει... Anyway, πάμε παρακάτω.

Όχι βρε try & error. Το πρόβλημα με το autocad το είχε ένας φίλος μου και εντόπισα την εσφαλμένη καταχώρηση σε λιγότερο από 5 λεπτά...

Τα προγράμματα είναι αλφαβητικά ταξινομημένα στην προσθαφαίρεση. Επομένως από το σχετικό κλαδί του μητρώου ψάχνεις αυτό που έχει το κατάλληλο displayname. Εφόσον είναι το 3ο ή 4ο πρόγραμμα που παρουσιάζει το πρόβλημα, χρειάζεται να κοιτάξει μόνο 1 ή 2 κλειδιά.

Ας μην τα γράφω όμως στον αέρα. Αν θέλει ο φίλος παραπάνω ας ανεβάσει σε ένα .zip το σχετικό κλαδί και τα ξανασυζητάμε.

> Πήγαινε έναρξη->εκτέλεση->regedit, στον κλάδο

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall

κάνεις Αρχείο->Εξαγωγή και ανεβάζεις εδώ το .reg αρχείο για να σου πούμε...

Δημοσ.

Τέλος πάντων, δεν ήθελα να σε προσβάλω, αδίκως το εξέλαβες έτσι. Αντιθέτως μάλιστα παρακολουθώ τα posts σου στο forum χρόνια τώρα και εκτιμώ τον τρόπο που σκέφτεσαι.

Εξακολουθώ πάντως να πιστεύω ότι χρειάζεται try & error στην περίπτωση που δεν φταίει το Autocad, γιατί (όπως και σε εμένα) θα πρέπει τυχαία να αφαιρώ κλειδιά... εκτός και αν φταίει πάντα το "DisplayIcon" που σε ένα τέτοιο σενάριο μετριάζεται κάπως ο κόπος / ρίσκο των ελέγχων / αλλαγών.

Ας απαντήσει πάντως ο φίλος μας και βλέπουμε γιατί κι εγώ έχω απορία τι μπορεί να έχει φταίξει! :)

Δημοσ.

> Ας απαντήσει πάντως ο φίλος μας και βλέπουμε γιατί κι εγώ έχω απορία τι μπορεί να έχει φταίξει!

Οκ, ας γράψω τη μεθοδολογία:

1) Κάνουμε backup το

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall

Πλέον μπορούμε να πειραματιστούμε ελεύθερα.

2) Ταξινομούμε ανά γραμμή το .reg που κρατήσαμε, και κοιτάμε το 3ο displayname. Βρήκαμε με την πρώτη την προβληματική καταχώρηση. (υποσημείωση 1).

3) Αλλάζουμε το σχετικό displayicon και είμαστε έτοιμοι.

(υποσημείωση 1): Δυστυχώς δεν θα είναι 100% σίγουρα το 3ο, επειδή μερικά κλαδιά δεν φαίνονται στην προσθαφαίρεση.

Για όσους δεν έχουν την εμπειρία να τα διακρίνουν "με το μάτι", θα χρειαστεί να σβήνουν ένα-ένα τα "κοντινά" στο 3ο κλαδιά. Επειδή όμως έχουμε κρατήσει backup, η διαδικασία είναι εξαιρετικά γρήγορη: απλά σβήνουμε ένα ένα ολόκληρα τα κλαδιά μέχρι να βρούμε το προβληματικό, και μετά κάνοντας διπλό κλικ στο .reg αρχείο τα επαναφέρουμε. Αλλά δε νομίζω ότι θα χρειαστεί να φτάσει σ' αυτό το σημείο... αρκεί να ανεβάσει το .reg! :)

Δημοσ.

Μια ερωτηση απλη. Δοκιμασες να κανεις απεγκατασταση σε safe mode και μετα καθαρισμα δισκου με το Ccleaner για παραδειγμα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...